2012. január 25. szerda

jan. 25
0:00
Angol Ligakupa: tizenegyesekkel a Cardiff City jutott be a fináléba (She)
A Cardiff City 1–0-s mérkőzés után tizenegyesekkel 3–1-re legyőzte a Crystal Palace-t az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutott a február 26-i fináléba. A cardiffiak ezúttal sem nevezték Gyepes Gábort a találkozóra.
jan. 25
0:00
Lehet szakáll Disneylandben (Blikk)
jan. 25
0:21
A krónikus prosztatagyulladás tünetei és kezelése (WebBeteg)
Ezek sok esetben bizonytalan jellegűek, pontos helyük nehezen meghatározó, sok beteg egyszerűen csak alhasi, keresztcsonti, gáttáji, heretáji diszkomfortról, ide lokalizált fájdalomról számol be.
jan. 25
0:36
Olvasnivaló: A partik országa (Mindmegette)
Anglia a partik országa. Mindenféle alkalomra partit adnak: karácsonyra, szilveszterre, húsvétra, de még hamvazószerdára is - no meg természetesen születésnapra. És nem lehet elég korán kezdeni. Már a kicsi gyerekek partit adnak a születésnapjukra.
jan. 25
0:39
Világszinvonalú koncertek (Spa Trend Online)
Államcsőd-veszély, euró-válság, apokalipszis ide vagy oda, 2012-ben is rengeteg nagy bulira számíthatunk Budapesten. Már most több mint egy tucat világsztárról tudunk, akik idén biztosan megörvendeztetik a hazai közönséget. Íme, egy kis ízelítő.
jan. 25
1:12
Lestoppolta a vonatot (Blikk)
jan. 25
2:24
Sidi plakáton gyalázkodott? (Blikk)
Győr — Puskaporos a hangulat a magyar sportlövők között. A hét végi Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyre érkezőket kellemetlen meglepetés érte: a Hír Tv információi szerint a Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház ablakaira Krzyzewsky Miklóst (62), a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) elnökét gyalázó plakátokat ragasztott ki valaki.
jan. 25
2:42
Knightley: Vodka szex előtt (Blikk)
jan. 25
3:54
Csaba benépesítené a Földet Sehivel (Blikk)
Budapest – Egyre közelebb kerül egymáshoz a ValóVilág szenvedélyes nője és jó pasija.
jan. 25
4:48
Megölnék a sorozatgyilkost (Blikk)
Budapest ‒ Halálosan megfenyegették börtönben az egyik legszigorúbban őrzött sorozatgyilkost V. Sándort (30) alias Clyde-ot.
jan. 25
4:54
Ilyen is van? Többet adózik az átlagnál a kőgazdag politikus (ATV)
Az elmúlt két év alatt bruttó 42,7 millió dollár (vagyis csaknem 10 milliárd forint) jövedelemre tett szert, amelyből 6,2 millió dollár, vagyis mintegy 14 százalék szövetségi adót fizetett.
jan. 25
5:09
Gyönyörű házasságunknak most vége - mesélt a topmodell férje (hirado.hu)
Rengeteg rosszindulatú pletyka kering az aranypár szakításával és különválásával kapcsolatban. Az ismert énekes most megtöri a hallgatást.
jan. 25
5:24
Megaszakítás: dobta Lakatos Yvette-et szerelme (Blikk)
Pécel–Gyula – Vége a megaszerelemnek! Másfél év után Lakatos Yvette (17) és az Adam's Comedy frontembere, Tóth Ádám (24) külön utakon folytatja életét. A kapcsolatnak Ádám vetett véget, azt mondja, a józan ész győzött az érzelmekkel szemben.
jan. 25
5:27
Négyszázezren önként és dalolva? (Alternatív Energia)
Bár a jobboldal és a kormányzati nyilatkozatok is igyekeznek felfújni a szombaton mintegy százezer embert az utcára vivő kormány melletti szimpátiatüntetés létszámát, felmerül a kérdés, hogy a résztvevők mekkora hányada állt a menetbe önszántából, és hányan voltak azok, akiket "vittek". A Milla a közigazgatási tárca és a főváros területfoglalása ellenére március 15-én az utcára vonul.
jan. 25
5:29
Nyugdíjkatasztrófa felé kormányoznak (Alternatív Energia)
Noha nyárra már új nyugdíjrendszert dolgozhat ki a kormány - legalábbis ezt állította Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője - egyelőre inkább a káosz, mint a biztos irány rajzolódik ki. A gazdasági tárca, origo.hu birtokába került anyaga szerint felgyorsítanák a korhatáremelést, a mostani féléves helyett - amelynek révén a 62 éves határ 2014 és 2021 között emelkedne 65-re - évenkénti ugrást…
jan. 25
5:30
Új módszer segíthet az olajszennyezések eltüntetésében (Infostart)
Először állított elő mágnesre reagáló szappant egy nemzetközi kutatócsoport - számolt be a BBC hírportálja. Az eredmény azt is jelenti, hogy a szappan és minden olyan anyag, amelyet feloldottak vele, könnyedén eltávolítható mágneses mező alkalmazásával. Szakértők szerint nagyon jól hasznosíthatnák például olajjal szennyezett vizek megtisztítására.
jan. 25
5:30
„Hajrá MSZP” Provokálták Gyurcsányt? (ATV)
Az együttélési problémákkal és a szegénységgel ismerkedik Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Miskolcon, az avasi lakótelepen. Egy ottani család hívta meg magához. Vendégeskedése közben a volt miniszterelnök arról beszélt: újra kell gondolni azt a liberálisnak tekintett felfogást, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen. Gyurcsányhoz hasonlóan a Demokratikus Koalíció több tagja is…
jan. 25
5:31
Tarlós kibújna a 300 milliárdos felelősség alól (Alternatív Energia)
Sem a főpolgármester, sem más nem írta alá a főváros részéről azt az átadás-átvételi megállapodást, amely az önkormányzat egészségügyi intézményeinek állami tulajdonba adásához kellett volna - üzente lapunknak Tarlós István. A főpolgármester vélhetően így kívánja elkerülni, hogy számon lehessen kérni rajta korábbi ígéretét, miszerint "nem ír alá semmilyen megállapodást, ami Budapestnek…
jan. 25
5:33
Elkezdték a perbeszédet (Alternatív Energia)
Csattanós ügyészi felütéssel kezdődtek a perbeszédek az erzsébetvárosi ingatlanügy büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyész csütörtökön és pénteken folytatja a vádbeszédet, majd a jövő héten következnek a védőbeszédek, februárban pedig elsőfokú ítéletet hozhat a bíróság Hunvald György volt MSZP-s polgármester és társai ügyében.
jan. 25
5:35
Ajánlott alkotmány (Alternatív Energia)
Hatalmas az érdeklődés a közigazgatási tárca egyik háttérintézményénél az új alaptörvény iránt: két nap alatt az ott dolgozók fele igényelt ingyenes példányt. Ebben közrejátszhatott, hogy a művet főigazgatójuk - Hidas János volt fideszes megyei alelnök - ajánlotta a figyelmükbe, továbbá az, hogy beazonosíthatók azok, akik nem tartják fontosnak megismerni az "alaptalan rágalmakkal" támadott…
jan. 25
5:42
Andrea nagyobb cicit szeretne (Blikk)
Gödöllő – Titokban nevezte be a párja a Blikk mai címlaplányát! Tóth Andrea (32) egészen addig nem is tudott arról, hogy bekerül az újságba, amíg munkatársunk fel nem kereste, hogy a fotózás időpontját egyeztessék.
jan. 25
5:45
Beszámítható volt a pécsi ámokfutó (Alternatív Energia)
A perbeszédek után várhatóan ma hoz ítéletet a bíróság a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés ügyében. A vád szerint a 25 éves Gere Ákos gyógyszerészhallgató az egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egyik csoporttársát, további három embert pedig súlyosan megsebesített.
jan. 25
5:45
Korengedményes nyugdíjasok visszafoglalkoztatási tilalma (Adózóna)
A korengedményes nyugdíjazásról a 181/1996. (XII. 6.) korm. rendelet tartalmazott rendelkezéseket. Eredetileg a korengedményes nyugdíjazásra legkésőbb 2009. december 31. napjáig lett volna lehetőség. A kormány azonban rendeletet alkotott a korengedményes nyugdíj egy évvel történő meghosszabbításáról [283/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet]. Ekkor (2010. január 1-jétől) bevezették az úgynevezett…
jan. 25
5:45
Fizetős műtét vágja a várólistát? (hirado.hu)
A kórházszövetség a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál is lehetővé tenné a soron kívüli ellátást, ha a beteg fizet.
jan. 25
5:47
Nem enged az ellenzék március 15-ből (Alternatív Energia)
Felfüggeszthetné a fővárosi közterület-foglalási albizottság március 15-ére vonatkozó korábbi területi döntéseit Tarlós István, ugyanis az önkormányzati törvény szerint csak neki van joga ehhez. Ugyanakkor, ha közlései ellenére ezt nem teszi meg, az MSZP indítványt nyújt be a mai közgyűlésen, amelyben kezdeményezik: vonják el ezt a hatáskört az albizottságtól, és a közgyűlés maga döntsön a…
jan. 25
5:47
Tovább drágulhatnak a tejtermékek (hirado.hu)
A feldolgozók veszteséges működésének elkerülésére az átadási ár mintegy ötszázalékos emelésére lehet szükség a piacon.
jan. 25
5:48
Amit tudnod kell: így használd a SZÉP Kártyádat (Pénzcentrum)
Bankkártyának néz ki, de úgy is lehet használni? A Pénzcentrum.hu a SZÉP Kártyával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszol, úgymint, hogy kinek adható oda, mit kell tenni ha ellopják és mennyire biztonságos PIN kód nélkül? Tematikus hetünk eddigi cikkeiben összefoglaltuk a cafeteria rendszer legfontosabb változásait. Kitértünk az étkezési utalványok legfontosabb jellemzőire, most pedig a…
jan. 25
5:49
Az avasi lakótelepre költöztek Gyurcsányék (Alternatív Energia)
Fogalmuk sincs a politikusoknak arról, hogyan élnek az emberek Miskolcon, az Avas lakótelepen - írta az egyik ottani panellakás tulajdonosa Gyurcsány Ferencnek. A család azt javasolta a volt miniszterelnöknek, költözzön hozzájuk néhány napra, hogy megtudja, mit is jelent ez. Végül a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Vadai Ágnessel, Molnár Csabával és Varjú Lászlóval beköltözött egy-egy családhoz a…
jan. 25
5:49
Már a héten kijöhet az új NAT (hirado.hu)
Benne lesz az is, mi tekinthető Magyarországon "közös kulturális kincsnek, a nemzedékek közötti kapocsnak, továbbörökítendő ismeretnek"
jan. 25
6:00
Újabb szerről derült ki, hogy hatástalan (Infostart)
A változókori panaszok enyhítőjeként reklámozott gránátalmamag-olaj nem bizonyult hatékonyabbnak egy ausztriai vizsgálatban, mint a napraforgóolajjal töltött placebo kapszulák.
jan. 25
6:03
Ma évet értékel Obama (Kripto Akadémia)
Barack Obama ma mondja el évértékelőjét az Unió helyzetéről a Kongresszus két háza előtt. Választási évben a State of the Union-beszéd nagy jelentőségű, az elnöknek meg kell indokolnia, miért is kéri újraválasztását az amerikai néptől. Obama előző uniós üzenete óta nagy változások következtek be a világban, de az amerikai gazdaság kevésbé javult, mint az elnök remélte volna.
jan. 25
6:03
Olcsóbb a dízel (hirado.hu)
A gázolaj öt forinttal olcsóbb szerdától, a benzin ára nem változott, a dízel átlagára 444, a benziné 426-428 forint maradt.
jan. 25
6:05
Potyautas volt az eltűnt magyar nő (Kripto Akadémia)
Ma hozzák haza az olaszországi hajókatasztrófában elhunyt hegedűművész holttestét. Már nem él a felborult olasz luxushajón eltűnt magyar nő anyja, akinek a nevében bejelentették az utas eltűnését. Ebben közrejátszhatott, hogy a nő valószínűleg potyautasként volt az óceánjárón. Magyar György ügyvéd szerint a magyar túlélők által indított kártérítési perek sokáig elhúzódhatnak.
jan. 25
6:05
Meghalt Teo Angelopulosz (hirado.hu)
A 76 éves filmrendezőt kedden ütötte el egy motoros Athén kikötőjének közelében, négy órán át küzdöttek életéért.
jan. 25
6:07
Ankara Párizs ellen szólt (Kripto Akadémia)
Megszavazta a francia szenátus a népirtási törvényt, melynek értelmében az első világháborúban a törökök által az örményekkel szemben elkövetett genocídium tagadása büntethetővé válik. A törvény elfogadása nyomán súlyos válságba sodródik Párizs és Ankara viszonya.
jan. 25
6:07
Elbizonytalanodott a Michelin (hirado.hu)
A cég a kiszámíthatatlanságra hivatkozva egyelőre nem folytatja a nyíregyházi gyárban tervezett kapacitásnövelő beruházásait.
jan. 25
6:09
Számol a vereséggel a francia elnök (Kripto Akadémia)
Számol már azzal a lehetőséggel is Nicolas Sarkozy francia államfő, hogy tavasszal elveszítheti a kétfordulós elnökválasztást. Ezzel a világpolitikai szenzációval is felérő tudósítással indította tegnapi online kiadását a Le Monde.
jan. 25
6:18
Fecó csak a fôdíjjal mentheti meg szüleit (BorsOnline)
Az idős Baloghék súlyos betegségekkel és az elviselhetetlen gyógyszerárakkal küzdenek. A jelenleg elérhetetlennek látszó kezelésekre csak úgy lehet pénzük, ha fiuk megnyeri a VV5 fődíját. Ez az utolsó reményük.
jan. 25
6:18
A BKV finanszírozásáról dönthet a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
A BKV-nak nyújtandó tulajdonosi hitelről, valamint a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztásról is döntés születhet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.
jan. 25
6:18
Obama: Amerika erősíti vezető szerepét (Infostart)
Bárki, aki azt mondja, hogy Amerika hanyatlóban, vagy hogy a befolyása szertefoszlott, az nem tudja, hogy mit beszél - jelentette ki kedden este a kongresszus két háza előtt az unió helyzetéről elmondott éves beszédében Barack Obama amerikai elnök.
jan. 25
6:21
Obama: a legerősebbek maradunk (hirado.hu)
Aki azt mondja, hogy Amerika hanyatlóban, vagy hogy a befolyása szertefoszlott, az nem tudja, hogy mit beszél - mondta országértékelőjében az elnök.
jan. 25
6:24
Egynapos pozíciókkal csinálta a legjobb hazai nyílt végű alap (Privátbankár)
A három, számítógépes algoritmussal kereskedő hazai befektetési alap nagyon különbözően teljesített tavaly. Alapvetően makrogazdasági összefüggésekre támaszkodva generál vételi és eladási jeleket a 26,2 százalékos hozamot elérő Pelso Quant kereskedési modellje. A Dialóg Deviza nem jól viselte az augusztusi minikrachot, így kezelője szoftvert cserélt.
jan. 25
6:24
Obama: aki szerint Amerika hanyatlik, az nem tudja, mit beszél (ATV)
Obama ország-értékelő beszédében kiemelt helyen foglalkozott az amerikai termelőkapacitások hazatérésének ösztönzésével, az amerikai szellemi termékek védelmével, az oktatás-képzés, az innováció és a tiszta energiaforrások fejlesztésével.
jan. 25
6:26
Orbán-Barroso találkozó: „visszadobták a magyaroknak a labdát” (ATV)
A londoni piacról "valamelyest csalódást keltőnek" tűnik, hogy Orbán és Barroso találkozóján nem született egyértelmű megállapodás az új EU/IMF-csomag elérésének menetrendjéről. Mindenesetre idei mélypontjára süllyedt a magyar CDS-felár.
jan. 25
6:36
Egyszerre pasiztak be a Hajdu-ikrek (BorsOnline)
Sorban állnak a pasik a Hajdu-ikrek kegyeiért, az X-Faktorban feltűnt dögös testvérpár tagjai azonban elhajtják őket. Nem véletlenül, a fiatal lányok a közelmúltban bepasiztak, ráadásul egyszerre.
jan. 25
6:36
Del Piero csodagólja a kupában - videó (Infostart)
A Juventus 3-0-ra győzött a Roma ellen a labdarúgó Olasz Kupában, így bejutott az elődöntőbe.
jan. 25
6:36
Megduplázta iPhone- és iPad-eladásait az Apple (ProfitLine)
A birodalom visszavág(ott): az elemzői várakozásokat jóval meghaladó eredményekről számolt be az amerikai Apple a keddi tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott negyedéves gyorsjelentésében, köszönhetően annak, hogy okostelefonjából (iPhone) és táblagépéből (iPad) rekordmennyiséget értékesített az ünnepi szezonban.
jan. 25
6:39
Mourinho az idény végén távozhat a Real Madridtól (Metropol)
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője nem cáfolta, hogy a nyáron esetleg elhagyja a fővárosi futballcsapatot.
jan. 25
6:39
Szuperbaktériumokat ölő fertőtlenítőt állítottak elő (hirado.hu)
A bakteriofágokat tartalmazó oldat az eddigi vizsgálatok adatai szerint minden eddig használatos folyékony tisztítószeres folyadékhoz hozzátehető.
jan. 25
6:42
Klubrádió: Nelie Kroes eddig „lerázta” az NMHH-t (ATV)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa már kétszer ajánlotta fel együttműködését a digitális és médiaügyekkel foglalkozó EU-biztos munkacsoportjának, ám érdemi választ erre még nem kapott - reagált az NMHH szóvivője arra, hogy a biztos kedden támogatásáról biztosította a Klubrádió vezérigazgatóját. A Médiatanács bízik abban, hogy a munkacsoport a magyar hatóság álláspontját is…

Keresés