2012. február 27. hétfő

febr. 27
0:03
NS: Ben Johnson Magyarországon járt; Németh Krisztián kálváriája; a váci Guinness-rekord - hétfő (She)
Válogatás a Nemzeti Sport hétfői számából:
febr. 27
0:03
Kemény meccsen nyert a Barca (Metropol)
Nagyiramú, helyenként kemény meccset vívott a Barcelona az Atlético Madrid otthonában, a katalán csapat végül 2-1-re győzött.
febr. 27
0:39
Olvasnivaló: Finom, fogyaszt, fiatalít: a joghurt (Mindmegette)
A legenda szerint maga a Jóisten küldte el a joghurt titkos receptjét angyalával, Ábrahámnak, aki állítólag ennek jótékony hatására százhetvenöt évet élt.
febr. 27
0:43
Olvasnivaló: 2012. febr. 27. Borzasan szép az élet! (Mindmegette)
Mivel a rösti nálunk családi kedvenc, nem volt kétséges, hogy a Borzas csirkemell, vagy Kárpáti Borzaska, mi több, a Szegény Papok Eledele néven ismert burgonyabundás sült hús ízleni fog mindannyiunknak, ha egyszer az asztalunkra kerül.
febr. 27
0:57
Tenisz: Melzer Memphisben először nyert ATP-tornát Európán kívül (She)
Az osztrák Jürgen Melzer nyerte meg az 1.155 millió dollár összdíjazású memphisi ATP-tornát, miután a fináléban két szettben diadalmaskodott a negyedik helyen kiemelt kanadai Milos Raonic ellen.
febr. 27
1:45
Babos Tímeának Mexikóban már sikerült! WTA-tornát nyert! (Agroinform)
A 18 éves teniszezőnő végig stabilan játszva, két szettben győzte le Alexandra Cadantut élete első döntőjében.
febr. 27
1:51
Tenisz: áttörés, Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát (She)
Babos Tímea nyerte meg a mexikói Monterreyben megrendezett, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát, miután a fináléban két játszmában nyert a román Alexandra Cadantu ellen. A fiatal magyar játékos pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta.
febr. 27
2:09
Ezt ígérik a csillagok a hétre! (Blikk)
A hét elején a Nap-Plútó rezgéseknek köszönhetően elemzői, ellenőrzői, irányítói adottságainkat kamatoztathatjuk.
febr. 27
2:30
Vérnyomás-szabályozás: Renin-angiotenzin-rendszer (WebBeteg)
A szervezetünk a vérnyomást több különböző, egymással szoros kapcsolatban lévő rendszer irányításán keresztül szabályozza. A renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer meghatározó szerepet tölt be mind a rövid, mind a hosszú távú vérnyomás-szabályozásban.
febr. 27
3:03
Aczél Zoltán a kispadtól is el van tiltva (Blikk)
Budapest - Hiába vannak ajánlatai, úgy tűnik, egyelőre nem ülhet le egyetlen hazai focicsapat kispadjára sem Aczél Zoltán (44).
febr. 27
3:57
Ártatlanul ült férjgyilkosságért Etelka (67)! (Blikk)
Ónod - Férjgyilkosnak kiáltották ki, majd 740 napot töltött különböző börtönökben Kiss Etelka (67), aki 20 év után, most azért küzd, hogy hivatalosan nyilvánítsák ártatlannak.
febr. 27
4:15
Új földesurak a parlamentben (Blikk)
Budapest - Jókora földbirtokot is magukénak tudhatnak a parlament képviselők. A Blikk kiszámolta: mintegy 1805 hektár szántót, rétet, erdőt, gyümölcsöst, szőlőt tüntettek fel a honatyák a vagyonnyilatkozataikban.
febr. 27
4:18
Kigyulladt egy családi ház Bercelen (ATV)
Kigyulladt egy családi ház vasárnap a Nógrád megyei Bercelen, egy sérültet kórházba szállítottak.
febr. 27
4:54
Házasságtörő a leendő német államfő kapcsolata? (ATV)
Élhet-e vadházasságban egy államfő, ráadásul úgy, hogy papíron felesége van? Erről vitázik egész Németország azok után, hogy a lemondásra kényszerült Christian Wulff elnök utódaként Joachim Gauck lesz a Bellevue-kastély új lakója.
febr. 27
5:09
BB Évit volt párja látogatta meg? (Blikk)
Kaposvár - Férfi járt BB Évinél a kaposvári kórház pszichiátriai osztályán! Az ott lakók rögtön találgatni kezdtek, ki az a titokzatos ember, aki meglátogatta őt, és akinek láttán Párkányi Évi egy kis erőre lelt.
febr. 27
5:09
Német nyomásra enged a Fidesz (Alternatív Energia)
Készek akár a szocialisták javaslatait is beemelni a jogszabályokba, mondta Lázár János, miután bejelentette: ötpárti tárgyalást kezdeményez a választási eljárási, illetve a pártfinanszírozási törvényjavaslatról a Fidesz. Az ellenzék kétkedő az üggyel kapcsolatban: az MSZP és az LMP politikusai is emlékeztettek, eddig egyetlen ellenzéki javaslatot sem vett figyelembe a kétharmad.
febr. 27
5:11
Tiltakozó akcióra készülnek a háziorvosok (Alternatív Energia)
Ezen a héten kiderül, milyen bérajánlattal áll elő Szócska Miklós az egészségügyi dolgozók számára.
febr. 27
5:12
Pletykák szerint sokkal több van köztük, mint barátság (hirado.hu)
Ha lehet, most egy lépéssel még közelebb került Pippa Middleton új barátjához - s ezzel a grófnő címhez is.
febr. 27
5:13
Kikerült a karanténból az MSZP (Alternatív Energia)
Egyre többen érzik úgy, hogy a kormány becsapta őket, nő a Fideszt elutasító elégedetlenek száma - mondta az MSZP szombati választmányi ülése után Simon Gábor, a testület elnöke. Mesterházy Attila a hétvégén Békéscsabán vázolta a szocialisták Kelet-Magyarország programját, a pártelnök-frakcióvezető arról beszélt, hogy egyre rosszabb a hangulat az országban: februárban egymillió munkavállaló kapott…
febr. 27
5:27
Fizethet a magyar állam Hunvaldnak (Alternatív Energia)
Heteken belül kimondhatja a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság, jogtalanul tartották-e fogva több mint két évig Hunvald Györgyöt: ha ez megtörténik, az "elszámoltatást", illetve az ezért járó kártérítést a magyar államnak kell megfizetnie.
febr. 27
5:27
Megszavazták, amit megkövetelt a kormány (Behaviour)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén a küldöttek elfogadták a szervezet új alapszabályát, megválasztották a tisztségviselőket, az új elnökséget. Mivel már az összehívás is szabálytalan volt, dr. Török Ferenc ügyvéd, korábbi kétszeres olimpiai bajnok öttusázó a múlt héten kilátásba helyezte, hogy bíróságon támadhatja meg a határozatokat.
febr. 27
5:29
A sátán hadait idézte Wittner az emléknapon (Alternatív Energia)
"Most, amikor jött egy ember, egy kormányzat, amely szándéka szerint fel akarja emelni az országot, a sátáni had összezárt, és mivel ahhoz gyengék, hogy itthonról harcoljanak, vagy visszakaparintsák a hatalmat, segítségül hívják a Nyugatot, a globalizált pénzvilágot, amely el akar bennünket nyelni" - a többi között ezekkel a szavakkal "emlékezett" a kommunizmus áldozataira Wittner Mária. A Fidesz…
febr. 27
5:30
Félmilliárd forint a lefolyóban (hirado.hu)
Debrecennek 500 milliót kell visszafizetnie az EU-nak, mert szabálytalanságot találtak egy 22 milliárdos ISPA-szennyvízberuházásnál.
febr. 27
5:30
„A kormánypártokon belül néma kuss van Schmitt Pálról” (ATV)
Azt ma még legfeljebb Orbán Viktor tudja, hogy Schmitt Pál távozik-e az államfői székből és ha igen, mikor, mindenesetre a föltételezés nem teljesen légből kapott. Föl vannak-e készülve egy esetleges köztársaságielnök-választásra? Milyen stratégiáik vannak? Ezekről az ügyekről érdeklődtünk a kormány és a demokrata ellenzék politikusainál.
febr. 27
5:31
Ma ismét Istent játszhatnak a Házban a kormánypártok (Alternatív Energia)
Dönthet ma az Országgyűlés a decemberi utolsó ülésnapon elfogadott egyházügyi törvény módosításáról, amivel újabb 18 egyházat ismernek el az eredeti 14 mellett.
febr. 27
5:32
Simor: a Scalába sem fürdőnadrágban megyünk (hirado.hu)
A jegybankelnök abban bízik, múlt heti, "egyforintos" felajánlása után megkezdődhet végre a lényegi vita a jegybanki függetlenségről.
febr. 27
5:33
Hideg rázza Európát (Alternatív Energia)
Terjed az influenza Európában, ám a terjedés iránya továbbra sem rajzolódik ki egyértelműen. A hetedik héten 11 országból jelentették a vírust. Hazánkban két hete van járvány, több kórházban tilos a látogatás. A betegek nagyjából harmada 14 éven aluli gyermek.
febr. 27
5:35
Családi házak égtek ki (Alternatív Energia)
Két borzalmas lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén. A Hajdú-Bihar megyei Görbeházán tegnap egy anya és két gyermeke égett meg, amikor tegnap délelőtt kigyulladt a családi házuk - mindhármukat kórban ápolják. Szombaton Veszprém megyében egy sólyi házaspár sérült meg, amikor a házukban keletkezett tűzben négy gázpalack is felrobbant.
febr. 27
5:45
Szépségversenyről hozattak lányokat Attilának (Blikk)
Budapest - Erre a pillanatra várt VV Attila (32)! A ValóVilág összeférhetetlenje nemcsak megnyerte az 50 milliós fődíjat a vasárnap esti nagydöntőben (először Seherezádé búcsúzott a hármas fináléban, majd Csabát is könnyedén legyőzte a szavazatokkal), de barátja, Péter jóvoltából csajozni is indulhatott az éjszakába.
febr. 27
5:48
Oscar: Meryl Streep harmadszor, nagyot szólt A némafilmes - fotók (hirado.hu)
A némafilmesé lett a legjobb film, rendezés, a férfi főszereplő (Jean Dujardin) díja, Scorsese Hugója öt technikait kapott a 84. Oscar-gálán.
febr. 27
5:48
Ezt tudtuk meg a bankokról: egy generációnak lett örök tanulság (Pénzcentrum)
"Nem tudtam kitörni a rabszolgaságból. Örök tanulság ez az egész generációnknak: soha ne bízz meg a bankokban! A gyerekemet is erre fogom tanítani: a bank ellenség." - írja olvasónk levelében. Még ha ennél jóval bonyolultabb is a helyzet, jól leírja azt a helyzetet, amit a végtörlesztés körüli káosz szült meg több olvasónk számára. Sokan önhibájukon kívül, vagy csak egy kisebb figyelmetlenség…
febr. 27
5:50
Világszenzáció - négyes végtagátültetést hajtottak végre (hirado.hu)
Egy húsz órán át tartó műtét során egy fiatalember kapott két-két kezet és lábat az ankarai Hacettepe Egyetem klinikáján.
febr. 27
6:03
Azt hiszik az amerikaiak, hogy szeretik őket (Infostart)
Tízből hat amerikai elégedetlen hazája nemzetközi politikai és gazdasági helyzetével - derült ki a Gallup friss felmérésének eredményéből. Körülbelül minden második válaszadó véli úgy, a világ más országai pozitívan tekintenek az Egyesült Államokra.
febr. 27
6:03
Elmenekült a NATO tisztek gyilkosa (Kripto Akadémia)
Bár a tálibok magukra vállalták az afganisztáni NATO tisztek meggyilkolását, az elsőrendű vádlott a kabuli belügyminisztérium egyik hírszerző tisztje lett. A távol-keleti országban szolgáló nemzetközi biztonsági erők (ISAF) főparancsnoka visszarendelte az afgán minisztériumokban dolgozó teljes ISAF személyzetet.
febr. 27
6:05
Saját szélsőségesei tehetnek keresztbe Belgrádnak (Kripto Akadémia)
Miután pénteken, háromnapos maratoni egyeztetés után a szerb és koszovói tárgyalócsoportnak sikerült közös nevezőre jutni a brüsszeli tárgyaláson, Belgrád megtette a legfontosabb lépést a Európai Uniós tagjelölti státus felé.
febr. 27
6:06
Újra robbant a Wikileaks (hirado.hu)
A portál közzéteszi a Stratfor amerikai biztonságpolitikai elemzőintézet elektronikus leveleit, több mint ötmillió küldeményt.
febr. 27
6:07
Megmérettetésre készül Tőkés pártja (Kripto Akadémia)
Első küldöttgyűlését tartotta hétvégén az Erdélyi Magyar Néppárt. A Tőkés nevével fémjelzett formáció elnököt választott és programot hirdetett. Megmérettetésre készülnek a közelgő választásokon és elutasítják az RMDSz "lelki terrorját", azt, hogy a parlamenti képviselet elvesztésével riogatják a magyar lakosságot. Tőkés brüsszeli Magyarország-ellenes lejárató kampányról beszélt és javasolta, hogy…
febr. 27
6:09
Buldózerek rombolták le Bin-Laden házát (Kripto Akadémia)
Rendőrségi körgyűrűben kezdték el lebontatni szombaton a pakisztáni hatóságok azt az abbotabadi erődítményszerű épületkomplexumot, amelyben az amerikai kommandósok rajtaütésszerűen likvidálták tavaly május 2-án a világ első számú terroristáját, Oszama bin-Ladent.
febr. 27
6:11
Berlusconi ismét megúszta (Kripto Akadémia)
Szombaton újabb kő eshetett le Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő szívéről szombaton, amikor a milánói bíróság megszüntette az eljárást az évek óta zajló Mills ügyben. A botrányhős politikus azonban nem örülhet sokáig: március 15-én újra vádlottként kell megjelennie a bíróságon egy másik ügyben.
febr. 27
6:13
Otthon lábadozhat a polgárjogi harcos legenda (Kripto Akadémia)
Tegnap délután hazaengedték a kórházból Nelson Mandela a Dél-Afrikai Köztársaság első színes bőrű, az apartheid utáni korszak úttörő elnökét, a legendás polgárjogi harcost.
febr. 27
6:15
Putyin gyorsabb tempót diktál (Kripto Akadémia)
A hivatalosan március 4.-re kiírt orosz elnökválasztás a gyakorlatban már megkezdődött. Nemcsak a médiában, hanem az urnáknál is. Oroszprszág nehezenmegközelíthető végein máris leadhatták voksaikat az ott élők. Szombaton Moszkvában ún. próbaválasztást tartottak, amelyen fölényesen Nagy Péter cár nyert. A valóság ennél egyszerűbb: Vlagyir Putyin napról-napra közelebb kerül harmadik elnöki…
febr. 27
6:21
Krisztit születésnapi ajándéka ölte meg (BorsOnline)
Megfagyott a levegő a gyerekzsivajtól hangos gerlitzeni sípályán. A tanulólejtőn egy 12 éves magyar kislány, Krisztina nem tudott lefékezni, a jegypénztár falának csapódott, és életét vesztette.
febr. 27
6:21
A némafilmes a legjobb film (Infostart)
Véget ért a 84. Oscar-díjátadó Los Angelesben. A némafilmes című francia film nyerte el az Amerikai Filmakadémia legjobb filmnek járó szobrocskát.
febr. 27
6:21
Öngyilkos merénylet egy afganisztáni repülőtérnél (Infostart)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát gépkocsijával hétfő reggel a kelet-afganisztáni Dzsalálábád város repülőterének bejáratánál, a támadásnak legalább kilenc halottja van - közölték afgán illetékesek.
febr. 27
6:24
Facebook nélkül kell böjtölni, mondja az atya a Facebookon (hirado.hu)
A számítógéptől való önmegtartóztatást szorgalmazza a húsvéti böjt heteiben egy toszkánai plébános, aki ezt Facebook-profilján is közölte.
febr. 27
6:24
Mire figyeljünk a héten? (Portfolio)
A következő napokban a hazai eseményekre lehet érdemes figyelni. Holnap napvilágot látnak a januári foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatok, illetve kamatmeghatározó ülést tart a monetáris...
febr. 27
6:36
OTP részvény - mit hozhat a hét? (ProfitLine)
Alacsony forgalomban csak kis mértékben változtak az árfolyamok az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT); a globális piacokat is megtorpanás jellemezte, a január közepe óta tartó jelentős erősödés után a tőzsdék oldalazásba kezdtek, és egyelőre nem látszik a további irány. Az OTP a múlt héten 2,41 százalékkal erősödött, 4.040 forinton zárt pénteken. Mai elemzésünkben a várható folytatást…
febr. 27
6:39
Bereczkit megverték, mert énekelt (BorsOnline)
Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán a színpadon és az életben is egy pár. Útjuk a közös sikerekig és az egymásra találásig nem volt akadályoktól mentes. Sorozatunk első részében Zoli gyermekkoráról olvashatnak.
febr. 27
6:39
Rijádban tárgyalt Kövér László - a nap hírei (Infostart)
A magyarországi romák tömeges kivándorlásának kérdéséről tárgyalt Rijádban Kövér László, az Országgyűlés elnöke kanadai kollégájával. Borkai Zsolt marad a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Parlamenti vitát kezdeményez az MSZP a kedden nyilvánosságra került kormányzati megszorításokról.
febr. 27
6:39
Nyomulnak a néma franciák (Spa Trend Online)
Még pár óra és magyar idő szerint vasárnap éjszaka megkezdődik a világ legpuccosabb, leglátványosabb filmes gálája, ahol tulajdonosára talál a 24 kategóriában odaítélt leghíresebb mozgóképes díj, az Oscar. Az Amerikai Filmakadémia idei, 84. díjkiosztó ünnepségét a veterán komikus, Billy Crystal vezeti.

Keresés