2012. február 4. szombat

febr. 4
5:12
Háborús hisztéria a Közel-Keleten (Kripto Akadémia)
Egyre inkább háborús őrület uralkodik el a Közel-Keleten Irán vitatott nukleáris programja kapcsán. Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hamenei ajatollah tegnap megtorlással fenyegetőzött azok után, hogy Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy Izrael már áprilisban megtámadja Iránt.
febr. 4
5:48
Rövidzárlat a Sarkozy-táborban (Kripto Akadémia)
Összekuszálódtak Sarkozy francia államfő politikai táborának a hívei, annak a hatására, hogy a legfrissebb közvélemény kutatások változatlanul a szocialista elnökjelölt biztos győzelmét jelzik. Súlyosbítja a helyzetet, hogy egy meggondolatlan nyilatkozatával ezt az állapotot maga Sarkozy provokálta ki.
febr. 4
5:50
Támadják az olasz kormányfőt szavaiért (Kripto Akadémia)
Nagy megütközést keltett hazájában Mario Monti olasz miniszterelnök egy sajátos kijelentésével. Szerinte ugyanis túlságosan is unalmas, ha valaki egy munkahelyen van.
febr. 4
5:52
London szerint Vilmos küldetése "rutinszerű" (Kripto Akadémia)
Philip Hammond brit védelmi minszter visszautasította vádakat, hogy a brit trónörökös fiának falkland-szigeteki bevetése Argentina iránti "provokáció" lenne. Vilmos herceg a brit királyi légierő helikopterpilótájaként hat hetet szolgál majd az argentin partoktól 480 kilométerre fekvő, brit fennhatóság alatt lévő Falkland-szigeteken.
febr. 4
5:54
Marad a NATO Afganisztánban (Kripto Akadémia)
A NATO 2014 végéig marad Afganisztánban - közölte a védelmi miniszterek tegnap zárult brüsszeli ülése után Anders Fogh Rasmussen, az észak-atlanti szövetség főtitkára.
febr. 4
5:56
Migráció fenyeget Tunéziában? (Kripto Akadémia)
Az arab tavasz nyomán egy izraeli kormányminiszter felszólította a még Tunéziában maradt zsidó közösséget, hogy a saját biztonságuk érdekében hagyják el az afrikai országot, s költözzenek Izraelbe.
febr. 4
9:39
A szürke eminenciás már elnök akar lenni (Kitekintő)
Mihail Prohorov, Oroszország harmadik leggazdagabb embere politikai babérokra tör. Ismerje meg politikai programját és a jelenlegi hatalomhoz fűződő viszonyát.
febr. 4
9:57
Tüntetési hullám ezen a hétvégén is (Kitekintő)
Oroszországban nagyszabású tiltakozó megmozdulások kezdődtek szombaton a tisztességes választásokért és a hatalom ellen.
febr. 4
10:00
Angela Merkel három kérdése (168 Óra Online)
Angela Merkel rövid üzenete látható-hallható néhány napja az Interneten, amelyben a kancellár a kormány országos közvélemény-kutatásában való részvételre hívja meg a németeket. Azoktól három nagy kérdéskörben várnak javaslatokat: „Hogyan akarunk együtt élni?“, „Miből akarunk élni?” és “Hogyan akarunk tanulni?” Bárki akár névtelenül megírhatja véleményét és hozzászólhat mások javaslataihoz. A…
febr. 4
11:12
Hadgyakorlatot kezdett az iráni Forradalmi Gárda (Metropol)
Egy hónapos hadgyakorlatot kezdett szombaton az iráni Forradalmi Gárda a nemzetközi olajkereskedelem szempontjából stratégiai fontosságú Hormuzi-szoros közelében.
febr. 4
11:27
Ilonka néni panaszát elutasították (Kitekintő)
A válasz összegzéseként megfogalmazzák, hogy a beadvány és a panasz, melyet Tamás Ilonka néni és Tamás Anikó a kerületi hivatalhoz eljutatott, megalapozatlan.
febr. 4
12:21
Tojással dobálták a kormányhivatalt (Kitekintő)
Péntek délután több szlovákiai városban is tüntettek a Gorilla-ügy miatt. A legtöbben Pozsonyban demonstráltak, legalább 10 ezren, a kormányhivatal épületét banánnal és tojással dobálták meg.
febr. 4
13:33
A szomszédban már 122 halottja van a szörnyű hidegnek (Infostart)
Ukrajnában 122-re emelkedett az egy hete tartó rendkívüli hideg halálos áldozatainak száma.
febr. 4
14:27
Választások: meglepetésekkel teli hullámvasút (Kitekintő)
A többségben isztalmista ellenzéknek a helyek kétharmadát sikerült megszereznie, a női képviselők azonban elvesztették mandátumaikat. Elemzők szerint hamarosan meg fog bukni az új parlament.
febr. 4
14:48
Kiszabadítottak a fogságból egy magyar nőt Egyiptomban (Metropol)
Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - mondta el Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete.
febr. 4
15:03
Kiszabadítottak a fogságból egy magyar nőt Egyiptomban (Infostart)
Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - mondta el Kveck Péter, Magyarország kairói nagykövete.
febr. 4
15:21
EMNP: Marosvásárhely közös ügyünk! (Kitekintő)
Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt megbízott elnöke szerint a Maros megyei RMDSZ vezetői újból megszegték adott szavukat, és cserbenhagyták Marosvásárhely magyar polgárait.
febr. 4
15:57
Fogságból szabadult a magyar nő (Kitekintő)
Több hónapos fogságból kiszabadítottak egy magyar nőt az egyiptomi Hurghadában - mondta el Magyarország kairói nagykövete.
febr. 4
15:59
Szomália: vége az éhínségnek? (Kitekintő)
Az ENSZ örömteli hírt közölt pénteken: véget ért az éhínség Szomáliában. De mégis meddig és mennyire van ok az örömre?
febr. 4
16:36
Európában egyre gyorsabban terjed a járvány (Metropol)
Európában növekvő ütemben terjed az influenza - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalos facebook-oldalán szombaton.
febr. 4
16:51
Bashir háborúzna Dél-Szudánnal (Kitekintő)
Kemény retorikával üzent déli szomszédjának a szudáni elnök. Ha nem tudnak megállapodni az olaj tranzitszállításának árában, Kartúm kész háborút indítani.
febr. 4
17:45
Az MPP tüntetni akar az RMDSZ ellen (Kitekintő)
Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt országos elnöke február 10-ére a marosvásárhelyi Köcsög utcába hívja a gazdasági, társadalmi és kisebbségi sorsukkal elégedetlen magyarokat
febr. 4
18:03
Bármikor robbanhat az időzített bomba (Kitekintő)
Száz éve ég a balkáni lőporos hordó kanóca. Az I. Balkán-háború hozta felszínre a balkáni nemzetek máig tartó ellentéteit. Lehet-e végleges béke, együttműködés az Európai Unión belül?
febr. 4
18:05
Zavargások Bamakóban, megbénult a főváros (Kitekintő)
Fekete füst, kihalt utcák és betört kirakatok. Az elégedetlen malik a hadsereg lázadókkal szembeni tehetetlenségét nehezményezik.
febr. 4
19:18
Oroszország és Kína megvétózta a Szíria elleni BT-határozatot (Metropol)
Oroszország és Kína szombaton megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának nyugati és arab országok által támogatott, Szíriát elítélő határozati javaslatát, amely a hatalomból való távozásra szólította volna fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt.
febr. 4
19:20
Interjú Orbán Viktorral a Le Monde-ban (Metropol)
Egyoldalas interjút közölt Orbán Viktorral a Le Monde című francia napilap szombat délután megjelent száma, amelyben a miniszterelnök egyebek mellett politikai orientációját, valamint aktuális belpolitikai témákat érintő kérdésekre válaszolt.
febr. 4
19:51
Clinton: Európa Washington stratégiai partnere marad (Infostart)
Az Egyesült Államok továbbra is stratégiai partnerként tekint Európára, ezen nem változtat, hogy új védelmi koncepciójában az ázsiai-csendes-óceáni térségre, valamint a Közel-Keletre koncentrál - fejtette ki az amerikai külügyminiszter és védelmi miniszter Münchenben.
febr. 4
22:15
Majdnem kétszázezer ember vonult az utcákra Moszkvában (Infostart)
Az orosz ellenzék karneváli hangulatú felvonuláson követelte a kormányfő leváltását, Vlagyimir Putyin hívei pedig ellenük tüntetettek az elnökválasztás előtt egy hónappal.
febr. 4
22:17
Romney a favorit Nevadában (Infostart)
Nevadában szombaton megkezdődtek a Republikánus Párt jelöltállító gyűlései (caucusok). A versenyben maradt négy elnökjelölt-aspiráns közül három az utolsó órákig kampányolt a sivatagi államban annak érdekében, hogy novemberben ő lehessen Barack Obama elnök hivatalos kihívója.

Keresés