2012. február 3. péntek

febr. 3
6:03
Melyik a világ legdrágább városa? (Infostart)
Luanda, az olajban gazdag Angola poros, kaotikus és polgárháború tépázta fővárosa a világ legdrágább városa a külföldiek számára - írta honlapján a BBC.
febr. 3
6:06
Előre eltervelt vérfürdő? (Kripto Akadémia)
A hadsereget és a biztonságiakat teszik felelőssé a szerda esti egyiptomi futballtragédia miatt: Port Said városában a hazal csapat drukkerei a pályára áramlottak, s késekkel nekirontottak a kairói vendégcsapat játékosaira és drukkereire. Legalább 78-an meghaltak. A kairóiak a katonai vezetést vádolják, amely ellen tegnap tömegek tiltakoztak.
febr. 3
6:08
Bizonytalan a Putyin- Medvegyev tandem (Kripto Akadémia)
Érzékenyen reagál a tőzsde a decemberi parlamenti választások után kezdődött orosz tiltakozási hullámra. A politikai kockázatok megemelkedése miatt ez máris nagy, minimum 79,5 milliárd dolláros vesztességet jelentett az orosz gazdaságnak -írta tegnapi számában a Nyezaviszimaja Gazeta
febr. 3
6:10
Megdobálták Gázában az ENSZ főtitkárát (Kripto Akadémia)
Közel-keleti útja utolsó napján, tegnap, a Hamász által ellenőrzött Gázai övezetbe látogatott Ban Ki Mún ENSZ főtitkár, ahol barátságtalan fogadtatásban volt része.
febr. 3
6:39
Izrael áprilisban megtámadja Iránt? (Infostart)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy véli: egyre valószínűbbé válik annak a lehetősége, hogy Izrael már áprilisban támadást indít Irán ellen, így próbálva megakadályozni Teherán atomfegyverhez jutását - közölte csütörtökön az amerikai média.
febr. 3
6:57
Nem jutott egyetértésre a BT Szíria ügyében (Infostart)
Nem jutott egyetértésre az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) a további szíriai vérontást megakadályozni hivatott határozat tervezetéről, helyette új szövegváltozat készül, amelyet egyeztetésre elküldenek a tagállamok kormányainak - közölték diplomáciai források.
febr. 3
7:00
Zsákokba csomagolták a holttesteket (Metropol)
Műanyag zsákokba csomagolt hét holttestre - köztük egy volt hivatásos labdarúgó tetemére - bukkantak a Salvador nyugati részén fekvő Sonsonate városában.
febr. 3
7:02
Politikusnak állt a világ legkisebb nője (Metropol)
Politikusnak állt a világ legapróbb nője, a 76 centis indiai Dzsjóti Amge. Egy előnye mindenképpen van a dolognak: hívei könnyedén a vállukon vihetik a 18 éves hajadont.
febr. 3
7:15
Agyonlőttek több tüntetőt az egyiptomi rendőrök (Infostart)
Legalább két tüntetőt agyonlőttek egyiptomi rendőrök az ország északnyugati részén fekvő Szuezben, amikor éles lőszert bevetve próbálták megakadályozni, hogy tüntetők behatoljanak a helyi rendőrőrsre - közölték szemtanúk és kórházi források péntek hajnalban.
febr. 3
7:54
Politikusnak állt a világ legkisebb nője (Kripto Akadémia)
Politikusnak állt a világ legapróbb nője, a 76 centis indiai Dzsjóti Amge.
febr. 3
8:48
Összecsapások Pakisztánban (Metropol)
Lázadók és katonák összecsapásában meghalt 25 ember Pakisztán törzsek uralta északnyugati részén.
febr. 3
8:48
Izrael már áprilisban megtámadja Iránt? (Kripto Akadémia)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy véli: egyre valószínűbbé válik annak a lehetősége, hogy Izrael már áprilisban támadást indít Irán ellen, így próbálva megakadályozni Teherán atomfegyverhez jutását - közölte csütörtökön az amerikai média.
febr. 3
8:50
Kisiklott egy személyvonat Indiában (Metropol)
Legalább 15 ember meghalt és másik ötven megsérült Indiában, amikor egy személyszállító vonat összeütközött egy teherautóval egy sorompó nélküli kereszteződésben.
febr. 3
12:06
Hihetetlen hideg Ukrajnában (Kripto Akadémia)
Az utóbbi egy nap alatt 38-an fagytak meg Ukrajnában, s ezzel péntekre 101-re emelkedett a rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma az országban.
febr. 3
12:21
Korlátozták a szlovákiai parlamenti képviselők mentességét (Infostart)
Megszüntette a parlamenti képviselők, az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét pénteken a szlovák törvényhozás.
febr. 3
14:30
Forralt borral védik a majmokat (Metropol)
A majmoknak egy Kagor fajtájú vörösborból készítik a téli védőitalt, erősen cukrozva, gyümölcsdarabokkal és mézzel gazdagítva.
febr. 3
15:42
Összecsapások Kairóban és Szuezben (Metropol)
Összecsapások robbantak ki pénteken Kairóban a katonai hatalom végét követelő tüntetők és a rendőrség között; nem szűnik az erőszak Egyiptomban a szerda esti port-szaídi véres események óta, amelyek egy futballmérkőzés után zajlottak le.
febr. 3
16:36
Megúszhatja a vereckei emlékmű felgyújtója (Metropol)
Hatályon kívül helyezte az első fokú bíróság ítéletét és új tárgyalást rendelt el a vereckei magyar honfoglalási emlékmű egy évvel ezelőtti felgyújtása ügyében a Kárpátalja megyei fellebbviteli bíróság - adta hírül pénteken az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.
febr. 3
17:09
A Oneworld gépeivel elérhető a Malév célállomásainak zöme (Infostart)
A oneworld globális légiforgalmi szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó légitársaságok járataival elérhető a Malév célállomásainak zöme.
febr. 3
18:21
Sztrájkok az Air France-nál (Infostart)
Franciaországban hétfőtől csütörtökig sztrájkolnak az Air France-KLM légitársaság öt francia szakszervezetének dolgozói.
febr. 3
19:54
Ezrek tiltakoztak a politikai korrupció ellen (Metropol)
Szlovákia több városban ezrek tüntettek pénteken a politikai korrupció ellen. A mostani, sorrendben második megmozdulásra Pozsonyban, Nyitrán, Zsolnán, Zólyomban, Trencsénben, Kassán, Eperjesen és Poprádon került sor.
febr. 3
20:30
Az ORF-et letiltották a Facebookról (Metropol)
Törvénymódosítást szorgalmaznak az osztrák pártok, miután a médiahatóság Facebook-oldalai megszüntetésére kötelezte az osztrák közszolgálati rádiót és televíziót (ORF).
febr. 3
21:03
Hogyan lehet újjászervezni egy csődbe ment nemzeti légitársaságot? (Infostart)
Hogyan lehet újjászervezni egy csőd bement nemzeti légitársaságot? Erre lehet példa a svájci Swiss, amely a korábban megbecsült Swissair helyét vette át. A cég azonban valójában a német Lufthansa leányvállalata.
febr. 3
22:18
Két és fél évet kapott Amerikában a magyar hacker (Metropol)
Jogerősen két és fél év szabadságvesztéssel sújtotta a Baltimore-i Szövetségi Kerületi Bíróság pénteken azt a magyar hackert, aki 2010-ben feltörte a Marriott International számítógépes rendszerét, és azzal zsarolta meg a szállodaláncot, hogy ha nem hajlandó őt alkalmazni, közzéteszi bizalmas adatait.

Keresés