2012. február 13. hétfő

febr. 13
4:54
Idegösszeomlással kórházba vitték Whitney Houston lányát (ATV)
Bobbi Kristina teljesen összeomlott édesanyja halálhírére – értesült a People magazin.
febr. 13
5:12
Parlament elé ér az éhségmenet (Alternatív Energia)
Várhatóan Orbán Viktor kormányfő napirend előtti hozzászólásával kezdődik hétfőn a parlament ülése. Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakának első napján a miniszterelnök beszámol az európai uniós csúcstalálkozókról, emellett a következő hónapok teendőiről is beszél. A képviselők később a vallási közösségek egyházzá nyilvánításáról vitáznak.
febr. 13
5:12
Agyvérzést kapott és kihűlt egy férfi Csákberény határában (ATV)
Egy ötvenegy éves tatabányai férfi holttestét találták meg a Fejér megyei Csákberény lakott területétől mintegy nyolcszáz méterre; az orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint mielőtt kihűlt, agyvérzést kapott – közölte az MTI-vel a rendőrség vasárnap.
febr. 13
5:30
Zavartalanul masíroznak a neonácik (Alternatív Energia)
A Jobbik több politikusa - például Novák Előd országgyűlési képviselő - csatlakozott a szélsőjobboldali, neonáci szervezetek szombati túrájához, melynek résztvevői a budai királyi palotában rekedt németek illetve Szálasi-katonák 1945. február 11-i "kitörésére" emlékeztek.
febr. 13
5:32
Szócska Miklós is elérkezett a maga Lovasberényéhez (Alternatív Energia)
Eljött az idő, hogy levegyük az egészségügyet a politikai közmegegyezés várólistájáról - fogalmazott egy szombati egészségpolitikai konferencián Kökény Mihály. Az egykori egészségügyi miniszter vezényelte ugyanis le az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformjának rendezvényét, amelyen mintegy száz szakértő és korábbi szakminiszter vett részt, hogy összegezzék a rendszerváltás óta…
febr. 13
5:34
Hárman fagytak meg (Alternatív Energia)
Három halálos áldozata volt a szibériai hidegnek hazánkban az elmúlt három napban. Az európai országok közül eddig Ukrajnában haltak meg a legtöbben - csaknem 130-an hűltek ki, és 2400 ember fekszik fagyási sérülésekkel a kórházakban. Egyelőre marad a hideg idő, enyhülés csak a hét vége felé érkezhet.
febr. 13
6:21
Hallgassa élőben Orbán Viktor napirend előtti felszólalását! (Infostart)
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.
febr. 13
6:24
Rácz: „hagyják abba a kollektív hazudozást az egészségügyben” (ATV)
Nem irigylik Szócska Miklóst a volt szocialista egészségügyi miniszterek. Egy hétvégi fórumon azt mondták: az orvosok elvándorlása, illetve a terület krónikus pénzhiánya szinte feloldhatatlan feszültséget jelent az egészségügyben. Azonnali megoldásként a kollektív hazudozás befejezését javasolták, szerintük ugyanis mindenki úgy csinál, mintha minden rendben lenne az egészségügyben.
febr. 13
6:39
Navracsics: Az erősnek kell mindig belátónak lennie (Infostart)
Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna, a leginkább pedig az fájdalmas számára, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére. A miniszterelnök-helyettes vasárnap, az m1 A Lényeg című műsorában nyilatkozva szólt arról is, a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európai Tanács…
febr. 13
6:42
Orbán nyitja a tavaszi ülésszakot, csatlakozhatunk az új EU-s paktumhoz (ATV)
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez való csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.
febr. 13
6:44
Navracsics: fáj, hogy nem figyeltünk eléggé az ellenzék véleményére (ATV)
Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna, a leginkább pedig az fájdalmas számára, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére. A miniszterelnök-helyettes vasárnap, az m1 A Lényeg című műsorában nyilatkozva szólt arról is, a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európai Tanács…
febr. 13
6:46
Zavargások, kizárások: elfogadták a görög megszorításokat (ATV)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
6:48
Szájer nyílt levélben bírálta Neelie Kroest (ATV)
Nyílt levélben bírálta Neelie Kroest Navracsics Tibor csütörtöki meghallgatása kapcsán Szájer József. A fideszes EP-képviselő szerint a médiaügyi biztos a vitában "kilépett az Európai Bizottságtól joggal elvárható pártsemleges szerepből" - ismerteti Szájer József blogbejegyzését a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.
febr. 13
6:50
Megduplázódott a Kanadában menedékjogot kereső magyarok száma (ATV)
Tavaly 4409 magyar folyamodott menekültstátuszért, szemben a 2010-es 2300-zal.
febr. 13
6:52
Venezuela: megvan a közös jelölt Chávez ellen (ATV)
Kiválasztotta vasárnap a venezuelai ellenzék azt a közös jelöltet, aki a 13 éve hivatalban lévő, harmadszori újraválasztására készülő baloldali venezuelai államfő, Hugo Chávez kihívója lesz az októberi elnökválasztáson a dél-amerikai országban.
febr. 13
6:54
„PandArt” pályázat (ATV)
A megújult Fiat Panda márciusban mutatkozik be a hazai nagyközönség számára. Az új modell bevezetése kapcsán a Fiat és a Lakástrend februárban közösen meghirdette a „PandArt” elnevezésű kreatív bajnokságát. A felhívás célja, a tehetséges művészek promotálása mellett, olyan hazai és nemzetközi szinten egyaránt piacképes, művészeti értékkel bíró trendi kreatív létrehozása egy új Fiat Pandára, amely…
febr. 13
6:57
Kezdődik a tavaszi ülésszak - a nap hírei (Infostart)
Kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. Bírálta a német kancellár válságkezelési stratégiáját Soros György. Meghalt Whitney Houston amerikai énekesnő.
febr. 13
7:00
Be Creative - not monotone (ATV)
A tavaly bemutatott új Lancia Ypsilon ötajtós változatának Black&Red szériája márciusban érkezik Magyarországon. A sportos külsejű és a megnyerő piros/fekete kontrasztos belső kárpitozású Ypsilon a 69 lóerős 1.2 8V Euro5-ös benzinmotorral lesz elérhető. Az új modell bevezetése kapcsán a Fiat Magyarország, a Budapest Essential Looks és az InStyle meghirdeti a New Black & Red Ypsilon BE…
febr. 13
7:54
Orbán beszédével kezd a tavaszi ülésszak (Metropol)
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek.
febr. 13
7:54
Erősödött a forint: 291 az euró (ATV)
Erősödött a forint hétfő reggelre az államcsőd közvetlen veszélyét elhárító görög parlamenti szavazást követő pozitív piaci reakcióknak köszönhetően.
febr. 13
8:09
Szájer levélben bírálta a médiaügyi biztost - lapszemle (Infostart)
Elindult a próbaüzem a magyarországi Mercedes-gyárban - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint a vörösiszap-perben a bíróság több ingatlan és folyószámla zár alá vételét rendelte el
febr. 13
8:12
Vádat emeltek a kormányfő ellen, le is csukhatják (ATV)
Ha Gilánit bűnösnek találják, távoznia kell tisztségéből, és akár fél év szabadságvesztésre is számíthat.
febr. 13
8:27
Ki lehet a BKV új vezetője? (Infostart)
Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.
febr. 13
8:30
A kis dílereket is lecsuknák (Metropol)
Példátlan szigorításként értékelik a drogszakmai szervezetek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) előkészített Btk.- módosításokat.
febr. 13
8:30
Bíróság előtt a bali robbantó (ATV)
Umar Patek muszlim szélsőséges robbantási szakértő a csaknem tíz évvel ezelőtt Bali szigetén elkövetett, több mint 200 halálos áldozatot követelő merényletsorozat egyik fő gyanúsítottja.
febr. 13
8:32
Békefenntartó erővel zárná le a szíriai konfliktust az Arab Liga (ATV)
Az Arab Liga egy ENSZ-szel közös békefenntartó erő létrehozását javasolja a tizenegy hónapja tartó szíriai konfliktus lezárásához, írja a BBC. A szervezet külügyminisztereinek kairói tanácskozásán eldöntötték, hogy felkérik a Biztonsági Tanácsot a békefenntartó erő létrehozására.
febr. 13
8:45
Magyarország "bölcsebben és megedződve" kerül ki a konfliktusokból (Infostart)
Az Európai Bizottság jogi köntösbe csomagolja a Magyarországgal szemben fennálló politikai jellegű fenntartásait - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Törő Csaba, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa.
febr. 13
8:48
Füstbe ment terv (Metropol)
A dohányzási tilalom bevezetése is növelhette az e-cigaretta segédletével leszokók számát. Jelen­leg azt sem tud­ni, hogy minek minősül az e-cigi.
febr. 13
8:48
Tarlós Bolla Tiborra bízná a BKV vezetését (ATV)
Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.
febr. 13
8:50
Ők nyerték idén a Grammy-díjakat (ATV)
Adele hat, a Foo Fighters öt díjat vehetett át vasárnap este a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 54. Grammy-gálán, amelyet beárnyékolt Whitney Houston váratlan halála. Kanye West rapper, aki idén a legtöbb jelölést kapta, négy díjat kapott, de miután kizárták a felsőbb kategóriákból, nem jelent meg a díjátadó ceremónián.
febr. 13
8:52
Ford Focus 1,6 EcoBoost - teszt (ATV)
Az elmúlt néhány hónapban abban a szerencsében lehetett részünk, hogy egymás után tesztelhettük a Ford Focus különböző felépítményű változatait a 4 ajtós lépcsős hátú modelltől a legismertebb 5 ajtós modellen át egészen a legújabb kombi verzióig.
febr. 13
8:54
Huszonkét év után David Suchet búcsúzik Poirot szerepétől (ATV)
A hatvanhat éves brit színész 1989-től alakította a belga detektívet a filmvásznon.
febr. 13
9:06
Hanga csapata legjobbja volt a hétvégén (ATV)
A Manresa magyar kosárlabdázója 13 pontot dobott a bilbaói Gescrap Bikzaia ellen, de csapata 28 ponttal kikapott.
febr. 13
9:08
A munkaadók harmada nem vállalja a bérkompenzációt? (ATV)
A Napi Gazdaság által megkérdezett szakszervezetek egyetértett abban, hogy lassan indultak be a helyi bértárgyalások, és az álláspontok is csak lassan közelednek, számos munkavállaló jövedelme csökken majd.
febr. 13
9:10
A nagy cégek közel fele leépítéseket tervez (ATV)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. 800 fős reprezentatív vállalati mintán végzett felmérése szerint nagyon kedvezőtlenek a foglalkoztatási kilátások.
febr. 13
10:18
Teljes állami kontroll Iránban az internet felett (ATV)
Az utóbbi években már csak különböző kerülő-szoftverek segítségével lehetett Iránban elérni bizonyos nemzetközi közösségi oldalakat, megkerülve az egyre erősebb állami tűzfalat. Azonban a szoftver, amely mindeddig lehetővé tette az olyan oldalak elérését, mint a gmail.com vagy a Facebook, már nem működik. Amikor mégis sikerül rákapcsolódni például a Balatarin.com oldalra, ahol fárszi nyelven lehet…
febr. 13
10:36
Várhatóan Bolla Tibor vezeti majd ideiglenesen a BKV-t (Metropol)
Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.
febr. 13
10:51
Jogellenes állami támogatást tartalmaznak a magyar villamosenergia-vásárlási megállapodások (Infostart)
Megerősítette az Európai Unió Törvényszéke hétfőn kimondott ítéletében, hogy a Budapesti Erőmű Zrt. és az állami Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) között létrejött, hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodás jogellenes állami támogatást tartalmaz.
febr. 13
11:09
Az ombudsmanhoz fordul a rokkantnyugdíjak ügyében az MSZP (Infostart)
Az alapvető jogok országgyűlési biztosához fordul az MSZP szakpolitikusa, Korózs Lajos a rokkantnyugdíjak megszüntetése miatt, azt remélve, hogy Szabó Máté az Alkotmánybírósághoz (Ab) továbbítja az ügyet.
febr. 13
11:12
Újabb jogellenességet talált az EU egy magyar megállapodásban (ATV)
Megerősítette az Európai Unió Törvényszéke hétfőn kimondott ítéletében, hogy a Budapesti Erőmű Zrt. és az állami Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) között létrejött, hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodás jogellenes állami támogatást tartalmaz.
febr. 13
11:14
A bíboros szerint még az idén meghalhat a pápa (ATV)
Egy bíboros szerint XVI. Benedek "egy éven belül meghal" - írja a brit Guardian internetes portálja az olasz Il Fatto Quotidiano napilapra hivatkozva, amely a múlt hét pénteken, a vatikáni "hatalmi harccal" foglalkozva közzétett egy bizarr levelet.
febr. 13
11:30
Elindult az űrbe az első magyar műhold (ATV)
Elindult az Európai Űrügynökség (ESA) Vega hordozórakétája fedélzetén az első magyar műholddal, a fellövésre az Egyenlítő közelében fekvő Francia Guyanán található Kourou európai űrközpontjában került sor hétfőn közép-európai idő szerint tizenegy órakor.
febr. 13
11:32
Jogerősen hét évet kapott Tasnádi Péter (ATV)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria hétfőn Tasnádi Pétert egyebek mellett emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 13
11:48
Lance Armstrong most triatlonban bizonyított (ATV)
A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong második helyen végzett élete első profi triatlonversenyén, a Panamában rendezett "fél Ironman-viadalon".
febr. 13
12:03
A FAZ-nak nyilatkozott Martonyi Jámos (Infostart)
A magyar külügyminiszterrel közölt interjút A középeurópaiság az alapvetésünk címmel hétvégi számában a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung.
febr. 13
12:06
Hét év börtönre ítélték Tasnádi Pétert (Metropol)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria hétfőn Tasnádi Pétert egyebek mellett emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 13
12:06
A drog és az alkohol tette tönkre Whitney Houston karrierjét (ATV)
Szombaton elhunyt Whitney Houston. A 48 éves énekesnőre los angeles-i szállodaszobájában találtak rá. Halálának oka egyelőre nem ismert. A kiváló hanggal rendelkező, népszerű énekesnő karrierjét a drog és az alkohol tette tönkre.
febr. 13
12:21
Csak a bankkártyát használó Malév-utasoknak van jó hírünk (Infostart)
Csak a bankkártyát használó Malév-utasoknak hangzott el jó hír az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának ülésén, amelyen a nemzeti légitársaság csődje után kialakult helyzettel foglalkoztak. A Képviselői Irodaházból parlamenti tudósítónk, Herczeg Zsolt jelentkezik.
febr. 13
12:24
A zöldhatáron át járt lopni egy román férfi (Metropol)
A zöldhatáron át járt lopni Magyarországra egy román férfi. Az elfogott gyanúsított kilenc bűncselekmény elkövetését ismerte be.
febr. 13
12:24
Videó: Világhíradó délben (ATV)
Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.

Keresés