2012. március 2. péntek

márc. 2
8:30
Idegen bolygókon is észlelni lehet az élet jeleit (168 Óra Online)
A Hold "tükrében" figyelték meg a Föld ragyogását az Európai Déli Obszervatórium (ESO) csillagászai, akiknek sikerült a szerves élet lenyomatait észlelniük. A kutatásoknál alkalmazott módszerről, amellyel idegen bolygókon is észlelni lehet az élet jeleit, a Nature legújabb számában jelent meg tanulmány.
márc. 2
13:27
Egy magyar találmány, amire az egész világ felfigyelt (168 Óra Online)
Maruzsi László bízik abban, hogy a labdarúgó-játékvezetőket segítő találmánya "továbbjut" a sportág szabályalkotó testületének (IFAB) hétvégi egyeztetéséről, és esély marad arra, hogy a jövőben alkalmazzák is.
márc. 2
16:12
Rejtélyes női betegség - Van megoldás (168 Óra Online)
Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó. Régebben is tudtak róla az orvosok - mondja Fülöp István, a Róbert Károly magánklinika meddőségi részlegének vezető főorvosa -, de mivel a diagnosztikai lehetőségek, az eljárások és a technikai fejlettség nem volt olyan fokon, mint ma, nehezen ismerték fel ezt a betegséget.
márc. 2
17:18
Korzikáról az Alpokba: Ötzi, a kőkorszaki turista (168 Óra Online)
Elkészült az Alpokban húsz éve megtalált 5300 éves múmia teljes géntérképe: Ötzi szeme barna volt, vércsoportja nullás, a korzikai vagy szardíniai népességgel rokon felmenőktől származott. A lenyilazott és gleccserbe fagyott kőkorszaki vadász genomjának megfejtéséről beszámoló tanulmányt a Nature Communications szakfolyóirat tette közzé legújabb számában. A tudományos szenzációról a vizsgálatban…

Keresés