2012. február 2. csütörtök

febr. 2
5:30
Nem szűnő tiltakozás (Spa Trend Online)
A szélsőséges nézeteiről ismert Dörner György, aki szellemi atyjának tekinti az ordas eszméiről ismert Csurka Istvánt, mától hivatalosan is az Új Színház igazgatója. Márciusra egyetlen produkciót sem tűzött műsorra a teátrum eddigi repertoárjáról. A tiltakozás a kinevezése ellen folytatódik, ma Európa több színházában memorandumot olvasnak fel.
febr. 2
6:03
Elképesztő Mona Lisa-másolatot találtak - nézze meg! (Infostart)
Olyan Mona Lisa-portrét találtak a madridi Pradóban, ami Leonardo da Vinci művével egy időben készült a híres modellről.
febr. 2
6:42
Életműdíj Sárának (Spa Trend Online)
A filmkritikusok életműdíjjal tüntették ki a jövőre 80 éves Sára Sándort. Ha van valakinek igazán gazdag, sokszínű életműve a filmszakmában, az valóban Sára Sándoré.
febr. 2
7:00
Ciki magyar film nem vesz részt a szemlén (Spa Trend Online)
Magyarország hivatalos versenyfilmjeként vesz részt Fliegauf Benedek cigánygyilkosságokat feldolgozó filmje, a Csak a szél a február 9-én kezdődő Berlinale programjában, a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
febr. 2
7:15
Művészeti mesterképzések a BKF-en (Infostart)
Magyarországon először belsőépítész - környezettervező művész mesterszak indul a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF), az új képzésről és a további lehetőségekről a diákok február 3-án tájékozódhatnak a főiskola nyílt napján.
febr. 2
8:15
Lovasi András: stresszes volt az elmúlt év (Metropol)
Évi 10-15 dal és valamivel több dalszöveg a normális tempója. A koncertekből él a zenekar. Még egy szólólemez is beleférhet.
febr. 2
8:33
Mesés átváltozások (Metropol)
Alaposan átalakultak szerepeik ked­véért az Oscar-díjak idei fő esélyesei. Michelle-ből Marilyn lett, Rooney Marát piercingekkel tűzdelték tele.
febr. 2
8:35
Máté Péterre emlékeznek (Metropol)
Idén lenne 65 éves a tragikusan fiatalon elhunyt Máté Péter. Ennek alkalmából február 4-én, születésnapjának évfordulóján nagyszabású emlékkoncertet rendeznek, ahol a hazai zenei élet számos képviselője ott lesz.
febr. 2
8:37
Itt a régen várt Cohen-lemez (Metropol)
Hétfőn került a boltokba az Old Ideas, melynek tíz dala az emberi lét legprofánabb kérdéseit vizsgálja költői megközelítésben.
febr. 2
11:51
Paul McCartney is csillagot kap (Metropol)
A Beatles tagjai közül utolsóként végre Paul McCartney is csillagot kap a hollywoodi Hírességek Sétányán. Az ex-Beatle csillagát jövő csütörtökön, február 9-én avatják fel a Hollywood szívében található híres sétányon.
febr. 2
13:39
Megkezdődött a „fapados” filmszemle (Metropol)
Összesen 141 rendező munkája látható a csütörtök délben kezdődött 43. Magyar Filmszemlén, amelyen nem lesz verseny és díjakat sem adnak át. A sajtótájékoztatón a szemlét szervező Magyar Filmművészek Szövetsége nyilatkozatban tiltakozott a filmszakma megosztása ellen.
febr. 2
14:33
Társulati ülés az Új Színházban (Metropol)
Dörner György szerint az esemény jó hangulatú volt, minden indulatos megnyilvánulás nélkül zajlott le. Az ülésen az igazgató felolvasta Csurka István kórházból küldött levelét.
febr. 2
14:45
Filmszemle: 141 rendező munkája látható (Infostart)
Összesen 141 rendező munkája látható a csütörtök délben kezdődött 43. Magyar Filmszemlén, amelyen nem lesz verseny és díjakat sem adnak át.
febr. 2
14:48
VOLT Fesztivál - Élő legendákat ígérnek a szervezők (Spa Trend Online)
Élő legendákat és a toplisták éllovasait ígérik az idei soproni VOLT Fesztiválra a szervezők: a fellépők között lesz a Snow Patrol, az Iggy & the Stooges, a Lostprophets és Katy B. is.
febr. 2
15:45
Clooney kétszer (Metropol)
Az Utódok mindenképpen jó film: az, hogy tényleg Oscart érdemlően kiemelkedő-e, nem feltétlenül egyértelmű.
febr. 2
19:39
Mednyánszky a Virág Judit Galériában (Metropol)
Kádár Béla, illetve Mednyánszky László műveiből mutat be válogatást a budapesti Virág Judit Galéria péntektől látogatható két kiállítása.

Keresés