2012. február 10. péntek

febr. 10
4:39
Ctrl - Alt - Del : atomerőműnél kicsit durva (ProfitLine)
Németországban a különösen hideg időjárás miatt újraindítottak több olyan atomerőművet, amelynek reaktorait a fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset után leállították.
febr. 10
5:45
3 évtized után atomreaktor épülhet az USA-ban (ProfitLine)
Közel három évtized után először adtak ki engedélyt új atomreaktor építésére az Egyesült Államokban.
febr. 10
5:51
Nyomasztó teher lett az ingatlanvásárlás: hiába olcsók a lakások (Pénzcentrum)
A tavalyi nyár elején még a 11,33 százalékos hitel is drágának számított, ma viszont csak egyetlen nagy bank kínál ennél kedvezőbb ajánlatot, azt is csak legjobb ügyfeleinek. Átlagosan közel 3 százalékkal drágultak a bankok lakáscélú hitelei az elmúlt fél év alatt. A teljes futamidő alatt közel 2 millió plusz terhet jelenthet a családoknak egy átlagos hitel esetén, ennyivel fizethetnek többet…
febr. 10
6:18
Hová tűntek a munkavállalói juttatások? (ProfitLine)
Az elmúlt év második felében 13 százalékkal nőtt azon munkavállalók száma, akik semmilyen juttatásban sem részesültek munkaadójuktól a fizetésükön kívül, míg tavaly az év első felében a dolgozók 26 százaléka nem kapott juttatást, a második félévben már 30 százalékuk.
febr. 10
6:24
Hány állat van Magyarországon? (Infostart)
Ma teszi közzé a magyarországi állatállomány tavaly decemberi adatait a Központi Statisztikai Hivatal.
febr. 10
6:26
Adósmentő csomag kidolgozását tervezik a gépjárművet lízingelőknek (Infostart)
Saját adósmentő csomag kidolgozást tervezi a gépjárművet lízingelőknek a Magyar Lízingszövetség - írja a Világgazdaság. A szervezet főtitkára a lapnak elmondta: a cél, hogy csökkenjenek a terhei azoknak, akik fizetőképességük határán vannak.
febr. 10
7:00
Kaotikus a helyzet a kiadó lakásoknál - Mindenki mást hisz (Portfolio)
Miközben az utóbbi hónapokban mindenki a végtörlesztéssel volt elfoglalva, az egyre inkább fókuszba kerülő kiadó lakások piacán mintha sokan nem éreznék meg a változó idők szelét. A bérlők a sok...
febr. 10
7:24
A gépjármű hiteleseket is megsegítik? (ProfitLine)
Saját adósmentő csomag kidolgozást tervezi a Magyar Lízingszövetség a gépjárművet lízingelőknek - ismerteti a pénteki Világgazdaság.
febr. 10
7:26
Jövő hétre halasztották a görög mentőcsomagról szóló döntést (ProfitLine)
Jövő szerdán dönthetnek az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a Görögország pénzügyi támogatására szánt újabb intézkedéscsomagról, ha addig a görög parlament is jóváhagyja a politikai erők között csütörtökön született elvi megállapodást a megszorító intézkedések kiterjesztéséről.
febr. 10
7:36
Sok minden múlik most a magyar kormányon (Piac és Profit)
Magyarország rendre a térségbeli növekedési átlag alatt teljesít, a növekedés egyetlen forrását a kivitel jelenti, ráadásul a belső fogyasztás és a beruházás is gyenge, így a legnagyobb kihívást a növekedés jelenti a magyar gazdaság számára. Ezen kívül a stabilitásra kell összpontosítania, amihez kellően összehangolt költségvetési kiigazításokra van szükség, hogy a gazdaság ne lassuljon tovább.
febr. 10
7:36
Gyengült reggelre a forint (Infostart)
Valamennyi fontosabb nemzetközi devizával szemben gyengült péntek reggelre a forint a bankközi piacon.
febr. 10
7:42
Online tájékoztatják az iskolákat az új köznevelési törvényről (HR Portál)
Online tájékoztatósorozatot indít az oktatási-nevelési intézmények számára az oktatási államtitkárság. Hoffmann Rózsának az új köznevelési törvény legfontosabb változásairól szóló brossúráit az iskolaigazgatók kapják meg heti-kétheti rendszerességgel.
febr. 10
7:44
Részletekben fizethetik a tandíjat a "gólyák" (HR Portál)
A szeptemberben induló tanévtől a tandíj 60 százalékának befizetésével is megkezdhetik tanulmányaikat az elsőéves hallgatók a Kodolányi János Főiskolán, négy alapszakon pedig csökkentette az intézmény az önköltséges diákok tandíját - mondta el az MTI-nek a főiskola rektora.
febr. 10
7:54
Egyre többen maradnak cafeteria nélkül (Privátbankár)
Egy friss felmérés szerint 2011. második felében 13 százalékkal nőtt azok aránya, akik semmilyen béren kívüli juttatásban nem részesülnek - a munkavállalók közel harmada maradt cafeteria nélkül. Minél alacsonyabb pozícióban dolgozik valaki, annál kisebb az esélye, hogy a fizetésén kívül más javadalmazásban is részesül.
febr. 10
7:54
A Malév feltámasztásán dolgoznak Budapesten és Moszkvában (Portfolio)
Budapesten és Moszkvában szakemberek hada próbál megoldást találni a Malév Zrt. feltámasztására. A Napi Gazdaság értesülései szerint a kormánynak csak a múlt pénteki leállás után vált világossá az,...
febr. 10
7:57
A gépjármű lízingeseket is megsegítik? (ProfitLine)
Saját adósmentő csomag kidolgozást tervezi a Magyar Lízingszövetség a gépjárművet lízingelőknek - ismerteti a pénteki Világgazdaság.
febr. 10
7:59
OTP részvény - egyre több jel óvatosságra int! (ProfitLine)
"Masszívan alulteljesítők voltunk" - mondhattuk el a tegnapi kereskedés végén. A nemzetközi piacon pozitívan fogadták a hírt, hogy a görög pártoknak sikerült megállapodniuk az újabb megszorítócsomag részleteiről, szabaddá téve ezzel az utat ahhoz, hogy az ország nemzetközi hitelezői elfogadhassák az újabb 130 milliárd eurós görög mentőcsomagot. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe mindezek…
febr. 10
8:01
26 milliárd dolláros jelzálogadós-mentő megállapodás az USA-ban (ProfitLine)
Rekordösszegű, 26 milliárd dollár értékű megállapodás született az egyik oldalon szövetségi és szövetségi állami hivatalok, a másikon pedig öt amerikai nagybank között. Ez rendezi a pénzintézetek jelzálogkölcsön-visszaéléseivel kapcsolatos eljárásokat, beleértve ebbe a "hibás" jelzálog érvényesítését és a kölcsönszerződés-módosítások iránti kérelmek "helytelen" kezelését.
febr. 10
8:15
Toboroz az autóalkatrészgyár - többszörös a túljelentkezés (HR Portál)
Hatszáz létesítendő munkahelyre két nap alatt 2700-an jelentkeztek Sepsiszentgyörgyön, ahol a svéd Autoliv autóalkatrész-gyártó cég kormánykerék-előállító üzemet hoz létre.
febr. 10
8:17
"A fiataloknak hozzá kell szokniuk, hogy nem lesz biztos munkahelyük" (HR Portál)
A római kormány szerint álomvilágban élnek és nem akarnak szembenézni a valósággal az olasz fiatalok, akik még mindig úgy gondolják, nem kell a családi fészektől eltávolodni ahhoz, hogy munkát és megélhetést találjanak - olvasható a Der Spiegel című német napilap internetes oldalán.
febr. 10
8:30
Sok kört kell még futni a görögöknek a 130 milliárd euróért (Privátbankár)
Jövő szerdán dönthetnek az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a Görögország pénzügyi támogatására szánt újabb intézkedéscsomagról, ha addig a görög parlament is jóváhagyja a politikai erők között csütörtökön született elvi megállapodást a megszorító intézkedések kiterjesztéséről.
febr. 10
8:30
Athén házi feladatokat kapott a mentőcsomag elfogadása előtt (Portfolio)
A görög parlament jóváhagyásától, a kiadások további 325 millió euróval való csökkentésétől és a görög politikai pártok egyértelmű garanciavállalásától tették függővé az euróövezet pénzügyminiszterei...
febr. 10
8:30
Így pótolják az európai bankok a tőkemegfelelési hiányosságokat (ProfitLine)
A tőkemegfelelési hiányosságokkal rendelkező európai bankok elsősorban forrásoldali intézkedésekkel javítanak tőkehelyzetükön, így nem kell tartani attól, hogy a bankok lépései negatív hatással lesznek a reálgazdaságra - közölte csütörtök este az Európai Bankhatóság (EBA) előzetes vizsgálatának megállapításait.
febr. 10
8:32
Megszavazta a román parlament az új kormányt (Portfolio)
Megszavazta csütörtökön a román parlament az új kormányt, amelyet Mihai Razvan Ungureanu volt hírszerzési főnök vezet, írja az MTI. Az ellenzéki pártok távol maradtak a szavazástól, így csak a...
febr. 10
8:32
USA - Nem sokat emelt a piacokon a görög megállapodás híre (ProfitLine)
Szerény nyereséggel zártak csütörtökön, immár a harmadik egymást követő kereskedési napon a New York-i értéktőzsde vezető mutatói.
febr. 10
8:34
Mennyibe kerül a legolcsóbb cégautó? (Portfolio)
A 12 évhez közelítő átlagéletkorú magyarországi autópark a céges járművek korosodását is jelenti. Ez pedig a szervizköltségek, a környezetterhelés és adott esetben a magasabb hajtóanyagszámla révén a...
febr. 10
8:34
Csökkenéssel kezdődhet a pénteki kereskedés Európában (ProfitLine)
Csökkenéssel kezdhetik a pénteki kereskedést az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek azt követően, hogy sikertelenül zárt csütörtökön az euróövezeti gazdasági és pénzügyminiszterek találkozója.
febr. 10
8:48
Csökkenéssel nyithat Nyugat-Európa (Infostart)
Csökkenéssel kezdhetik a pénteki kereskedést az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek azt követően, hogy sikertelenül zárt csütörtökön az euróövezeti gazdasági és pénzügyminiszterek találkozója.
febr. 10
8:48
Megválasztották az év menedzsereit (Privátbankár)
Birgés Tibor, a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta 2011-ben a Menedzserek Országos Szövetsége által minden évben kiadott Év Menedzsere díjat. Az Év Fiatal Menedzsere címet 2011-ben Hernád Ágnes, a Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte el.
febr. 10
8:48
Ötödére csökken a béren kívüli juttatás a pécsi egyetemen (HR Portál)
A tavalyi ötödére, mintegy 110 ezerről 20 ezer forintra csökken az idén a dolgozók éves béren kívüli juttatásának összege a Pécsi Tudományegyetemen (PTE).
febr. 10
8:48
Adósmentés készül autósoknak (Portfolio)
Saját adósmentő csomag kidolgozást tervezi a Magyar Lízingszövetség a gépjárművet lízingelőknek - ismerteti a pénteki Világgazdaság. 2012.02.09 10:20 A vállalatok húzzák felfelé a lízingpiacot ...
febr. 10
8:48
Letekertük a termosztátot: hidegben sem fogy több gáz (Pénzcentrum)
A szakmával törődünk, nem politizálunk - válaszolta a gázpiac kormányzati indíttatású átalakítását érintő kérdésekre az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója, Zsuga János, aki szerint a rendkívüli hideg ellenére nem fogy annyi gáz az országban, mint a korábbi teleken, mert az emberek takarékoskodnak - a teljes interjú a Népszabadság oldalán olvasható....
febr. 10
8:50
Kitört a prémiumháború a BKV-nál (Portfolio)
A cégvezetés szerint 100, a szakszervezetek szerint 500 millió forint értékben fizették ki az elmaradt prémiumokat a BKV-nál, amely január végén kapott 9 milliárdos kölcsönt a fővárostól hitelei...
febr. 10
9:03
Váratlanul nagyot esett a kínai behozatal januárban (ProfitLine)
Váratlanul megugrott a kínai kereskedelmi többlet januárban, a gyenge belföldi kereslet következtében nagyot csökkenő importnak köszönhetően. Ugyanakkor a kivitel a Holdújév ünnepével kapcsolatos leállások miatt mutatott csökkenést.
febr. 10
9:05
A lízingelt De Havilland Q400-asok is elhagyják a Liszt Ferenc repülőteret (ProfitLine)
Az Airportal.hu információi szerint pénteken elhagyja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a Malév két, lízingelt De Havilland Canada (DHC) Q400-as repülőgépe is.
febr. 10
9:06
Gyengült a forint az újabb görög fordulatra (Portfolio)
Visszadobták a labdát a görögöknek az eurózóna pénzügyminiszterei a tegnap esti brüsszeli találkozójuk során, mivel a tegnap elfogadott megszorító csomag körüli hitelességi problémák miatt még nem...
febr. 10
9:08
Jöhet a korrekció (Portfolio)
Korrekciót vár a mai napra Fernandez Yuri, a Solar Capital üzletkötője. A hét utolsó napján a makrohírek mellett továbbra is a görög események kaphatnak kiemelt szerepet. Az eladók főként a...
febr. 10
9:10
Lejtőre kerültek az ázsiai piacok (Portfolio)
A görög adósságválság körüli huzavona még közel sem ért véget: bár a görög kormánypártok megegyezésre jutottak a reformintézkedések minden pontját illetően, a hitelcsomag odaítéléshez szükség van a...
febr. 10
9:12
Tovább élénkült tavaly a használtautó piac (Portfolio)
A használtautó átírások száma 2011 utolsó negyedévében tovább emelkedett, ezzel összességében 5,1 százalékkal több használt személyautó talált új gazdára a tavalyi évben 2010-hez képest - ismerteti...
febr. 10
9:21
Prémiumháború a BKV-nál (HR Portál)
A szakszervezetek felháborodtak azon a híren, miszerint a BKV menedzsmentjének tagjai jelentős jutalmakban részesültek a februári bérfizetéskor. A cégvezetés cáfolta a sajtóhíreket, álláspontjuk szerint csupán a teljesítményhez kötött, jogszerűen járó prémiumokat utalták át.
febr. 10
9:23
Mészáros: Újra kellene gondolni a nyugdíj melletti munka szabályozását (HR Portál)
A jelenlegi nyugdíjrendszer erősen ösztönöz a potyautas magatartásra, ennek egyik jól érzékelhető következménye, hogy az egymillió önfoglalkoztatóból 950 ezren minimális befizetést teljesítenek - hangzott el a nyugdíjrendszer aktualitásairól rendezett csütörtöki budapesti konferencián, amelyet a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete (MPGEKE) szervezett.
febr. 10
9:24
Újabb kiváló magyar élelmiszer (Piac és Profit)
Új termékekkel gazdagodott a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes választék: a gyártók képviselői a Foodapest szakkiállításon ünnepélyes díjátadó gála keretében kapták meg a védjegyviselési jogot.
febr. 10
9:24
Jobban szeretjük a széfben az aranyat, mint a nyakunkon (Privátbankár)
A Bretton Woods-i rendszer felbomlása óta számtalan változás történt az arany keresletében és kínálatában. 1970-ben még Észak-Amerika és Európa volt a legnagyobb aranyfelvásárló, mára azonban Kelet-Ázsia tölti be ezt a szerepet. A vásárlás a célja is jelentős változáson ment keresztül, az ékszeripar helyett ma a befektetők vásárolnak aranyat.
febr. 10
9:24
Nyugodtan indult az új nemzetközi aukciós szezon (Portfolio)
Miközben idehaza az árverőházak még téli álmukat alusszák, a Sotheby's és a Christie's már túl van az év első fontos árverésein. New Yorkban mindkét ház régi mesterek, Londonban pedig impresszionista...
febr. 10
9:24
Szerdáig kérhetik a bérkompenzációt a közszolgák (Pénzcentrum)
Szerdáig adhatják be nyilatkozatukat azok a közszolgák, akik szeretnének már februárban bérkompenzációban részesülni. A kérelemmel járó adminisztrációt az érintettek bonyolultnak tartják, így kérdés, kinek érdemes jelentkezni. A KIM a határidőre figyelmeztet, a szakszervezet azt javasolja, mindenki nyilatkozzon....
febr. 10
9:26
Megnyugtató terveket mutattak be az európai bankok (Portfolio)
A banki feltőkésítési tervek többsége nem jár a reálgazdaság érdekeinek sérelmével - közölte csütörtökön az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA). Az intézmény szerint legkorábban 2013-ban hajtanak...
febr. 10
9:36
2,1 százalékon stagnált januárban a német infláció (ProfitLine)
A decemberi 2,1 százalékos éves árdrágulási ütemmel megegyező mértékben, 2,1 százalékkal nőttek januárban a német fogyasztói árak az előző év hasonló időszakához képest - közölte végleges adatait pénteken a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.
febr. 10
9:38
4000 forint alatt nyitott az OTP (ProfitLine)
Folytatódni látszik csütörtöki kereskedési napon megindult profit realizálás a magyar piacon, ennek jegyében a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,48 pontos, 1,13 százalékos csökkenéssel, 19.233,23 ponton nyitott pénteken.
febr. 10
9:40
DAX - közel járunk már a korrekcióhoz (ProfitLine)
Az eredményvárakozások tekintetében fordulóponthoz érkeztünk, és hamarosan újra növekvő profit előrejelzésekkel fogunk találkozni. A grafikon kedvező képet fest, de egyre közelebb járunk már a korrekcióhoz - olvasható az Erste elemzésében.
febr. 10
9:42
Stagnált januárban a német infláció (Infostart)
A decemberi 2,1 százalékos éves árdrágulási ütemmel megegyező mértékben, 2,1 százalékkal nőttek januárban a német fogyasztói árak az előző év hasonló időszakához képest - közölte végleges adatait a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Keresés