2012. január 19. csütörtök

jan. 19
0:03
Jogsértő volt két Kossuth téri tüntetés megtiltása (hirado.hu)
Az Emberi Jogok Európai Bírósága gyülekezési szabadságot sértőnek találta annak a két tüntetésnek a megtiltását, amelyet 2006-ban és 2007-ben akartak szervezni a Kossuth térre.
jan. 19
0:07
Torka elvágásával fenyegették: négy év börtön a fogva tartónak (hirado.hu)
Egy furnérlemezből összetákolt melléképületben tartották a rokkantnyugdíjast.
jan. 19
0:12
Nyert a Birmingham a Wolves otthonában- videó (Agroinform)
Az angol FA-kupa 3. fordulójában a Birmingham City Elliot góljával kiejtette a Wolverhampton Wolvest.
jan. 19
0:18
El clásico: idegenben is jobb volt a Barcelona a Real Madridnál (She)
Josep Guardiola José Mourinho ellen, a Barcelona a Real Madriddal szemben – szerdán késő este újabb felvonása következett az el clásicónak. A két ősi rivális ezúttal a kevésbé nagy presztízsű sorozatban, a Király-kupában a nyolcaddöntőben mérte össze erejét, először a Santiago Bernabéu Stadionban. A végén most is a Barcelona örülhetett.
jan. 19
0:21
Etióp támadás: a túlélők nem utazhatnak - Szegeden emlékeztek + fotók (hirado.hu)
A miniszterelnök utasította a külügyminisztert és a TEK-et: tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a túlélők és a holttestek minél előbb hazajussanak.
jan. 19
0:22
Videó: Abidal külsővel lő győztes gólt Messi átadása után az el clásicón (She)
Cristiano Ronaldo gólja után a vendégektől Carles Puyol csukafejessel egyenlített a Real Madrid–Barcelona el clásicón, amelyet ezúttal a Király-kupa keretein belül rendeztek meg. A győztes találat pedig Éric Abidal nevéhez fűződik (Real Madrid–Barcelona 1–2). Tekintse meg a francia védő győztes találatát!
jan. 19
0:24
Napi kínai mantra január 19-re (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
jan. 19
0:26
Futsal NB I: berettyóújfalui siker a budaörsi rangadón, nyert az ETO (She)
A Berettyóújfalu 5–3-ra győzött az Aramis otthonában a futsal NB I szerdai rangadóján, míg a Rába ETO 10–4-re nyert Gödöllőn.
jan. 19
0:28
Angyalhoroszkóp január 19-től (NLC)
Rendhagyó angyalhoroszkópunkból megtudhatod, hogy az aktuális héten miben kérheted a lélekvezetőd, vagyis az őrangyalod segítségét. És hogy az angyalok közül melyik vigyázza éppen a te lépteidet, az attól függ, hogy melyik állatövi jegyben születtél.
jan. 19
0:30
Mocsai Tamás élete meccsét játszotta - Skaliczki László (Agroinform)
A Pick Szeged mestere szerint azt a pontot, amit az oroszok ellen terveztünk, most sikerül megszereznie a válogatottnak.
jan. 19
0:36
Női kosárlabda Euroliga: Krivacsevics a Rivas egyik legjobbja volt (She)
Krivacsevics Tijanának egy lepattanó hiányzott mindössze ahhoz, hogy dupla duplát érjen el a Rivas Ecópolis színeiben a női kosárlabda Euroliga szerdai játéknapján.
jan. 19
0:39
Schmitt-ügy - Pálinkás szerint az akadémiának nincs jogköre vizsgálódni (hirado.hu)
Hét egyetemi doktor a köztársasági elnök doktori disszertációjával kapcsolatos plágiumgyanú kivizsgálását kérte.
jan. 19
0:43
Boross Péter: szükség lett volna egy második kamarára is (hirado.hu)
A korábbi miniszterelnök szerint ha már kétszáz főre csökkentették a parlament létszámát szükség lett volna egy második kamarára is.
jan. 19
0:45
Ki a jó orvos? Nemsokára kiderül! (HáziPatika)
Erre a kérdésre biztosan más válaszol egy beteg, és mást egy orvos - ám abban biztosan mindenki egyetért, hogy jó orvosnak lenni minden nap, a nehézségekkel dacolva - ez nem könnyű.
jan. 19
0:47
Szelektív hulladék: bevezetik a lerakási díjat (hirado.hu)
Az idén mintegy 15 milliárd forint áll rendelkezésre a lakossági szelektív hulladék gyűjtésére és újrahasznosítására.
jan. 19
0:49
A depresszió banális okát tártak fel (HáziPatika)
Egy új tanulmány ismét kimutatta, hogy az alacsony D-vitamin-szint hozzájárul a depresszió tüneteinek kialakulásához. Az eredmények jobban megvilágíthatják a korábbi kutatások ellentmondásos eredményeit a D-vitamin és a depresszió...
jan. 19
0:51
Elbocsátásoktól tart a PDSZ (hirado.hu)
A szakszervezet nem látja az idei költségvetésben a közoktatás finanszírozásának fedezetét.
jan. 19
0:54
Férfi kosárlabda Euroliga: a CSZKA Moszkva Pireuszban is győzött (She)
A CSZKA Moszkva 86–78-ra győzött az Olympiakosz otthonában a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjében, az E-csoport első fordulójában. Az orosz alakulat így (egyetlen csapatként) továbbra is veretlen a sorozat 2011–2012-es kiírásában.
jan. 19
0:55
Páva szerint jó döntés volt Pécsnek ítélni a kultúrfővárosi címet (hirado.hu)
A polgármester szerint a program és az annak elemző értékelését tartalmazó kiadvány legnagyobb tanulsága az, hogy a város a jövőben nyugodtan támaszkodhat civil szakértőire.
jan. 19
0:59
Bemutatták az Új Nemzedék Jövőjéért Programot (hirado.hu)
A terv elsőként négy területen nyújt támogatást a 14 és 35 év közöttieknek.
jan. 19
1:03
A fővárosi LMP az állami közterület-foglalásokat kifogásolja (hirado.hu)
Az LMP fővárosi frakciója kifogásolja, hogy a kormány szinte Budapest egész belvárosára közterület-foglalási engedélyt kapott a fővárostól március 15-ére.
jan. 19
1:12
Élőlánc a kolozsvári Mátyás király szoborcsoport körül (Blikk)
jan. 19
1:24
A sírból hoztuk vissza a spanyol-meccset, nézd meg a hajrá hihetetlen izgalmait - videó (Agroinform)
Az 58. percben még 24-22-re vezettek a spanyolok, de Mikler lehúzta a rolót, Császár pedig megmutatta klasszisát.
jan. 19
4:18
Ő költözött Mary Zsuzsi lakásába (NLC)
Egy hónappal az énekesnő tragikus halála után, máris új lakója van Mary Zsuzsi lakásának – írja a Story magazin.
jan. 19
4:22
Apa lesz a Jóban Rosszban Tamás atyája (NLC)
A Story legfrissebb száma arról számol be, hogy a Jóban Rosszban Tamás atyájának hamarosan bekötik a fejét, és a menyasszony kisbabát vár.
jan. 19
4:54
Súlyos állapotban van: kórházba került az énekesnő (ATV)
Az énekesnő az elmúlt hetekben számos címlapon szerepelt viharos magánélete miatt. Úgy tűnik, hirtelen válás nagyon megviselte.
jan. 19
4:57
Nőket a cégek vezetői székébe! (ProfitLine)
Sikeresebbek azok a cégek, amelyeknek vezetésében nők is vannak - ez az elsődleges megállapítása annak a vizsgálatnak, amelyet az Ernst and Young tanácsadó vállalat a 300 legnagyobb tőzsdén jegyzett európai cégnél végzett.
jan. 19
5:06
A szmájlis gyilkosnak segít S. Ábel (Blikk)
Magyarország - Embert barátjáról, madarat tolláról, tartja a mondás - igaz ez Z. Dávidra (24), a szmájlis gyilkosként elhíresült fiatalemberre is?
jan. 19
5:09
Einstandolják a Gödröt is (Spa Trend Online)
Az Erzsébet téri Gödör Klubot megálmodó és a nyitás óta üzemeletető cég működtetési-beruházási ajánlatára tegnap reggel nemet mondott a fenntartó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, és kinevezte a Gödör élére pályázat nélkül Muraközy Pétert, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját. A Gödör Klubot és a Design Terminált február 1-vel összevonják. A korábbi üzemeltető nem járul…
jan. 19
5:09
Drámai nyugdíjváltozást készít elő a kormány (Alternatív Energia)
A nyugdíjak összegének folyamatos változása, és az induló ellátás jelentős csökkentése - a többi között ez lehet az eredménye annak, ha bevezeti a kormány a svéd nyugdíjmodellt. Márpedig ennek nagy az esélye, hiszen Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője nemrég kijelentette, a nyugdíjrendszert 2012-re alakítják át, és ehhez a Századvég által készített tanulmányt veszik alapul.
jan. 19
5:09
Szinetár Dóra: a színpadon nem látszhat, hogy nem vagyunk boldogok (hirado.hu)
A színpadon akkor is összetartanak, ha épp nem boldogok a házasságukban, mint férfi és nő - ismerte el Szinetár Dóra D. Tóth Krisztának.
jan. 19
5:12
Hét éve csak prostikkal szexel VV Attila (NLC)
Képtelen csajozni, ezért az interneten rendeli a lányokat – írja a Blikk.
jan. 19
5:12
"Úgy látszik nem volt elég az a 600 ezer" (ATV)
Hatvanhét éve szabadították fel a pesti gettót a szovjet csapatok, ahol a második világháború végén több 10 ezer zsidót zsúfoltak össze egy szűk területre a nácik és nyilas csatlósaik. Rettenetes szenvedések után a pesti gettó 1945. január 18-án reggel 9 órakor szabadult fel. A veszteségek tetemesek voltak, de mintegy 70 ezer ember életben maradt.
jan. 19
5:27
Orbánék megrettentek az utca erejétől (168 Óra Online)
A kormány lefoglalta Budapest egész belvárosát a március 15-i ünnepségek idejére, szinte egy talpalatnyi helyet sem hagyva az ellenzéki és civil demonstrációknak.
jan. 19
5:27
Bajnai: lehet, hogy néptribun kell majd (Alternatív Energia)
Nincs döntési helyzet - jelentette ki a Polvax Közéleti Klubban Bajnai Gordon, amikor a résztvevők lehetséges politikai szerepéről kérdezték. A volt miniszterelnök azt hangoztatta, esetleges visszatérési szándékát nem akarja lebegtetni vagy titokban tartani, de jelenleg nincs döntési helyzet. Hosszú folyamat lesz, amelyben kiválasztják a következő kormányfő-jelöltet.
jan. 19
5:27
Összeomlóban Észak-Korea? (Kripto Akadémia)
Összeomlás fenyegeti Észak-Koreát - jelentette ki egy könyvben Kim Dzsong Il legidősebb fia, a Macaón élő Kim Dzsing Nam. A néhai kedves vezéri fiával Gomi Jodzsi japán újságíró készített interjúkötetet. A szerdán megjelent könyvben Kim Dzsong Nam úgy véli, ha a jelenlegi gazdaságpolitikát folytatják, abba Észak-Korea belerokkan.
jan. 19
5:27
Indulnak a fogorvos-pályázatok (hirado.hu)
Másfél hónap múlva pályázhatnak a fogászati vállalkozások arra az egymilliárd forintra, amelyet a kormány a fogászati turizmusra szán.
jan. 19
5:29
Titkolják Várhegyi szerződését (Alternatív Energia)
"Várhegyi Attila szerződése költséghatékony, hozzávetőlegesen 50 százalékos a megtakarítás ahhoz képest, mintha alkalmazottként vette volna fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap" - így reagált lapunknak Cserháti Ágnes szóvivő arra a kérdésre, mennyiért szerződtek a "közmédia kommunikációját" fél év alatt állítólag megújító, korábban a Fidesz pártigazgatójaként tevékenykedő és…
jan. 19
5:30
Mikor veheti meg végre Miskolc a villamosokat? (ProfitLine)
Nagy valószínűséggel a magyar-cseh érdekeltségű Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyárthatja le Miskolc 31 új villamosát, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elutasította a közbeszerzési tenderen vesztes olasz AnsaldoBreda S.p.A. jogorvoslati kérelmét, miként korábban tette ugyanígy a spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. (CAF) cég jogorvoslati kérelmével is.
jan. 19
5:31
Fideszes hátszél a "civil" Békemenetnek (Alternatív Energia)
Szélsőségektől és pártpolitikától mentes tüntetést ígérnek a szombati, Békemenetnek nevezett, az Orbán-kormányt támogató szimpátiatüntetés szervezői, ám a főként a Magyar Hírlap-Echo TV fémjelezte Széles-médiabirodalom által hirdetett esemény kommunikációja a kormánypártok unió-ellenes szólamaira rímel.
jan. 19
5:33
Önmagát cáfolja Budai saját portálján (Alternatív Energia)
Kifejezetten "közvetlen, nyílt és beleérző" hangvételű beszélgetésnek írja le Budai Gyula azt az amerikai nagyköveti találkozót, amelyet éppen egy héttel ezelőtt a Hír Tv-n és a Magyar Nemzetnek nyilatkozva még "nyílt beavatkozásnak", "számonkérő jellegűnek" minősített.
jan. 19
5:42
Mikor a legveszélyesebb a kismama alkoholfogyasztása? (Infostart)
A várandósság bármely időszakában elfogyasztott alkohol növeli a magzati alkoholos szindróma kialakulásának esélyét, ám ennek kockázata akkor a legnagyobb, ha az állapotos nő a terhesség első trimeszterének második felében iszik alkoholt - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
jan. 19
5:45
Magyar áldozata van a luxushajó katasztrófájának (Kripto Akadémia)
Megtalálták az olasz luxushajó balesetében eltűnt magyar férfi holttestét: több más áldozattal együtt, a hajótestben bukkantak rá a mentőalakulatok. A balesetben eltűnt másik magyart, egy nőt továbbra is keresnek - közölte Tóth József, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.
jan. 19
5:45
Titkos nyomozás a bankbetétpánik miatt? (hirado.hu)
Úgy tudni, a bankbetét-állománnyal összefüggő híresztelést egy blogbejegyzés indította el, innen talán visszakereshető az első szerző.
jan. 19
5:47
Dúsgazdag vállalkozó Putyin ellen (Kripto Akadémia)
Bár sokan továbbra sem hiszik azt, hogy a 46 éves Mihail Prohorov orosz oligarcha valóban indul a március elején megrendezendő orosz elnökválasztáson, a milliárdos mintha kezdené egyre komolyabban venni a vállalt szerepet.
jan. 19
5:47
Seselj kórházban (hirado.hu)
Az ultranacionalista szerbek háborús bűnökkel vádolt vezérét hágai börtönéből egy holland klinikára vitték.
jan. 19
5:48
Újabb teher a lakástulajdonosoknak: erre mindenképp figyelj (Pénzcentrum)
Alig három hete kötelező az energetikai tanúsítvány elkészítése; már amennyiben valaki eladná, illetve hosszú távra bérbe adná ingatlanát. Bár a tanúsítvány kiállításának díjszabása törvényileg szabályozott, az apró betűs részek mégis sok lakástulajdonos kedvét szeghetik. Sokan csupán ezek tanulmányozása közben szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a "legkedvezőbb ár" a legtöbb esetben csak csábító…
jan. 19
5:49
Fellélegezhet Wulff? (Kripto Akadémia)
Két jó hír is érte két nap alatt Christian Wulff német elnököt. Először a berlini, majd a stuttgarti ügyészség közölte, nem kíván nyomozást folytatni nemrégiben kitört botrányával kapcsolatban. Sigmar Gabriel, a szociáldemokraták elnöke ugyanakkor Angela Merkel kancellár felelősségét firtatja az esettel kapcsolatban.
jan. 19
5:49
Fizetési felszólítás a NATO-tól (hirado.hu)
Idén több mint öt és fél milliárd forinttal kell hozzájárulnunk a szövetség büdzséjéhez, tavalyról is van még adósságunk.
jan. 19
5:51
Botrány Pozsonyban (Kripto Akadémia)
A márciusi parlamenti választások fényében nem csoda, hogy megkezdődött a hatalmi harc a szlovák pártok között. Közel egy hónapja hozták nyilvánosságra az állítólagos korrupciós ügyeket tartalmazó Gorilla-dokumentumokat, amely számos képviselő nevét gyanúba keverheti.

Keresés