2012. február 23. csütörtök

febr. 23
4:42
Életveszélyes gyulladást okozhat a szájban rejtőző, újonnan azonosított baktérium (ProfitLine)
A vérbe kerülve életveszélyes, akár halállal végződő fertőzést okozhat az a baktérium, amely a szájüregben is megtalálható - idézte svájci kutatók megállapítását a ScienceCodex elnevezésű ismeretterjesztő portál.
febr. 23
5:30
Mága is ingyen kapta az Arénát: milliós koncertek, bérleti díj nélkül (Pénzcentrum)
Az idei évben 11 rendezvény, összesen 22 napra bérleti díj nélkül kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát - értesült a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályáztatás útján adja oda ingyen az intézményt, az úgynevezett Állami Eseménynapokhoz - köztük a Mága Zoltán nevével fémjelzett Budapesti Újévi Koncerthez....
febr. 23
6:06
Bérkalkulátor 2013 - használati útmutató - aktualizált (Adózóna)
febr. 23
6:08
Bérkalkulátor 2013 - fogalommagyarázat - aktualizált (Adózóna)
febr. 23
6:24
Bődületes tőzsdei ralit vizionál a neves befektető (Portfolio)
A Wharton School pénzügyprofesszora, Jeremy Siegel a CNBC-nek adott interjújában elmondta, véleménye szerint néhány éven belül a Dow Jones index 15 000 pontig emelkedhet, ahogy egyre több befektető...
febr. 23
6:27
Kisebb bevétel a Magyar Telekomnál (Infostart)
A Magyar Telekom nettó vesztesége 7,457 milliárd forint volt 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 64,378 milliárd forint nyereséggel, a bevételek egy év alatt 2 százalékkal, 597,6 milliárd forintra mérséklődtek.
febr. 23
6:54
Haldoklik a bioetanol piac - de miért? (ProfitLine)
Míg korábban évente mintegy 36 millió liter E85-ös bioüzemanyag fogyott, addig idén jó, ha ennek a mennyiségnek a 30-40 százaléka - mondta a Népszava csütörtöki számában Héjj Demeter, a Magyar Bioetanol Szövetség elnöke.
febr. 23
7:00
Magyar Telekom: kellemetlen meglepetés Macedóniában (Portfolio)
Kifejezetten jól teljesített a Magyar Telekom tavaly, mind az árbevétel mind pedig a működéshez kapcsolódó EBITDA szintjén a menedzsment célkitűzéseinél erősebb számokat közölt ma közzétett...
febr. 23
7:03
Japán besegít az IMF-nek (Infostart)
Japán azt tervezi, hogy 50 milliárd dollárig terjedő összeget ad a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) arra, hogy az segítséget nyújthasson az európai adósságválság leküzdéséhez - közölte a tokiói pénzügyminisztérium egyik tisztségviselője.
febr. 23
7:27
Öt tévhit a bérkompenzáció kapcsán (HR Portál)
Miközben a hazai vállalkozások jelentős része (a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábbi becslése szerint mintegy fele) nem tudja az elvárt bérkompenzációt biztosítani alkalmazottai számára, az erre képes munkaadók számára is sokszor komoly fejtörést okoz a kötelezettségek pontos értelmezése. Öt tévhitet mutat be a BDO alábbi összegzése.
febr. 23
7:27
Mire figyelnek ma a tőzsdék? (ProfitLine)
A német üzleti hangulat februári alakulására vonatkozó adatokat közöl ma az ifo német gazdaságkutató intézet.
febr. 23
7:29
Magyar Telekom: veszteséget hozott a tavalyi év (ProfitLine)
A Magyar Telekom nettó vesztesége 7,457 milliárd forint volt 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 64,378 milliárd forint nyereséggel, a bevételek egy év alatt 2 százalékkal, 597,6 milliárd forintra mérséklődtek.
febr. 23
7:39
Hogy működik az elvárt béremelés? (Piac és Profit)
Az szja-szabályozás változása, a járuléknövelés miatti nettó jövedelemcsökkenés eltüntetése a minimálbér és a garantált bérminimum gazdaságilag nem indokolható nagymértékű megemeléséhez és az elvárt béremelés megalkotásához vezetett, ami minden vállalkozásra jelentős, sokuk számára kigazdálkodhatatlan többletterhet ró, a kormányzati kompenzáció ellenére is.
febr. 23
7:39
Kisebb bevétellel, jelentős veszteséggel zárta az évet a Magyar Telekom (Privátbankár)
A Magyar Telekom nettó vesztesége 7,457 milliárd forint volt 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 64,378 milliárd forint nyereséggel, a bevételek egy év alatt 2 százalékkal, 597,6 milliárd forintra mérséklődtek. A jelentős veszteség hátterében több egyedi tétel áll, többek között, hogy a macedón szegmensre 31,4 milliárd forint értékvesztést kellett elszámolni.
febr. 23
8:00
50 milliárd dollárral járulhat az európai adósságválság kezeléséhez Japán (ProfitLine)
Japán azt tervezi, hogy 50 milliárd dollárig terjedő összeget ad a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) arra, hogy az segítséget nyújthasson az európai adósságválság leküzdéséhez - közölte csütörtökön a tokiói pénzügyminisztérium egyik tisztségviselője.
febr. 23
8:02
EU-IMF tárgyalás: továbbra is sok a homályos pont (ProfitLine)
A hivatalos tárgyalásokhoz többek között az kell, hogy az EU megfelelő szervei és az IMF igazgatósága kiadja a mandátumot a tárgyalódelegációinak, de ez még nem történt meg - kapott választ a Világgazdaság Fellegi Tamás sajtóirodájától.
febr. 23
8:15
Csaba László: Durva jelzést küldött Magyarországnak az Európai Bizottság (Infostart)
Az Európai Bizottság durván jelezte a magyar kormánynak, hogy mekkora problémának tekinti a magas strukturális hiányt - mondta Csaba László az InfoRádió Aréna című műsorában. A közgazdász, egyetemi tanár szerint önmagában nem baj a nemzetközi érdeklődés, ám most nem tesz jót Magyarországnak.
febr. 23
8:15
Folytatódik a kalapozás: Japán 50 milliárd dollárt adna az IMF-nek (Privátbankár)
Japán azt tervezi, hogy 50 milliárd dollárig terjedő összeget ad a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) arra, hogy az segítséget nyújthasson az európai adósságválság leküzdéséhez. Az IMF még januárban közölte, hogy 500 milliárd dollárt kellene összegyűjtenie ahhoz, hogy finanszírozni tudja a nehézségekkel küzdő országok hiteleit.
febr. 23
8:30
Csaba László: Durván üzent Magyarországnak Brüsszel (Portfolio)
Az Európai Bizottság durván jelezte a magyar kormánynak, hogy mekkora problémának tekinti a magas strukturális hiányt - mondta Csaba László az InfoRádió Aréna című műsorában. A közgazdász, egyetemi...
febr. 23
8:33
Társasági adóreformot tervez Obama (Privátbankár)
A társasági adókulcs 35-ről 28 százalékra való csökkentését javasolta szerdán ismertetett tervezetében Barack Obama amerikai elnök. Ugyanakkor a tervezetben szerepel, hogy számos adókedvezményt megszüntetnének, többek között az energetikai vállalatoknak nyújtott kedvezményeket is.
febr. 23
8:33
Érik a sztrájk a BKV-nál (HR Portál)
A demonstrálók egy öt pontból álló petícióval és egy "Utazóközönség" feliratú labdával érkeztek a Parlament elé szerda délután. Ebben azt követelik a kormánytól, hogy hozzanak érdemi döntést a BKV finanszírozásáról, dolgozzák ki annak rövid, közép- és hosszú távú koncepcióját, s tartsák be azon ígéretüket, hogy nem csökken a BKV-s dolgozók bére.
febr. 23
8:33
OTP részvény - további lemorzsolódás jöhet (ProfitLine)
Alacsony fogalom mellett az oldalazás volt a jellemző a budapesti börzére tegnap. A magyar piac mozgása igazodott a nemzetközi tendenciákhoz, s amennyiben a következő egy-két napon folytatódik az árak csökkenése, úgy a befektetők profitrealizálásba kezdhetnek. A magyar értékpapírpiac nem reagált észrevehető módon a Magyarországnak szánt kohéziós támogatási pénzek kilátásba helyezett…
febr. 23
8:35
"A nép vagyunk, nem az ellenség" - több ezer spanyol tüntetett (HR Portál)
Ismét több ezer spanyol vonult utcára a kelet-spanyolországi Valenciában szerdán a regionális kormányzat költségvetési megszorító intézkedései, illetve az elmúlt napok megmozdulásait beárnyékoló rendőri erőszak ellen.
febr. 23
8:35
Lefordult a 13.000 pontos szintről a Dow index (ProfitLine)
Mínuszban zártak a New York-i értéktőzsde vezető indexei szerdán. A piacok óvatosan ítélik meg az európai gazdasági kilátásokat a szerdai makroadat, illetve a Görögországgal kapcsolatban meglévő aggályok miatt.
febr. 23
8:37
Feketemunka, hiányzó számla, hamis áru a busójáráson (HR Portál)
Mintegy két tucat árusnál vizsgálódtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai és pénzügyőrei a kedden véget ért mohácsi busójáráson. Sokan nem adtak nyugtát és bejelentés nélkül foglalkoztattak embereket.
febr. 23
8:48
Bődületes tőzsdei ralit vizionál a professzor (Portfolio)
A Wharton School pénzügyprofesszora, Jeremy Siegel a CNBC-nek adott interjújában elmondta, véleménye szerint néhány éven belül a Dow Jones index 15 000 pontig emelkedhet, ahogy egyre több befektető...
febr. 23
8:48
Gigasztrájkkal fenyegetőznek a BKV dolgozók (Pénzcentrum)
Márciusban sztrájk lehet a BKV-nál, ha a szakszervezetek tegnapi akciója után sem történik érdemi előrelépés a fővárosi közlekedési cég megmentése érdekében....
febr. 23
8:50
Magyarország büntetésével foglalkoznak külföldön (Portfolio)
Példátlan büntetést helyezett kilátásba az Európai Bizottság Magyarországgal szemben, amikor szerdán azt javasolta, hogy 495 millió eurónyi kohéziós kötelezettségvállalás kerüljön befagyasztásra...
febr. 23
8:51
Haldoklik a piac, már nem éri meg bioetanolt tankolni (Privátbankár)
Míg korábban évente mintegy 36 millió liter E85-ös bioüzemanyag fogyott, addig idén jó, ha ennek a mennyiségnek a 30-40 százaléka - mondta el Héjj Demeter, a Magyar Bioetanol Szövetség elnöke. A kereslet visszaesésének oka a bioetanolt terhelő megemelt jövedéki adó, ami miatt már nem éri meg benzin helyett bioetanolt tankolni.
febr. 23
8:52
Fontos szintek körül billeg a forint (Portfolio)
Kis erősödést mutat tegnap este a forint az euróval szemben, de továbbra is a technikai elemzésben kiemelten figyelt 200 napos mozgóátlag felett jár a kereskedés. Egy másik fontos tartomány a 289-290...
febr. 23
8:54
Hulladék-hasznosító projektre kapott engedélyt az E-Star Mielecben (Portfolio)
Az E-Star Csoport 85,37%-os tulajdonában álló, dél-kelet lengyelországi Mieleci Hőerőmű Kft. a beruházás megvalósításához szükséges környezetvédelmi engedélyt kapott a helyi polgármestertől. Az...
febr. 23
8:56
A befektetői aggodalmak húzták lefelé Ázsiát (Portfolio)
Lefelé vette az irányt az ázsiai piacok többsége csütörtökön, csak Kína és Japán tudott mérsékelten emelkedni, utóbbi az exportőr vállalatok jó teljesítményének köszönhetően. Az Európából érkező,...
febr. 23
9:06
Érdekes módszer a korrupció ellen (HR Portál)
A korrupció elleni küzdelem jegyében lebukott külföldi és hazai üzletemberek vallomásait rögzítő titkos videófelvételeket sugároznak a kubai kormányzat és a kommunista párt magas rangú tisztségviselői között.
febr. 23
9:06
Hatalmasat zuhant az Allianz nyeresége (Portfolio)
A várakozásoknál lényegesen rosszabb negyedévről számolt be az Allianz ma közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében, miután a természeti katasztrófákkal kapcsolatos kifizetések és az...
febr. 23
9:06
Emelkedő nyereség és bevétel a BAT-nál (ProfitLine)
A fogyasztói kilátások továbbra is bizonytalan volta miatt, óvatos a British American Tobecco (BAT) a jövőt illetően, annak ellenére, hogy a feltörekvő piacokon mutatkozó erős kereslet hatására emelkedő nyereségről és bevételről számolt be.
febr. 23
9:08
"Minden gyanús, ami nem gyanús" (Portfolio)
Már harmadik napja nem tud tovább emelkedni Amerika, ami persze nem jelenti azt, hogy a vevők elfogytak volna a piacról. Bodor Csaba, a Strategon üzletkötője szerint az oldalazásból történő érdemi,...
febr. 23
9:08
Jelentősen ronthat idei növekedési prognózisán az Európai Bizottság (ProfitLine)
Az Európai Bizottság várhatóan 0,3 százalékos visszaesésre rontja korábban közölt, az idei évre vonatkozó 0,5 százalékos növekedési előrejelzését - írta csütörtöki számában az Il Sole 24 Ore olasz napilap egy dokumentumtervezetre hivatkozva.
febr. 23
9:09
Lefelé indult a BUX, vegyesen teljesít a forint (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,90 pontos csökkenéssel, 19.003,80 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,27 százalékos gyengülést jelent.
febr. 23
9:11
A nagy világválság idején is több lakás épült, mint most (Infostart)
Az elmúlt évben 12.655 új lakás épült, ami 39 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben, a kiadott lakásépítési engedélyek száma 12.488 volt, ami 28 százalékos visszaesését jelent az előző évi adatokhoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
febr. 23
9:24
Feleződött a Commerzbank profitja (Portfolio)
Az elemzői várakozásokat 46%-kal felülmúló, 316 millió eurós negyedik negyedéves nettó eredményről számolt be ma hajnalban a Commerzbank. A német bankcsoport háromhavi teljesítményét számos egyszeri...
febr. 23
9:24
Mikor kapják a nyakukba az újabb drágulást az autósok? (Pénzcentrum)
Újra nekifut a kormány a használatarányos útdíj bevezetésének, amely egyfelől hosszabb távon évi több száz milliárdos bevétellel kecsegtet, másfelől az autósok és a fuvarozók számára drágább úthasználatot eredményez - írja a Napi Gazdaság....
febr. 23
9:26
Erdei: idén a fordulat, jövőre a látható eredmény jöhet (Portfolio)
2013-tól már szemmel látható lesz a javulás a magyar bankpiacon, az idei év azonban még a normalizálódás, a fordulat év lehet. Az MK Banknak ennek tükrében kell újragondolnia stratégiáját -...
febr. 23
9:27
Lakásépítések: még a két világháború között is jobb volt a helyzet (Privátbankár)
Tavaly 12655 új lakás épült, 39 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 12488 volt, ami 28 százalékos csökkenést jelent a 2010. évi adatokhoz képest. Ilyen alacsony építési számra még nem volt példa a két világháború közötti gazdasági válság éveiben, és a negyvenes-ötvenes évek nehéz gazdasági körülményei között sem.
febr. 23
9:29
Hány hónapig kell robotolnunk egy lakásért? (Privátbankár)
A nettó nominális keresetekben és a nominális lakásárakban is változatos a kép az ország régióit összehasonlítva - a kettő együtt megmutatja, hogy hány havi teljes fizetést kellene félretenni, ha lakást szeretnénk venni.
febr. 23
9:39
Csökkenéssel kezdtek az európai piacok (ProfitLine)
Csökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön a budapesti részvénypiacon, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,90 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel, 19.003,80 ponton nyitott csütörtökön.
febr. 23
9:41
39 százalékkal zuhant tavaly a lakásépítések száma - borúsak a kilátások (ProfitLine)
A tavalyi év során 12655 új lakás épült, 39 százalékkal kevesebb, mint 2010-ben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 12488 volt, ami 28 százalékos csökkenést jelent a 2010. évi adatokhoz képest. Ilyen alacsony építési számra még nem volt példa a két világháború közötti gazdasági válság éveiben, és a negyvenes-ötvenes évek nehéz gazdasági körülményei között sem - közölte a Központi…
febr. 23
9:42
Három havi csúcsra húzták az aranyat a robotok (Portfolio)
Folytatódott a menetelés az árupiacokon annak ellenére, hogy a dollár jelentősen erősödött tegnap. Az iráni feszültség miatt tovább drágult a Brent olaj, az amerikai jegybank esetleges újabb...
febr. 23
9:43
Jelentős földgázmezőre bukkantak a Fekete-tenger romániai részén (ProfitLine)
Jelentős földgázmezőre bukkant a Fekete-tenger Neptun talapzatában az ExxonMobil és az osztrák OMV csoporthoz tartozó román Petrom - közölte szerdán az OMV. A román felségvizeken talált földgázlelet az OMV történetében a legnagyobb lehet - mondta az OMV vezérigazgatója.
febr. 23
9:44
Nehéz év vár a hazai M&A; piacra (Portfolio)
Az ISI DealWatch 2011-es összesítése szerint a magyarországi M&A piacon a lezárt ügyleteket tekintve az IMAP MB Partners és az Invescom Corporate Finance zárt 5-5 tranzakcióval, viszont ha az...
febr. 23
9:45
Akiknek szinte biztosan csökken a fizetésük (Piac és Profit)
Az elvárt béremelést, bérkompenzációt a húsipari vállalkozások jelentős része nem hajtotta végre, illetve nem tudja végrehajtani a szakszervezet működési területén - közölte a Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ).

Keresés