2012. február 11. szombat

febr. 11
4:54
"Vége, ennyi volt" Búcsúzik az egyik legkedveltebb magyar együttes (ATV)
Eger mellett Békéscsabán, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen lép fel az együttes.
febr. 11
5:12
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön mit választana: Európát vagy az alkoholt?
febr. 11
5:12
Halálra gázolt a villamos egy embert a XI. kerületben (ATV)
Egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült, amikor elgázolta őket egy villamos péntek este Budapest XI. kerületében, a Bartók Béla út és a Ballagi Mór utca sarkánál.
febr. 11
5:14
Puccs-elmélettel zárta a sorokat Orbán? (Alternatív Energia)
Míg a Fidesz frakcióvezetője cáfolta, hogy puccskísérletről beszélt volna Orbán Viktor miniszterelnök Egerben a kormánypártok frakcióülésén, az elhangzottakról szóló értesüléseket tegnap a kormánypárti sajtó is megerősítette. Más kérdés, hogy Hannes Svoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője szerint Orbán azért nem annyira fontos személy, hogy egész Európa összeesküdjön ellene.
febr. 11
5:14
Lázár szerint nem volt szó puccskísérletről (ATV)
Határozottan cáfolta a miniszterelnökkel szembeni puccskísérletről szóló sajtóhíreket a Fidesz frakcióvezetője - azt mondta, nincs semmiféle törésvonal a frakcióban. Lázár János a pártszövetség egri kihelyezett ülése után közölte, ötpárti egyeztetést kezdeményeznek a választójogi és a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatokról. A Fidesz frakcióvezetője kemény hangon beszélt Tarlós István…
febr. 11
5:30
Hétfőn délután ér a Kossuth térre az éhségmenet (Alternatív Energia)
Fáradnak, de csak fizikailag, lélekben viszont megerősödtek - mondta tegnap Gyöngyösre érkezve az edelényi Komjáthi Imre. Az éhségmenet tegnap is hidegben, hóban gyalogolt a 3-as úton Budapest felé. Karácsondon a Szolidaritás egyik tagja teával, kávéval várta azokat, akik hétfő óta naponta 22-30 kilométert tesznek meg, hogy hétfőre, a parlamenti ülésszak kezdetére a fővárosba érjenek.
febr. 11
5:32
Azonosulni tudott az ország összes polgárával (Alternatív Energia)
Göncz Árpád neve szorosan összeforrt a harmadik Magyar Köztársasággal - kezdte tisztelgő beszédét tegnap, az OSA Archívumában Kende Péter történész. Az egykori köztársasági elnök 90. születésnapja alkalmából, a köztársaság állapotáról rendezett gyorskonferencián történészek, filozófusok, alkotmányjogászok, szociológusok keresték a választ arra: "Hogyan jutottunk idáig? Hogyan léphetünk tovább?"…
febr. 11
5:34
Két év letöltendő fogházra ítélte a bíróság Geréb Ágnest (Alternatív Energia)
Két év fegyházbüntetés vár Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászra - a Fővárosi Ítélőtábla emellett tíz évre eltiltotta hivatása gyakorlásától is. Geréb ügyvédje szerint nem voltak egyenértékűek a vád és a védelem bizonyítékai. A Társaság a Szabadságjogokért Mozgalom (TASZ) kegyelmi kérvénnyel fordul a köztársasági elnökhöz.
febr. 11
7:36
Majtényi László: „az új alkotmány kártyavárként fog összedőlni” (ATV)
A Köztársaságról rendeztek konferenciát Göncz Árpád kilencvenedik születésnapja alkalmából. A szervezők szerint a Köztársaság, mely Göncz Árpád életpályájának betetőzése is volt, ma romokban hever. A rendezvényen neves filozófusok, történészek és közgazdászok keresték a válaszokat arra, hogyan jutott idáig Magyarország, és hogyan kellene továbblépni. Egyebek közt elhangzott: „a magyar liberális…
febr. 11
8:12
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (Alternatív Energia)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka.
febr. 11
8:30
Hidegben több a határsértő (Alternatív Energia)
Fellendítette az illegális migrációt a szélsőségesen hideg időjárás - mondta a rendőrség Győr-Moson-Sopron megyei határrendészeti vezetője. Borsa Csaba őrnagy közlése szerint a jobb körülmények reményében sok olyan menekült próbál meg bejutni Magyarországra, majd továbbutazni Nyugat-Európába, aki korábban Szerbia határhoz közeli részén várt kedvezőbb átjutási alkalomra.
febr. 11
8:30
A fővárosban elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (ATV)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
febr. 11
8:32
„Vissza, Vissza!” Göncz Árpád születésnapi köszöntése (ATV)
A csütörtöki közös éneklés után péntek délután több száz ember gyűlt össze a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök háza előtt, hogy kedvenc dalával köszöntsék a pénteken kilencvenéves Göncz Árpádot.
febr. 11
8:48
Malévvel utazott volna? Így kérhet kártalanítást (ATV)
A Malév-jeggyel rendelkezők minden esetben írásban, ajánlott-térítvényes levélben küldjék el kártalanítási igényüket javasolja a Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Közhasznú Egyesület - mondta el az Nagy József ügyvéd, az egyesület szakmai igazgatója az MTI-nek.
febr. 11
8:50
Orbán: bele akarnak szólni, hogy miként éljünk, de ebből nem kérünk (ATV)
Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az Egri Városi Televíziónak adott interjúban.
febr. 11
8:52
Közös kórteremben fekszik a két veterán akcióhős (ATV)
Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger nemrég még együtt forgatott, és hamarosan megint közös filmet készítenek, a két munka között pedig a szabadidejüket is egymás társaságában töltik – egy kórházban.
febr. 11
9:03
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (Infostart)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
febr. 11
9:05
Orbán Viktor: Nem tudják megmondani Brüsszelből, hogy nekünk mi a jó (Infostart)
Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet pénteken sugárzott az Egri Városi Televízió.
febr. 11
9:06
Spórolnának a fiatal kereszténydemokraták (Alternatív Energia)
A fővárosi üzletek és irodaépületek éjszakai kivilágításának korlátozását javasolja többek között az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az energiatakarékosság érdekében.
febr. 11
9:06
"Tango down" Az Anonymous meghekkelte a CIA honlapját (ATV)
Elérhetetlen volt pénteken az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség honlapja (www.cia.gov). Az Anonymous nemzetközi hackercsoport azzal az üzenettel jelentkezett, hogy ez az ő művük volt.
febr. 11
9:08
A törökök óvnak az Irán elleni izraeli támadástól (ATV)
Törökország nem támogat semmilyen katonai beavatkozást Iránnal szemben - közölte pénteken Washingtonban török külügyminiszter. Ahmet Davutoglu azzal összefüggésben beszélt erről, hogy mostanában egyre több feltételezés látott napvilágot egy esetleges izraeli Irán-ellenes katonai csapásról, amely a török külügyminiszter szerint katasztrófával érne fel.
febr. 11
9:10
"Berlusconit sem támadta olyan hevesen az EU, mint Orbánt" (ATV)
Még Silvio Berlusconit sem támadta olyan hevesen az Európai Unió, mint Orbán Viktort. Pedig ő nem olyan fontos ember, hogy mindenkinek útjában állna. Ezen el kellene gondolkodni – mondta Hannes Swoboda Budapesten. Mesterházy Attila MSZP-elnök az európai szocialisták frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a szocialisták nem támogatnak olyan, Magyarországgal szembeni…
febr. 11
9:21
A magassági hidegcsepp rejtélye - mikor lesz már tavasz? (Infostart)
A jövő hét végéig biztosan marad a hideg téli idő, havazás is többször várható - mondta az InfoRádiónak Gál Áron meteorológus, aki azt is megmagyarázta, mi az a magassági hidegcsepp.
febr. 11
9:24
Vasárnap szmogriadó Budapesten (Metropol)
Tarlós István elrendelte a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámtáblájú gépjárművek közlekedésének tilalmát. E forgalomkorlátozó intézkedés minden nap 6 órától 22 óráig tart, betartását a rendőrség ellenőrzi.
febr. 11
9:24
Egyiptom: a tüntetők sztrájkot hirdettek, a katonai tanács összeesküvést sejt (ATV)
"Nemzetellenes összeesküvéssel nézünk szembe, amelynek célja az egyiptomi állam intézményeinek meggyengítése, magának az államnak a megdöntése, hogy káosz uralkodjon" - szögezte le az egyiptomi hadsereg legfelső katonai tanácsának közleménye, amelyet pénteken este adtak ki Kairóban.
febr. 11
9:26
Fogamzásgátlás: Obama kompromisszumot kötött a katolikusokkal (ATV)
A katolikus szervezeteknek mégsem kell fizetniük női dolgozóik fogamzásgátlását, megteszik helyettük az egészségbiztosítók.
febr. 11
9:42
Neonácik ünnepelnek a hétvégén Budapesten (ATV)
Szombaton, a "Becsület Napján" és vasárnap neonáci csoportok és szélsőjobboldali szervezetek tartanak több rendezvényt a fővárosban.
febr. 11
9:57
Az IMF-nek is készül a BKV rendezési terve (Infostart)
A kormány kérésére Budapest a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációja elé is letehető, egységes szerkezetbe foglalja a BKV pénzügyi helyzetének rendezésére vonatkozó javaslatait a jövő hét végére - ismerteti a szombati Népszabadság.
febr. 11
10:00
Budai Gyula: 15 milliárdos kár érhette a MÁV-ot (ATV)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:15
Budai Gyula jelentése a MÁV-ról: 15 milliárdos kár érhette a céget (Infostart)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:18
Orbán nem puccsról, hanem komplett világösszeesküvésről beszélt (Metropol)
Kósa Lajos szerint a miniszterelnök nem puccsról, hanem a Magyarországot ért markáns támadássorozatról beszélt a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén - a Fidesz alelnöke erről az m1 Az Este című műsorában nyilatkozott pénteken.
febr. 11
10:18
Budai Gyula 15 milliárdot hiányol a MÁV-nál (Alternatív Energia)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:20
Budai 15 milliárdos kárt talált a MÁV-nál (Metropol)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:33
Akadozott a vízszolgáltatás Miskolc egy részén (Infostart)
Csőtörés miatt akadozott a vízszolgáltatás Miskolc diósgyőri városrészében, a komlóstetői lakótelepen és Bükkszentlászlón - tájékoztatta Láng Zita, a Miskolc Vízmű (Mivíz) Kft. szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 11
10:36
Senki sem tudja, honnan érkezett Gyöngyösi a Jobbikba (ATV)
Ki ez a bátor fiatalember, aki folyamatosan nemzetközi jogi kötelezettségei megszegésére szólítja fel a magyar kormányt, militáns iszlám államok és szervezetek szekértolója, horvát háborús tömeggyilkosokat véd, párttársai ellenében is élteti a kommunista Kínát és Putyin teljhatalmát, nyíltan Izrael destabilizálására buzdít, tagadja a holokausztot, megfenyegeti a magyar zsidóságot, és az iráni…
febr. 11
10:54
Közúton viszik a jégtörőket Tiszacsegére (Alternatív Energia)
Közúton szállítanak két jégtörő hajót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkisfaludról a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegére szombaton, hogy biztosítsák a Tisza jeges árvíz elleni védelmét - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője.
febr. 11
10:54
Vége: meg kellett hozni a keserű döntést a nagymúltú vállalatnál (ATV)
Lezárva egy korszakot az Eastman Kodak leáll a digitális fényképezőgépek, a zsebkamerák és a digitális képkeretek gyártásával - írta pénteken a The New York Times című amerikai napilap.
febr. 11
11:12
Magas a levegő szennyezettsége országszerte (Alternatív Energia)
Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései alapján szombat délelőtt tizenhat településen volt veszélyes a levegő minősége a szálló por magas koncentrációja miatt.
febr. 11
11:48
"Becsület Napja": Ezen a titkos helyszínen gyülekeznek a neonácik (ATV)
Szombaton, a "Becsület Napján" és vasárnap neonáci csoportok és szélsőjobboldali szervezetek tartanak több rendezvényt a fővárosban.
febr. 11
12:03
Az MSZP hétpontos gazdaságélénkítő csomagjavaslattal készül (Infostart)
Az MSZP az Országgyűlés tavaszi ülésszakára egy hétpontos gazdaságélénkítő csomagjavaslatával készül - jelentette be Tukacs István szocialista képviselő szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.
febr. 11
12:21
Nettó becsapás: miért drágább a nagyobb kiszerelés? (Infostart)
Becsaphatja a vásárlókat a termékek egységára - értesült az InfoRádió több hallgatójától. Valóban gyakran előfordul, hogy egy termék kilogrammonkénti egységára megmagyarázhatatlanul magasabb, mint ugyanannak az árunak egy kisebb kiszerelésű változata - erősítette meg információnkat Kispál Edit fogyasztóvédelmi szakjogász, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.
febr. 11
12:24
A DK a vélt puccskísérlet bizonyítékaira kíváncsi (ATV)
A Demokratikus Koalíció (DK) írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, akitől azt kérik: hozza nyilvánosságra az ellene tervezni vélt puccskísérlet bizonyítékait.
febr. 11
12:26
Beismerte: le akarta lőni az amerikai elnököt (ATV)
Egy géppisztollyal akarta lelőni az amerikai elnököt valamelyik kampányútján, és ezt egy üzbegisztáni iszlám terrorszervezet utasítására tervezte - ismerte be pénteken egy alabamai bíróságon az a fiatal üzbég férfi, akit tavaly júliusban egy M15-ös és négy kézigránát átvételekor tartóztattak le.
febr. 11
12:42
Az MSZP hét pontos gazdaságélénkítő csomag javaslattal készül (ATV)
Az MSZP az Országgyűlés tavaszi ülésszakára egy hét pontos gazdaságélénkítő csomag javaslatával készül - jelentette be Tukacs István szocialista képviselő szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.
febr. 11
13:00
Az LMP tiltakozik az ACTA ellen (Alternatív Energia)
Az LMP tiltakozik a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ellen, és felszólítja a magyar Országgyűlést, hogy ne ratifikálja az egyezményt.
febr. 11
13:18
Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi (Metropol)
Rendőri intézkedés közben rosszul lett majd meghalt egy férfi szombat reggel Budapesten, a férfihez szülei hívták a rendőrséget, mert az önuralmát vesztett fiatalember többször megütötte, megrúgta édesanyját, édesapját pedig késsel fenyegette - tudatta Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.
febr. 11
13:18
Tőzsér nyártól a Genoában folytatja pályafutását (ATV)
Négyéves szerződést kötött az olasz élvonalban szereplő Genoa labdarúgócsapatával Tőzsér Dániel, a belga bajnok Genk magyar válogatott középpályása, aki nyáron csatlakozik új együtteséhez.
febr. 11
13:20
Elfagyhatnak a tokaji szőlőültetvények (ATV)
A fagytól tartanak a szőlészek a történelmi borvidéken, Tokaj-hegyalján - írta az Észak-Magyarország szombaton.
febr. 11
13:22
Már csak a katonai csapás állíthatja meg Iránt? (ATV)
Iránt megtámadni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért mi nem ellenezzük – az esztergomi érsek Bánk bánnak írt válaszát plagizálva és aktualizálva viszonylag pontos képet kaphatunk arról a bizonytalanságról, amely a nukleáris Irán réme miatt tesped rá a nemzetközi közösségre. Az utóbbi hónapokban számos megoldási tervvel álltak elő a kompetens grémiumok és vezető hatalmak, de vélhetően…
febr. 11
13:33
Schmitt: Magyarország erős tagállam akar lenni Európában (Infostart)
Schmitt Pál államfő szerint Magyarország arra törekszik, hogy erős tagállama legyen az erősödő Európai Uniónak, és, mint mondta, ha az Európai Bizottság szükségesnek tart bizonyos törvényi módosításokat, a kormány nyitott azok megvitatására.

Keresés