2012. február 10. péntek

febr. 10
6:21
Megkezdődött a Berlinale (Infostart)
A német fővárosban megkezdődött a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale.
febr. 10
6:42
Áprilisban újra a Nemzeti színpadán állhat Stohl (Spa Trend Online)
Március 25-én a Tragédia díszelőadásával, az elhunyt Nemzet Színészeinek a Rákóczi hídra festett portréival és fotókiállítással ünnepel a tíz éves Nemzeti Színház. Alföldi Róbert igazgató szerint a Nemzetinek olyan helyzeteket kell teremteni, amikor valamelyest szembe tudunk nézni azokkal a fájdalmakkal, bűnökkel, hibákkal, csalódásokkal, amiket akár több évtizede, vagy éppen néhány napja…
febr. 10
6:44
Maratoni tánc a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A Vígegyetem-sorozatban "Shakespeare-szemináriummal", következő bemutatójához kapcsolódva pedig maratoni táncpróbával várja februárban közönségét a Vígszínház.
febr. 10
6:46
Komment (Spa Trend Online)
Bölcs kollegám figyelmeztetett: ha nem akarom, hogy maradék életkedvem is elmenjen, akkor semmiféle internetes kommentet ne olvassak el. Én persze nem hallgatok a jó szóra és olvasok.
febr. 10
8:15
Filmsikerek muzsikái szólnak (Metropol)
.
febr. 10
11:51
Új gyerekkönyvkiadó indul tavasszal (Metropol)
Megtartja a Libri Kiadó az év elején érdekeltségébe került Helikon jelenlegi profilját, tavasszal pedig új gyerekkönyvkiadót is indít Kolibri néven.
febr. 10
16:03
Lenyűgöző múmiák Skóciában (Metropol)
Lenyűgöző múmiák címmel nyílik szombaton a Skót Nemzeti Múzeum nagyszabású nemzetközi kiállítása, amely bemutatja az ókori egyiptomiak halotti rítusait, a túlvilági élettel kapcsolatos hiedelmeit és az elhunytak balzsamozását.
febr. 10
16:21
World Press Photo-fődíjat ért az arab tavasz (Metropol)
Samuel Aranda spanyol fotós nyerte el a World Press Photo hagyományos nemzetközi sajtófotó-pályázat tavalyi évre vonatkozó fődíját az "arab tavasz" egyik jemeni tüntetése során készített fényképpel.
febr. 10
16:23
Búcsúturnéra indul az Omega (Metropol)
Tíz állomásból álló, országos búcsúturnét tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes március 9.és április 27. között - jelentette be Kóbor János pénteken Egerben.
febr. 10
18:27
Emmanuel Mouret: a nőket nem kérdeztem (Metropol)
Julie Depardieu-t és saját magát is szerepelteti A szerelem művészete című filmjében, amely tegnap óta látható a hazai mozikban.
febr. 10
19:33
Nézze meg a World Press díjazott fotóit! (Infostart)
Samuel Aranda spanyol sajtófotós nyerte el a World Press Photo hagyományos nemzetközi sajtófotópályázat tavalyi évre vonatkozó fődíját az "arab tavasz" egyik jemeni tüntetése során készített fényképpel.
febr. 10
20:27
Koreai Kulturális Központ nyílt Budapesten (Infostart)
Koreai és magyar művészek ünnepi műsorával nyitotta meg kapuit pénteken a Koreai Kulturális Központ Budapesten.
febr. 10
21:06
Berlinale - Egy emberrablás utózöngéi (Spa Trend Online)
Egy emberrablás történetét, az elrabló férfi és a fogvatartott lány közötti rendkívül bonyolult kapcsolatot, valamint a lány szabadulás utáni sorsát bemutató filmmel szerepel az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale versenyprogramjában Frédéric Videau.

Keresés