2012. január 19. csütörtök

jan. 19
5:09
Einstandolják a Gödröt is (Spa Trend Online)
Az Erzsébet téri Gödör Klubot megálmodó és a nyitás óta üzemeletető cég működtetési-beruházási ajánlatára tegnap reggel nemet mondott a fenntartó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, és kinevezte a Gödör élére pályázat nélkül Muraközy Pétert, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját. A Gödör Klubot és a Design Terminált február 1-vel összevonják. A korábbi üzemeltető nem járul…
jan. 19
6:39
Értékmentés másként (Spa Trend Online)
Rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Nemzeti Múzeumban szombaton. A felkért külsős kutatók, tudósok a múzeum gyűjteményére reflektálnak előadásaikkal. Az egész napos, ingyenes programon összesen 13 témában, 13 előadótól hallhatnak előadást a látogatók.
jan. 19
6:41
Amarcord, drámaként (Spa Trend Online)
Fellininek talán legköltőibb filmje az Amarcord, amely együttérzéssel, ugyanakkor csípős, néha kíméletlen humorral jellemzi Rimini lakóit: a férjvadász "Vegyevigyét", a dúskeblű trafikosnőt, az építkezési művezetőt és családját, a szeleburdi kölyköket.
jan. 19
7:54
Nyelvvizsgával nyílik a világ (Metropol)
Nemcsak vizsgáztatnak, hanem fel is készítenek a megmérettetésre – az új évben elindultak a British Council nyelvvizsga-felkészítő tanfolyamai.
jan. 19
8:12
Irodalmi étlap négy percben (Metropol)
Ez évtől látható a Duna Tv min­den nap jelentkező könyv­ajánlója, az 1könyv. A műsor házigazdáját, Lackfi Jánost kérdeztük.
jan. 19
8:48
Berlinale: 900 perces film a kínálatban (Metropol)
A február 9. és 19. közötti 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale kínálatában megtalálható lesz Javier Bardem dokumentumfilmje és a Charlize Theron főszereplésével készült Young Adult című alkotás, valamint Mark Cousins 900 perces dokumentumfilmje, a The Story of Film: An Odyssey is.
jan. 19
8:50
Az emberi test, ahogy még nem láthattuk (Metropol)
Három hónapig tekinthető meg a Váci 1 üzletházban a Human Body (Az emberi test) című kiállítás, amely szenzációkeltés vagy borzalmak bemutatása helyett pontosan azt adja, amit ígér – az emberi test működését mutatja be.
jan. 19
11:30
LL Cool J lesz a Grammy házigazdája (Metropol)
LL Cool J rapper, az NCIS: Los Angeles című tévésorozat sztárja lesz a februári Grammy-díjátadó házigazdája.
jan. 19
14:30
Natalia LL életmű-kiállítása az Ernst Múzeumban (Metropol)
Néhol provokatív, máshol drámai vagy felkavaró fotókat, videókat, installációkat, összesen mintegy ötven munkát felvonultatva mutatja be a lengyel konceptuális művészet egyik legizgalmasabb alakja, Natalia LL életművét a budapesti Ernst Múzeum péntektől látogatható, "Opus Magnum - Korlátozás. Territórium. Meghatározás." című kiállítása.
jan. 19
15:06
Vinkler emlékkiállítás Szegeden (Metropol)
Az iskolateremtő festő és grafikus, Vinkler László születésének századik évfordulója alkalmából a művész magánygyűjteményekben található alkotásait bemutató emlékkiállítás nyílik pénteken a szegedi Reök-palotában.
jan. 19
16:18
Megint Kyuss Lives-koncert lesz (Metropol)
Egy év elteltével ismét Budapesten koncertezik a stoner rock egykori alapcsapatának utódformációja, a kaliforniai Kyuss Lives, amely május 29-én a Barba Negra Music Clubban lép fel.
jan. 19
16:33
Bori munkaszolgálatosok (Spa Trend Online)
Csapody Tamás jogász-szociológus könyve a második világháború alatt a szerbiai Borba vitt magyar munkaszolgálatosokról szól. A szerző a zsidó és a katonai szolgálatot megtagadó (Jehova Tanúi, szombatista, nazarénus) munkaszolgálatosok és az őket kísérő katonai keret máig ható történetének egyes fontos eseményeit elemzi.
jan. 19
16:36
Lucasnak most lett elege Hollywoodból (Metropol)
George Lucas bejelentette, hogy nem forgat több kasszasikert. A filmguru azért döntött így, mert Hollywood nem támogatta legutóbbi, csak fekete színészekkel forgatott filmjét.
jan. 19
16:48
Gödör Klub: pályáztatás nélkül döntöttek az új üzemeltetőről (Infostart)
Nem etikus, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pályáztatás nélkül döntött a Gödör és annak vendéglátása üzemeltetéséről - mondták csütörtöki sajtótájékoztatójukon a budapesti kulturális központban január 31-ig működő Gödör Klub vezetői.
jan. 19
16:54
Gödör: pályáztatás nélkül döntöttek (Metropol)
Nem etikus, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pályáztatás nélkül döntött a Gödör és annak vendéglátása üzemeltetéséről - mondták csütörtöki sajtótájékoztatójukon a budapesti kulturális központban január 31-ig működő Gödör Klub vezetői.
jan. 19
17:12
Furcsán időzített levél Szőcs Gézától (Metropol)
Nem választották meg a Vörösmarty Színház új igazgatóját a képviselők a székesfehérvári közgyűlés csütörtöki ülésén; a választás várhatóan jövő héten, rendkívüli közgyűlés keretében lesz.

Keresés