2012. március 2. péntek

márc. 2
5:51
Szeszélyes republikánus küzdelem (Kripto Akadémia)
Mitt Romney hozta a kötelezőt Michigan és Arizona államban. A volt massachusettsi kormányzó mindkét keddi előválasztást megnyerte, s ezzel megerősítette éllovas státuszát. Ám még messze nem zárult le a küzdelem a republikánus elnökjelöltségért.
márc. 2
5:53
Aláírások a csúcson (Kripto Akadémia)
Tegnap este kezdődött az a kétnapos Európai Uniós csúcstalálkozó, amelynek központi témái a fiskális unióról szóló kormányközi szerződés, az európai eladósodás és a gazdasági recesszió megállítása, valamint Szerbia tagjelölti státusának kérdése és a schengeni bővítés.
márc. 2
5:55
Trükk vagy valódi váltás? (Kripto Akadémia)
Váratlan bejelentést tett Észak-Korea. Phenjan azt közölte, minden nukleáris kísérletét befagyasztja, s három év után ismét az országba engedi az ENSZ fegyverzetellenőreit. Ez azért is meglepő, mert Kim Dzsong Un hatalomra kerülése óta semmit sem változott a rezsim háborús retorikája. Gyökeres változás várható Kim Dzsong Un alatt Észak-Korea politikájában vagy újabb trükkről van szó?
márc. 2
6:09
Élesen bírálta az osztrák elnök a kormányt (Kripto Akadémia)
Belpolitikai feszültségekhez vezetett Ausztriában, hogy az elnöknek túl kevés időt adtak a megszorító intézkedések áttanulmányozására. Heinz Fischer jelezte, ilyen körülmények között nem hajlandó aláírni a dokumentumot. A törvényeket március 28-29-én kellene elfogadnia a törvényhozásnak, s április elsején már törvénybe is lépnének.
márc. 2
6:39
Az EP-elnök szerint kérdéses, hogy célravezető-e a kohéziós pénzek felfüggesztése (Infostart)
Az Európai Parlament elnöke szerint megkérdőjelezhető a kohéziós források felfüggesztésének eredménye.
márc. 2
6:41
Szerbia hivatalosan uniós tagjelölt lett (Infostart)
Szerbia hivatalosan is az Európai Unió tagjelölt országa lett.
márc. 2
7:15
Nem most döntenek a pénzügyi mentőmechanizmus plafonjáról (Infostart)
A hónap végéig döntenek a pénzügyi mentőmechanizmus felső határáról az euróövezeti országok - közölte Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. Az eredeti tervek szerint az állam- és kormányfők most határoztak volna a jelenleg 500 milliárd euróban meghatározott keret nagyságáról, de Németországnak több idő kell ahhoz, hogy el tudja fogadni az értékhatár emelését.
márc. 2
7:21
Kötelező az alkoholszonda a francia autókban (Kripto Akadémia)
Kötelező lesz az alkoholteszt minden francia gépkocsiban 2012. július 1-től. A használatra azonnal alkalmas szonda nélkül autózókat pedig november 1-től meg is büntethetik a rendőrök, 11 euróra - jelent meg a csütörtöki francia hivatalos közlönyben.
márc. 2
7:39
Szerbia az Európai Unió előszobájában (Metropol)
Az európai külügyminiszterek tegnap szavaztak Brüsszelben Szerbia tagjelöltségéről. Lapzártánkkor még nem született eredmény, de a balkáni ország valószínűleg megkapja a tagjelölti státust.
márc. 2
7:39
Az amerikai rendőrök felhatalmazás nélkül kutathatnak a mobiltelefonokban (Kripto Akadémia)
Az amerikai rendőrök bírósági felhatalmazás nélkül átkutathatják a mobiltelefonokat annak megállapítására, hogy mi az adott készülék hívószáma - határozott csütörtökön egy szövetségi fellebbviteli bíróság.
márc. 2
8:09
A biztonsági erők tüzet nyitottak a tüntetőkre Damaszkuszban (Infostart)
Tüntetőkre nyitottak tüzet csütörtökön este Damaszkuszban a szíriai biztonsági erők, és megsebesítettek öt embert.
márc. 2
9:45
Figyelmeztető sztrájk a berlini Tegel repülőtéren (Kripto Akadémia)
Figyelmeztető sztrájkot kezdett péntek reggel a berlini Tegel nemzetközi repülőtéren a földi kiszolgáló személyzet.
márc. 2
10:33
Aláírták a fiskális paktumot (Infostart)
Aláírták pénteken 25 európai uniós tagállam, köztük Magyarország vezetői az EU új szerződését, amely elsősorban a költségvetési fegyelem nagyobb mértékű garantálására vonatkozik.
márc. 2
10:39
Aláírták a költségvetési fegyelemre vonatkozó új EU-szerződést (Kripto Akadémia)
Aláírták pénteken 25 európai uniós tagállam, köztük Magyarország vezetői az EU új szerződését, amely elsősorban a költségvetési fegyelem nagyobb mértékű garantálására vonatkozik.
márc. 2
10:41
Ingyen féldeciért lövöldözött a bárban (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vett az ukrán rendőrség egy férfit, aki ingyenes italt követelve pisztollyal lövöldözött az ukrajnai Harkiv egyik bárjában, megsebesítve két embert - jelentette pénteken az Obozrevatel.com című hírportál.
márc. 2
10:43
Óceánjáró balesete - Veszélyben a Costa Crociere (Kripto Akadémia)
A Costa Crociere olasz hajóscég kártérítést fizet az Indiai-óceánon meghibásodott Costa Allegra utasainak, ám eközben már a cég jövőjét is veszély fenyegeti: egyes olasz lapok szerint a közelmúlt két balesete nyomán szóba jöhet a vállalat felszámolása.
márc. 2
10:45
Elfogadhatatlan Hollandia álláspontja Schengen-ügyben (Kripto Akadémia)
Elfogadhatatlan Hollandia álláspontja Románia és Bulgária tervezett schengeni csatlakozása ügyében - jelentette ki Cristian Diaconescu román külügyminiszter.
márc. 2
10:57
Fehérorosz foglyok kiszabadítását követeli a lengyel parlament (Kripto Akadémia)
Egyhangúlag elfogadta a fehéroroszországi lelkiismereti foglyok kiszabadítását követelő határozatot a lengyel parlament alsóháza (szejm) pénteken, és szolidaritásra szólította fel Európát.
márc. 2
11:15
Két ország nem írja alá az új EU-szerződést (Metropol)
Aláírták pénteken 25 európai uniós tagállam, köztük Magyarország vezetői az EU új szerződését, amely elsősorban a költségvetési fegyelem nagyobb mértékű garantálására vonatkozik.
márc. 2
12:09
Putyin Obamáról és az Amerika-ellenességről (Metropol)
Vlagyimir Putyin igyekezett cáfolni, hogy Amerika-ellenes nézetek vallana, egyben dicsérte Barack Obama amerikai elnököt külföldi lapok vezető szerkesztőivel beszélgetve Moszkva melletti rezidenciáján.
márc. 2
12:45
Pert nyert a magyar állammal szemben egy szlovákiai hírportál (Metropol)
Pert nyert első fokon a parameter.sk szlovákiai hírportált üzemeltető DARCUS Kft. a magyar állammal szemben - közölte pénteki számában a pozsonyi Új Szó című magyar nyelvű napilap.
márc. 2
12:45
Pert nyert a magyar állammal szemben egy szlovákiai hírportál (Kripto Akadémia)
Pert nyert első fokon a parameter.sk szlovákiai hírportált üzemeltető DARCUS Kft. a magyar állammal szemben - közölte pénteki számában a pozsonyi Új Szó című magyar nyelvű napilap.
márc. 2
12:47
La Repubblica: Putyin akár 24 évig is hatalmon maradna (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin, a vasárnapi orosz államfőválasztás nagy esélyese a La Repubblica című olasz lapban közölt interjújában "teljesen normálisnak" nevezte, hogy harmadszorra vállal elnöki mandátumot és közben egyszer már kormányfő is volt. Úgy fogalmazott, ha a választásokon az emberek rá szavaznak, miért ne maradhatna akár huszonnégy évig is az elnöki székben, bár - mint hozzátette - "ezen még nem…
márc. 2
13:57
Aggasztóan csökkent a szlovákiai magyarok száma (Metropol)
Kiútkeresést sürget a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala (SZMK) a Szlovákiában tapasztalható, aggasztó közállapotok és közhangulat miatt.
márc. 2
13:57
Aggasztó közhangulatról tanúskodnak a népszámlálás eredményei (Kripto Akadémia)
Kiútkeresést sürget a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala (SZMK) a Szlovákiában tapasztalható, aggasztó közállapotok és közhangulat miatt.
márc. 2
14:15
Öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Legalább húsz ember halt meg egy öngyilkos robbantásos merényletben pénteken délután Pakisztán délnyugati részén, ahol délelőtt a hadsereg és egy lázadócsoport összecsapásaiban legalább 33 ember vesztette életét.
márc. 2
14:33
Az EU-tagországok felelősségre vonásra figyelmeztették a szíriai rezsimet (Kripto Akadémia)
Figyelmeztették pénteken az európai uniós tagországok állam- és kormányfői a szíriai rezsimet, hogy felelnie kell tetteiért, így azokért az atrocitásokért is, amelyeket a politikája miatt tiltakozó megmozdulások elleni kemény fellépés során követett el.
márc. 2
15:09
Van-e élet az Európai Unión kívül? (Metropol)
Magyarország nem léphet ki az Európai Unióból - ebben egyetértettek a Magyarországi Európa Társaság szervezésében pénteken Budapesten tartott konferencia előadói.
márc. 2
16:03
The Economist: nem túl hatékony az EU szankció-politikája (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió külpolitikáját főként a pénz és a szavak jellemzik, mögöttük politikai megosztottsággal - véli pénteki számában a The Economist című vezető brit gazdaságpolitikai hetilap.
márc. 2
16:21
Obama nem blöfföl (Metropol)
Egy idő előtti támadás lehetővé tenné Irán számára, hogy az "áldozat" szerepét játssza el a nukleáris válságban, de ha Teherán nem hagy fel az atomfegyverhez jutás programjával, Amerika akcióba léphet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök az Atlantic Monthly magazinnak adott, pénteken megjelent interjújában.
márc. 2
16:39
Új bírót kért a romagyilkosság elsőrendű vádlottja (Metropol)
Újabb kizárási indítványt nyújtott be a romák elleni támadássorozat ügyében eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László ellen az elsőrendű vádlott a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőper tárgyalásán pénteken.
márc. 2
17:15
Lőszerek és kézigránátok egy családi házban (Metropol)
Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy úgynevezett ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.
márc. 2
17:51
Lezuhant egy kisgép Németországban (Metropol)
Lezuhant csütörtökön este Frankfurt közelében egy kisgép, a fedélzetén tartózkodó öt ember közül négynek a holttestét megtalálták.
márc. 2
19:21
Izrael segítséget ajánl a szíriai sebesülteknek (Metropol)
Izrael - Avigdor Liberman külügyminiszter szerint - kész segíteni azoknak a szíriaiaknak az orvosi kezelésében, akik a Bassár el-Aszad rendszere elleni felkelésben sebesültek meg.
márc. 2
19:51
Felszámolhatják a Costa Crocierét (Infostart)
A Costa Crociere olasz hajóscég kártérítést fizet az Indiai-óceánon meghibásodott Costa Allegra utasainak, ám eközben már a cég jövőjét is veszély fenyegeti: egyes olasz lapok szerint a közelmúlt két balesete nyomán szóba jöhet a vállalat felszámolása.
márc. 2
20:15
Hazatértek a Szíriából kimenekített újságírók (Metropol)
Franciaországba érkezett pénteken a szíriai ellenzéki fellegvárból, Homszból drámai körülmények között kimenekített két francia újságíró.
márc. 2
20:17
Ban Ki Mun: gyalázatos, ami Szíriában történik (Metropol)
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szenvedélyes hangú nyilatkozatban követelte pénteken a szíriai hatóságoktól, hogy engedjék be a humanitárius segélyt Homsz Bába-Amr negyedébe, és szüntessék be az erőszakot.
márc. 2
20:19
Netanjahu elutasította az Iránnal folytatott tárgyalások felújítását (Metropol)
Elutasította az Iránnal nukleáris programjáról folytatott nemzetközi tárgyalások felújítását pénteken Ottawában Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.
márc. 2
20:21
Az al-Kaida Irakból Szíriába vonul (Metropol)
Az al-Kaida Irakból Szíriába vonul, ahol a hatóságok keményen elnyomják a Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen tiltakozó mozgalmat.
márc. 2
21:57
Kötelező az alkoholszonda a francia autókban (Infostart)
Kötelező lesz az alkoholteszt minden francia gépkocsiban 2012. július 1-től. A használatra azonnal alkalmas szonda nélkül autózókat pedig november 1-től meg is büntethetik a rendőrök, 11 euróra - jelent meg a francia hivatalos közlönyben.

Keresés