2012. február 23. csütörtök

febr. 23
6:21
Lefotózták a halott apáca szellemét. Fotó (168 Óra Online)
Két évszázaddal korábban élt apáca szellemét vélte lencsevégre kapni egy fotós az íroszági Galwayben fényes nappal.
febr. 23
8:00
Bármennyire hihetetlen, ilyen is van (168 Óra Online)
A Nemzetközi Repülőterek Európai Tanácsa(ACI Európa) egyhangúlag két olasz repülőteret, a milánói Linate és Malpensa repülőtereket tüntette ki és nyilvánította az Airport Carbon Accreditation (ACA) program keretében karbon mentesnek. Ez a szervezet foglalkozik a CO2 kibocsátással kapcsolatos tanúsítványokkal. ()
febr. 23
12:24
Nem tudják eldönteni: szellemet, vagy élőlényt láttak (168 Óra Online)
Sok évtizeddel ezelőtt kihalt erszényes farkast véltek látni többször a közelmúltban az ausztráliai Új-Dél-Walesben. A szemtanúk szerint egyértelmű, hogy nem kutyával, macskával vagy rókával volt dolguk, de fényképet vagy videót nem volt idejük készíteni.
febr. 23
18:27
Hibás kábel miatt mértek a fénynél gyorsabb neutrínókat? (Infostart)
Meghibásodás miatt mérhettek tavaly szeptemberben a fénynél gyorsabb neutrínókat: a téves mérésekért a GPS-egység és a komputer közötti meglazult kábelösszeköttetés okolható.
febr. 23
19:33
Belegondolni is borzongató, milyen értékek fölött játszottak (168 Óra Online)
Európai minőségű régészeti kiállítóhely található a Heves megyei Detken. A település a múlt bemutatása iránt elkötelezett polgármesterének és a bányának, illetve erőműnek köszönheti a kulturális kuriózumot – írja a műemlékem.hu magazin.
febr. 23
20:51
Kövesse a világ leglassabb tudományos kísérletét! (Infostart)
A világ leglassabb - és legunalmasabb - kísérletét 1927 óta végzik a Queenslandi Egyetemen Ausztráliában.
febr. 23
22:18
Megfejtetették a rejtélyes építmény titkát (168 Óra Online)
A Stonehenge építői úgy helyezték el a neolitikum kori építmény hatalmas köveit, hogy azok illúziókat keltsenek – állítja egy amerikai tudós. Az elmélet igazolására kísérleteket is végzett Steven Waller, aki szerint az álló kövek a zenei hangszerek által előidézett mintákkal hozhatók összefüggésbe.
febr. 23
22:51
Három napi bér egy liter olaj (168 Óra Online)
Kicsi, de annál izgalmasabb kiállítás látható a londoni British Museumban „Megélhetési költségek a római kori és napjaink Britanniájában” címmel. Milyen hasonlóságokat és milyen különbségeket találunk az ókori és napjaink megélhetési kiadásaiban? Hány as volt egy fél kiló kenyér? Mennyibe került a fürdőbelépő? Ki mennyit keresett? Az összehasonlító kiállítás ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad…

Keresés