2012. február 2. csütörtök

febr. 2
4:12
Csöbörből vödörbe kerültek a végtörlesztők (ProfitLine)
Az MSZP szerint a végtörlesztésükhöz forinthitelt felvevő devizahitelesek csöbörből vödörbe kerültek, mivel "az Orbán-kormány tragikusan gyenge gazdaságpolitikája miatt mélyrepülést végző forint" egyre nehezebb helyzetbe hozza őket - áll Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.
febr. 2
5:18
Ha már a forintban nem bízunk: itt a balatoni korona (ProfitLine)
Március 22-én hozzák forgalomba a Balatoni koronát, a kibocsátó Balatoni Korona Zrt. egy-másfél év alatt háromszáz elfogadóhellyel és százmilliós kibocsátással számol - mondta Leitold László, a cég vezérigazgatója, a Kinizsi Bank vezérigazgató-helyettese az MTI-nek szerdán a helyi pénz első elfogadóhelyén, a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkban.
febr. 2
5:33
Bajban a Malév: mi lesz a jegyekkel, mi lesz az utasok pénzével? (Pénzcentrum)
Könnyen lehet, hogy hamarosan kifut a pénzből a Malév és a piaci hírek szerint bármikor előfordulhat, hogy kénytelen leállni a légitársaság. Mit tehet ilyenkor az, aki már megvette repülőjegyét, miben segíthet az utasbiztosítás, hogy kaphatjuk vissza pénzünket?...
febr. 2
6:21
Így lehet spórolni a fűtéssel a hidegben is (Infostart)
Az előrejelzések szerint az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk. A hideg idő miatt jelentősen megnőhet a gázfogyasztás. A Pénzcentrum.hu összeszedte azokat az apró trükköket, amelyekkel csökkenthető a fogyasztás.
febr. 2
6:21
Húsz százalék egy nap alatt? - OTP és Mol után Telekomra is lesz turbó (Privátbankár)
Turbó long és short típusú certifikátokat vezet be az Erste-csoport a Budapesti Értéktőzsdére, eddig a magyar részvények közül csak az OTP-re és a Mol-ra léteztek ilyenek. A turbulens piacokon a certifikátok korán halnak, az utóbbi 45 napban tízféle szűnt meg. A papírokat főleg a kisbefektetők kedvelik, a napi árelmozdulásuk a húsz százalékot is meghaladhatja.
febr. 2
6:39
Hitelkörkép vállalkozóknak: bőkezű állam, szigorodó bankok (Privátbankár)
Jelentősen emelkedett idén az az összeg, amit a kormány vissza nem térítendő támogatás formájában nyújt a mikro, kis és közép-vállalkozásoknak. A keretösszeg a tavalyi 4 millió forintról 10 millióra nő. Közben egyre nehezebb a piacról szerezni hitelt az eszkalálódó európai válság következményei miatt. Mi történik, ha valaki nem jut államilag támogatott forráshoz? A teljesség igénye nélkül…
febr. 2
6:45
Most eldőlhet, mennyire gondolja komolyan a harcot a svájci jegybank (Portfolio)
Szerda hajnalban a legerősebb szintre kapaszkodott a svájci frank az euróval szemben azóta, hogy a Svájci Nemzeti Bank tavaly szeptemberben bevezette az 1,20-as szintnél az árfolyamküszöböt. A frank...
febr. 2
6:57
Többe kerül a használt autó, mint az új (Adózóna)
Az autóvásárláshoz kapcsolódó terhek tehát az új gépkocsik esetében inkább csökkentek, míg a használtautóknál emelkedtek. A fenntartásnál ugyanakkor nincs ilyen jellegű differenciálás: a kocsi korától függetlenül többet fizetünk az idén, mint tavaly, ha autózni akarunk, s ez nem csak a csúcsra járó üzemanyagárakkal magyarázható.
febr. 2
6:57
OTP elemzés - merre tovább? (ProfitLine)
Továbbra is kedvező a nemzetközi befektetői hangulat, így a hazai részvénypiac is emelkedéssel zárt tegnap, azonban a 200 napos mozgóátlagot továbbra sem sikerült áttörni. A szerdai kereskedés nyertese az OTP, a Mol, és az Egis volt.
febr. 2
7:03
Cloud computing a HR-ben - menet közben tanul a tudás (HR Portál)
A cloud computing megoldást nyújthat a HR-esek két nagy problémájára, nevezetesen arra, hogyan lehet folyamatosan hozzáférni a legfrissebb tudáshoz, és arra, hogyan lehet a vezetőknek azt a tudást tálalni, amire szükségük lehet, de azt most még nem tudják. Beszélgetés Baracskai Zoltán professzorral.
febr. 2
7:05
Melyik coachnál van a bölcsek köve? (HR Portál)
Megfogalmazhatóak-e mindenkire érvényes módon, hogyan kell helytállnia a humántanácsadóknak, coachoknak és mediátoroknak a megrendelőikért folytatott versenyben? Miért van ennyi coaching-irányzat, a művelőik miért nem tudnak értelmes párbeszédet folytatni egymással? Cikk a hazai coaching szakmáról, amely másképp is működhetne.
febr. 2
7:30
Az American Airlines 13 ezer alkalmazottjának elbocsátására készül (ProfitLine)
A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines szerdán közölte a szakszervezetekkel, hogy 88 ezer alkalmazottjából 13 ezret el kíván bocsátani.
febr. 2
7:33
Rendkívüli vagyonfelügyelő és moratórium a Malévnál (Infostart)
A Fővárosi Bíróság, mint illetékes bíróság 2012. február 2-án végzést hozott a Malévot megillető rendkívüli moratórium elrendeléséről, emellett rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a vállalat mellé - jelentette be közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
febr. 2
7:39
Reménykedhetünk, hogy nem látjuk, merre visz az út (Piac és Profit)
A Piac&Profit által megkérdezett vállalati vezetők által felrajzolt kép nem ad okot különösebb derűlátásra, leginkább leépülésre, jobb esetben stagnálásra számítanak. A helyzet olyannyira bizonytalan, hogy akár reménykedhetünk abban, nem jól látjuk, merre vezet az út...
febr. 2
8:03
USA - Februárban is folytatódik az indexek emelkedése (ProfitLine)
Emelkedéssel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói szerdán, a befektetők derűlátását ugyanis erősítette több kedvező amerikai makrogazdasági adat, illetve azok a hírek, melyek szerint nagyon közeli a megállapodás Görögország és magánhitelezői között, amivel Athén elkerülheti a csődöt.
febr. 2
8:05
Maradt a 290-291 forintos sávban az euró jegyzése (ProfitLine)
A 290-291 forintos sávban mozgott csütörtökre virradó éjjel az euró forint árfolyama azt követően, hogy szerda késő délután rövid időre 290 forint alá csökkent az európai közös fizetőeszköz forint jegyzése.
febr. 2
8:09
Kovács Árpád nem hisz az idei GDP-növekedésben (Privátbankár)
A fenntartható költségvetés és a nemzetközi befektetői bizalom helyreállítása létfontosságú Magyarország számára - jelentette ki Kovács Árpád. A Költségvetési Tanács új elnöke szerint idén nem nő a magyar GDP, jövőre viszont 1-2 százalékos plusszal számol.
febr. 2
8:09
Nyílt levél a nyelvvizsga amnesztia ellen (HR Portál)
Tizenöt vezető nyelvoktatási szakember nyílt levélben hívja fel a Magyar Rektori Konferencia figyelmét a "nyelvvizsga amnesztia" lehetősége kapcsán arra, hogy az egyetemek hatáskörében végzett belső vizsgáztatás során is ragaszkodni kell a közös európai nyelvi szintrendszer standardjaihoz, és annak fontosságára, hogy az idegen nyelvek használta a jövőben mindenütt épüljön be a rendes tanulmányi…
febr. 2
8:11
A Multi-Pay a cafeteria legégetőbb problémájára nyújt megoldást (Privátbankár)
A munkáltatók tájékoztatása szerint még most februárban is szinte lehetetlen vállalkozás a dolgozók éves cafeteria keretről való nyilatkoztatás.
febr. 2
8:11
Hungaroring Akadémia indul a Szent István Egyetemen (HR Portál)
Hungaroring Akadémiát indít felsőoktatási hallgatók részére a Szent István Egyetem gödöllői Gépészmérnöki Kara és a Hungaroring Sport Zrt. a 2012/2013-as tanévben. Az egyszemeszteres, kredit alapú graduális kurzus három témakört ölel majd fel. Ezek a műszaki innováció a technikai sportokban, a műszaki és menedzsment ismeretek, továbbá az ember és a technika biztonsága.
febr. 2
8:13
Sándor Benedek lett a Szentkirályi gazdasági igazgatója (HR Portál)
A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél 2012. január 1-től Sándor Benedek (30) tölti be a gazdasági igazgatói pozíciót. Pályafutását Frankfurtban kezdte az Európai Központi Banknál, majd itthon a Magyar Nemzeti Bankban, illetve a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökségnél (ITDH) folytatta.
febr. 2
8:15
Gazdagabbak, de feszültebbek lettek a brit munkások (HR Portál)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői.
febr. 2
8:17
Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! - akcióban a hallgatók (HR Portál)
Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval figyelemfelkeltő akciót és virrasztást tart a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) február 8-án a fővárosi Deák téren a magyar oktatás védelmében. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.
febr. 2
8:19
13 ezer alkalmazott elbocsátására készül a légitársaság (HR Portál)
A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines szerdán közölte a szakszervezetekkel, hogy 88 ezer alkalmazottjából 13 ezret el kíván bocsátani.
febr. 2
8:27
Nyugdíjtrükk és elbocsátások: nem csak a Malév szenved (Privátbankár)
A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, az American Airlines szerdán közölte a szakszervezetekkel, hogy 88 ezer alkalmazottjából 13 ezret el kíván bocsátani, alulfinanszírozott nyugdíjprogramjait pedig az állami nyugellátási vállalatra ruháznák át.
febr. 2
8:33
Rendkívüli vagyonfelügyelőt neveztek ki a Malévnél (Portfolio)
A Fővárosi Bíróság, mint illetékes bíróság 2012. február 2-án végzést hozott a Malévot megillető rendkívüli moratórium elrendeléséről, emellett rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a vállalat mellé...
febr. 2
8:33
BKV: mégis emelkedtek a jegyárak (Pénzcentrum)
Az általános forgalmi adó (áfa) két százalékos emelkedése miatt szerdától változtak a helyközi viteldíjak a BKV-nál; átlagosan 1,6 százalékkal kell többet fizetni egyes környéki és HÉV-jegyekért....
febr. 2
8:35
Folytatódik a Lázár kontra Erste párbaj (Portfolio)
Lázár János Fidesz-frakcióvezető szerint felmerül a kérdés, hogy a bankok az önkormányzatokkal kapcsolatban miért nem vállalják a kockázatot, ha a lakossági hiteleknél ezt megtették. A politikus a...
febr. 2
8:36
Emelkedő indexek Ázsia-szerte (ProfitLine)
Erősödni tudtak csütörtökön az ázsiai részvénypiacok, miután a tegnap közzétett adatok alapkán a feldolgozóipari aktivitás világszerte javulni tudott január folyamán. Előtérbe kerültek és emelkedésnek indultak az IT szektorban szereplő vállalatok részvények a Facebook részvénypiacra lépése ürügyén.
febr. 2
8:37
Újabb saját részvényeket adott el tegnap az E-Star (Portfolio)
A társaság tegnap a már korábban bejelentett 10 097 darabon felül további 3300 darab saját részvényt értékesített a szükséges mennyiségű határidős vételi pozíciói lezárásával. Az E-Starnál a...
febr. 2
8:38
Vegyesen nyithat Nyugat-Európa (ProfitLine)
Markáns irány hiányában vegyes előjelű indexekkel nyithatnak csütörtökön a legfontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek.
febr. 2
8:42
Bíróságon folytatódik a becsapott magyar munkások ügye (HR Portál)
Bíróságon folytatódik az új berlini repülőtér építésénél becsapott magyar munkások ügye, a károsultak nagyjából másfél év múlva juthatnak az elmaradt bérükhöz - közölte szerdán az MTI-vel a magyar munkásokat képviselő német szakszervezeti szövetség (DGB).
febr. 2
8:44
Jövedelempótlékkal kompenzálja a kismamákat a kormány (HR Portál)
Jövedelempótlékot kapnak azok a kismamák, akiket hátrányosan érint az adójóváírás lehetőségének megszűnése - tájékoztatott a kormány döntéséről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
febr. 2
8:46
A Multi-Pay a cafeteria legégetőbb problémájára nyújt megoldást (HR Portál)
Nincs könnyű helyzetben az a munkáltató, aki dolgozóinak igazi költhető cafetériát szeretne nyújtani, és nem kívánja a két új elem rohamtempóban történő bevezetésében rejlő kockázatokat viselni. Számukra nyújt hasznos alternatívát a Patikapénztárral stratégiai szövetségben álló, többfunkciós Multi-Pay.
febr. 2
8:51
Kiábrándító számok a Deutsche Banktól (Portfolio)
Az elemzői várakozásokat jelentősen alulmúló, 147 millió eurós nettó eredményről számolt be negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Deutsche Bank, ami 76%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A...
febr. 2
8:53
Megjött a Facebook várva várt bejelentése (Portfolio)
A piaci pletykáknak megfelelően benyújtotta tegnap az elsődleges részvénykibocsátáshoz szükséges dokumentumokat az amerikai pénzügyi felügyelethez a Facebook. A több mint 800 millió aktív...
febr. 2
8:55
Máris 290 alá bukott az euró (Portfolio)
A tegnapi szárnyalás után ma stabilan a 290-es szint közelében kezdte a kereskedést a forint az euróval szemben, majd gyorsan az erősödés felé mozdult. A jegyzések ismét a 290-es szint alá buktak,...
febr. 2
9:03
Letérdelt a Malév: kihirdették a rendkívüli moratóriumot (Privátbankár)
A Fővárosi Bíróság, mint illetékes bíróság 2012. február 2-án végzést hozott a társaságot megillető rendkívüli moratórium elrendeléséről, emellett rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a vállalat mellé - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
febr. 2
9:09
Vagyonfelügyelőt rendeltek ki a Malév mellé (ProfitLine)
Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
febr. 2
9:09
Megemelte Magyar Telekom célárát az Erste (Portfolio)
Az Erste Bank továbbra is tartásra ajánlja a Magyar Telekom papírjait, a telekom vállalatra vonatkozó célárukat azonban 550 forintról 580 forintra emelték meg, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a...
febr. 2
9:09
SZÉP Kártya - csak kérni kell! (x) (Pénzcentrum)
Néhány nap alatt több mint ezer elfogadóhely csatlakozott a SZÉP Kártya rendszeréhez. A legkönnyebben és legolcsóbban használható cafeteria kártyával minden meleg étkezést kínáló vendéglátóhelyen, de a fitnesz és wellness-termekben és egyes szépségszalonokban is lehet fizetni. A munkavállalóknak más dolguk sincs, mint kérni ezt a juttatást....
febr. 2
9:11
Ma is folytatódhat a BUX erősödése (ProfitLine)
Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője arra számít, hogy csütörtökön folytatódik a BUX erősödése.
febr. 2
9:11
Goldman: venni kell az amerikai eszközöket (Portfolio)
Még több amerikai eszközt érdemes venni a befektetőknek, különösen kötvényeket, részvényeket és dollárt - közölte a CNBC-nek adott interjújában a Goldman Sachs privát vagyonkezelési üzletágának...
febr. 2
9:11
Erősödik a forint, 290 alatt az euró (Pénzcentrum)
Csütörtök reggel a 290-es szint közelében kezdte a kereskedést a forint az euróval szemben, délre azonban már gyengülés mutatkozott....
febr. 2
9:13
Egy pillanatra sem pihennek a vevők (Portfolio)
Tegnap szépen teljesített Amerika és ma reggel Ázsia is emelkedéssel zárt, így alapvetően a jó hangulat folytatódására számít Mezei Ákos, a Buda-Cash üzletkötője. Egy pillanatra sem pihennek a...
febr. 2
9:15
Harmadik napja emelkednek az ázsiai tőzsdék (Portfolio)
Az ázsiai börzék már a harmadik napja folyamatosan emelkednek, miután a tegnapi kínai feldolgozóipari adatok pozitívnak bizonyultak, és az ázsiai vállalati gyorsjelentések is jól sikerültek. A régió...
febr. 2
9:15
Riasztást kap a főnök, ha a dolgozó túl sokáig van a mosdóban (HR Portál)
Heves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta 8 percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.
febr. 2
9:17
180 napot adott Argentínának az IMF (Portfolio)
Igen éles közleményben szólította fel Argentínát IMF-tagi kötelezettségeire a Valutaalap igazgatótanácsa, 180 napot adott az országnak arra, hogy szolgáltasson hiteles és pontos adatokat az ország...
febr. 2
9:17
Soron kívüli előléptetett egy tűzoltót Bakondi György (HR Portál)
Kiemelkedő teljesítménye és példamutató magatartása elismeréseként soron kívül zászlóssá léptette elő Morvai Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.
febr. 2
9:19
A lóerők harca - Technikai elemzés (Portfolio)
Amikor megemlítjük a Mercedes, a BMW és a Fiat nevét, mindenkinek autók jutnak az eszébe. Más közös pontot is találhatunk bennük. Ugyanis januártól kezdve már mindhárom cég részvényei elérhetőek...

Keresés