2012. február 5. vasárnap

febr. 5
5:54
A magyar forint eddig az év legjobb devizája! (ProfitLine)
Vezető hírként közölte a lengyel Puls Biznesu napilap online verziója (www.pb.pl), a 2012. év eddigi 10 legerősebb devizájának listáját. A magyar forint mely az egyik leggyengébb deviza volt 2011-ben, ezúttal a lista élére ugrott az idei év elején, 11%-os erősödéssel az euróhoz és 9%-os mértékűvel a dollárhoz képest.
febr. 5
6:54
Semmi nem tiltja, hogy egy 8 éves túladagolja magát energiaitallal (Privátbankár)
Az ÁNTSZ szerint tavaly két hónap alatt 123-an lettek rosszul energiaital fogyasztása miatt, vagyis naponta lét ember bánta, hogy így "turbózta fel" magát. Többen kellemetlen tünetekről panaszkodtak, többségük 18 éven aluli. Már 8-10 évesek is isznak ilyen italokat, fogyasztásukat semmi nem tiltja.
febr. 5
7:00
Interjú Orbán Viktorral a Le Monde-ban (ProfitLine)
Egyoldalas interjút közölt Orbán Viktorral a Le Monde című francia napilap szombat délután megjelent száma, amelyben a miniszterelnök egyebek mellett politikai orientációját, valamint aktuális belpolitikai témákat érintő kérdésekre válaszolt.
febr. 5
7:36
Az egyik legnagyobb kihívás (Piac és Profit)
Még ebben az évszázadban olyan drága erőforrássá válhat a víz, mint amilyen ma az olaj. Ennek veszélyeiről és a klímaváltozás várható hatásairól beszélgettünk Torontóban a téma nemzetközi tekintélyű szakértőjével, Peter Gleickkel.
febr. 5
7:39
A 275 alatti euró már fájna a magyar exportőröknek (Portfolio)
Az elmúlt fél évben az euróval szemben bekövetkezett jelentős régiós devizagyengülés nyomán januárban átlagosan 10%-kal voltak gyengébbek a térségi fizetőeszközök attól a szinttől, ami az itteni...
febr. 5
8:15
Eljött a csúcsminőségű magyar élelmiszerek ideje? (Pénzcentrum)
A helyi élelmiszerek fogyasztását ösztönöznék azzal az adatbázis, amelyet termelői szervezetek hoztak létre. A "Keresd a helyit!" nevű program célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi élelmiszerek fogyasztásának fontosságára. Felmérések szerint egyre többen keresik a hazai termékeket, sokaknak a magasabb ár is belefér....
febr. 5
9:12
Megállíthatatlan a BUX - mi, miért, mennyi? (ProfitLine)
Különösebb izgalmak nélkül telt a múlt hét a részvénypiacon, a hét eleji negatív korrekció után a hét közepén ismét emelkedésnek indultak az árfolyamok, így összességében mérsékelt erősödéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.
febr. 5
9:36
Újabb pályázatok nyílnak (Piac és Profit)
Két hónap alatt közel 200 milliárd forint keretösszegű TÁMOP és TIOP pályázati kiírás jelent meg és még idén további 63 milliárd forintot meghaladó forrásra lehet majd pályázni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye szerint. A Kombinált Mikrohitel programban pályázható összegek is emelkedtek és már nem csak a mikrovállalkozások élhetnek a lehetőséggel.
febr. 5
9:45
Utalványtőzsde indult Magyarországon (ProfitLine)
Utalványtőzsdét indított a Puebla-cégcsoport, és az elmúlt két hét tapasztalata azt mutatja, hogy van igény erre a kereskedelmi formára - mondta Szauter Tamás, a Puebla Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
febr. 5
10:18
Pornó a közkönyvtárban a szólásszabadság jogán (ProfitLine)
Pornográf engedékenysége okán kelt híre egy amerikai közkönyvtárnak: nem tiltotta meg egy látogatójának, hogy a számítógépteremben nézegessen felnőtteknek készült videókat.
febr. 5
10:39
Megváltoznak az UniCrediten belüli erőviszonyok (Portfolio)
Jelentősen megváltozott az UniCredit tulajdonosi struktúrája a bank múlt héten sikerrel zárult 7,5 milliárd eurós részvénykibocsátása miatt - számolt be a Dow Jones. Egy olasz lap pedig úgy tudja,...
febr. 5
10:51
Súlyosbodik a szakemberhiány Németországban (ProfitLine)
Németországban növekszik a szakemberhiány: a munkaügyi hivatal szerint különösen mérnökökből, orvosokból, illetve egészségügyi ápolókból van kevesebb a kelleténél.
febr. 5
11:15
Juncker szerint csődbe mehet Görögország (Portfolio)
Jean-Claude Juncker, az eurozóna pénzügyminiszteri tanácsának vezetője szerint nem kizárt, hogy Görögországban államcsőd lesz. Ha Görögország nem viszi véghez a szükséges reformokat, akkor a többi...
febr. 5
11:15
A sarkvidéki hideg ellenére is sokat spórolhatnak a háztartások (Pénzcentrum)
Az időjárási előrejelzések szerint az elkövetkező napokban kemény hidegre kell készülnie a magyar lakosságnak, aminek következtében a rezsiköltségben a fűtésre szánt tétel biztosan emelkedni fog. A várhatóan megemelkedő fűtési költségek ellenére mégis csökkenthető valamelyest a háztartásunk energia felhasználása. Néhány áramtakarékossági tanács betartásával, s pár fogyasztói szokás…
febr. 5
11:17
Görögország pengeélen táncol (Portfolio)
A siker és a bukás közötti különbség rendkívül csekély. Pengeélen táncolunk - fejtette ki szombat délután Evangelosz Venizelosz görög pénzügyminiszter. A tárcavezető azok után nyilatkozott, hogy...
febr. 5
11:24
Indulhat az új érdekegyeztető fórum (ProfitLine)
Hétfőn megállapodás születhet a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának ügyrendjéről a Magyar Nemzet szerint.
febr. 5
11:33
Manipulálták a kamatokat? - Tizenkét bank ellen indul vizsgálat (Portfolio)
Tizenkét bankot, köztük a UBS-t és a Credit Suisse-t vizsgálják a svájci hatóságok, a gyanú szerint ugyanis manipulálták a londoni bankközi kamatlábat - írja a Bloomberg. Mint ismeretes, hasonló...
febr. 5
11:42
Érdemes lehet várni a tankolással (Infostart)
Az utóbbi napokban bár az olajár kismértékben emelkedett, a forint árfolyama tovább erősödött a dollárhoz képest. Mindezek következtében az előttünk álló héten akár literenként két-három forinttal is csökkenhet a gázolaj ára, a benziné azonban akár szinten is maradhat.
febr. 5
11:57
Életfogytiglanra ítélhetik a WilkiLeaksnek titkos iratokat kiszolgáltató amerikai katonát (ProfitLine)
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik Bradley Manning amerikai közlegényt, akit hadbíróság elé állítanak, mert azzal vádolják, hogy több százezer titkos iratot szolgáltatott ki a WikiLeaks kiszivárogtató weboldalnak - közölték szombaton amerikai napilapok az amerikai hadsereg közleményére hivatkozva.
febr. 5
11:59
Ezrek akarnak a Foxconnak dolgozni Kínában (ProfitLine)
Az embertelen munkakörülményekről szóló hírek ellenére is több ezren álltak órákon át sorba a héten munkáért a Foxconn kínai gyárainál.
febr. 5
12:27
Milliárdokat nyer a Facebook tőzsdére lépésén az alapító (Portfolio)
Több mint másfél milliárd dollár értékben adhat el részvényeket a Facebook elsődleges részvénykibocsátása során Mark Zuckerberg, a cég alapítója, hogy teljesíteni tudja adófizetési kötelezettségeit -...
febr. 5
12:27
Az Ötöslottó nyerőszámai az 5. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 5. heti nyerőszámait. Ezen a héten sem volt telitalálat, a jövő heti várható főnyeremény 1 266 millió forint....
febr. 5
12:30
Megújult a boldogkői vár több része (ProfitLine)
Megújult a csaknem nyolc évszázados múltra visszatekintő boldogkői vár több része, az Új Széchenyi Terv keretein belül uniós támogatásból megvalósult projekt elsődleges célja a műemlék vonzerejének és a nyújtott szolgáltatások számának jelentős növelése - a csaknem 150 millió forintba került beruházást szombaton adták át.
febr. 5
12:33
Magán-nyugdíjpénztári változások, korhatár előtti nyugdíjak átalakítása (Adózóna)
A magán-nyugdíjpénztári tagok 10 százalék nyugdíjjárulékot fizetnek az állami nyugdíjalapba, a tagdíjfizetésük mértékét nem határozták meg a jogszabályban. Ezt a pénztárak előírása határozza majd meg.
febr. 5
12:36
Orvosokat és mérnököket vár Németország (Privátbankár)
Németországban növekszik a szakemberhiány: a munkaügyi hivatal szerint különösen mérnökökből, orvosokból, illetve egészségügyi ápolókból van kevesebb a kelleténél. Az egészségügy van ebből a szempontból a legrosszabb helyzetben: 110 napig üresek az állások.
febr. 5
12:45
Hétfőn újabb havazás jön, marad a hideg (Pénzcentrum)
A Dunántúlon már felszakadozott a felhőzet, sok helyen kifejezetten napos idő van. Keleten még havazás, hószállingózás a jellemző, de ez lassan megszűnik majd - írj az Index....
febr. 5
12:54
Nincs már Malév-utas Ferihegyen (Privátbankár)
Mindössze két Malév-utas érkezett vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a jegyét visszaváltani, a tranzitban viszont már egy sem tartózkodik. Ma 2300-an utaztak volna a csődbe jutott nemzeti légitársasággal, 7200 bajba jutott utas helyzete rendezetlen.
febr. 5
13:03
A civil fogyasztóvédők szerint még mindig van megtévesztő jelölés a magyar termékekre (ProfitLine)
A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (fébész) és a Teszt plussz online fogyasztóvédelmi magazin felmérése szerint még mindig sok megtévesztő eredetjelölés található a magyar termékekre vonatkozóan plakátokon, a polccímkéken és akciós kiadványokban.
febr. 5
13:12
Semmi izgalmas nem történt a pesti tőzsdén (Privátbankár)
Különösebb izgalmak nélkül telt a múlt hét a részvénypiacon, a hét eleji negatív korrekció után a hét közepén ismét emelkedésnek indultak az árfolyamok, így összességében mérsékelt erősödéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.
febr. 5
13:21
Nő a szakemberhiány Németországban (Portfolio)
Németországban növekszik a szakemberhiány: a munkaügyi hivatal szerint különösen mérnökökből, orvosokból, illetve egészségügyi ápolókból van kevesebb a kelleténél. A Bundesagentur für Arbeit (BA)...
febr. 5
13:30
A németek fele kipaterolná az eurózónából a görögöket (Privátbankár)
A németek 80 százaléka szerint Görögországnak csak akkor szabadna újabb mentőcsomagot kapnia, ha teljesítette az előírt takarékossági intézkedéseket. Az EU legnagyobb nettó befizetőjének lakosai közül minden második szívesen látná újra a drachmát.
febr. 5
13:36
Gázellátás - Az E.ON gáztárolóiból napi 25 millió köbméter gázt táplálnak a gázvezetékrendszerbe (ProfitLine)
Az E.ON Földgáz Storage (EFS) négy földalatti gáztárolójában a nyáron betárolt gázmennyiség mintegy fele, 1,538 milliárd köbméter még rendelkezésre áll, az EFS minden szerződött ügyfelét megbízhatóan el tudja látni földgázzal, jelenleg a cég napi 25 millió köbméter gázt táplál a hazai nagynyomású gázvezetékrendszerbe - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
febr. 5
13:39
Dráma a Barátok köztben: mennyivel csökken a luxusfizetés? (Pénzcentrum)
A válság elérte Magyarország legnépszerűbb szappanoperája, a Barátok közt csapatát is: 13 százalékos fizetéscsökkentéssel, a cafeteria megszűnésével és leépítésekkel kell szembenéznie a Berényi család, valamit barátaik és ellenségeik mindennapjairól szóló széria szereplőinek....
febr. 5
14:24
Édes élet: csökkenhet a cukor ára (Privátbankár)
A világ cukortermelése az idén is meghaladhatja a keresletet, ami szakértők szerint a cukor árának csökkenését eredményezheti. Tavaly 27 százalékkal esett a cukor ára a New York-i árutőzsdén - a legnagyobb mértékben az elmúlt dekádban.
febr. 5
14:42
Rekordévet zárt tavaly a Volvo haszongépjármű gyártó vállalat (ProfitLine)
A svéd Volvo haszongépjármű gyártó vállalat rekordforgalommal és nyereséggel zárta a 2011-es évet.
febr. 5
15:00
Fogynak a hitelkártyák (Piac és Profit)
2011-ben két olyan negyedév volt, amikor csökkent a betéti kártyák száma, éves szinten azonban 2 százalékos volt a növekedés. A hitelkártya üzletágon azonban még mindig érződik a válság hatása: ebben a szegmensben tavaly is 12 százalékos volt a visszaesés. Közben egyre újabb innovatív fizetési megoldások jelennek meg a piacon.
febr. 5
15:09
Lezárult a végtörlesztés: mi lesz veled lakáspiac? (Pénzcentrum)
Január 30-ával lezárult a végtörlesztési lehetőség azon ingatlantulajdonosok számára is, akik az ehhez szükséges tőkét az ingatlanuk eladásából teremtették elő. A jelentős árcsökkenés ugyan elmaradt, de több vevő juthatott kedvezményes áron lakáshoz....
febr. 5
15:45
Kína jelentősebb szerepet vállalna az európai válságkezlésben (Portfolio)
Kína jelentős szerepet játszik az európai válságkezelésben - nyilatkozta Wen Jiabao, kínai miniszterelnök a Xinhua hírügynökségnek, azt követően, hogy Angela Merkel, német kancellár Pekingben tett...
febr. 5
15:48
Magyar-román fogyasztóvédelmi együttműködés (ProfitLine)
Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója Constanstin Cerbulescu, a Romániai Fogyasztóvédelmi Hatóság elnökének meghívására Marosvásárhelyen tárgyalt a társhatóság vezetőivel a héten - közölte az NFH honlapján pénteken.
febr. 5
16:21
A Ganz beszállító lehet az orosz baltikumi atomerőmű építésében (ProfitLine)
A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. beszállító lehet az orosz Kalinyingrád megyében épülő baltikumi atomerőmű kivitelezésében miután csütörtökön az egyik tulajdonosa, az orosz Atomenergomas és a francia Alstom cég vegyesvállalata 875 millió eurós megaüzletet kötött - közölte a társaság pénteken.
febr. 5
16:30
250 kkv örülhetett (Piac és Profit)
Tíz klaszter nyert az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Akkreditált Innovációs Klaszter pályázaton - jelentette be Barta E. Gyula, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. vezérigazgatója a címet átadó rendezvényen, Budapesten.
febr. 5
16:54
Állami támogatást kap Romániában a Nokia helyén megtelepedő Bosch (ProfitLine)
A román kormány állami támogatást nyújt a német Bosch csoportnak, amely a Nokia által elhagyott Kolozsvár közeli ipari parkban kíván megtelepedni.
febr. 5
17:24
Azt ajánljuk, igazoljon a Real Madridba (Privátbankár)
Vannak országok, ahol a jövedelemadó emelése miatt csökkennek a nettó bérek, nem pedig annak csökkentése miatt. Míg Magyarországon több munkavállaló is a napokban szembesül azzal, hogy mit is jelent az egységes és arányos adórendszer, addig a spanyol munkavállalóknak sincs oka az örömre. Pedig vannak sztárfocisták - így például Cristiano Ronaldo -, akik idén is úgy adóznak, mintha 17 000 euró…
febr. 5
17:27
1,2 milliárd forintos támogatás méhészeknek (ProfitLine)
Évi mintegy 1,2 milliárd forintos uniós forrásra pályázhatnak 2013-ig a méhészek a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében.
febr. 5
17:42
Miért ne mehetne csődbe Görögország? (Privátbankár)
Egyáltalán nem lehetetlen Görögország csődje, a súlyos adósságválsággal küszködő állam akár már márciusban fizetésképtelenséget jelenthet az euróövezeti országok pénzügyminiszteri tanácsának, az Eurogroup (eurócsoport) vezetője szerint.
febr. 5
18:00
10 fok alatt 100 euró: fagypótlékot akarnak a németek (Privátbankár)
Németországban rendkívüli időjárási pótlékot követelnek szakszervezetek a szabad ég alatt dolgozó több millió munkavállalónak a rendkívüli hideg miatt. Mínusz 10 Celsius fok alatt 100 eurós pótlékot már jutányosnak tartanának a német munkavállalók.
febr. 5
18:00
A pénzügyi szakértők szerint az árfolyamrögzítéssel jól járnak az ügyfelek (ProfitLine)
A végtörlesztők mellett az árfolyamrögzítést kihasználók is nyertesei lehetnek a deviza lakáshiteleknek - fogalmazott a European Federation of Financial Advisors (EFOFA), a Pénzügyi Tanácsadók Európai Szövetségének (PTESZ) elnöke csütörtökön, Szegeden.
febr. 5
18:09
50 ezres bírság sózásért, a Tesco letöri a benzinárakat - Heti összefoglaló (Pénzcentrum)
Az idei tél eddigi leghidegebb hete köszöntött ránk és a következő valószínűleg a következő is megnyeri ugyan ezt a címet. Saját portája előtt mindenkinek a saját feladata a biztonságos gyalogos forgalom biztosítása. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy mivel, s hogyan tehetjük meg ezt, ha a sózás hatóságilag tilos. A Tesco akciójáról is írtuk, így töri le a benzinárakat a multi Angliában. A végtörlesztés…
febr. 5
18:33
Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető (ProfitLine)
4-ről 10 millió forintra nő a vissza nem térítendő támogatás az Új Széchenyi Terv legnépszerűbb pályázatán. Megjelent a "Mikrovállalkozások fejlesztése" című kiírás módosítása, amelynek köszönhetően több mint duplájára, 4 millióról 10 millió forintra nő a vissza nem térítendő támogatás összege, míg a kedvezményesen felvehető hitel akár a 20 millió forintos nagyságrendet is elérheti. Mindezek…
febr. 5
18:36
Változtak a szabályok: mire figyeljünk az önellenőrzésnél? (Infostart)
Bár javában benne vagyunk a 2012. évi bevallási időszakban, jó már most tisztában lenni az önellenőrzésre vonatkozó szabályokkal, illetve azok idei változásával, hiszen az önellenőrzéshez, illetve esetleges elmulasztásához jelentős adó- és pótlékfizetési kötelezettségek kapcsolódhatnak. Az RSM DTM Hungary összefoglalta az önellenőrzéssel kapcsolatos legfontosabb gyakorlati tudnivalókat.

Keresés