2012. február 7. kedd

febr. 7
5:45
Most már tudjuk, hány sas él Magyarországon (Infostart)
A januárban végzett felmérés szerint 530 rétisas, 230 parlagi sas, hét szirti sas és hat fekete sas telel Magyarországon.
febr. 7
6:06
A korpásodás ellenszerei (WebBeteg)
Bőrgyógyászok és hajápolási szakértők most következő tanácsai segítségével elűzhető a bosszantó hámlás és viszketés.
febr. 7
7:33
London csodát épít (Infostart)
Jövőre nyitja meg kapuit Londonban Európa legmagasabb felhőkarcolója: a The Shard (Üvegszilánk) névre keresztelt üvegtorony a Cityn kívül, London Southwark városrészében, a Temze déli partján épül.
febr. 7
8:12
Kleinefelter-szindróma (WebBeteg)
A Kleinefelter-szindrómában szenvedő fiúk teste a pubertás kor után egyre inkább nőies jegyeket kezd felvenni. Ezen genetikai rendellenességben szenvedő betegeknél jelentősen nagyobb a kockázat heredaganat, melldaganat, és cukorbetegség kialakulásának is.
febr. 7
10:18
Túlzott energiaital-fogyasztás miatti rosszullét (WebBeteg)
Az országos tiszti főorvos szerint aggodalomra adhat okot, hogy Magyarországon két hónap alatt 123 embernél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital-fogyasztás - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pénteken az MTI-vel.
febr. 7
10:33
Lázas vagyok, mit tegyek? (Édenkert)
A láz a szervezet természetes védekezése a lázkeltő anyagok és a vírusok, baktériumok ellen. Magasabb testhőmérsékleten az anyagcsere felgyorsul, az immunrendszer is hatékonyabbá válik.
febr. 7
13:27
Táplálkozás sztómával (WebBeteg)
A sztómával való táplálkozás nagyon fontos kérdés a frissen műtöttek számára. Sajnos azonban a legtöbbször olyan téves információkat kapnak ezzel a témával kapcsolatban, amik ijesztőek lehetnek számukra.
febr. 7
14:48
Gyorsabb a szellemi hanyatlás a dohányzó férfiaknál (Metropol)
A dohányos férfiak szellemi képességei idősödve gyorsabban hanyatlanak, mint nemdohányzó kortársaiké, olyannyira, hogy akár tíz évvel öregebbnek tűnik a "dohányos agy" - állapították meg brit kutatók.
febr. 7
17:39
Vashiány és vérszegénység: Milyen tünetek utalnak rá? (WebBeteg)
A közhiedelem azt tartja, hogy a vashiány és a vérszegénység között szoros összefüggés van, holott a vérszegénységként emlegetett állapot nem mindig származtatható vissza a vashiányra. Előfordulhat, hogy valaki fáradékony, szellemileg is, testileg is romlik a teljesítőképessége, ám a szervezet vasellátottságának elégtelen voltára a laborleletei nem utalnak.
febr. 7
18:42
A bakteriális agyhártyagyulladás kockázata gyerekeknél (WebBeteg)
A bakteriális agyhártyagyulladással fertőzött gyerekek harmadánál– negyedénél tapasztalható halláscsökkenés – derült ki egy kutatásból. Ez azonban – az esettanulmányok retrospektív felülvizsgálata alapján - megelőzhető a korai, célzott antibiotikum kezeléssel.
febr. 7
20:09
Gyümölcsillatú farmer férfiaknak (Infostart)
Szagos farmernadrággal, pontosabban málnaillatúval rukkolt ki egy japán ruhagyár.
febr. 7
20:27
Kivételes-e a mostani hideghullám? (Infostart)
Tartóssága és késői érkezése miatt "figyelemre méltó", de nem kivételes az Európában jelenleg dühöngő hideghullám, amely eddig mintegy 360 ember halálát okozta - közölte kedden a Meteorológiai Világszervezet (WMO).
febr. 7
20:45
Mire figyeljenek az autósok az extrém hidegben? (Infostart)
A sok hó és a nagy hideg megviselheti az autókat is, gondot jelenthet már a gépjármű beindítása is. Mire érdemes feltétlenül figyelniük az autósoknak?
febr. 7
21:21
Közeleg a felvételi, tanulásra fel! (Blikk)
Messze még az a felvételi! – bizonyára sok középiskolai végzős gondolkodik így, pedig már éppen itt volna az ideje annak, hogy lassan-lassan elkezdjék a felkészülést a tavasz végi és nyár végi erőpróbákra. Persze hogy frissen könnyebben megy a tanulás, így nem árt, ha egy-két hasznos tanácsot megfogadnak a diákok. Ebben segít Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé dietetikusa, akitől megtudhatjuk,…
febr. 7
22:09
Új eszköz a szívműködés diagnosztikájában (WebBeteg)
Az eddig használt echokardiográfiás ultrahangnál ötszörte gyorsabb ultrahangot alkalmazott a szív vizsgálatára egy amerikai kutatócsoport.

Keresés