2012. január 31. kedd

jan. 31
0:33
Mitől dugul el az orrunk? (HáziPatika)
Papír zsebkendő hegyek vannak már Ön körül, mégsem tud az orrán át levegőt venni? Az orrdugulásnak több oka is lehet. Nézzük, mi történik ilyenkor!
jan. 31
0:37
A szalonna és a kolbász rákot okozhat (HáziPatika)
Svéd kutatók szerint összefüggés mutatható ki a feldolgozott húsok, például a szalonna vagy a kolbász fogyasztása és a hasnyálmirigyrák között.
jan. 31
6:00
Könnyedén és olcsón megmenthető lenne milliók élete (Infostart)
Amerikai szakemberek becslése szerint évente mintegy 17 millió ember életét menthetné meg hosszú távon, ha a felnőttek naponta szednének koleszterincsökkentő tablettát.
jan. 31
6:18
Hideg-meleg ősi módszer a jobb szexért (Életforma)
Most ne a malackás mesére gondolj, bár lehet, hogy a farkasok is élvezték volna, ha a forró zuhany után rögtön hűsítőt is kapnak. Ez a hideg-meleg ősi módszer ugyanis növeli a szexuális teljesítőképességet is...
jan. 31
8:09
Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá? (WebBeteg)
A téli depresszió egy szezonális depresszió, a sötét, téli hónapokban jelentkezik, ősszel kezdődik, és tavasszal véget ér.
jan. 31
8:24
Sárgarépa-szindróma, avagy a túlzásba vitt vitaminzabálásról (Életforma)
Jóból is megárt  a sok- mondta a doki, amikor egy röpke pillantást vetett a gyerek narancs színben villogó hamvas hátsójára. Igen, kissé túlzásba vittem a sárgarépalé adagolását, de úgy tűnik, ezzel nem vagyok egyedül. "Sárgarépa-szindróma".
jan. 31
10:15
Védőoltás a szamárköhögés ellen - Amit érdemes tudni! (WebBeteg)
A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A betegség lefolyása csecsemőkorban a legsúlyosabb. Az ebben az időszakban átvészelt, későn felismert megbetegedés, életre szóló maradandó agykárosodást okozhat.
jan. 31
11:06
Hogyan csökkentsük a fűtésszámlát? (Életforma)
A gázszámlák fizetése minden háztartásban jelentős tétel, de ha a környezet kímélése is szívügye valakinek, még inkább érdemes megismerkedni a gázfogyasztás mérséklését eredményező praktikákkal.
jan. 31
11:18
Vérszegénység: Tünetek és kezelés (WebBeteg)
Sápadtság, fáradtság, csökkenő teljesítmény: a tünetek mögött vérszegénység is állhat. Vérszegénységről akkor beszélünk, ha a vörösvértestek vagy a vérfesték mennyisége kevesebb az optimális értéknél.
jan. 31
11:27
A társasjátékok az életre tanítanak (NLC)
„Hadd legózzon az a gyerek, legalább fejleszti a kézügyességét!” – mondjuk mi. De hogy emellett még mi vésődik egy életre a gyerek agyába, azt senki sem tudja megmondani – kivéve talán őt magát, felnőtt korában.
jan. 31
14:27
Tragédia a Vid melleti erdőben (WebBeteg)
Orvos szakértő vizsgálja, hogy valóban önkezűség okozta-e a V i d m e l l e t t i erdőben szombaton holtan talált két férfi halálát - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 31
15:03
Gyengítik az immunrendszert a vegyszerek (Metropol)
Jelentősen gyengítik az immunrendszer működését vegyszerek bizonyos csoportjai, amelyek akár a gyermekeknek adott védőoltások hatását is csökkenthetik.
jan. 31
15:30
Az extrém téli hideg egészségkárosító hatása (WebBeteg)
A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb.
jan. 31
16:30
Tucatszám szedi az áldozatokat a fagy Európában (Infostart)
Több tucatnyian haltak meg a téli hidegben, Európa keleti részén az elmúlt napokban.
jan. 31
17:06
Jön a nagyon hideg! (Életforma)
Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.
jan. 31
17:36
Szorító mellkasi fájdalom - Mikor forduljon orvoshoz? (WebBeteg)
A mellkas közepén érzett szorító jellegű, esetleg a bal vállba és állkapcsokba sugárzó fájdalom szívkoszorúér betegség jele.
jan. 31
19:12
Világsiker a füves papucs (Infostart)
Nem várt világsikere van a gyeppapucsnak, egy olyan lábbelinek, amely műfűvel szolgál "talpalávalóul".
jan. 31
19:48
Hogyan lehet boldog a házasság? (Infostart)
A boldog, vagy legalábbis jó házasság titkát próbálta felderíteni egy brit felmérés, amely szerint havonta háromszor kell vendéglőbe menni, hetente kétszer mélyenszántót beszélgetni, évente kétszer pedig vakációzni - együtt.
jan. 31
20:06
Elajándékozták a Kennedy család híres házát (Infostart)
A 2009-ben elhunyt massachusettsi szenátor, Ted Kennedy nevét viselő intézetnek ajándékozta a Kennedy klán a családi birtokon álló híres házat, emlékezetes családi események és heves politikai csatározások helyszínét.

Keresés