2012. január 24. kedd

jan. 24
6:24
Minden idők legveszedelmesebb járványától tartanak (168 Óra Online)
A madárinfluenza-vírus mutáns változatait tanulmányozó kutatók bejelentették, hogy a munkájukat övező aggodalmakat megértve hatvan napra önkéntesen felfüggesztik kutatásaikat.
jan. 24
11:54
SSD: tömeges elterjedésre számítanak (168 Óra Online)
A merevlemezek leváltására született SSD 2012-ben éri el a PC-felhasználók széles rétegeit.
jan. 24
16:18
A tudósok is meglepődtek az eredménytől (168 Óra Online)
A talajban élő fonalférgek legfeljebb 15 napig él, élelem nélkül 10-12 napot bír ki, egy cseppnyi etanolnak köszönhetően azonban akár 20-40 napig is elélhet - olvasható a ScienceDaily tudományos ismeretterjesztő hírportálon.
jan. 24
19:54
Fontos lépés az embrionális őssejtkutatásban (Infostart)
Az embrionális őssejtek első humán kipróbálása során javult a látása annak a két önkéntesnek, akiknél degeneratív látásvesztés miatt elsőként alkalmazták az úttörő terápiát: a módszer biztonságosnak tűnik, nincs jele káros mellékhatásoknak - közölték amerikai kutatók a The Lancet című orvosi folyóiratban.
jan. 24
20:12
Így lehet kiszűrni a diszlexia korai jeleit (Infostart)
Akár négyéves gyerekeknél is jelezheti az agyi szkennelés, hogy később gondjai lesznek az olvasással - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 24
21:42
Miért jó, ha sokat olvasunk? (Infostart)
Kisebb valószínűséggel alakulnak ki az Alzheimer-kórhoz köthető fehérje lerakódások azoknak az embereknek az agyában, akik edzésben tartják magukat olvasással, írással és játékokkal - állapították meg amerikai kutatók.

Keresés