2012. február 8. szerda

febr. 8
0:03
Nap idézete: a Hamasz és a béke (Kitekintő)
Benjamin Netanjahu
febr. 8
5:30
Megvannak a magyarok gyilkosai? (Kripto Akadémia)
Az Al-Kaidával is kapcsolatban állhattak az Etiópiában két magyar turistát meggyilkoló terroristák az etióp hatóságok szerint. A támadást korábban egy helyi gerillaszervezet vállalta magára, a Terrorelhárítási Központ vezetője szerint pedig túszszedés volt az akció célja. A szemtanúk beszámolói azonban arra utalnak, hogy nem haszonszerzés miatt támadták meg őket.
febr. 8
5:48
Kevés a katona Oroszországban (Kripto Akadémia)
Az emberhiány sürgető feladattá tette az orosz hadsereg számára, hogy a jövő évig két és félszeresére növelje szerződéses katonáinak a számát. A vészharangot a tavalyi őszi sorozás riasztó tapasztalata húzta meg, amikor is kiderült, milyen kevesen jelentkeznek szolgálatra. Kétségessé vált, egyáltalán biztosítható-e az ország védelme.
febr. 8
5:50
Orosz-szír találkozó Damaszkuszban (Kripto Akadémia)
Damaszkuszba látogatott tegnap az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov, hogy tárgyalásokat folytasson Bassár el-Aszad szír elnökkel.
febr. 8
5:52
Félig elkészült az új román kormánylista (Kripto Akadémia)
A Boc kormány lemondása után Mihai Razvan Ungureanut, a külügyi hírszerzés vezetőjét kérte fel kormányalakításra Traian Basescu román államfő. A PNL elnöke, Crin Antonescu, az ellenzéki választási koalíció társelnöke azonnal elhatárolódott az új miniszterelnöktől, és jelezte: az ellenzéki pártok nem vesznek részt a miniszterek bizottsági meghallgatásában és nem szavazzák meg az Ungureanu…
febr. 8
5:54
Fukusima ismét forr (Kripto Akadémia)
Miközben Európa faggyal és hóval küzd, Japánban, a tavaly márciusi katasztrófában sérült fukusimai atomerőmű egyik reaktorában tegnap hajnalban ismét felszökött a hőmérséklet, vízzel kell hűteni a felhevült tartályt. Hiába érték el decemberben a hideg leállás állapotát, a további munkálatok újra instabil helyzetet teremthetnek.
febr. 8
6:21
2014 után kezdődhetne a két Komáromot összekötő új híd építése (Kitekintő)
Leghamarabb 2014 után kezdődhetne meg a Komáromot Révkomárommal összekötő új híd építése.
febr. 8
7:15
Bemutatkozott a Mikó Imre-terv (Kitekintő)
Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke a tervet a gazdasági autonómia megteremtéséhez vezető eszköznek nevezte, amelyre ráépülhetnek az egyéb autonómiák is.
febr. 8
7:17
Ukrajna: Elfogadhatják a nyelvtörvényt (Kitekintő)
Könnyen elképzelhető, hogy hamarosan életbe lép az Ukrajnában  élő kisebbségek, így a magyarság számára is előnyös nyelvtörvény.
febr. 8
7:33
Missouriban, Minnesotában és Coloradóban is Santorum nyert (Infostart)
A keddi missouri próba-előválasztás megnyerése mellett a minnesotai republikánus jelöltállító gyűléseken (caucusokon) is Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor kapta a legtöbb szavazatot, a voksok 53 százalékának összesítése alapján 45 százalékkal vezetett. A coloradói jelöltállító gyűléseken is ő győzött.
febr. 8
7:54
Újabb két Santorum-győzelem (Metropol)
A keddi missouri próba-előválasztás megnyerése mellett a minnesotai republikánus jelöltállító gyűléseken (caucusokon) is Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor kapta a legtöbb szavazatot, a voksok 53 százalékának összesítése alapján 45 százalékkal vezetett.
febr. 8
7:56
Santorum Coloradóban is nyert (Metropol)
Rick Santorum nyert kedden a coloradói jelöltállító gyűléseken - jelentette be a CNN-ben a Republikánus Párt coloradói elnöke.
febr. 8
8:09
Végre egy jó hír: ennek az egész ország örülhet majd (Kitekintő)
A csecsenföldi terrorista vezető a moszkvai ellenzéki tüntetések után egy videóban bejelentette: az orosz társadalom már nem támogatja Putyin rezsimét, ezért ezentúl csak katonai célpontokat fognak megtámadni.
febr. 8
8:12
Fokozódik a helyzet Szíriában (Metropol)
A Pentagon, valamint a közel-keleti térségért és Közép-Ázsiáért felelős amerikai Középső Parancsnokság (CENTCOM) megkezdte az amerikai haderő képességeinek előzetes áttekintését arra az esetre, ha Barack Obama elnök utasítást adna különböző lehetőségek kidolgozására Szíriával kapcsolatban - jelentette kedden a CNN hírtelevízió.
febr. 8
8:27
Dróntámadás Pakisztánban - legalább nyolcan meghaltak (Infostart)
Pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) mért rakétákkal csapást szerdán Pakisztán északnyugati törzsi területére, közel az afgán határhoz, nyolc feltételezett iszlamista fegyveres meghalt, kettő megsebesült - közölték a pakisztáni biztonsági erők.
febr. 8
8:27
Kormányátalakítás Romániában: majdnem semmi sem a régi (Kitekintő)
A Demokrata-Liberális Párt (PD-L) kedd délben közzétette az Ungureanu-kormány tárcavezetőinek listáját. Teljesen új arcok jönnek.
febr. 8
9:03
Elismerte a Hezbollah, hogy Irántól pénzügyi támogatást is kap (Infostart)
Elismerte kedden a Hezbollah vezetője, hogy Irán nemcsak morális és politikai, hanem pénzügyi és anyagi támogatást is nyújt a libanoni síita szervezetnek.
febr. 8
9:03
Kinek köszönhető a magas munkanélküliség? (Kitekintő)
A munkanélküliség drámai emelkedésére Szlovákiában nem a jelenlegi kormány, hanem még Robert Fico kormányának idejében, 2008 és 2010 között került sor – állítja a pozsonyi munkaügyi, szociális és családügyi minisztérium.
febr. 8
9:21
Síparadicsom épülhet Hargitafürdőn (Kitekintő)
Igazi síparadicsom kialakítását tervezi a csíkcsicsói közbirtokosság Hargitafürdőn – a közel 30 millió eurós projekt kivitelezéséhez önkormányzati, állami és magánfinanszírozásokért is lobbiznak.
febr. 8
9:42
Santorum mesterhármasa (Metropol)
Rick Santorum nem várt, fényes sikerét hozta a Republikánus Párt elnökjelölt-választási küzdelmének keddi, három államban megvívott fordulója: az ultrakonzervatív politikus a missouri próba-előválasztáson, valamint a minnesotai és a coloradói jelöltállító gyűléseken is győzni tudott.
febr. 8
10:33
Bugár: elkésett a szoros jobbközép együttműködés (Kitekintő)
Bugár Béla szerint késő a szorosabb jobboldali együttműködésről elmélkedni. A Híd elnöke így reagált az SDKÚ-DS elnökélnek, Mikuláš Dzurindának arra a felvetésére, hogy találkozzanak a jobboldali pártok és vitassák meg, azonosan látják-e a világot.
febr. 8
10:51
Tízezrek menekültek el otthonukból Észak-Kenyában (Infostart)
Két etnikai csoport erőszakos összetűzése miatt több tízezren menekültek el Észak-Kenyából a szomszédos Etiópiába - tájékoztatott közleményében az ENSZ illetékes szerve.
febr. 8
10:51
A zsidók miatt veszhet össze a kormány Amerikával (Kitekintő)
A kubai konszolidáció és a külföld felé megindított gazdasági és politikai nyitás ellenére máig vannak problémás ügyek a szigetország és az Egyesült Államok viszonyában.
febr. 8
11:09
Ma döntenek az alapkamatról (Kitekintő)
Ma délután 14 óra körül ül össze a lengyel jegybank monetáris tanácsa, a piaci várakozás szerint továbbra is 4,50%-on marad az alapkamat.
febr. 8
11:12
Hajléktalanokat fogad be egy bécsi bordély (Kripto Akadémia)
Hajléktalanoknak ad szállást egy bécsi nyilvánosház - számolt be róla az osztrák közszolgálati rádió.
febr. 8
11:27
Ismertette javasolt kormányának összetételét a román miniszterelnök-jelölt (Infostart)
Mihai Razvan Ungureanu kijelölt román miniszterelnök szerdán ismertette javasolt kormányának összetételét, amelyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) korábbi miniszterei is szerepelnek.
febr. 8
11:27
Nem ördögtől való a nemzeti kisebbségek kollektív joga (Kitekintő)
A nemzeti kisebbségek kollektív jogai nem ördögtől valók, a kisebbségeknek pedig szükségük van ilyen jogokra - fejtette ki kedden a parlamentben Vörös Péter.
febr. 8
11:29
Lavrov: A szíriaiaknak kell dönteniük Aszadról (Infostart)
A szíriaiaknak kell dönteniük elnökük, Bassár el-Aszad sorsáról a hatalom és az ellenzék közötti tárgyalások eredményeként - jelentette ki Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán, egy nappal azt követően, hogy Damaszkuszban tárgyalt.
febr. 8
12:21
Nem írhatnak könyvet a Gorilla-botrányról (Kitekintő)
A Fair-Play Szövetség szerint Tom Nicholson tervezett, a Gorilla-botrányról szóló könyve kiadásának megtiltása az állampolgárok szólásszabadsághoz való alkotmányos jogát veszélyezteti.
febr. 8
12:24
Maldív-szigetek: az új elnök egységre szólít (Metropol)
Nemzeti egységkormány megteremtését helyezte kilátásba szerdán a Maldív-szigetek új elnöke, miután elődje lemondott a hatalomról, aki azt hangoztatja, hogy kényszer hatására cselekedett, és lemondásra sürgeti utódját.
febr. 8
12:42
Rontotta a szlovén bankrendszer kockázati besorolását az S (Kripto Akadémia)
Gyengébb országkockázati csoportba sorolta át a szlovén bankrendszert szerdán a Standard & Poor's, egyebek mellett a magasnak ítélt rendszerszintű finanszírozási kockázatokra hivatkozva.
febr. 8
12:57
Százmilliárdos többletet hozott a január (Kitekintő)
107 milliárd forintos többlettel zárt a költségvetés januárban, amely főként annak köszönhető, hogy megugrottak az ÁFA-ból, jövedéki adóból és játékadóból származó bevételek.
febr. 8
13:00
Brookings: tíz éven belül globális tartalékvalutává válik a kínai jüan (Kripto Akadémia)
A következő évtized során globális tartalékvalutává válik a kínai jüan, amely a dollár vezető nemzetközi szerepét nem veszi ugyan át, ám erőteljesen meggyengíti azt - vélik az washingtoni székhelyű Brookings Intézet kutatói legújabb jelentésükben.
febr. 8
13:15
Több száz járatot töröltek a francia légi sztrájk miatt (Infostart)
Több száz járatot voltak kénytelenek törölni szerdán is a légitársaságok a francia repülőtereken a légi közlekedésben dolgozók harmadik napja tartó sztrájkja miatt. Az utasok előzetes értesítése miatt ugyanakkor nem alakult ki káosz a terminálokon.
febr. 8
13:15
Kőkemény beszólás: háborúval fenyegetik az országot (Kitekintő)
Izraeli fenyegetésekre reagláva Irán legfelsőbb vezetője a térség daganatának nevezte a zsidó államot, miközben az amerikai védelmi miniszter fél éven belülre jósolt egy izraeli megelőző csapást.
febr. 8
13:18
Ismertette javasolt kormányának összetételét a román miniszterelnök-jelölt (Kripto Akadémia)
Mihai Razvan Ungureanu kijelölt román miniszterelnök szerdán ismertette javasolt kormányának összetételét, amelyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) korábbi miniszterei is szerepelnek.
febr. 8
13:33
Újabb szankciókat tervez az EU Szíria ellen (Infostart)
Újabb szankciókat készít elő Szíria ellen az Európai Unió - közölte szerdán Brüsszelben egy magas rangú EU-tisztségviselő.
febr. 8
13:33
Csáky Pál: Bugár és a Gorillák (Kitekintő)
Jó ízlésű ember igyekszik gusztustalan vitáktól távol tartani magát. Vannak azonban helyzetek, amikor hallgatni vétek. A Gorilla-ügy tőlünk függetlenül pattant ki.
febr. 8
14:27
"Nem elég szigorú az EU Magyarországgal" - külföldi lapvélemények (Infostart)
A Die Welt című konzervatív német lap a magyarországi politikai helyzetről, míg a Handelsblatt az üzleti hangulat alakulásáról közölt összeállítást. A Neue Zürcher Zeitung című svájci lap és a pozsonyi Pravda Orbán Viktor országértékelőjéről számolt be, a Financial Times és a lengyel rádió honlapján megjelent írás szerzője az IMF/EU-programmal foglalkozik.
febr. 8
14:27
Őrizetben a Haqqani-hálózat két vezetője (Kitekintő)
Afgán és ISAF biztonsági erők egy közös művelet során őrizetbe vették a Haqqani-hálózat két tagját Kelet-Afganisztánban.
febr. 8
14:30
Külföldi sajtó - Orbán Viktor évértékelőjéről, forradalomról, populizmusról (Kripto Akadémia)
Die Welt című konzervatív német lap szerdán a magyarországi politikai helyzetről, míg a Handelsblatt az üzleti hangulat alakulásáról közölt összeállítást, a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap és a pozsonyi Pravda Orbán Viktor országértékelőjéről számolt be, a Financial Times és a lengyel rádió honlapján megjelent írás szerzője az IMF/EU-programmal foglalkozik.
febr. 8
15:03
Mindjárt jönnek az Egis adatai (Kitekintő)
Az Egis a mai tőzsdezárás után (17:05) közli negyedéves számait: a konszenzus 4%-os emelkedéssel számol az üzemi eredményben, amellyel 4,6 milliárd forintra emelkedne az összeg.
febr. 8
15:06
Nem a magyargyilkos etiópokat fogták el (Metropol)
Bár az Etiópiában elfogott terroristák tagjai az al-Kaida terrorszervezetnek, e bűnözők nem hozhatók összefüggésbe azzal a támadással, amelyben magyar kutatókat is megöltek - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán
febr. 8
15:21
Kárpátaljai delegációt fogadott a Kisebbségi Munkacsoport (Kitekintő)
Gál Kinga fideszes EP-képviselő meghívására az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának ülésére érkezett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetősége.
febr. 8
16:15
Korrupcióval vádolják az elnöki szék várományosát (Kitekintő)
Korrupció vádjával illette egy angolai újságíró a szeptemberi választásokon nagy eséllyel induló Manuel Vicentét.
febr. 8
16:33
Erről is a szocik tehetnek? Óriásira nőtt az államadósság (Kitekintő)
Mianmar külföldi adóssága meghaladja a 11 milliárd dollárt is - derül ki az először közzétett hivatalos adatokból.
febr. 8
17:09
Komoly sikert ért el a Richter (Kitekintő)
Megérkezett az első várva-várt eredmény a cariprazine tesztek kapcsán: egyes típusú bipoláris depresszióban kedvező értékekről számolt be a vállalat.
febr. 8
17:27
Megválasztották Finnország új elnökét (Kitekintő)
Február 6-án megválasztották Finnország 12. elnökét, a konzervatív Sauli Niinistö egyértelmű többséggel nyert a második fordulóban.
febr. 8
18:21
A TOP 09 kiáll az egyetemek mellett (Kitekintő)
A csehországi koalíciós kormány egyik pártja, a Karel Schwarzenberg által vezetett TOP 09 a felsőoktatási törvény körüli vitában az egyetemek mellé állt.
febr. 8
18:39
Mit tehetnek a szlovák állampolgárságukat elveszítő magyarok? (Infostart)
Az Emberi Méltóság Tanácsához fordult annak a csaknem százéves szlovákiai nőnek a családja, akitől elvették a szlovák állampolgárságát, mert felvette a magyart.

Keresés