2012. február 11. szombat

febr. 11
5:30
Nem tudom, divatos-e, de vannak elveim (Spa Trend Online)
Vitray Tamás szerint a jelenlegi hatalom nem méri fel, hogy kockázatos vállalkozás lesöpörni minden nekik be nem hódolt hangot. A Magyar Televízió Kossuth-díjas örökös tagja - akinek ma a DigiSporton van műsora - lapunknak arról is beszél, vannak elvei, és 80. évében már megengedheti magának azt a luxust, hogy ragaszkodjon hozzájuk.
febr. 11
6:42
Csak a széllel versenyzünk (Spa Trend Online)
Elindult a nemzetközi fesztiválszezon: tegnap nyitotta meg kapuit Európa közepén a világ egyik legnagyobb, s az új év legelső filmfiesztája. A február 19-ig tartó 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál a nemzetközi filmtermés izgalmas szeletét sorakoztatja fel, számunkra különös örömre adva alkalmat. A független magyar film erejét bizonyítandó két hazai produkció is a nemzetközi közönség elé kerül,…
febr. 11
6:44
Színészek éhséglázadás előtt (Spa Trend Online)
Tegnap délben a pesti Károly körútra színházi dolgozók vonultak. Egy olajoshordóban tüzet gyújtottak, teát kínáltak, és szólt a gitár. Egy színész, félrebillent koronával a fején a téli körúton nézőket gyűjtött, kóborolt.
febr. 11
7:00
A Koma Bázis feszült örökmozgói (Spa Trend Online)
Garaczi László a média és azon keresztül az ország bornírtságait feltérképező Plazma című darabjával robbant be a köztudatba a Koma Társulat. A tagjai üdítően szemtelennek és ugyanakkor roppant éles szeműnek mutatkoztak, bámulatos lendülettel, fantáziadús humorral, rosszmájúskodó nyelvöltögetéssel pécézték ki a visszásságokat.
febr. 11
11:30
Joshua Redman és triója Budapesten (Metropol)
Trió formációjával lép fel szerdán a Budapest Jazz Clubban a világhírű amerikai tenor-, alt- és szoprán szaxofonos.
febr. 11
12:24
A World Press Photo legjobb képei (Metropol)
A tavalyi eseményekre vonatkozó pályázaton 24 országból összesen 57 fényképet díjaztak. Ötezer főfoglalkozású sajtófotós összesen több mint százezer képpel pályázott.
febr. 11
16:00
Berlinale: Jolie-ra és Khánra vadásznak a rajongók (Metropol)
Fagyoskodnak a filmcsillagok a Berlinalén: a szervezők különböző trükköket vetnek be a mínusz 8 fokos hidegben az estélyi ruhás színésznők segítségére. A rajongók közben Angelina Jolie-ra és Bollywood talán legnagyobb csillagára, Sáhruh Khánra vadásznak.
febr. 11
16:36
Mainzban őrzik Afrika hangjait (Metropol)
Elefántcsontparti reggae, afro-kubai csacsacsa vagy ghánai highlife: a fekete kontinens összes zenei stílusa meghallgatható az Afrika Zenéjének Archívumában Mainzban.
febr. 11
20:45
Különleges újdonságok az Aquincumi Múzeumban (Infostart)
Különleges újdonságokkal, mitológiai játszótérrel, virtuális élménytérrel, új kronoszkóppal, az év második felétől pedig egy lakóház-rekonstrukcióval is várja látogatóit az Aquincumi Múzeum.

Keresés