2012. január 18. szerda

jan. 18
6:39
Sorra dőlnek le a bástyák (Spa Trend Online)
Színház a Gödörben címmel a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság közös szakmai konferenciát tartott tegnap az Erzsébet téri Gödör Klubban. A rendezvény, amely címe akár jelképesnek is tekinthető, a teátrumok szomorú helyzetét nézve, egy sorozat kezdete.
jan. 18
6:41
Jövő héten választanak új Nemzet Színészét (Spa Trend Online)
Várhatóan a jövőhéten ülnek össze a Nemzet Színészei, hogy új tagot válasszanak maguk közé, a szavazásra azért van szükség, mert Garas Dezső december 30-án elhunyt. Garas Dezső utódáról Avar István, Berek Kati, Bodrogi Gyula, Haumann Péter, Király Levente, Máthé Erzsi, Molnár Piroska, Psota Irén, Szabó Gyula, Tordy Géza és Törőcsik Mari zárt körben dönt a Nemzeti Színházban tartandó megbeszélésen.
jan. 18
6:43
A nőiség teljes skálája (Spa Trend Online)
Kerekes Éva parádés alakítást nyújtott az Örkény Színház premierjén. A női lét szinte teljes skáláját eljátssza Elfriede Jelinek provokatív darabjában.
jan. 18
6:45
Horror Bőrpofával (Spa Trend Online)
Bőrpofa a láncfűrészes tömeggyilkos, filmes ikon, ma is borzongást kiváltó alkotás, a horror utált-imádott klasszikusa. Most színpadra is megérkezett hozzánk Helmut Krausser darabjában.
jan. 18
9:24
Bond után újságíró (Metropol)
Nemi erőszak, gyilkosság és rettentően fagyos tél – A tetovált lány című film készítői nem esti mesét forgattak.
jan. 18
9:26
Müpa: koncert egy teremért (Metropol)
Összefogott a Művészetek Palotája és az MR Szimfonikusok, hogy Sendai városnak újra lehessen koncertterme.
jan. 18
9:57
A cafka férje a balek - Zsiványok egymást közt, nyalaviul (Spa Trend Online)
A tolvajnyelv - amelyet manapság egy-egy szakma szakszavainak megjelölésére használunk - valamikor tényleg a tolvajok nyelve volt. Létrejöttének oka, hogy minden szakma - így a tolvajoké is - igyekezett megtartani zártságát, kerülni a külső behatolást.
jan. 18
15:06
Tommy Lee Jones tábornokként tér vissza (Metropol)
Douglas MacArthur tábornok szerepében tűnik fel újra a filmvásznon az Emperor című filmben Tommy Lee Jones.
jan. 18
20:06
Elkészült a világ legnagyobb Koránja (Infostart)
Öt év alatt készítette el egy afgán kalligráfus a világ állítólag legnagyobb Koránját, mintegy jelezve, hogy Afganisztán gazdag kulturális öröksége és hagyományai túlélték az utóbbi harminc év háborúit is.

Keresés