2012. február 2. csütörtök

febr. 2
6:06
Florida Romneyra voksolt (Kripto Akadémia)
Mitt Romney fölényesen győzött a floridai republikánus előválasztáson, s ezzel megerősítette: ő a legesélyesebb a republikánus elnökjelöltség megszerzésére. A volt massachusettsi kormányzó ellenfelei azonban egyelőre nem akarnak visszalépni. Newt Gingrich volt házelnök emlékeztetett, az előválasztási maratonon még 46 államban kell megküzdeniük a jelölteknek.
febr. 2
6:08
Feszültté vált a magyar-ukrán viszony (Kripto Akadémia)
Mind gyakrabban jelennek meg az ukrán országos sajtóban Magyarországgal foglalkozó cikkek. Ezek szinte kivétel nélkül azt hánytorgatják fel Budapestnek, hogy agresszív módon beavatkozik a vele szomszédos államok belügyeibe. Ukrajna vonatkozásában a kettős állampolgárságról szóló törvény alkalmazását és a kárpátaljai magyar autonóm körzet létrehozásának sürgetését ítélik el a cikkírók.
febr. 2
6:10
Versenyfutás az idővel (Kripto Akadémia)
Február közepén elítélhetik Silvio Berlusconit az úgynevezett Mills-ügyben, amelyben a vádak szerint megvesztegetett egy brit ügyvédet, hogy megváltoztassa vallomását. Ha bűnösnek találják is, ami egyáltalán nem biztos, Berlusconinak még nem kellene börtönbe vonulnia. Igaz, újabb ítéletek várnak rá.
febr. 2
7:36
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában (Metropol)
A Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. Eddig 219 embert sikerült kimenteni.
febr. 2
7:36
Ismét Magyarország a téma Európában (Kripto Akadémia)
A ciántechnológiát alkalmazó bányászat betiltására vonatkozó európai parlamenti határozat érvényesítését sürgette annak egyik előterjesztője, Tőkés László az EP brüsszeli plenáris ülésén, szerda éjjel elmondott felszólalásában.
febr. 2
7:38
30 év után találták meg egymást (Metropol)
Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról. A két nő kétpetéjű iker. Indonéziában születtek, de hamar árvaházba kerültek.
febr. 2
7:54
Pekingben tárgyal Angela Merkel (Metropol)
Főként üzletemberekből álló népes küldöttség élén érkezett csütörtökön a kínai fővárosba Angela Merkel német kancellár, aki fogadtatása után a pekingi társadalomtudományi akadémián tart előadást az uniós pénzügyi politikáról.
febr. 2
8:12
Kiderült, honnan származik a világ leggyorsabb postagalambja (Kripto Akadémia)
A Ruhr-vidékről, pontosabban Oer-Erkenschwink városkából származik a világ leggyorsabb postagalambja.
febr. 2
8:14
Elütötte egy autó az ágyában (Kripto Akadémia)
Az ágyában ütött el autó egy férfit az Egyesült Államokban,valósággal berobbant a házba a sportkocsi.
febr. 2
8:48
Gazdagabbak, de feszültebbek lettek 60 év alatt a brit munkások (Kripto Akadémia)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői.
febr. 2
9:21
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Infostart)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre; a támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek - közölte az izraeli rendőrség.
febr. 2
9:42
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Metropol)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre. A támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek.
febr. 2
10:00
Szabadon engedtek hat segélymunkást Jemenben (Metropol)
Jemenben szabadon engedtek elrablóik hat segélymunkást a védelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint.
febr. 2
10:54
Jogerős ítélet Szcientológia Egyház ellen csalás miatt (Kripto Akadémia)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
11:12
Ultraortodoxai gondot okoznak Izraelnek - Hatásuk túlnyúlik a szegregált buszokon (Kripto Akadémia)
Rachel Weinstein izraeli háziasszony nemrég buszra szállt a lakóhelyén, hogy elmenjen egy bevásárlóközpontba. Ugyanarra a járatra, amelyet rendszeresen használ, de amelyen most egy ultraortodox férfi is utazott, aki a jármű végébe küldte, ahol már több nő ült, a férfiaktól elkülönülve.
febr. 2
11:30
Magyar pályamunkával a csalás ellen (Metropol)
Magyar versenymunka lett az első az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal hamisítás és csalás elleni uniós pályázatán - közölte az MTI-vel csütörtökön Brüsszelben Herczog Edit európai parlamenti képviselő.
febr. 2
11:48
Vinohradnícka oblas Tokaj (Metropol)
Tárgyalást tartottak csütörtökön az Európai Unió luxembourgi székhelyű Törvényszékén abban a jogvitában, amelyben Magyarország azt kéri, töröljék a Tokajra utaló szlovákiai bejegyzést a borra vonatkozó eredetmegjelöléseket tartalmazó, uniós elektronikus nyilvántartásból, az úgynevezett E-Bacchus listáról.
febr. 2
11:48
Rekordot döntött az olaszországi bűnözés (Kripto Akadémia)
Statisztikai adatok tanúsága szerint Olaszországban emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan csökkent a lakosság biztonságérzete.
febr. 2
11:50
Csalásért ítélték el a Szcientológia Egyházat (Metropol)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
12:03
Leváltották a port-szaídi biztonsági igazgatót a véres tömegverekedés miatt (Infostart)
Leváltották Port-Szaíd észak-egyiptomi kikötőváros biztonsági igazgatóját egy szerda esti futballmérkőzés után kirobbant tömegverekedés miatt, amelynek legkevesebb 74 halálos áldozata és több száz sebesültje van - közölte csütörtökön a MENA hivatalos hírügynökség.
febr. 2
16:33
Vizsgálják a Costa Concordia kapitányának magatartását (Infostart)
Az ügyészség a kapitány magatartását vizsgálja a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia utolsó óráiban, melynek megmaradt tárgyai iránt nagy a kereslet interneten.
febr. 2
17:09
OMV: 30 százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezik Ausztriába (Infostart)
Mintegy harminc százalékkal kevesebb orosz földgáz szállítását mérték Ausztriában a baumgarteni földgázelosztó központnál - közölte csütörtökön az OMV osztrák földgáz- és kőolajipari konszern.
febr. 2
17:30
1 millió 238 ezer magyar él Romániában (Metropol)
1 millió 238 ezer magyar él Romániában, a kisebbség a lakosság 6,5 százalékát teszi ki - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.
febr. 2
18:06
Szíria: tűz alatt egy deraai falu (Metropol)
A szíriai hadsereg tűz alá vett egy falut Deraa tartományban csütörtökön, míg Damaszkusz közelében tömeges letartóztatások zajlottak - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet.
febr. 2
19:54
Kairóban tüntetnek a futballszurkolók (Metropol)
Kairóban a belügyminisztériumnál tüntettek és kövekkel dobálták csütörtök este a rendőröket az al-Ahli futballklub szurkolói, akik a katonai kormányzatot teszik felelőssé azért, hogy előző nap Port Szaíd stadionjában bekövetkezhetett a katasztrofális tömegverekedés - közölték a hírügynökségek.
febr. 2
20:27
Légitársaságok csődje - európai körkép (Infostart)
Nem a Malév az egyetlen nemzeti légitársaság, amely a csőd közelébe került az elmúlt években. Összeállításunk a csőd közelébe került, illetve becsődölt cégekről.
febr. 2
20:29
Elutasították Breivik fellebbezését (Infostart)
Norvégiában elutasította a bíróság a tavaly nyári merényletek elkövetőjének fellebbezését.
febr. 2
21:42
Trump támogatja Romney elnökjelöltségét (Metropol)
Donald Trump milliárdos csütörtökön Las Vegasban a támogatásáról biztosította Mitt Romneyt a hivatalos republikánus elnökjelöltségért folytatott kampányában.
febr. 2
22:00
Újabb falklandi válság?- Argentína gazdasági blokád alá vonná a szigeteket (Kripto Akadémia)
Argentína gazdasági blokád alá készül vonni a Falkland-szigeteket azzal, hogy megpróbálja leállítani a területet Dél-Amerikával összekötő egyetlen légijáratot - adta hírül brit diplomaták értesüléseire hivatkozva a The Guardian című londoni napilap hírportálja.

Keresés