2012. február 12. vasárnap

febr. 12
7:15
Étrend-kiegészítőkön élnek az indiai fiatalok (Infostart)
Egy friss felmérés szerint a városokban élő, 14-30 év közötti indiai fiatalok közül tízből nyolcan fogyasztanak különböző étrend-kiegészítőket. Többségük előnyben részesíti a teljesítmény-fokozókat, illetve testformáló szereket.
febr. 12
7:33
Meghalt Whitney Houston (Infostart)
48 éves korában elhunyt Whitney Houston amerikai énekesnő.
febr. 12
9:24
Izraeli légitámadás a Gázai övezetben (Metropol)
Izrael légitámadást hajtott végre vasárnap hajnalban a Gázai övezetben egy rakétatámadás megtorlásaként, és kórházi források szerint egy légicsapásban meghalt egy palesztin civil.
febr. 12
9:39
Mitt Romney nyert Maine államban (Infostart)
Az Egyesült Államokban három vesztes jelöltállító gyűlés után Maine államban győzött Mitt Romney, az amerikai Republikánus Párt elnökjelölt-állító versenyében.
febr. 12
10:00
Romney győzött Maine-ben (Metropol)
Három vesztes jelöltállító gyűlés után Maine államban győzött szombaton Mitt Romney, az amerikai Republikánus Párt elnökjelölt-állító versenéyben, de csak kevéssel.
febr. 12
10:33
Bypass-műtét előtt áll a japán császár? (Infostart)
Szívkoszorúér-áthidaló műtétet (bypass) hajtanak végre Akihito japán császáron február 18-án - közölte vasárnap az NHK japán közszolgálati televízió.
febr. 12
10:51
Újabb tüntetések Dél-Európában (Infostart)
Görögország több városában ezrek tüntettek a kormány által jóváhagyott gazdasági mentőcsomag megszorításai ellen tiltakozva. Az országban második napja tart az általános sztrájk, Athénban egyáltalán nincs tömegközlekedés.
febr. 12
10:54
Felgyújtotta magát egy tibeti szerzetesnő Kínában (Metropol)
Felgyújtotta magát egy tibeti szerzetesnő szombaton tiltakozva a kínai uralom ellen - jelentették vasárnap jogvédő szervezetek.
febr. 12
11:30
Jan Fischer a legnépszerűbb államfőjelölt Csehországban (Kripto Akadémia)
Ha most tartanák az elnökválasztást, az egykori (2009-2010) hivatalnokkormány vezetője megszerezné a cseh választók szavazatainak 25 százalékát - derült ki abból a hét végén nyilvánosságra hozott felmérésből, amelyet az SC&C közvélemény-kutató intézet készített a közszolgálati cseh televízió számára.
febr. 12
11:45
Tolerálják az anyagi egyenlőtlenséget a kínaiak (Infostart)
A Harvard Egyetem szociológus professzora szerint sokkal toleránsabbak az anyagi egyenlőtlenségekkel szemben a kínaiak, mint az európaiak. Gazdagok és szegények között ugyan nagy a szakadék, de az életszínvonal általános javulása kompenzálja azt.
febr. 12
12:03
Környezeti kérdésekben a politikusoknak és az üzletembereknek hisznek a britek (Infostart)
Egy környezetvédelmi kampány keretében készült felmérés szerint a hírességek meggyőző ereje alulmarad az ismert politikai személyiségekkel és gazdasági szereplőkkel szemben, ha a zöld eszmék népszerűsítéséről van szó.
febr. 12
12:05
Fischer a legnépszerűbb cseh államfőjelölt (Infostart)
Csehországban Jan Fischer volt miniszterelnök a legnépszerűbb államfőjelölt. Egy felmérés szerint, ha most tartanák az elnökválasztást, az egykori hivatalnokkormány vezetője megszerezné szavazatok 25 százalékát.
febr. 12
12:06
A román szociáldemokraták csak az RMDSZ képvisekőit várják a parlamentbe (Kripto Akadémia)
Szükségesnek tartja a romániai magyarság parlamenti jelenlétét Victor Ponta, a romániai Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, de csakis a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőit látná szívesen a román törvényhozásban.
febr. 12
12:24
Észak-iraki kurd búvóhelyeket támadott a török légierő (Metropol)
Észak-Irakban lévő kurd búvóhelyekre mértek légicsapásokat szombat este török harci gépek - jelentette a török hadsereg vasárnapi közleményében.
febr. 12
12:24
Magyar jégtörők dolgoznak a Duna szerb-horvát szakaszán (Kripto Akadémia)
Kihajózott Magyarországról vasárnap Mohácsnál a Jégtörő VII. és a Széchenyi jégtörő is, követve a Jégtörő VI.-ot és és a Jégtörő XI.-et, amelyek szombaton indultak útnak - ismertette az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
febr. 12
12:42
"Oszama bin Laden nem akarta, hogy gyermekei is terroristák legyenek" (Kripto Akadémia)
Oszama bin Laden arra ösztökélte fiatalabb gyermekeit, hogy ne kövessék az ő életútját, hanem neves nyugati egyetemeken szerezzenek diplomát, és éljenek békében - legalábbis az al-Kaida terrorhálózat néhai vezetőjének egyik rokona szerint.
febr. 12
13:00
Megduplázódott az eladósodott nyugdíjasok száma Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Megduplázódott az eladósodott nyugdíjasok száma Szlovákiában az elmúlt három év során - mondta el Németh Gabriella, a Magyar Koalíció Pártjának szociális ügyekért felelős alelnöke a Szociális Biztosító adataira hivatkozva.
febr. 12
15:21
Dzurinda többet várna a magyaroktól (Infostart)
A szlovák külügyminiszter szerint Magyarország nem törekszik kellőképpen a szlovák-magyar kapcsolatok rendezésére.
febr. 12
16:00
Nem lehet a magyar-szlovák kapcsolatokat egyik napról a másikra rendezni (Kripto Akadémia)
Nem egy 100 méteres sprinthez, hanem maratoni futáshoz hasonlítható Szlovákia Budapesttel való kapcsolatainak rendezése Mikulás Dzurinda szerint - írta a TASR szlovák állami hírügynökség vasárnap a szlovák külügyminiszter nyilatkozatára hivatkozva.
febr. 12
17:12
The New York Times: nekrológ Csurka Istvánról (Metropol)
Nekrológot közölt Csurka Istvánról vasárnapi kiadásában a The New York Times. A szerző, Duoglas Martin szerint Csurka vezető magyar drámaíró és politikus volt, aki hipernacionalista és antiszemita nézeteivel konfrontálódott a Magyarországot kormányzó kommunistákkal, majd utána sokakkal.
febr. 12
18:06
Szíria: az Arab Liga békefenntartó erőt küldene (Metropol)
Az Arab Liga az ENSZ-szel közös békefenntartó erőt szeretne küldeni Szíriába - jelentették be a szervezet külügyminisztereinek vasárnapi ülése után. Damaszkusz elutasítja az Arab Liga döntéseit. Lemondott vasárnap az Arab Liga Szíriába küldött megfigyelői missziójának a vezetője.
febr. 12
18:39
Újabb lépések Szíria ellen (Infostart)
Az Arab Liga az ENSZ-szel közös békefenntartó erőt küldene Szíriába - jelentették be a szervezet külügyminisztereinek kairói tanácskozása után.
febr. 12
19:54
Megkezdték az üzemanyag kiszivattyúzását (Metropol)
Megkezdték az üzemanyag kiszivattyúzását a január közepén az olasz partoknál szerencsétlenül járt luxus óceánjáró roncsából - jelentette be vasárnap délután a katasztrófa következményeinek felszámolásával megbízott kormánybiztos.
febr. 12
20:48
Befejeződött a türkmén elnökválasztás (Metropol)
Türkmenisztánban vasárnap este befejeződött az elnökválasztás, amelyet megfigyelők szerint szinte teljesen biztosan a hivatalban lévő tekintélyelvű államfő, Gurbanguly Berdimukhammedow nyert meg.

Keresés