2012. február 7. kedd

febr. 7
0:39
NS: Lázár Bence és a felállva ünneplő közönség; mi is az a tértölelő indítás? - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
febr. 7
0:57
NS: Lázár Bence és a felállva ünneplő közönség; mi is az a tértölelő indítás? - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
febr. 7
1:06
Ne riogassa fölöslegesen az immunrendszerét! (HáziPatika)
Egy új tanulmány kimutatta, hogy immunrendszerünk egy része a személyes konfliktusok során beindul. A felfedezés újabb magyarázattal szolgál arra, miért tesz rosszat szervezetünknek a stressz.
febr. 7
1:10
Alattomos gyilkos szedi áldozatait (HáziPatika)
Csak a legutóbbi hétvégén harmincnál több szén-monoxid-mérgezéses esethez hívták a mentőket az ország területén, és több ízben sajnos már későn érkeztek. Hogyan lehet védekezni a "csendes gyilkos" ellen?
febr. 7
1:33
Magyar filmek a Szarajevói Tél fesztiválon (Blikk)
febr. 7
2:27
Felkészülés: az FTC Lisztes bombagóljával nyert a Vasas ellen Detroitban (She)
A Ferencváros 2–1-re legyőzte a Vasast a detroiti nemzetközi felkészülési torna harmadik helyéért vívott összecsapáson.
febr. 7
2:45
Felkészülés: az FTC Lisztes bombagóljával nyert a Vasas ellen Detroitban (She)
A Ferencváros 2–1-re legyőzte a Vasast a detroiti nemzetközi felkészülési torna harmadik helyéért vívott összecsapáson.
febr. 7
3:57
Csúsztak-másztak a villalakók (Blikk)
febr. 7
3:57
Női nindzsákat képez ki Irán (Blikk)
febr. 7
4:54
Családjának nem kell Mary Zsuzsi pénze (NLC)
A családtagok inkább lemondanak az elhunyt énekesnő vagyonáról, mintsem végigcsinálják a hagyatéki eljárást. Úgy tűnik, az annyira kuporgatott pénz végül az államra száll – írja a Blikk.
febr. 7
4:57
"Teljesen elzárták" Napi 350 ezer forintért kezelteti magát a színésznő (ATV)
A színésznő napi 350 ezer forintot fizet a kezelésért, és nem beszélhet szinte senkivel.
febr. 7
5:09
Gergő nem kampányol Sehiért (Blikk)
Budapest - Ígérete ellenére nem kampányol Seherezádé (21) mellett VV Gergő (32), ez azonban nem lepte meg a lány édesanyját.
febr. 7
5:09
Duplájára drágulhat májustól a diákok utazása (Blikk)
Magyarország – Csaknem duplájába, több mint 6 ezer forintba kerülhet májustól egy BKV bérlet a diákoknak, nyugdíjasoknak – tudta meg a Blikk. A vasútra és  a volán buszokra is hasonlóan drágábban szállhatnának fel a tanulók és az idősek, akik eddig nem fizették meg a teljesárú jegyet.
febr. 7
5:11
Fridi lesz az RTL Klub kvízmestere (Blikk)
Budapest - Nagy túlélőnek bizonyult Friderikusz Sándor (53)! A csípős nyelvű tévés hiába távozott 1999-ben perrel és haraggal az RTL Klubtól, most úgy tudjuk, nagyon komoly feladatot kapott a csatornától.
febr. 7
5:11
Miskolcon van az elrabolt 600 millió (Blikk)
Miskolc — Autóstól rejtette el zsákmányát Miskolcon a Brink's-es rekordsikkasztó. A Blikk birtokába került vádirat szerint D. János (40) a 640 millió forintnyi valutát – eurót, amerikai és kanadai dollárt, fontot, svájci frankot, cseh koronát, román lejt, svéd koronát – alig egy óra alatt rejtette el, aztán indult is Thaiföldre.
febr. 7
5:12
Lezár a TEK, Orbán értékel (Alternatív Energia)
Lezárta hajnaltól a Millenáris környékét a Terrorelhárítási Központ (TEK). Délután ugyanis ott tartja szokásos, immár tizennegyedik évértékelő beszédét Orbán Viktor.
febr. 7
5:12
Végül kitudódott: a sztár felesége rosszlány volt (hirado.hu)
Hallgatott róla, mert úgy gondolta, ez kizárólag kettejük ügye. De most a színésznő párja bevallotta, egészen jól ismeri barátnője sötét oldalát és kis titkait.
febr. 7
5:12
Megelégelték az emberek a 'szörny-híradókat' - átkapcsoltak az m1-re (ProfitLine)
Új rekordot ért el az m1 Híradójának nézettsége szombat este, a hírműsort több mint egymillióan választották. A Duna Híradó nézettsége pedig vasárnap lépte át a háromszázezres határt - derül ki az AGB Nielsen adataiból.
febr. 7
5:14
Ismét a médiatanács kezében a Klubrádió (Alternatív Energia)
Legkésőbb ma estig el kell döntenie a médiatanácsnak, hogy meghosszabbítja-e a Klubrádió ideiglenes frekvenciaengedélyét, az előző ugyanis ma éjfélkor lejár.
febr. 7
5:15
"Isten segített" A kilencedikről zuhant ki a kisgyerek, túlélte (ATV)
Harminc méteres zuhanást élt túl Portugáliában egy 22 hónapos kisgyerek.
febr. 7
5:16
Zavar az őszödi összejövetel körül (Alternatív Energia)
Cáfolta "a Répássy-Darák-találkozó" megtörténtét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkársága. Csakhogy lapunknak több forrás is azt állítja: az igazságügyi államtitkár éjszakába nyúlóan beszélgetett a független igazságszolgáltatás néhány vezetőjével a balatonőszödi kormányüdülőben.
febr. 7
5:17
Újabb képviselők buktak le: a vidékieknek járó pénzt vették fel (ATV)
Újabb országgyűlési képviselőkről derült ki, hogy bár van budapesti lakásuk, mégis felveszik a vidékieknek járó lakhatási támogatást. Szinte valamennyi frakcióban vannak olyan képviselők, akik így évente 1 millió 400 ezer forint plusz jövedelemhez jutnak. A Fidesz frakcióvezetője még ősszel javasolta, hogy egységesen 750 ezer forintot kapjanak a képviselők, de ezenkívül semmire ne legyenek…
febr. 7
5:18
Igaz lenne a döbbenetes előrejelzés? (Alternatív Energia)
Délelőtt az ország jelentős részén havazott, de a legnagyobb intenzitású hóesés egyre inkább a Dunántúlra helyeződik át. A Bakonyban délben, a nyugati határszélen pedig este fokozódik a hófúvás - írja az időjárás.hu.
febr. 7
5:20
A Horthy-menet sem bizonyíték (Alternatív Energia)
Bizonyítottság hiányában mentette fel a Magyar Gárda újraszervezésének vádja alól Kormány Sándor gárdakapitányt első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság: az ítélet szerint két sörözőbeli toborzás és a 2009-es Horthy-menet megtartása sem volt elegendő bizonyíték.
febr. 7
5:22
Munkáért és kenyérért gyalogolnak (Alternatív Energia)
Elfogyott a remény és a türelem, útnak kellett indulni, hogy a kormány tudomásul vegye, nem mondhatnak le a Kelet-Magyarországon élőkről - nyilatkozta tegnap délben lapunknak az edelényi Komjáthi Imre. A -12 fokos fagyban, szálingozó hóban, akkor már három órája gyalogoltak a 3-as úton az éhségmenet résztvevői. Munkások és munkanélküliek, polgármesterek és szocialista politikusok azért vállalták…
febr. 7
5:27
Stohlt nagy meglepetések várják (Blikk)
Budapest — A rács mögött lassabban öregszik Stohl András (44). A színésznek idén ugyanis két héttel később lesz a születésnapja, mint egyébként, legalábbis ennyivel később tartják meg. Az ittasan balesetet okozó sztár hivatalosan február 23-án tölti be a 45-öt, ám – mint a Blikk megírta – már­cius 4-én már szabadul, családja és barátai kint nagy születésnapi partit rendeznek neki aznap.
febr. 7
5:27
Eltiltották a Lakers mesterét (Blikk)
febr. 7
5:30
Schmitt Pál mélyponton (168 Óra Online)
A januári közvélemény-kutatások szerint elérte eddigi mélypontját Schmitt Pál népszerűsége - derül ki a Political Capital összesítéséből. Ugyanakkor a pártok közötti erőviszonyok nem változtak jelentősen. A bizonytalanok aránya továbbra is rendkívül magas, a kormánypárt támogatottsága csökken, az ellenzéki pártok népszerűsége pedig stagnál.A PC a Medián, a Századvég, a Szonda-Ipsos és a Tárki…
febr. 7
5:30
Megbukott Boc kormánya (Kripto Akadémia)
Megbukott Emil Boc harmadik kormánya. A román miniszterelnök tegnap nyújtotta be kabinetje lemondását Traian Basescu államfőnek. Független miniszterelnökkel, politikus miniszterekkel új kormány alakul, az ellenzéknek nem sikerült előrehozott választást kieszközölnie. Az új kormányfő nevét lapzártánkig nem jelentették be.
febr. 7
5:30
Nyolc év fegyház a fajtalankodó apának (Alternatív Energia)
Szemérem elleni bűncselekmény, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint zaklatás miatt nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte Sz. Zoltánt tegnap a Kecskeméti Városi Bíróság. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró indoklása szerint kétséget kizáróan bizonyítást nyert, hogy a családjától külön élő vádlott a láthatás idején nála tartózkodó kilencéves leányával fajtalankodott, kiskorú…
febr. 7
5:30
Szén-monoxid-mérgezés Emődön (hirado.hu)
Három nőt szállítottak kórházba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településről.
febr. 7
5:30
Így ünneplik majd a szabaduló Stohlt (NLC)
Duplán ünnepli a születésnapját a börtönbüntetését töltő színész. Nem is sejti, hogy egy hatalmas meglepetésbuli várja majd kint a szabadulása napján. Addig is a rabtársaitól is számíthat köszöntésre és meglepetésre – írja a Blikk.
febr. 7
5:32
Sok iskolát kellett bezárni (Alternatív Energia)
Fagyás, kihűlés, szén-monoxid-mérgezés: a mentősök a szokásosnál is mintegy 20 százalékkal több, közel hatezer esetet láttak el a hétvégén. A rendkívüli hideg miatt tizenketten haltak meg három nap alatt; volt, aki saját fűtetlen házában, de volt olyan is, aki háza udvarán hűlt ki. A szibériai erősségű hideget jelzi, hogy a Tisza és mellékfolyói szinte teljes szakaszukon befagytak, a Dunán zajlik…
febr. 7
5:33
Hatalmas akciók a boltokban: meddig tartanak a leértékelések? (Pénzcentrum)
Bár országszerte több bevásárlóközpont üzletének kirakata arról tájékoztat, hogy a leértékelések utolsó napjait éljük, valószínűleg még néhány hétig maradnak az árleszállítások. Az árak viszont már csak kevés üzletben lesznek alacsonyabbak, így most lehet igazán érdemes vásárolni - akár még téli ruhát is....
febr. 7
5:39
Hány ember élt eddig a földön? (Infostart)
Hány ember élt eddig a Földön? - merült fel a kérdés újfent, miután az ENSZ tavaly októberben bejelentette, hogy bolygónk lakossága meghaladta a 7 milliárd főt.
febr. 7
5:45
Most már tudjuk, hány sas él Magyarországon (Infostart)
A januárban végzett felmérés szerint 530 rétisas, 230 parlagi sas, hét szirti sas és hat fekete sas telel Magyarországon.
febr. 7
5:45
Szenzáció Bécsben! (Infostart)
Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől Bécsben az Albertina múzeumban.
febr. 7
5:45
Négy út járhatatlan Borsodban (Infostart)
Hófúvás miatt továbbra is járhatatlan négy út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ugyancsak négy út pedig csak egy nyomsávon járható, minden település ugyanakkor megközelíthető - közölte a közútkezelő társaság megyei ügyelete kedden kora reggel.
febr. 7
5:45
Miről álmodik a gyönyörű Sarapova? (Infostart)
Az orosz Marija Sarapova idei legfőbb célja, hogy megnyerje a londoni olimpia női teniszversenyét.
febr. 7
5:48
Sarokba szorították a miniszterelnököt - lemondott (168 Óra Online)
Lemondott tisztségéről Emil Boc román miniszterelnök. Pászkán Zsolt, az Eurokom romániai sajtófigyelő politikai elemzője szerint a kormánypárt ezzel próbálja elkerülni a novemberi választásokon a teljes vereséget.
febr. 7
5:48
Patthelyzet alakult ki Szíriában (Kripto Akadémia)
Oroszország és Kína vétója miatt nem szavazta meg az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Szíriát elítélő határozatot. Pedig az országban elképesztő méreteket ölt az erőszak. Homsz városában hétvégén legalább négyszázan vesztették életüket a kormányerők akciója során.
febr. 7
5:48
Átlag havi +70 ezret hoz az egy kulcs a képviselőknek (hirado.hu)
Több poszt mellett akár háromszázezer forinttal is több pénzt jelenthet az adóváltozás.
febr. 7
5:48
Újabb pofont kapott VV Sehi (NLC)
A villában hónapokon át hitegette szerelmével a lányt VV Gergő, a kiesése után pedig bőszen hangoztatta, hogy kampányolni fog mellette. Az ígéretét azonban korántsem akarja betartani a villa alfahímje – írja a Blikk.
febr. 7
5:50
Megalakulhat a palesztin egységkormány (Kripto Akadémia)
Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke irányíthatja az új palesztin egységkormányt.
febr. 7
5:50
Fukuyama válaszolt: nem a forma, a tartalom a gond (hirado.hu)
Blogbejegyzésben válaszolt Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár olvasói levelére a Stanford Egyetem professzora.
febr. 7
5:51
Kapaszkodjon: Matolcsy újabb bődületes nyilatkozata (168 Óra Online)
A munkavállalói csoportok idén sem járhatnak rosszul az egykulcsos, arányos adórendszerre áttéréssel - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter, miután a kormány a munkaadók és a munkavállalók szervezeteinek képviselőivel találkozott. Példátlanul sikeresnek nevezte a tavalyi évet Matolcsy György bérek szempontjából, mert szerinte a teljes munkavállalói világban 5 százalékkal nőttek a…
febr. 7
5:52
Konzervatív elnöke lesz Finnországnak (Kripto Akadémia)
Az előzetes jóslatoknak megfelelően a Nemzeti Koalíciós Párt jelöltjét, a konzervatív Sauli Niinistőt választották meg az ország új elnökének a vasárnap este véget ért államfőválasztás második fordulójában. A nem hivatalos végeredmény szerint a voksok 62,6 százalékát szerezte meg, míg ellenfele, a Zöld Liga jelöltje, Pekka Haavisto 37,4 százalékot kapott. Így harminc év után nem szociáldemokrata…
febr. 7
5:52
Erős szél jön a hó mellé (hirado.hu)
Hófúvás miatt továbbra is járhatatlan négy út Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de minden település megközelíthető.
febr. 7
5:54
Meglepetésre számít Rick Santorum (Kripto Akadémia)
Coloradóban és Minnesotában mérkőznek ma meg a republikánus elnökjelöltségre pályázó politikusok, mindkét államban jelöltállító gyűléseket, caucusokat tartanak.
febr. 7
5:56
"Ebből lesz otthon baj neki" (Kripto Akadémia)
Néhány hete - az 1981. december 13.-i katonai szükségállapot bevezetésének évfordulója kapcsán - felidéztük a lengyel Szolidaritás történetét. Az eseménytörténet a '80-as évek végi tárgyalásos átmenettel zárult, amelynek nyomán 1989 őszén megszületett az új demokratikus Lengyelország. Ebben az írásban kollégánk idézi fel személyes, a lengyel eseményekhez szorosan kötődő emlékeit.

Keresés