2012. február 18. szombat

febr. 18
4:54
Nézze élőben Whitney Houston temetését (ATV)
Aretha Franklin és Stevie Wonder is énekelni fog Whitney Houston amerikai énekesnő szombati zárt körű temetési szertartásán.
febr. 18
5:12
Nemet mondtak az EU-nak (Alternatív Energia)
Hiába indult kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen, a kormány nem hajlandó engedményeket tenni sem a bírói nyugdíjkorhatár, sem a jegybank elnökének fizetése és esküje ügyében. Sőt, az adatvédelmi ombudsmani rendszer átalakítását sem finomítják. Ezt közölte este a kormányszóvivő, amikor ismertette az Európai Bizottságnak írt válaszokat.
febr. 18
5:12
Több száz diák került a hó fogságába Baján (ATV)
Több mint 200 diák rekedt csütörtök délután Baján, miután az egész napos erős szél olyan hótorlaszokat emelt a környező utakon, hogy leállt a távolsági buszközlekedés. A helyzet csak estére javult, és végül minden diák hazajutott Bajáról.
febr. 18
5:14
Tátrai: nincs sok esély a Malév újraélesztésére (Alternatív Energia)
A Malév bedöntésében oroszlánrésze volt az Orbán-kormány katasztrofális kommunikációjának. Egyebek között erről beszélt lapunknak Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) volt vezérigazgatója, aki nemcsak a jelenlegi, hanem az előző kormányokat is bírálja a légitársaság csődje miatt. Úgy véli, az elszámoltatási kormánybiztos, Budai Gyula koncepciós jellegű feljelentéseket tett…
febr. 18
5:30
BKV: Tarlós optimista, bár nem tudni, miért (Alternatív Energia)
Lényegében a semmiről tartott sajtótájékoztatót tegnap a BKV ügyében Varga Mihály és Tarlós István. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a főpolgármester tárgyalása nem tartogatott újdonságot. Ha történt is érdemi előrelépés a BKV finanszírozása ügyében, arról a felek mélyen hallgattak. Vélhetően nem is a megállapodás volt az eszmecsere témája, inkább a közvélemény megnyugtatása.
febr. 18
5:32
Vörös por lepte be Kolontárt (Alternatív Energia)
A rendkívül erős szél az ajkai timföldgyár területéről származó vörös porral lepte be Kolontár belterületét és a településhez tartozó Lőrintepusztát - közölte tegnap Tili Károly, a település független polgármestere. A problémát jelezték a zöldhatóságnak és a katasztrófavédelemnek is.
febr. 18
5:34
Ön se lett volna hajlandó találkozni a Nokia vezérével? (Alternatív Energia)
Újságírók válaszolnak.
febr. 18
5:36
Molnár Zsolt az MSZP új fővárosi elnöke (Alternatív Energia)
Elsöprő többséggel, a jelenlévő száznál több küldött 95 százalékának "igen" voksával Molnár Zsolt eddigi ügyvezető alelnököt, országgyűlési képviselőt választotta az MSZP fővárosi elnökévé a szervezet tegnapi tisztújító küldöttértekezlete.
febr. 18
5:38
A Valentin-emberek (Alternatív Energia)
Valentin napkor Európában hatmillió ember gondol magára. A betegségére, az epilepsziára. Az epilepsziásoknak Valentin a védőszentjük. Ma Budapesten, a Marczibányi tér 3-ban Valentin emberek találkoznak. Betegszervezeti fórumot tartanak, meghallgatják, mit hoz számukra az új munka törvénykönyve, és kihirdetik az epilepsziások művészeti pályázatának eredményét. Tudták, hogy Moliére, Dosztojevszkij,…
febr. 18
5:40
Új szerepben Budai Gyula volt titkárnője (Alternatív Energia)
Újabb büntetőfeljelentést készül tenni hűtlen kezelés gyanúja miatt az Orbán-kormány elszámoltatási biztosa. Az érintett szervezetet pedig már egyik volt titkárnője irányítja.
febr. 18
5:42
Engedett a főváros a Millának (Alternatív Energia)
Hatott a civil nyomás a kormányra és a fővárosra is: hivatalosan is az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Facebook-csoport tüntethet a kormány ellen március 15-én a Szabad Sajtó úton - adta hírül a demonstráció egyik szervezője.
febr. 18
5:48
Orbán sok ezer dühös levelet fog kapni (168 Óra Online)
Kimondatlanul is újabb kormányzati lépés a Kossuth tér átrendezése és – feltételezhetően – József Attila szobrának eltávolítása felé az a kormányrendelet, amely csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben – tette közzé Facebook-oldalán a Szeretem József Attilát közösség.
febr. 18
5:48
Remélhetőleg már utolsót rúgott a tél (Alternatív Energia)
Számos gondot okozott a folyamatos havazás és hófúvás még tegnap is: le kellett zárni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyes pályáját, és országszerte több útszakasz még lapzártánkkor is járhatatlan volt. Súlyosan megsérült egy kamion vezetője, akinek járműve árokba borult a havas úton Kecskemét közelében. Ám a felmelegedés is megérkezett: a meteorológusok szerint a hétvégén helyenként akár…
febr. 18
6:24
Kecskével meg lehet élni 47 ezerből - újabb kormánypárti vélemény (ATV)
Meglehet élni havi 47 ezer forintból – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Corvinus Egyetemen csütörtökön. Ha az ember megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükségesek, akkor ekkora összeg elég a megélhetéshez – vélekedett. Korábban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondta azt, hogy 47 ezer forint biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik…
febr. 18
7:54
Ma már élvezhetjük a tavasz ígéretét (168 Óra Online)
Egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, süt ki a nap.
febr. 18
7:54
Havazás - Elzárt települések nincsenek, az utak néhol jegesek (Alternatív Energia)
A havazás és a hóátfúvások miatt elzárt település nincs az országban, a közutak néhol jegesek, havasak, de mindenhol járhatók, lezárt közút sincs az országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton kora reggel az MTI-vel.
febr. 18
8:12
Halálos baleset Törökszentmiklósnál (Metropol)
Két ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült szombat hajnalban Törökszentmiklós közelében, a 46-os főúton történt közlekedési balesetben.
febr. 18
8:30
Az utak néhol jegesek, de jól járhatók (Metropol)
A havazás és a hóátfúvások miatt elzárt település nincs az országban, a közutak néhol jegesek, havasak, de mindenhol járhatók, lezárt közút sincs az országban.
febr. 18
8:30
Öngyilkos merényletre készült egy férfi Washingtonban (ATV)
A marokkói fiatal a kongresszusnál repítette volna magát levegőbe, de az FBI csapdába csalta: hatástalanított robbanószerrel látták el.
febr. 18
8:32
Nincs elzárt település, az utak járhatóak (ATV)
A havazás és a hóátfúvások miatt elzárt település nincs az országban, a közutak néhol jegesek, havasak, de mindenhol járhatók, lezárt közút sincs az országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton kora reggel az MTI-vel.
febr. 18
8:48
Irán tárgyalna az atomprogramról: Ashton "óvatosan optimista" (ATV)
"Óvatos derűlátását" fejezte ki Iránnak a nukleáris tárgyalásokhoz való esteleges visszatérésével kapcsolatban pénteken Washingtonban Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután megbeszéléseket folytatott Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel.
febr. 18
8:50
Malév-felszámolás: több ezer ember kerülhet utcára (ATV)
Ünnepel a Ryanair, leszállt az első gép a Budapest Airporton. A szakszervezetek szerint közben több ezer ember kerülhet utcára a Malév felszámolása miatt indul csoportos elbocsátások miatt. A Napi Gazdaság úgy tudja, a cégnél, még a dolgozók végkielégítésére sincs elég pénz.
febr. 18
8:52
Ez szúrja legjobban az EU és az IMF "szemét" (ATV)
Nem a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének eskütétele és az elnök fizetése a leginkább kifogásolt kérdés az EU/IMF hiteltárgyalásokon, hanem az, hogy a jegybanki függetlenség a monetáris döntéshozók mandátumával függ össze - mondta Karvalits Ferenc, az MNB alelnöke az InfoRádió "Aréna" című műsorában péntek este.
febr. 18
9:06
Hamisított játékok és papucsok kerültek elő két szlovák kamionból (Alternatív Energia)
Hamis márkajelzéssel ellátott játékokat és papucsokat foglaltak le két szlovák kamionból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságának járőrei Vámosszabadi térségében - közölte a NAV szóvivője szombaton az MTI-vel
febr. 18
9:06
Nyolc hónapot kapott a Facebookot feltörő diák (ATV)
Egy brit diákot nyolc hónapi börtönbüntetésre ítéltek pénteken, mert kényes információkat lopott el a Facebook belső hálózatából. Glenn Mangham 26 éves diák otthonából, az észak-angliai York városából hatolt be a Facebook számítógépes rendszerébe és az ügyész szerint "felbecsülhetetlen" szellemi tulajdont lopott el. Az ügyész, aki szerint ez volt eddig közösségi honlap ellen a legsúlyosabb…
febr. 18
9:08
"Kész, vége" Búcsúzik az egyik legkedveltebb magyar együttes (ATV)
Az őszi budapesti buli után többé már nem állnak együtt színpadra.
febr. 18
9:10
Lengyelország nemet mond az ACTA-ra (ATV)
Lengyelország nem fogja ratifikálni a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodást (Anti-Counterfeiting Agreement - ACTA), amellyel szemben komoly ellenállás bontakozott ki az országban - jelentette be pénteken Donald Tusk miniszterelnök, hozzátéve: levélben kérte az Európai Néppárt vezetőit, hogy utasítsák el az egyezményt jelenlegi formájában.
febr. 18
9:21
Új felsőoktatási testületek alakulnak márciusban (Infostart)
Márciusban tartja a tervek szerint alakuló ülését az új Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottság (MAB), és szintén ekkor jön létre a korábbi Felsőoktatási és Tudományos Tanács helyett alapítandó Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT).
febr. 18
9:39
A rossz táplálás miatt elbutulnak a magyar gyerekek (Infostart)
A Földön óránként 300 rosszul táplált gyerek hal meg. Magyarországi adatok nincsenek, de a probléma itt is súlyos, az úgynevezett nem minőségi táplálkozás pedig nem csak szegénységi probléma. Az elegendő mennyiségű, de nem megfelelő minőségű táplálkozás egyéb gondokat is okoz: 50 ezer magyar gyereket fenyeget például az elbutulás veszélye a jódhiány miatt.
febr. 18
10:00
Visszaüt Orbánra rodolfós mondata (168 Óra Online)
„Ahogy korábban ő maga kérte: kormányzását nem a szavak, hanem a tettek alapján értékelik. Orbán Viktor az európai mérce szerint egy év alatt harmadszor is megbukott” – közölte a szocialisták Európai Parlament (EP)-delegációjának vezetője. Tabajdi Csaba egyúttal a kormánypárti kommunikáció álságos fordulataira is felhívta a figyelmet. „Sem a korábbi, sem a mostani állásfoglalásokban nem szerepel…
febr. 18
10:18
Kiemelt pereket helyeznek vidékre, Hagyó ügyét Kecskeméten tárgyalják (ATV)
Kilenc kiemelt fővárosi per vidékre helyezéséről döntött Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke; az áttett ügyek közül a hűtlen kezeléssel vádolt Hagyó Miklós volt szocialista politikus és társai elleni pert például a Kecskeméti Törvényszék fogja tárgyalni - derül ki az OBH sajtóosztályának pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.
febr. 18
10:36
LMP: a kormány gondoskodjon a Malév munkavállalóiról! (Alternatív Energia)
Az LMP felszólítja a kormányt, gondoskodjon megfelelően a Malév munkavállalóiról, ha már hagyta csődbe jutni az állami céget. Az ellenzéki párt szerint az új vizsgálóbizottságnak a csőd körülményeit is fel kell tárnia.
febr. 18
10:54
Középiskolát építenek Orbán kedvenc falujában (Alternatív Energia)
Új középiskola indul Felcsúton, hamarosan építkeznek. Egy kisnemesről nevezték el.
febr. 18
11:12
Harrach nagyot ígért a nyugdíjasoknak (Alternatív Energia)
Hosszú távon is megőrzi a kormány a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát - mondta Harrach Péter a Kovács K. Zoltán Idősek Köre szombati alakuló ülése előtt a fővárosban.
febr. 18
11:12
Püspökperek Magyarországon: kihallgatták a volt megyéspüspököt (ATV)
Nincs nyugvópont a hazánkban zajló püspökperek frontján. A legnagyobb horderejű ügy kétségkívül a pécsi egyházmegye ellen körülbelül hatvan rendbeli feljelentés alapján másfél éve zajló nyomozás, amely különös módon még mindig nem jutott bírósági szakaszba. A Hetek összeállítása.
febr. 18
11:14
Mesterházy: az Orbán-kormány csak magát okolhatja (Alternatív Energia)
A szocialista párt számára nem öröm, hogy Magyarország kormányával szemben ilyen intézkedéseket foganatosított az Európai Unió, de ezért az Orbán-kormány csak magát okolhatja - mondta Mesterházy Attila szombaton Kaposváron.
febr. 18
11:30
Erre nagyon figyeljenek ma az autóval közlekedők (168 Óra Online)
A havazás és a hóátfúvások miatt elzárt település nincs az országban, a közutak néhol jegesek, havasak, de mindenhol járhatók, lezárt közút sincs az országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton kora reggel az MTI-vel.
febr. 18
11:30
Megalakult az Idősek Köre (Metropol)
Hosszú távon is megőrzi a kormány a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát - mondta Harrach Péter a Kovács K. Zoltán Idősek Köre szombati alakuló ülése előtt a fővárosban.
febr. 18
11:30
Öngyilkos merénylet Pakisztánban: 26 áldozat (ATV)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Pakisztán északi részén egy piacon Parachinarban pénteken.
febr. 18
11:32
MSZP: magát okolhatja a kormány a kritikákért (Metropol)
A szocialista párt számára nem öröm, hogy Magyarország kormányával szemben ilyen intézkedéseket foganatosított az Európai Unió, de ezért az Orbán-kormány csak magát okolhatja, mondta Mesterházy Attila szombaton Kaposváron.
febr. 18
11:48
Tavaszias időjárás lesz a hétvégén (Alternatív Energia)
Tavaszias, enyhe idő lesz a hétvégén, az ország északkeleti területeit leszámítva a plusz 10 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.
febr. 18
11:48
LMP: a kormány gondoskodjon a Malév munkavállalóiról! (ATV)
Az LMP felszólítja a kormányt, gondoskodjon megfelelően a Malév munkavállalóiról, ha már hagyta csődbe jutni az állami céget. Az ellenzéki párt szerint az új vizsgálóbizottságnak a csőd körülményeit is fel kell tárnia.
febr. 18
11:50
Bogotai tenisztorna: teljes az elődöntős mezőny Baboséknál (ATV)
A romániai Edina Gallovits-Hall és a spanyol Lara Arruabarrena-Vecino jutott még be az elődöntőbe a viadal honlapja szerint a 220 ezer dollár összdíjazású, bogotai salakpályás női tenisztornán, ahol a másik ágon Babos Tímea az orosz Alekszandra Panovával küzd meg a fináléért.
febr. 18
12:06
Az MSZP egy új nemzeti légitársaság beindítását szorgalmazza (Alternatív Energia)
Az MSZP-frakció támogatja a kormányt egy új nemzeti légitársaság mielőbbi megalapításában és beindításában.
febr. 18
12:06
Mesterházy: az Orbán-kormány csak magát okolhatja (ATV)
A szocialista párt számára nem öröm, hogy Magyarország kormányával szemben ilyen intézkedéseket foganatosított az Európai Unió, de ezért az Orbán-kormány csak magát okolhatja - mondta Mesterházy Attila szombaton Kaposváron.
febr. 18
12:08
Harrach: a kormány megőrzi a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát (ATV)
Hosszú távon is megőrzi a kormány a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát - mondta Harrach Péter a Kovács K. Zoltán Idősek Köre szombati alakuló ülése előtt a fővárosban.
febr. 18
12:10
Iráni hadihajók érkeztek a Földközi-tengerre (ATV)
Irán atomfegyver-fejlesztési törekvései "nukleáris hidegháború" kialakulásának veszélyével járnak a térségben - mondta szombaton közölt nyilatkozatában a brit külügyminiszter, hozzátéve ugyanakkor, hogy London eltanácsolta Izraelt az iráni atomlétesítmények megtámadásától. Közben az iráni haditengerészet parancsnoka, Habibulla Szajjári tengernagy bejelentette: iráni hadihajók érkeztek szombaton a…
febr. 18
12:21
Az MSZP támogatná egy új nemzeti légitársaság megalapítását (Infostart)
Az MSZP-frakció támogatja a kormányt egy új nemzeti légitársaság mielőbbi megalapításában és beindításában.
febr. 18
12:42
Van, ahol még gondolatban is tilos imádkozni: Allah nevében gyilkolják a keresztényeket (ATV)
Radikális muzulmán tömeg támadott ismét meg egy egyiptomi templomot az AINA hírügynökség szerint. Ezzel párhuzamosan az amerikai Newsweek által publikált elemzés arra mutat rá: a muszlim világban zajló keresztényüldözés kezd olyan konfliktussá fajulni, ami miatt indokolt lenne a világméretű riadó.
febr. 18
13:33
WHO együttműködési központ a debreceni orvoscentrumban (Infostart)
A WHO Társadalmi Sebezhetőség és Egészség Együttműködési Központjának nevezte ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézetét; az erről szóló dokumentumot Jakab Zsuzsanna, a WHO európai igazgatója adta át Ádány Róza intézetvezető professzornak szombaton a DEOEC Kapcsolat napja programjának…

Keresés