2012. február 20. hétfő

febr. 20
5:30
"Rajongok a lázadókért" (Spa Trend Online)
Ma ünnepli a filmvilág a cseh újhullám megalapítója, az Amerikában világhírűvé lett nagymester, Milos Forman 80. születésnapját. Jan Tomas Forman néven látta meg a napvilágot a csehországi Ceslavban 1932. február 18-án, és Milos Formanként lett a modern film egyik állócsillaga.
febr. 20
6:42
Megint Mega (Spa Trend Online)
Írhattam már e hasábokon arról, hogy ha így megy tovább, így követik egymást a tehetségkutató műsorok, hamarosan Dunát lehet rekeszteni énekesekkel. (A könnyűzenében legalábbis.)
febr. 20
9:42
A Szellemlovas lemaradt a célegyenesben (Spa Trend Online)
Jócskán elmaradt a várakozásoktól Nicolas Cage Szellemlovas-folytatásának premier hétvégi bevétele Észak-Amerikában: a kasszasikerlista vezetését Denzel Washington Védhetetlen című akciófilmje vette át.
febr. 20
11:30
Nincs több kantoni opera Hongkongban (Metropol)
Befejezte működését Hongkongban a kantoni operára szakosodott társulat. Az ősi kínai színpadi zenés műfaj rajongói attól tartanak, hogy a 300 éves hagyomány hamarosan teljesen kihal.
febr. 20
13:54
Fliegauf-interjú a Die Weltben (Metropol)
Az Arany Medvét ugyan a Taviani fivérek Cesare deve morire (Caesarnak meg kell halnia) című munkája nyerte el, de a Die Welt című lap szerint "a kritikusok favoritja" Fliegauf Bence filmje volt a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
febr. 20
14:12
Sidlovics Gábor a Tankcsapda új gitárosa (Metropol)
Sidlovics Gábor, a Zanzibar és a Mafia volt tagja lett a Tankcsapda új gitárosa. Sidlovics a Tankcsapdából januárban 19 év után távozott Molnár Levente "Cseresznyét" pótolja.
febr. 20
17:12
Csodakönyv képekben és szavakban (Metropol)
A rajzok filmként mesélik a múlt század harmincas éveiben játszódó történetet, később a szavak veszik át a stafétabotot.
febr. 20
17:30
Korn, Vaccines és Ministry a Szigeten (Metropol)
Újabb fellépőket jelentettek be hétfőn a Sziget fesztivál szervezői: a Korn, a Vaccines, a Magnetic Man, a Two Door Cinema Club, Steve Aoki, Axwell, a Beatstakes, a dEUS, a Ministry, Bebel Gilberto, valamint Caro Emerald is koncertet ad augusztusban a Hajógyári-szigeten.
febr. 20
18:06
Gőzölgő fesztivál az Akváriumban (Metropol)
Kávék, forró csokik, krampampulik és más forró italok mellett koncertek és lemezbemutatók várják a Gőzölgő fesztiválra látogatókat csütörtöktől vasárnapig a budapesti Erzsébet téren és az Akvárium Klubban.
febr. 20
19:54
Bemutatták a Simpson család 500. epizódját (Metropol)
A Simpson család című rekorder sorozat 500. epizódját láthatta az amerikai közönség vasárnap este. A sárga famíliát kitaszítottként mutatta be a jubileumi rész: Springfield város úgy döntött, Bart "sokba kerülő" csínytevései, Homer "szintén sokba kerülő" csendháborításai és Lisa "olcsó, de annál idegesítőbb" környezetvédelme miatt megszabadul Simpsonéktól.
febr. 20
21:57
A király beszéde - színpadon (Infostart)
Angliai turnéja után márciusban a londoni West End színházi negyedben is bemutatják A király beszéde című darabot, amelyet tavaly nagy sikerű filmes változatban ismert meg a világ.

Keresés