2012. február 23. csütörtök

febr. 23
4:54
Gazdasági válság? 52 millióból síelt az államfő felesége (ATV)
2009 januári beiktatása óta ez már a tizenhatodik hosszabb vakációja a családnak.
febr. 23
5:12
Még nem tudni, hol beszél a kormányfő (Alternatív Energia)
Esztergomban ünnepel március 15-én az MSZP, abban a városban, amelyik a párt szerint mára az "orbáni önkény" jelképe lett. Az Egymillióan a Sajtószabadságért Mozgalom (Milla) délután 3 órára a fővárosi Szabad sajtó útra várja majd azokat, akiknek nem tetszik a rendszer.
febr. 23
5:12
Bódító szer a csomagban: két középiskolást vittek el a rendőrök (ATV)
Két középiskolást állítottak elő a zalaegerszegi rendőrök az egyik kollégiumból, mivel kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Az ATV információi szerint az egyik kollégiumi nevelőnek szúrt szemet a befóliázott csomag, s mivel ő nem tudta eldönteni, hogy mi lehet az anyag, ezért értesítette a rendőrséget. A nyomozók az ágyneműtartóban meg is találták a csomagot, melyben egyelőre ismeretlen…
febr. 23
5:14
BKV-s ultimátum: érik a sztrájk (Alternatív Energia)
Márciusban sztrájk lehet a BKV-nál, ha a szakszervezetek tegnapi akciója után sem történik érdemi előrelépés a fővárosi közlekedési cég megmentése érdekében. Az önkormányzat legújabb javaslatcsomagjáról a kormány még nem döntött, ráadásul a Fideszen belüli érdekellentétek mellett az üres állami és budapesti kassza is gátolja a megoldást.
febr. 23
5:16
Románia károkozásért perli a Vegyépszert (Alternatív Energia)
Jogi útra tereli Románia a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. szerződésben vállalt, de nem teljesített, valamint a részlegesen megépített útszakaszok megrongálódásának ügyét. A magyar útépítő vállalat tetemes anyagi károkat okozott Romániának - közölte Füzes Oszkár nagykövettel a román közlekedési miniszter, Alexandru Nazare.
febr. 23
5:30
Kecskemét "kedves" Szájernének? (Alternatív Energia)
Nem írta alá a mai Kecskeméti Törvényszék (tavaly még Bács-Kiskun Megyei Bíróság) elnöke azt a tiltakozó levelet, melyet hazánk és az Európai Unió nyilvánosságához intézett a magyar igazságszolgáltatás csaknem teljes vezetése.
febr. 23
5:30
Személyeskedő vitában, de támogatta a bizottság Rogán javaslatát (ATV)
Éles, személyeskedésektől sem mentes vitában támogatta az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága a fideszes Rogán Antal módosító javaslatát, amely szerint nem a lakás értéke, hanem a felvett hitel nagysága befolyásolná azt, hogy ki csatlakozhat az árfolyamgát új rendszeréhez.
febr. 23
5:32
Beteggyilkos gyógyszerpolitika (Alternatív Energia)
Betegek ezrei kerülhetnek közvetlen életveszélybe, miután az Orbán-kormány a gyógyszerkassza újabb megszorítását rendelte el.
febr. 23
5:34
Tarlósék ötödáron vennének vízművet (Alternatív Energia)
A főváros szándéka szerint már holnap aláírhatnák azt a szerződést, vagy legalább szándéknyilatkozatot, amely visszajuttatja Budapesthez a Fővárosi Vízművek Zrt. mintegy 25 százalékát.
febr. 23
5:36
Gittegylet a "kedvencekből" (Alternatív Energia)
"Már bizonyították a megállapodást aláírók, hogy fontos ügyekben partnerek tudnak lenni, együtt tudnak működni" - egyebek mellett így fogalmazott Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, miután a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel aláírta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumáról szóló megállapodást.
febr. 23
6:21
Hamarosan megszülethet a megállapodás az orvosok béremeléséről (Infostart)
Két gazdasági napilap is arról is számolt be, hogy az orvosok nagyjából fele számíthat átlagosan bruttó 57 ezer forintos béremelésre. Az InfoRádió úgy tudja, ez a szám három héttel ezelőtt merült fel a bértárgyalásokon.
febr. 23
7:18
„Ne engem nézzen, nézzen tükörbe!” Ismét összecsaptak a republikánus jelöltek (ATV)
Szenvedélyes vitában próbálta egymást túllicitálni konzervativizmusból Rick Santorum és Mitt Romney a Fehér Házra aspiráló ellenzéki politikusok szerdai tévévitájában, ahol központi szerepet kapott az államadósság, az adópolitika és a bevándorlás.
febr. 23
7:20
„Likvidálni Schmitt Pált” Egy betelefonáló miatt vizsgálják a Klubrádiót (ATV)
A Klubrádió szerint abszurd a felvetés, miszerint Schmitt Pál likvidálásáról beszélgettek volna.
febr. 23
7:22
Japán 50 milliárd dollárral segít az IMF-nek (ATV)
A Nemzetközi Valutaalapnak összesen 500 milliárd dollárra van szüksége, hogy finanszírozni tudja az európai adósságválságot, de ehhez olyan országtól is pénzt kell kérnie, mint Kína, Brazília, India és Oroszország.
febr. 23
7:24
Bonyhádon megszűnik az aktív belgyógyászat (ATV)
Megszűnik május 1-jétől az aktív belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a bonyhádi kórházban, helyette krónikus betegek ellátását végzi az intézmény.
febr. 23
7:26
Kihalt falu uszodával eladó (ATV)
Eladó egy teljes falu Franciaországban 19 házzal, uszodával. Irányára 100 millió forintnak megfelelő euró.
febr. 23
7:33
A Fidesz már készül a választásra - lapszemle (Infostart)
Eladják a harkányi fürdő 35 százalékos részvénycsomagját - számol be a Népszabadság. A Magyar Nemzet azt írja, hogy áprilisig tehetnek javaslatot a Fidesz választókerületi tanácsai a 2014-es választások jelöltjeire.
febr. 23
7:36
Nyilvánosságra hozzák 238 KGB-s nevét Litvániában (ATV)
A litván kormány közzétette 238 olyan személy nevét, akik a KGB titkosszolgálat tartalékos tisztjei voltak a szovjet időkben, s további olyanok azonosítását tervezi, akik még nem fedték fel a hatóságok előtt kapcsolatukat az egykori állambiztonsági szolgálattal.
febr. 23
7:54
Erősödött a forint: 288 az euró (ATV)
A nemzetközi befektetői kedv javulása és az elemzők által vártnál jobb német üzleti hangulati index (ifo) a forint helyzetét is stabilizálta: csütörtök délelőtt az eurót 288,35 forinton jegyezték a szerda délutáni 288,42 forint után.
febr. 23
8:12
Az EU/IMF delegációi még mindig nem kaptak felhatalmazást a tárgyalásra (ATV)
A napokban több kormánytag is azt nyilatkozta, hogy március végén megkezdődhetnek a tárgyalások.
febr. 23
8:30
A bevásárlónegyedben robbantottak: nyolcan meghaltak (ATV)
Autóba rejtett pokolgép robbant fel csütörtökön Bagdad belvárosi bevásárlónegyedében, a hatóságok szerint nyolc ember meghalt és 24 megsebesült a terrorcselekményben.
febr. 23
8:48
Alibi megrendelésre (Metropol)
Van egy cég Budapesten, amelyik azzal foglalkozik, hogy pénzért cserébe alibit nyújt bárkinek, aki megfizeti. Lehet szó magánszemélyről vagy akár egy cégről.
febr. 23
8:50
Több a házasság, kevesebb a gyermek (Metropol)
Tavaly 2,5 százalékkal kevesebb gyermek született hazánkban, ugyanakkor a halálozási arány is csökkent 1,3 százalékkal 2010-hez képest. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a természetes fogyás üteme kismértékben növekedett. Tavaly 88 050-en születtek és 128 700-an haltak meg.
febr. 23
9:03
Helyreállt a forgalom a Liszt Ferenc repülőtéren (Infostart)
Délelőtt 10 óra után feloszlott a köd, így helyreállt a forgalom a Liszt Ferenc repülőtéren, a gépek várhatóan déltől már menetrend szerint közlekednek - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.
febr. 23
9:06
A köd miatt nem tudnak felszállni a repülőgépek Budapesten (Metropol)
A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tud fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc- repülőtéren, ezért néhány gép Bécsben landolt, vagy visszafordult, más járatok indulása pedig csúszik.
febr. 23
9:06
A köd miatt nem tudnak felszállni a repülőgépek Budapesten (Alternatív Energia)
A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tud fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc- repülőtéren, ezért néhány gép Bécsben landolt, vagy visszafordult, más járatok indulása pedig csúszik - tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója.
febr. 23
9:06
A köd miatt nem tudnak felszállni a gépek a Liszt Ferenc reptéren (ATV)
A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tud fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc- repülőtéren, ezért néhány gép Bécsben landolt, vagy visszafordult, más járatok indulása pedig csúszik – tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója csütörtök reggel az MTI-t.
febr. 23
9:08
Fotós buktatta le a színésznőt - ezt nehéz lesz cáfolni (ATV)
A színésznő az ultrahangos képével bukott le - legalábbis ezt gondolják a tengerentúl.
febr. 23
9:10
Monterreyi tenisztorna: Marosi párosban negyeddöntős (ATV)
Marosi Katalin párosban bejutott a negyeddöntőbe szerdán a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi salakpályás női tenisztornán, melyen Arn Gréta és Babos Tímea is a csütörtöki játéknapon lép pályára az egyes nyolcaddöntőjében.
febr. 23
9:12
Munkanélküliek ötödannyiért nézhetik meg a Real Madridot (ATV)
Jelentős árengedménnyel kínál belépőket munkanélküli szurkolóinak a vasárnap sorra kerülő, Real Madrid elleni mérkőzésre a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Rayo Vallecano.
febr. 23
9:24
Gyurcsány: über sallert kapott a kormány (ATV)
A politikus úgy véli, a bizottság azért hozta meg ezt a döntést, mert megelégelte, hogy a kormány trükkökkel hozza a látszólagos költségvetési hiánycélt.
febr. 23
9:42
Gyalagost gázolt a villamos (Alternatív Energia)
Elütött egy férfit a villamos a 4-es 6-os vonalán csütörtök reggel. A baleset a Blaha Lujza téri megálló közelében történt.
febr. 23
10:00
Látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekkórházban (ATV)
A tilalmat a vírusos fertőzésekkel kórházban kezelt gyermekek megnövekedett száma és a társfertőzések fokozott veszélye miatt rendelték el.
febr. 23
10:15
Látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekkórházban (Metropol)
Látogatási tilalom lépett életbe csütörtökön a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban a vírusos fertőzésekkel kórházban kezelt gyermekek megnövekedett száma és a társfertőzések fokozott veszélye miatt.
febr. 23
10:36
Koránégetés: NATO-katonák meggyilkolására szólítottak fel a tálibok (ATV)
Harmadik napja folytatódnak a Korán-égetés miatti Amerika-ellenes tüntetések Afganisztánban, annak ellenére, hogy az amerikai hadsereg bocsánatot kért az incidensért. A tömeg tálib-párti szlogeneket skandált és Barack Obama amerikai elnök bábuját égette el. A kedd óta tartó zavargásokban eddig már többen életüket vesztették országszerte, a tálibok pedig NATO-katonák meggyilkolására szólítottak…
febr. 23
10:51
Országossá vált az influenzajárvány (Infostart)
Nőtt az influenzás megbetegedések száma Magyarországon. A legtöbb beteg Békés, míg a legkevesebb Somogy megyében van. A járvány miatt több egészségügyi intézményben is látogatási tilalmat rendeltek el.
febr. 23
10:51
Tizenkét év fegyház nyereségvágyból elkövetett gyilkosságért (Metropol)
Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a gyomaendrődi férfit, aki tavaly februárban egy sárkaparó ráccsal agyonverte idős ismerősét. A vádlott zsákmánya háromezer forint volt.
febr. 23
10:54
"Vegyetek komolyan, mert nektek is rossz lesz" Több ezer BKV-s tüntetett (ATV)
"12 ezer munkahely és évente 1,3 milliárd ember utaztatása" - a BKV fennmaradásáért tüntettek szerda délután több ezren Budapesten.
febr. 23
10:56
Újabb feledékeny fideszes: neki az albérlői nem jutottak eszébe (ATV)
A Népszabadság riportere felcsöngetett Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár nyíregyházi lakásába, de a kaputelefonban az albérlő válaszolt. A lap cikke szerint azonban a politikus 2011-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatában nyoma sincs ebből származó jövedelemnek. Később azt ígérte, javítja a hibát.
febr. 23
11:09
Integrációs programot indít a KIM 4,7 milliárd forintból (Infostart)
A mélyszegénységben, telepeken élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító új integrációs programot indít a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) mintegy 4,7 milliárd forintos európai uniós forrásból - jelentette be csütörtökön Budapesten Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
febr. 23
11:09
A kommunizmus áldozataira emlékeznek szombaton (Alternatív Energia)
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Budapesten a Terror Házánál tartanak állami megemlékezést szombaton - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
febr. 23
11:30
Megtáltosodtak a kormány barátai: kattintanak ezerrel (ATV)
Ezen a héten azt kérdezzük olvasóinktól, hogy Nyugatról vajon a kormányt, vagy Magyarországot bírálják-e?
febr. 23
11:32
2006 október: eltérés a Balsai-jelentés két változata között (ATV)
Kedd este az Országgyűlés lefolytatta és lezárta a 2006-os eseményről szóló úgynevezett Balsai-jelentés általános vitáját. A parázs vitában úgy tűnt: két kormánypárti képviselő, a fideszes Gulyás Gergely és a kereszténydemokrata Rétvári Bence nincs azonos hullámhosszon.
febr. 23
11:45
Tiltakozik a Jobbik a szentendrei alpolgármester ellen (Metropol)
A Jobbik azonnali hatállyal visszahívta mandátumából szentendrei képviselőjét, amiért az ellenzéki politikus is támogatta a település új alpolgármesterét, akit a város számlavezető bankja "delegált" az önkormányzatba.
febr. 23
11:48
Stagnálást vár Magyarországon az EU (ATV)
Az első negyedév után javuló növekedési tendenciát jósol Magyarország számára idén az Európai Bizottság, de az év egészében 0,1 százalékos csökkenéssel, gyakorlatilag stagnál a gazdaság a Brüsszelben csütörtökön kiadott legfrissebb előrejelzés szerint.
febr. 23
11:50
Hódmezővásárhelyről a hírszerzési szolgálatokig (ATV)
Érdekes betekintést ad a szocializmusban dolgozó hazai és külföldi ügynökségek és ügynökök tevékenységébe a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum szigorúan titkos állományú állambiztonsági tisztjeinek tevékenységét leleplező szigoruantitkos.hu egyik történészének legfrissebb tanulmánya.
febr. 23
11:52
RPG-vel lőtték agyon a menekülő újságírókat (ATV)
Marie Colvin, a Sunday Times brit haditudósítóját és Remi Oschlik francia fotóst a szíriai erők közvetlen parancsára végezték ki szerdán Szíriában – írja a brit Telegraph. Basár el-Asszád szíriai elnök hadserege eltökélt abban, hogy „megöl minden újságírót, aki szíriai földre teszi a lábát”, mivel azok beszámoltak a nyugati médiának a civilek kíméletlen lemészárlásáról Homsz városában.
febr. 23
12:06
„Egész egyszerűen utálnak bennünket” Nincs alku Brüsszellel (ATV)
Görögország folyamatosan átverte Brüsszelt, mégis euró százmilliárdokból mentik meg, közben Magyarországgal folyamatosan „szórakoznak”- magyarázta egy kormányzati forrásunk, aki szerint az EU sokkal keményebb szóban, mint írásban.
febr. 23
12:21
Fürdők Éjszakája öt budapesti gyógyfürdőben (Metropol)
Öt budapesti gyógyfürdő, a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács és a Király is zenés programokkal várja az érdeklődőket március 10-én a Fürdők Éjszakáján.
febr. 23
12:23
Magánbiztosítás a hálapénz ellen (Metropol)
A hálapénzért nem kap többletszolgáltatást az egészségügyben a beteg, az üzleti biztosítók viszont tudnak többletszolgáltatást nyújtani, ha belépnek erre a piacra - mondta Paál Zoltán, a Generali-Providencia vezérigazgató-helyettese csütörtökön a biztosító sajtóklubjában, Budapesten.

Keresés