2012. március 2. péntek

márc. 2
0:03
Megjelent az első 4G képes táblagép a T-Mobile hazai kínálatában (PCWorld)
A hazai szolgáltató portékái között mostantól LTE képes masinára is számíthatunk, a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE személyében. Related Stories Biztonsági tippek netezőknek Munkamániásoknak: Microsoft Office Androidon Motorola Atrix videóbemutató A Windows 8-as táblagépek LTE chipje készen áll MWC 2012: ZTE offenzíva Barcelonában (1. rész) - Era, a négymagos szörnyeteg
márc. 2
0:09
Svarciék kibékültek (Blikk)
márc. 2
0:12
Hivatalosan is EU-tagjelölt lett Szerbia (hirado.hu)
Ezt Herman Van Rompuy, az uniós kormányfői tanács elnöke jelentette be a csúcsértekezlet első napját lezáró sajtótájékoztatón.
márc. 2
0:15
Alapítvány a szenvedélybetegekért (WebBeteg)
Sokan bizonyára úgy vélik, hogy a függőség egyenlő a droghasználattal, az alkoholizmussal, esetleg gyógyszerszedéssel, hiszen a mindennapokban ilyen "belőtt" fiatalokat és idősebbeket lehet látni az aluljárókban vagy kieső helyeken.
márc. 2
0:16
Mécsesgyújtás lesz Somorján - fogynak a magyarok Szlovákiában (hirado.hu)
Gyertyagyújtással mutat rá az asszimiláció következményeire Szlovákiában az MKP.
márc. 2
0:20
Sztáray: "a magyar belpolitikának van egyfajta exportja" (hirado.hu)
Washington helyén kezeli a túlzó bírálatokat - mondta a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára.
márc. 2
0:30
Már biztonságban vannak a Homszban rekedt francia újságírók (hirado.hu)
A két újságíró már biztonságban van Libanon területén, és hamarosan a bejrúti francia nagykövetség veszi őket gondjaiba - mondta Sarkozy.
márc. 2
0:34
Tüntetőkre támadtak a biztonsági erők Szíriában (hirado.hu)
Az összecsapásokban öt ember megsérült.
márc. 2
0:38
Rendeletet hozott az olasz kormány a Costa Concordia balesete miatt (hirado.hu)
Az olasz kormány rendeletben tiltotta meg a hajóknak, hogy túl közel menjenek a partokhoz.
márc. 2
0:39
Olvasnivaló: Hurka kolbásszal (Mindmegette)
A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével őseink a színhús körén kívül eső állati részeket is fel tudták használni.
márc. 2
0:42
London 2012: bemutatták a magyar csapat sportruházatát - fotók (She)
Csütörtök este látványos show-műsor keretén belül hivatalosan is megnyitották az Utazás kiállítás olimpiai pavilonját. Az eseményen bemutatták a nyári, londoni játékokra utazó magyar csapat sportruházatát.
márc. 2
0:42
Kábítószernek minősülő növényi származékokat találtak boltokban (hirado.hu)
Két mátészalkai üzlettulajdonos ellen indult nyomozás.
márc. 2
0:43
Olvasnivaló: Történetek Japánról és a japán konyháról (Mindmegette)
Foglalkozzunk ma a japán gasztronómiával kicsit behatóbban, persze a teljesség igénye nélkül. Szokásunkhoz híven ma ismét útilaput kötünk lábunkra, a messzi keletre, egy hagyományait nagyon őrző, de a modern technikában, átgondolt gazdaságban gondolkodó országba látogatunk.
márc. 2
0:46
Elhunyt az amerikai internetes újságírás legbefolyásosabb alakja (hirado.hu)
Andrew Breitbart amerikai konzervatív blogger 43 éves korában, "természetes okok következtében" hunyt el Los Angelesben.
márc. 2
0:50
Három nagy egyház egyeztetést kezdeményez a kormánnyal (hirado.hu)
Az általuk fenntartott oktatási intézmények kiszámítható működtetésével, valamint a hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos kérdésekről egyeztetnének.
márc. 2
2:15
Nem gyerekrabló, csak ideges Halle Berry (Blikk)
márc. 2
4:39
Aszteroidával ütközünk? (Blikk)
márc. 2
4:51
Pártvezér lett VV Laci (Blikk)
Budapest - Pártot alapított Lázár László (41). Az egykori valóságshow-hős és barátai által létrehozott politikai tömörülést Magyar Nemzet Köztársasági Pártja (MNKP) néven már be is jegyezték.
márc. 2
4:51
Fertőzött vértől lett beteg Éva (Blikk)
Budapest - Évtizedekig hiába járt orvoshoz, csak huszonhét évvel a szülése után derült ki, hogy Hepatitis C-vel fertőzött vért kapott Kovács Zoltánné Éva (57).
márc. 2
4:55
Kamerák előtt szexel Fruzsina (Blikk)
Budapest - Két férfival hentereg a kamerák előtt Marenec Fruzsina (23)! A fiatal színésznő az m1-en most vasárnap startoló Marslakók című tévésorozatban hosszas gondolkodás után vállalta a szexjelenetet.
márc. 2
5:00
Teljesen kiütötte magát a topmodell: férje támogatta ki (hirado.hu)
Úgy tűnik, képtelen felhagyni zűrös életmódjával: újra totál beszívva fotózták le a britek üdvöskéjét.
márc. 2
5:00
Keményen megütötték, majd kirúgták a színésznőt - perel (ATV)
A színésznő eltávolítását állítólag aprólékosan kitervelték.
márc. 2
5:09
Mester Tamás: "Jöjjön már a szerelem!" (Blikk)
Budapest – Szinglibb, mint valaha, de nyitott a szerelemre Mester Tamás (41), a Megasztár legrutinosabb zsűritagja. A zenész, aki harmadszorra ült bele az ítészek székébe, számos megkeresést kapott hölgyektől, akik szívesen találkoznának vele, de a randizgatás nem Mester műfaja.
márc. 2
5:12
Figyeljünk! Változtak a gyógyszerfelírás szabályai (ProfitLine)
Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.
márc. 2
5:15
Ismerős cég jogászkodik (Alternatív Energia)
Az első Orbán-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. házi ügyvédi irodájaként emlegették a patinás amerikai White & Case ügyvédi iroda magyar "leányát", melyet a minap egyedüli ajánlattevőként választott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Réczicza István vezette iroda másfél milliárd forintért képviseli a magyar államot a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás miatt a hoppon…
márc. 2
5:18
Lezuhant egy kisgép, hárman nem élték túl (hirado.hu)
Lezuhant csütörtök este Frankfurt közelében egy kisgép, a fedélzetén tartózkodó öt ember közül legalább hárman nem élték túl a balesetet.
márc. 2
5:18
Zsákban lopják haza a gázt, amivel fűtenek! Döbbenetes fotók (Pénzcentrum)
Döbbenetes fotók járták be a világsajtót az elmúlt napokban. A képeken az látszik, hogy Kínában hatalmas zsákokban, kerékpárral szállítják a földgázt, amivel házakat, lakásokat fűtenek. A "zsákban hoznak meleget" gyakorlati megvalósítása elképesztő - és egyben elképesztően veszélyes is....
márc. 2
5:18
"Szégyenlista" Megjelent a hír, rögtön 37 millió folyt be (ATV)
Egyre több településen hoznák nyilvánosságra a helyi adóval tartozók adatait. A Pest megyei Gyálon már postázták az erről szóló leveleket, a végső szót a képviselőtestület mondja majd ki. A település polgármestere optimista, ezt a miskolci példa is igazolja, ahol már a hír megjelenése után rögtön 37 millió forint folyt be.
márc. 2
5:33
Nincs válasz a csontok eredetére (Alternatív Energia)
Nem "sieti el" a rendőrség a Margit híd felújítása során tavaly nyáron talált legalább húsz emberi csontmaradvány ügyében indított nyomozást. Az antropológiai vizsgálat lezárását február végére ígérték, amely eldöntheti: indul-e nyomozás háborús bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen.
márc. 2
5:35
Habony és Rogán kaszinózni ment Abu-Dzabiba? (Alternatív Energia)
A hivatalos programokon túl kaszinózni is maradt ideje Orbán Viktor személyes tanácsadójának, Habony Árpádnak és Rogán Antalnak Abu-Dzabiban, az utóbbi idők legellentmondásosabb diplomácia utazásán - bár Rogán sajtósa utóbb cáfolta, hogy a politikus kaszinózott volna. Az egyre rejtélyesebb fideszes kiruccanásról új információk kerültek nyilvánosságra.
márc. 2
5:36
Lassan csökken az államadósság (hirado.hu)
Egyszázalékos GDP növekedés mellett 25 év kell ahhoz, hogy a tervezett 50 százalékos szintre csökkenjen az államadósság.
márc. 2
5:37
Pécsi házaspár szervezte a prostituáltakat (Alternatív Energia)
Büntetőeljárást kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a belga rendőrséggel közösen egy pécsi kerítő csoport ellen, akik Belgiumban, Ausztriában és Hollandiában szerveztek magyar nők számára prostitúciós munkát.
márc. 2
5:39
Nem bírságolták télen a hajléktalanokat (Alternatív Energia)
Egyetlenegy hajléktalant sem bírságolt meg a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) - tájékoztatta lapunkat az FKF sajtóosztálya. Mint ismeretes, idén januártól bírságot szabhatnak ki az önkormányzatok a hajléktalanokra, ha kétszer közterületen találják őket.
márc. 2
5:41
Szolgálati nyugdíjat ígér az MSZP (Alternatív Energia)
Ha kormányra kerül, visszaállítja a szolgálati nyugdíjat az MSZP - jelentette be Harangozó Tamás. A szocialista politikus azt mondta, pártja komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a szakterületen, melynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása is, aminek egyértelműen fontos szerepe van az egész társadalom szempontjából.
márc. 2
5:43
Összefogást sürgettek az éhségmenet szervezői (Alternatív Energia)
Gazdaságpolitika kell, nem gazdagságpolitika, ezt a kormánynak végre tudomásul kell venni, vagy "mennek a fenébe" - fogalmazott tegnap a Dob Köztársaság rendezvényén az edelényi Komjáthi Imre.
márc. 2
5:45
Klapka fizette a szépségguru adósságait (Blikk)
Ma is három millióval tartozik a lányok futtatásával gyanúsított sztárcsináló.
márc. 2
5:51
Elégedetlenek a férfiak (Blikk)
márc. 2
5:51
Szeszélyes republikánus küzdelem (Kripto Akadémia)
Mitt Romney hozta a kötelezőt Michigan és Arizona államban. A volt massachusettsi kormányzó mindkét keddi előválasztást megnyerte, s ezzel megerősítette éllovas státuszát. Ám még messze nem zárult le a küzdelem a republikánus elnökjelöltségért.
márc. 2
5:53
Aláírások a csúcson (Kripto Akadémia)
Tegnap este kezdődött az a kétnapos Európai Uniós csúcstalálkozó, amelynek központi témái a fiskális unióról szóló kormányközi szerződés, az európai eladósodás és a gazdasági recesszió megállítása, valamint Szerbia tagjelölti státusának kérdése és a schengeni bővítés.
márc. 2
5:54
Új szabályok jönnek: akár félmilliót is bukhatnak a polgármesterek (hirado.hu)
Félmillió forintnál is többet veszthetnek 2014-től azok a polgármesterek, akik egyben parlamenti képviselők is, mivel az új választási szabályok szerint meg kell válniuk valamelyik posztjuktól.
márc. 2
5:55
Trükk vagy valódi váltás? (Kripto Akadémia)
Váratlan bejelentést tett Észak-Korea. Phenjan azt közölte, minden nukleáris kísérletét befagyasztja, s három év után ismét az országba engedi az ENSZ fegyverzetellenőreit. Ez azért is meglepő, mert Kim Dzsong Un hatalomra kerülése óta semmit sem változott a rezsim háborús retorikája. Gyökeres változás várható Kim Dzsong Un alatt Észak-Korea politikájában vagy újabb trükkről van szó?
márc. 2
6:09
Élesen bírálta az osztrák elnök a kormányt (Kripto Akadémia)
Belpolitikai feszültségekhez vezetett Ausztriában, hogy az elnöknek túl kevés időt adtak a megszorító intézkedések áttanulmányozására. Heinz Fischer jelezte, ilyen körülmények között nem hajlandó aláírni a dokumentumot. A törvényeket március 28-29-én kellene elfogadnia a törvényhozásnak, s április elsején már törvénybe is lépnének.
márc. 2
6:12
Magyarországon 180 ezer nőt is érinthet ez a betegség (ATV)
Március első hete világszerte az endometriózis hete. A betegség a nőket támadja meg, kései felismerése pedig meddőséghez vezet. Becslések szerint a magyar nők 15 százaléka szenved endometriózisban, a meddő nők 50 százalékánál pedig ez a betegség a hibás. Az endometriózis hete a rendszeres és szakszerű szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.
márc. 2
6:21
Szinetár Dóra: jöhet a harmadik baba (BorsOnline)
Szinetár és Bereczki a színpadon és az életben is egy pár. Útjuk a közös sikerekig és az egymásra találásig nem volt akadálymentes. Sorozatunk utolsó részében gyerekeikről beszélnek.
márc. 2
6:21
"Bele kell habarodni a hegybe" - hetedszer tör a világ csúcsára a magyar hegymászó (Infostart)
Hetedszer vág neki a világ legmagasabb pontjának egy magyar hegymászó. Klein Dávid oxigénpalack nélkül és egyedül mászik. Az előző expedíción, két évvel ezelőtt halt meg Klein Dávid mászótársa, Várkonyi László, miután elsodorta egy jégomlás.
márc. 2
6:30
Putyin: "mi ebben a rendkívüli?" (hirado.hu)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő azt ígéri, hogy amennyiben megválasztják államfőnek, nem fog szigorítani a politikai rendszeren.
márc. 2
6:30
Aláírták az új uniós paktumot (ATV)
Aláírták pénteken 25 európai uniós tagállam, köztük Magyarország vezetői az EU új szerződését, amely elsősorban a költségvetési fegyelem nagyobb mértékű garantálására vonatkozik.
márc. 2
6:32
Ubuntu ingyenes operációs rendszer az Androidra (hirado.hu)
Az Ubuntu bejelentette az Android telefonokon futó változatát.
márc. 2
6:32
A rendesen fizetőknél sincs víz, hordhatják kannákban a hegyre (ATV)
Több napja egy csepp vizet sem kapnak azok, akik Nagykanizsa egyik külterületén élnek, mert a vízmű társulás felé több mint egymilliós tartozást halmoztak fel. A vízmű évek óta halogatta az ügyet, de most megelégelték a hírhedt nem fizetők tartozásait, ezért az összes, több mint 60 fogyasztónál elzárták a csapot. A büntetés azokat is érinti, akik eddig rendesen fizettek, de ők nem tudnak mit…
márc. 2
6:34
Hivatalos tagjelölti státuszt kapott Szerbia az uniótól (ATV)
Megállapodtak az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök este arról, hogy Szerbia megkapja az EU-tagjelölt ország hivatalos státusát. Egyetértettek abban is, hogy szeptemberben döntést kell hozni Bulgária és Románia belépéséről a határok szabad átjárhatóságát biztosító schengeni övezetbe.

Keresés