2012. február 4. szombat

febr. 4
5:12
Pert nyert a Népszava a VII. kerület ellen (Alternatív Energia)
Első fokon megnyerte a Népszava azt a sajtópert, melyet a fideszes irányítású VII. kerületi önkormányzat indított lapunk ellen.
febr. 4
5:14
Rogán Abu-Dzabiból támadta Tarlóst (Alternatív Energia)
Szaúd Arábia után újabb arab területet vett célba a kormánypárt: míg a közel-keleti királyságban gazdasági tárgyalóként Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert vetették be, addig az Egyesült Arab Emirátusokba az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökét delegálták.
febr. 4
5:16
7en a 7ről (Alternatív Energia)
Eheti kérdésünk: Ön mennyi ideig várakoztatna meg egy menetrendszerinti repülőgépet?
febr. 4
5:18
Geréb Ágnes pere másodfokon folytatódott (Alternatív Energia)
A Fővárosi Ítélőtáblán megkezdődött Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társai ügyének másodfokú tárgyalása; Geréb Ágnest a Fővárosi Bíróságon tavaly március végén első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték, továbbá öt évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától.
febr. 4
5:20
Megbüntetik az ittas szegényeket (Alternatív Energia)
Szigorú, már-már embertelen eljárást követel meg a belügyminiszter a rendőrségtől, illetve a települési jegyzőktől, a hideg időjárástól szenvedő szegényekkel kapcsolatban. Mint Pintér Sándornak a Népszava birtokába került körleveléből kiderül, a rendőrségnek folyamatosan razziáznia kell a szeszes italokat árusító vendéglátóipari egységekben.
febr. 4
5:22
Nem kapkodják el az egyházi ajánlásokat (Alternatív Energia)
Egyelőre nem érkezett meg a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) bizottságának állásfoglalása arról, hogy melyik, az új egyházügyi törvény nyomán egyesületté átminősített egyházak felelnek meg a jogszabályi feltételeknek. Erről az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának titkársága adott tájékoztatást - tudta meg lapunk Nyakó István szocialista képviselőtől.
febr. 4
5:24
Lázár moderálta magát az Erstével szemben (Alternatív Energia)
Mégsem kér azonnali kormányzati és parlamenti beavatkozást Hódmezővásárhely és az Erste Bank kötvényvitájában a város. Bár Lázár János polgármester, a Fidesz frakcióvezetője korábban ezzel fenyegetőzött, a közgyűlés tegnap úgy döntött, hogy előbb megpróbálnak tárgyalásokkal dűlőre jutni a pénzintézettel és elérni, hogy a bank osztozzon a várossal a svájci frank-forint árfolyamváltozásából fakadó…
febr. 4
5:26
Szájerné elkezdheti a bírók kijelölését (Alternatív Energia)
Noha Handó Tünde (Szájerné), az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke korábban még úgy nyilatkozott: az ügyek áthelyezését "végső, kivételes eszköznek" tartja, amely azt szolgálja, hogy a perek ésszerű határidőn belül befejezhetők legyenek, az utóbbi néhány hét történéseiből sejthető: alaposan kihasználják majd az új igazságszolgáltatási törvények nyújtotta lehetőségeket.
febr. 4
5:28
Zavartalan Schmitt-vizit (Alternatív Energia)
Egyetlen ember tüntetett, illetve próbálkozott demonstrálni a köztársasági elnök tegnapi, Debreceni Egyetemen tett látogatása idején. Az előzetes sajtóhírekkel szemben tehát nem lepték meg tiltakozó akciókkal Schmitt Pált az intézmény hallgatói, noha a nyugalomért a szervezők minden meg is tettek. A plágiumbotrányát csaknem egy hónap alatt tisztázni képtelen Schmitt "tisztességes helytállásra"…
febr. 4
5:30
Mégsem terrorista Brad Pitt? (Alternatív Energia)
Négy hónapja nyomoz a rendőrség - ügyészi javaslatra meghosszabbítva az eljárást - az amerikai mozisztár Brad Pitt magyarországi filmforgatása ügyében. A vizsgálat határideje napokon belül lejár, de még ma sem tudni, hogy vádemelés vagy az eljárás megszüntetése lehet az ügy vége. A terrorelhárítás szerepe is vitatott az eljárás jogalapjában. A legvalószínűbb, hogy Pitték mentesülnek a…
febr. 4
5:51
Az államfőt ábrázoló maszkban támadt a McDonald's-os rabló (ATV)
Egy félautomata pisztollyal kényszerítette őket arra, hogy átadjanak minden pénzt a kasszából.
febr. 4
7:03
„Tornázzatok, kocogjatok” Miniszteri tanács a hideg ellen (ATV)
Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztere azt tanácsolta honfitársainak, hogy tornázzanak és kocogjanak rendszeresen, hogy átvészeljék a rendkívüli hideget. Keleti szomszédunkban már száz fölé emelkedett az egy hete tartó, mínusz 30 fokos hideg halálos áldozatainak száma. Közben Ausztriában harminc százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezését mérték. A magyar Földgázszállító szerint, bár…
febr. 4
7:21
Kiállnak a független magyar filmszakma mellett (ATV)
A filmszakma emblematikus alakjai gyűltek össze a 43. magyar filmszemlén Tarr Béla meghívásásra. A Cannes-i és a berlini filmszemle vezetői így demonstrálták hogy támogatják és kiállnak a független magyar filmszakma mellett. A velencei filmfesztivál vezetője a Malév reggeli leállása miatt nem tudott ideutazni, így ő levélben üzente ugyanezt. Az idei mustra állami támogatás nélkül valósult meg,…
febr. 4
8:15
Még életveszélyes a Balaton jege (ATV)
A vízimentők és a vízirendőrök türelemre kérik azokat, akik korcsolyázni szeretnének a Balatonon, annak ugyanis még nem biztonságos a jege. A szakemberek az javasolják, hogy ha valaki sportolni szeretne, akkor olyan helyen tegye, ahol az önkormányzatok megfelelő biztosítás mellett kijelöltek korcsolyapályákat. Az egyik elsőt ma a vízimentők segítségével és biztosításával Tihanyban ki is jelölték.…
febr. 4
8:33
Nevada államért harcolnak a republikánus elnökaspiránsok (ATV)
Jelöltállító gyűléseket (caucusokat) tart szombaton az amerikai Nevada államban a Republikánus Párt, amelynek hivatalos elnökjelöltségért négy aspiráns maradt versenyben.
febr. 4
8:51
Gorilla-botrány: rendőrség vetett véget a szlovákiai tüntetésnek (ATV)
Rendőrségi közbeavatkozás vetett véget a szlovák fővárosban péntek este a Gorilla-botrány miatti tiltakozássorozat után kitört randalírozásnak, az incidensben három rendőr megsebesült, három tüntetőt pedig előállítottak.
febr. 4
8:53
IMF: Szaúd-Arábia több befizetés ellenében több beleszólást kér (ATV)
Az IMF Rijádban tartózkodó főigazgatója a globális gazdasági kilátások jobbítása érdekében az IMF 500 milliárd dolláros európai válságkezelési alapjához való hozzájárulásra kérte fel Szaúd-Arábiát.
febr. 4
8:55
Két és fél év börtönt kapott a magyar hacker (ATV)
Jogerősen két és fél év szabadságvesztéssel sújtotta a Baltimore-i Szövetségi Kerületi Bíróság pénteken azt a magyar hackert, aki 2010-ben feltörte a Marriott International számítógépes rendszerét, és azzal zsarolta meg a szállodaláncot, hogy ha nem hajlandó őt alkalmazni, közzéteszi bizalmas adatait.
febr. 4
8:57
Gólyahír: megszületett a magyar sorozatsztár babája (ATV)
Megszületett Szorcsik H. Viki első gyermeke. A Jóban Rosszban sorozat egykori Bencsik Beája azután tűnt el a képernyőről, hogy kiderült, babát vár.
febr. 4
9:09
200 áldozat Szíriában, megostromolták a kairói és berlini nagykövetséget (ATV)
Több mint kétszáz embert megöltek, sokakat megsebesítettek (a kormányerők által kilőtt) gránátlövedékek szombatra virradóra a közép-szíriai Homsz városában - közölte Rami Abdel Rahman, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR) nevű jogvédő szervezet elnöke.
febr. 4
9:24
Másodfokú riasztást adtak ki 8 megyére a havazás miatt (Metropol)
A BKV járatok rendben elindultak. Nyolc megyére másodfokú riasztást adtak ki. Székesfehérváron kihűlt és meghalt egy idős asszony. Egy út már járhatatlan Borsod megyében. Mintegy száz esethez riasztották a katasztrófavédőket. Tizenegy vonat közlekedik jelentős, 80-120 perces késéssel. Hóhelyzet percről percre.
febr. 4
9:26
Lapszemle - 2012.02.04 (Metropol)
Több mint egymillió embernek van adótartozása; 15-20 milliárd euró lehet az IMF védőháló összege; Oszkó szerint megmenthető lett volna a Malév.
febr. 4
9:39
Országos vadászati ellenőrzést tartanak (Infostart)
Országos átfogó vadászati ellenőrzést tartanak szombaton a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság (MgSzH) vadászati és halászati osztályának koordinálásával a megyei kormányhivatalok, a megyei rendőrhatóságok és az állategészségügyi hatóság megyei szervezetei - közölte az MgSzH.
febr. 4
9:42
Farkas Flórián: nem igaz, hogy a romák nem tudnak megélni (Metropol)
"Aki ma élni és dolgozni akar idehaza, annak minden lehetősége megvan erre" - így nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke arra a hírre reagálva, hogy Mohácsi Viktória roma politikus, aki idehaza nem talált megélhetést, a Népszabadság szerint Kanadába ment azzal a szándékkal, hogy politikai menedékjogot kér.
febr. 4
9:44
Csökkent a pártok száma tavaly (Metropol)
Megszűnt például a Bizonytalanok vagy Nem Szavazók Pártja, a Dolgozók Magyarországi Pártja és az Istennel a Nemzetért és a Rászorulók Igazságáért Párt, igaz, nyilvántartásba vették a Szegénységben Élők Pártját csakúgy, mint a Nehezebben Élők Pártját.
febr. 4
9:45
20 éve nem látott tüntetésekre számítanak Oroszországban (ATV)
Oroszországban nagyszabású tiltakozó megmozdulások kezdődtek szombaton a tisztességes választásokért és a hatalom ellen.
febr. 4
9:57
Kis Norbert: Sikertörténet a diákhitel (Infostart)
Akár ahhoz is vezethet a felsőoktatási intézmények négy éves tervkészítési kötelezettsége, hogy néhány iskola más keretek között folytatja majd munkáját -mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis Norbert, helyettes oktatási államtitkár.
febr. 4
10:15
Minden út járható az országban (Infostart)
Az Útinform szombat reggeli tájékoztatása szerint minden út járható az országban, elzárt település nincs.
febr. 4
10:17
A rendőrség 38 embert mentett meg a kihűléstől (Infostart)
Összesen 38 embert vittek a rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közterületekről melegedőkbe - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel. Öt főúton - a 6-oson, az 56-oson, az 58-ason, a 66-oson és a 67-esen - hóláncot kell használniuk az autósoknak.
febr. 4
10:33
Varga Mihály: 15-20 milliárd eurós védőháló lehet (Infostart)
Az IMF-EU-megállapodás nyomán létrejövő pénzügyi biztosíték lehetőséget teremt arra, hogy a forintárfolyam stabilizálódjon, az állampapírhozamok csökkenjenek, s így több tízmilliárdos megtakarítás jelentkezzen a büdzsében - jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
febr. 4
10:51
Indulhat az új érdekegyeztető fórum (Infostart)
Hétfőn megállapodás születhet a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának ügyrendjéről a Magyar Nemzet szerint.
febr. 4
10:53
Normalizálódott a helyzet Ferihegyen (Infostart)
Normalizálódott az utasforgalom a Liszt Ferenc repülőtéren, a Malév-jeggyel rendelkező utasok tájékozódtak a lehetőségekről - mondta el Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) kommunikációs igazgatója.
febr. 4
10:55
Meghalt Csurka István (Infostart)
Életének 78. évében meghalt Csurka István író, politikus.
febr. 4
10:57
Meghalt Csurka István (ATV)
Életének 78. évében meghalt Csurka István - tudatta Papolczy Gizella, az író, politikus, dramaturg hozzátartozója szombat délelőtt az MTI-vel. A MIÉP elnöke január közepén, kórházi kezelését megszakítva még megjelent egy, a kormány melletti szimpátiafölvonuláson Szegeden, ahol beszédet is mondott. Csurka neve legutóbb az Új Színház ügye kapcsán merült fel, őt szerette volna intendánsául a frissen…
febr. 4
11:09
Hoffmann Rózsa is megszólalt a plágiumügyben (Infostart)
Elítélte a plágiumot az oktatási államtitkár egy lapinterjúban a Schmitt Pál köztársasági elnököt ért vád kapcsán. Az államfő népszerűségéből is vesztett az elmúlt hetekben.
febr. 4
11:30
Meghalt Csurka István (Alternatív Energia)
Életének 78. évében meghalt Csurka István - tudatta Papolczy Gizella, az író, politikus hozzátartozója szombat délelőtt az MTI-vel.
febr. 4
11:30
Meghalt Csurka István (Metropol)
Életének 78. évében meghalt Csurka István - tudatta Papolczy Gizella, az író, politikus hozzátartozója.
febr. 4
12:03
Több térségben másodfokú riasztás van érvényben a hófúvás miatt (Infostart)
Hófúvás miatt Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Somogy megye egyes térségeire másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 4
12:05
Így óvjuk magunkat az extrém hidegben! (Infostart)
Aki autóval utazik, vigyen magával meleg takarót, termoszban meleg folyadékot - javasolja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Krónikus betegségben szenvedők lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban extrém hideg időben, míg tömény alkoholos italok fogyasztása nem ajánlott, mert növeli a végtagok hőleadását, elősegíti a kihűlést.
febr. 4
12:09
Oroszországnak nem felel meg az ENSZ Szíriáról szóló javaslata (ATV)
Az orosz külügyminiszter kemény hangvételű nyilatkozatban figyelmeztetett szombaton arra, hogy Oroszországnak egyáltalán nem felel meg az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé beterjesztett, Szíriáról szóló határozati javaslat, s annak szavazásra bocsátása botrányba fullad.
febr. 4
12:21
Egymilliónál többen tartoznak adóval (Infostart)
Tavaly év végén 1,1 millió embernek volt adótartozása, ez 50 ezerrel több, mint egy évvel korábban.
febr. 4
12:23
Navracsics: Legyen az állam az üzleti szféra szövetségese (Infostart)
Az állam az üzleti szféra stratégiai szövetségese kell, hogy legyen, a kormányzati politikának pedig mindig a közjót kell szolgálnia - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Wekerle Sándor tudományos emlékkonferencián szombaton Budapesten.
febr. 4
12:27
Irán hadgyakorlattal válaszol a nyugati fenyegetésekre (ATV)
Fenyegetésre fenyegetéssel válaszol Irán - figyelmeztetett Ali Hamenei ajatolláh, miután az Egyesült Államok és az európai országok pénzügyi és olajipari szankciókkal akarják kikényszeríteni, hogy Teherán adja fel atomfegyver kifejlesztésére irányuló szándékát.
febr. 4
12:29
Hűtlenek: botrányok kísérik a filmet (ATV)
A filmhez illően botrányosra sikerült a francia "Hűtlenek" című mozifilmet beharangozó reklámkampány.
febr. 4
12:31
Rogán nem akar főpolgármester lenni (ATV)
Az új légitársaság tiszta lappal indulhatna, a mostani menedzsmenttel pedig sikeresen működhetne, hiszen a Malévot is sikerült üzemi veszteség nélkül működtetniük.
febr. 4
12:39
ORFK: nem nőtt a balesetek száma (Infostart)
Számottevően nem nőtt a balesetek száma az ország közútjain, de a rendőrség arra kéri az autósokat, hogy csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges, és járművük kifogástalan műszaki állapotban van.
febr. 4
12:42
Malév- Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a légitársaság leállása (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint elkerülhető lett volna a Malév leállása, ha a kabinet figyelembe veszi azokat a megoldási javaslatokat, amelyeket a Bajnai-kormány Oszkó Péter vezette pénzügyminisztériuma kidolgozott.
febr. 4
12:44
Ismét normális az utasforgalom a repülőtéren (Alternatív Energia)
Normalizálódott az utasforgalom a Liszt Ferenc repülőtéren, a Malév-jeggyel rendelkező utasok tájékozódtak a lehetőségekről - mondta el Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) kommunikációs igazgatója szombaton reggel az MTI-nek.
febr. 4
12:45
Lezárult a Lance Armstrong elleni doppingeljárás (ATV)
A hétszeres Tour de France győztes ügyvédje szerint a médiában megjelent számos „spekuláció” miatt szükség volt az ügyben egy végleges, hivatalos állásfoglalás megszületésének.
febr. 4
13:00
Navracsics: a közjót kell szolgálnia a kormánynak (Metropol)
Az állam az üzleti szféra stratégiai szövetségese kell hogy legyen, a kormányzati politikának pedig mindig a közjót kell szolgálnia - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Wekerle Sándor tudományos emlékkonferencián szombaton Budapesten.

Keresés