2012. január 24. kedd

jan. 24
6:30
Kaparó torok - Hogyan enyhíthetők a panaszok? (WebBeteg)
A légutak nyálkahártyáját hígan folyó nyák borítja, mely védőréteget képez. Ha ez megbomlik, olyan kellemetlen panaszokat okozhat, mint a kaparó torok vagy a rekedtség.
jan. 24
6:36
Lehűlés fenyegeti Európát (Infostart)
Lehűléssel fenyegeti Európát egy hatalmas és egyre terebélyesedő édesvízi kitüremkedés a Jeges-tenger felszínén - figyelmeztetnek a szakemberek.
jan. 24
6:54
Bevált a "placcadó" Bonnban (Infostart)
Véglegesíti Bonn városa a "placcautomatákat", amelyek a prostitúcióra kivetett adó többi fajtájával együtt 250 ezer euró többletbevételt hoztak tavaly az önkormányzatnak - közölték hétfőn a városatyák.
jan. 24
7:21
Immunrendszert erősítő élelmiszerek (Édenkert)
A fokhagyma antimikrobiális hatását már Arisztotelész és Hippokratész is ismerte. Mikrobaölő hatása miatt a második világháborúban is alkalmazták a sebek elfertőződésének megelőzésére.
jan. 24
9:39
Ultrahang vizsgálat a fogantatásért (WebBeteg)
Egyre több pár szembesül azzal, hogy nem fogan meg a várva várt baba. A legegyszerűbb, fájdalmatlan vizsgálatok közé tartozik az ultrahangos kivizsgálás, amelynek diagnózisa mindkét nemnél sokat segíthet a testi okok feltárásában. A szóba jöhető eltérésekről és a feltárás lépéseiről dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical ultrahang specialistája beszélt.
jan. 24
10:42
Tudnivalók az influenzavírusról (WebBeteg)
Az influenzaszezon rendszerint decembertől áprilisig tart. Ebben az időszakban járványok is kialakulhatnak, mivel az influenza vírusok igen fertőzőképesek.
jan. 24
11:45
"Mi okozhatja a fejremegésemet?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Évek óta van egy kis fejremegésem. Voltam vele neurológusnál kivizsgáltak, azonban semmi komolyat nem találtak. Írtak fel gyógyszert, de úgy érzem, hogy nem használ. Stresszesebb helyzetben, vagy vizsgánál, izgalmi állapotban jelentkeznek a tünetek." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
jan. 24
12:48
Nyakmerevség: A hibás tartás is lehet az oka (WebBeteg)
Ha gyakran érzi merevnek a nyakát, a vállait, sokszor fáj a feje, akkor itt az ideje, hogy jobban odafigyeljen mindennapi testtartására. A panaszok hátterében a legtöbb esetben a hibás testtartás áll.
jan. 24
18:03
Mit kell tudni a monitor szemüvegről? (WebBeteg)
Mára éltünk részévé váltak a számítógépek. Szinte nincs olyan életterület, ahol ne találkoznánk velük. Sokan - munkájukból kifolyólag - hosszú órákat kényszerülnek a gép előtt tölteni.
jan. 24
19:06
A vizelet inkontinencia típusai (WebBeteg)
A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz-, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.
jan. 24
19:12
Alibi-illatszerekkel kísérletezik egy sztriptízklub (Infostart)
Alibi-illatszercsaládot kísérletezett ki egy dél-afrikai sztriptízklub - férfiak számára.

Keresés