2012. január 9. hétfő

jan. 9
6:39
Új műsorhoz új kuratóriumok (Spa Trend Online)
Bemutatták tegnap a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) új szakkollégiumi rendszerét, és vezetőit. L. Simon László az NKA elnöke szerint 10 milliárd forintot bevételt terveznek, ami több az előző éveknél, a kollégiumok, 4,5 milliárdot oszthatnak ki.
jan. 9
6:41
Kutyanyak - közelről (Spa Trend Online)
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj..."írta Radnóti Miklós a XX. század talán legszebb hazafias versében. Igaz, mi valamennyien, képletesen persze, mintha egy repülőgépen ülnénk, és úgy tekintünk az országra, mint térképre, amikor általánosságokban beszélünk a hazánkról.
jan. 9
6:57
Kérőre vár az Átrium (Spa Trend Online)
Eladásra kínálja az Átrium mozit a Fővárosi Önkormányzat. A pályázaton indul a Merlin Színház is, amelynek odaköltözéséről már nyár végén tárgyalt a főváros és a színház vezetése.
jan. 9
8:27
A legnagyobb filmek (Metropol)
Az idei esztendő képregény- filmekről (A bosszúállók, A csodálatos Pókember, A sötét lovag: Felemelkedés) és könyvadaptációkról (Az éhezők viadala, A hobbit) szól.
jan. 9
9:03
Pontokat veszített a Barcelona (Metropol)
A címvédő FC Barcelona meglepetésre nem bírt városi riválisával, az Espanyollal a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.
jan. 9
12:39
Megvédik a római kockaköveket (Metropol)
Hagyományőrző egyesületet hoztak létre a Róma utcáit díszítő kockaköveket lerakó szakemberek, akik ezzel a lépéssel a ritka és nagy szaktudást igénylő szakmát szeretnék megvédeni a kihalástól.
jan. 9
13:33
Jack Bauer a filmvásznon is feltűnik (Metropol)
A 24 című tévésorozat filmváltozatán és egy tavasszal induló új televíziós drámasorozaton is dolgozik Kiefer Sutherland.
jan. 9
16:33
Így szűnhet meg egy hungaricum - veszélyben a Budapesti Fesztiválzenekar (Spa Trend Online)
Évtizedek munkáját teszi tönkre a Fővárosi Közgyűlés döntése, amely megszünteti a zenekar támogatását.
jan. 9
17:27
Ketten pályáznak a miskolci színház élére (Spa Trend Online)
Ketten pályáznak a Miskolci Nemzeti Színház direktori székére, döntést várhatóan január végén hoz a borsodi megyeszékhely közgyűlése - tájékoztatta Kákóczki András, az önkormányzat osztályvezetője az MTI-t hétfőn.
jan. 9
19:51
A The Doors ismeretlen dala a Facebookon (Metropol)
A Facebook közösségi portálon már hallható a The Doors egy eddig ismeretlen dala, a She Smells So Nice, amely az együttes L.A. Woman című lemezéhez készült.
jan. 9
20:09
Budapest Főváros Kormányhivatala: Dörner pályázata megfelelő volt! (Spa Trend Online)
Dörner György pályázata megfelelt a kiírás tartalmi követelményeinek - állapította meg Budapest Főváros Kormányhivatala, miután az LMP kezdeményezésére elvégezte az Új Színház vezetői kinevezéséről szóló főpolgármesteri döntés jogszerűségi vizsgálatát.
jan. 9
21:00
Tavasszal jelenik meg Tom Hanks websorozata (Infostart)
A Yahoo-n jelenik meg tavasszal Tom Hanks évek óta dédelgetett sci-fi animációs websorozata.

Keresés