2012. január 27. péntek

jan. 27
6:39
Varázshegy és Mosdótárlat (Spa Trend Online)
Egyetlen produkciót sem tűzött márciusra műsorra az Új Színház eddigi repertoárjáról Dörner György, aki februártól vezeti a teátrumot, tudtuk meg Márta István kényszerűen távozó direktortól. Tegnap utoljára tartott sajtótájékoztatót az épületben, ahol márciusban sokkal kevesebb előadás lesz a megszokottnál.
jan. 27
6:41
Művészeti lap indul (Spa Trend Online)
Bátor lépésre szánta rá magát Gulyás Gábor a Műcsarnok igazgatója. Éves, évtizedes hiányt pótol: magyar nyelvű művészeti világlapot ad ki. S megnyerte hozzá a fiatal művészettörténész generáció egyik legtehetségesebb figuráját, Rieder Gábort.
jan. 27
6:43
Az elnök emberei (Spa Trend Online)
A héten mozikba kerülő filmek közül George Clooney lebilincselő új rendezését ajánljuk, és egy méltatlanul hanyagolt műfajt, az ifjúsági filmet remekül újraélesztő magyar mozit, a Sherlock Holmes nevében-t.
jan. 27
8:30
Fesztivál a cirkuszban (Metropol)
Február első hétvégéjén rendezik meg a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Öt magyar produkcióért is szoríthatunk majd.
jan. 27
8:32
Erkölcsi tanmese politikai öntettel (Metropol)
George Clooney új filmje, A hatalom árnyékában cinikus pillantást vet az amerikai politikai helyzetre, de ez nem jelenti azt, hogy a rendező és színész – az örök optimista – teljesen feladta volna a rendszerbe vetett hitét.
jan. 27
8:48
Egy est Liszttel (Metropol)
Különleges zenei kalandtúra fültanúi lehetnek azok, akik hétfő este a Vakok Iskolájának Nádor termébe ülve, Bachtól Bartókig haladva tesznek utazást a zongora- és orgonadarabok különleges világában.
jan. 27
9:06
Zenés búcsú a Gödörtől (Metropol)
Kedd este végleg kiköltözik a Gödör Klub az Erzsébet térről – az üzemeltetők összművészeti fesztivállal köszönnek el a klubnak az elmúlt kilenc évben otthont adó helytől.
jan. 27
9:42
Kiadatlan ABBA-felvétel került elő (Metropol)
Egy eddig kiadatlan demófelvétel is felkerül az ABBA 1981-es The Visitors című albumának áprilisban megjelenő újrakiadására.
jan. 27
10:18
Hitler-festmény került árverésre Szlovákiában (Metropol)
Kalapács alá került a Darte szlovák árverési háznál a fiatal Hitler 1913-ban festett Tengeri noktürn című festménye.
jan. 27
12:24
BTF: John Malkovich később jön (Metropol)
Az eredetileg tervezettnél 8 nappal később, március 25-én tartják meg John Malkovich vendégjátékát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF).
jan. 27
12:57
Dörnert nem szeretik Londonban (Spa Trend Online)
Liberális színház tűz alatt Magyarországon címmel nyílt levelet jelentetett meg a Guardian brit mértékadó lap tegnap este, melyben az angol színházi szakma jeles képviselői tiltakoznak Dörner György kinevezése ellen az Új Színház élére. A 68 aláíró között van Horthy István Sharif, Horthy Miklós Nagy-Britanniában élő unokája, Schiff András zongoraművész, valamint az Equity brit előadóművészi…
jan. 27
13:54
Új pályázat februárban az Átrium mozira (Metropol)
Új pályázatot írnak ki februárban az Átrium mozi értékesítésére, mivel a most lezárult pályáztatás eredménytelen volt.
jan. 27
13:56
Bemutatkozik Cserhalmi Sára "ügynökfilmje" (Metropol)
Két barát története a magyar közelmúlt egy mindmáig homályos és tisztázatlan fejezetének tükrében: ez Cserhalmi Sára első nagyjátékfilmje, a Drága besúgott barátaim, amelyet a 43. Magyar Filmszemlén láthat először a közönség.
jan. 27
15:42
Egy igazi klasszikus: Pszicho (Metropol)
Biztosan sok olyan olvasóhoz is eljut majd a Bloch-kötet, akik világhír ide vagy oda, nem látták a hitchcocki feldolgozást...
jan. 27
17:48
Vasárnap szórják szét Kemény Henrik hamvait (Metropol)
Végakaratának megfelelően a budapesti Népligetben, az egykori Kemény Bábszínház helyén szórják szét Kemény Henrik bábművész hamvait január 29-én, vasárnap 15 órakor; csendes búcsúztatását barátai és tisztelői körében tartják.
jan. 27
18:42
A holokausztról másképp (Metropol)
Hans Keilson páratlanul érdekes életutat járt be. Érzékeny és kliséket nélkülöző regényről van szó.
jan. 27
19:33
Esterházy aljasságnak tartja Dörner György kinevezését (Spa Trend Online)
Az Új Színházban most, ezekben a percekben tartják az utolsó nagyszínpadi premiert Márta István igazgatása alatt, és Thomas Mann: A varázshegy című művének színpadi változatának a bemutatójára elment Esterházy Péter író is.
jan. 27
19:54
The art of John Lennon (Metropol)
A legendás énekes, zeneszerző, költő, filozófus, pacifista John Lennon grafikáiból és a művészhez kötődő relikviákból nyílt kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.

Keresés