2012. január 25. szerda

jan. 25
5:30
Új módszer segíthet az olajszennyezések eltüntetésében (Infostart)
Először állított elő mágnesre reagáló szappant egy nemzetközi kutatócsoport - számolt be a BBC hírportálja. Az eredmény azt is jelenti, hogy a szappan és minden olyan anyag, amelyet feloldottak vele, könnyedén eltávolítható mágneses mező alkalmazásával. Szakértők szerint nagyon jól hasznosíthatnák például olajjal szennyezett vizek megtisztítására.
jan. 25
8:15
Koki: felfigyelt a világ a magyar találmányra (168 Óra Online)
Az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) kutatócsoportja olyan nagy sebességű, háromdimenziós lézermikroszkópot fejlesztett ki, mellyel a világon egyedülállóan képesek "in vivo" több száz idegsejt aktivitását és az információ nyúlványokban való terjedését egyszerre vizsgálni. A kutatók új eredményét a rangos Nature Methods folyóirat közölte.
jan. 25
12:39
Fekete tollú dinoszauruszt találtak (168 Óra Online)
Az Archaeopteryx fekete tollazattal büszkélkedett - állítja az a nemzetközi kutatócsoport, amely vizsgálatairól a Nature Communications online kiadásában jelentetett meg tanulmányt.
jan. 25
13:45
Nem akartak hinni a szemüknek: Kengurut láttak Gyula mellett (168 Óra Online)
Kengurut láttak többen is Gyula mellett. Sokan le is fényképezték.
jan. 25
15:24
Mínusz negyven fokra számítanak a magyarok (168 Óra Online)
Magyar expedíció indult a világ legmagasabb vulkánjához. A háromfős kutatócsoport mérőműszereket szeretne elhelyezni a 6893 méter magas chilei Ojos del Saladón.
jan. 25
17:03
Belvárosi templom: bő fél év a felújításra (168 Óra Online)
Ugyancsak szűkös határidővel dolgoznak a szakemberek a pesti belvárosi plébániatemplom hosszhomlokzatainak felújításán: a megújult műemléket a főváros augusztus 20-ig szeretné átadni, írja a műemlékem.hu magazin.
jan. 25
19:48
Meglepő: a kutyák ezt is megértik (168 Óra Online)
„A kutyák szavakból és látás alapján képesek felismerni az ember közlésre irányuló szándékát" – mutattak rá magyar kutatók, köztük az MTA Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének munkatársai. Topál József kutatásvezető szerint a négylábúak és a néhány hónapos csecsemők társas-kognitív képességei e tekintetben nagyfokú hasonlóságot mutatnak. A kutatók eredményeiket a rangos Current…

Keresés