2012. január 31. kedd

jan. 31
6:00
Könnyedén és olcsón megmenthető lenne milliók élete (Infostart)
Amerikai szakemberek becslése szerint évente mintegy 17 millió ember életét menthetné meg hosszú távon, ha a felnőttek naponta szednének koleszterincsökkentő tablettát.
jan. 31
8:09
Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá? (WebBeteg)
A téli depresszió egy szezonális depresszió, a sötét, téli hónapokban jelentkezik, ősszel kezdődik, és tavasszal véget ér.
jan. 31
10:15
Védőoltás a szamárköhögés ellen - Amit érdemes tudni! (WebBeteg)
A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A betegség lefolyása csecsemőkorban a legsúlyosabb. Az ebben az időszakban átvészelt, későn felismert megbetegedés, életre szóló maradandó agykárosodást okozhat.
jan. 31
11:18
Vérszegénység: Tünetek és kezelés (WebBeteg)
Sápadtság, fáradtság, csökkenő teljesítmény: a tünetek mögött vérszegénység is állhat. Vérszegénységről akkor beszélünk, ha a vörösvértestek vagy a vérfesték mennyisége kevesebb az optimális értéknél.
jan. 31
14:27
Tragédia a Vid melleti erdőben (WebBeteg)
Orvos szakértő vizsgálja, hogy valóban önkezűség okozta-e a V i d m e l l e t t i erdőben szombaton holtan talált két férfi halálát - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 31
15:03
Gyengítik az immunrendszert a vegyszerek (Metropol)
Jelentősen gyengítik az immunrendszer működését vegyszerek bizonyos csoportjai, amelyek akár a gyermekeknek adott védőoltások hatását is csökkenthetik.
jan. 31
15:30
Az extrém téli hideg egészségkárosító hatása (WebBeteg)
A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb.
jan. 31
16:30
Tucatszám szedi az áldozatokat a fagy Európában (Infostart)
Több tucatnyian haltak meg a téli hidegben, Európa keleti részén az elmúlt napokban.
jan. 31
17:36
Szorító mellkasi fájdalom - Mikor forduljon orvoshoz? (WebBeteg)
A mellkas közepén érzett szorító jellegű, esetleg a bal vállba és állkapcsokba sugárzó fájdalom szívkoszorúér betegség jele.
jan. 31
19:12
Világsiker a füves papucs (Infostart)
Nem várt világsikere van a gyeppapucsnak, egy olyan lábbelinek, amely műfűvel szolgál "talpalávalóul".
jan. 31
19:48
Hogyan lehet boldog a házasság? (Infostart)
A boldog, vagy legalábbis jó házasság titkát próbálta felderíteni egy brit felmérés, amely szerint havonta háromszor kell vendéglőbe menni, hetente kétszer mélyenszántót beszélgetni, évente kétszer pedig vakációzni - együtt.
jan. 31
20:06
Elajándékozták a Kennedy család híres házát (Infostart)
A 2009-ben elhunyt massachusettsi szenátor, Ted Kennedy nevét viselő intézetnek ajándékozta a Kennedy klán a családi birtokon álló híres házat, emlékezetes családi események és heves politikai csatározások helyszínét.

Keresés