2012. február 21. kedd

febr. 21
0:06
GTi Concept: egy legenda újjászületése (ATV)
Az első benyomás vizuális: azonnal szembeötlik a GTi Concept megpillantásakor. A nagyon mélyvörös fényezés fekete csillogásával az egész karosszériát öltözteti. Kicsit közelebbről nézve a motorháztető és a tető elárulja titkát: pepita motívum rejtőzik a többrétegű fényezés alatt!
febr. 21
0:24
Peugeot 4008 (ATV)
Összhangban a Peugeot választékbővítő és fejlesztési stratégiájával, a 4008 bevezetése Európán kívül kezdődik, egy olyan piacon, ahol értékesítésének 70 százalékát várják. Az egyéni és elegáns 4x4-es SUV, a 4008, modern választ ad a terepjárók nagyon fontos kategóriájában.
febr. 21
4:54
"Mégis lehet" Ketten élnek 27 ezerből (ATV)
"Adósságom nincs, tisztességgel élem az életem, három gyermeket felneveltem."
febr. 21
5:30
Szakad a szolidaritás, kizárták Árok Kornélt (Alternatív Energia)
Váratlanul érte a döntés Árok Kornélt: a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnökét "a három másik társelnök és az alapítók többségének kezdeményezésére" kizárták a szervezetből. Árok lapunknak úgy fogalmazott, azt látja, hogy a háttérből "valamilyen politikai erő" mozgatja a szálakat, vélhetően ez állhat a személyét érintő döntés mögött is.
febr. 21
5:30
„Foglalkozzanak közügyekkel” Kövér középiskolásokat győzködött (ATV)
Parlamenti különórát tartottak középiskolás diákoknak az Országházban. A rendhagyó órára most először engedtek be kamerákat. Kövér László házelnök a Parlamentről, és a demokrácia értékeiről beszélt a gyerekeknek, és arról győzködte őket, hogy foglalkozzanak a közügyekkel, és rázzák fel apátiába süllyedt társaikat. Az érettségi előtt álló tanulók aggódnak a változó felsőoktatási keretszámok miatt.
febr. 21
5:32
Fideszes marakodás folyik a BKV-ért (Alternatív Energia)
A BKV fideszes hatalmi harc áldozata, és a Malév sorsára jutva március végére fizetésképtelenné válhat - mondta Mesterházy Attila.
febr. 21
5:34
Palira venné a kormány az Európai Bizottságot (Alternatív Energia)
Ezentúl az Országos Bírói Tanács (OBT) "kollektív döntése" alapján maradhatnak a testületnél azok a bírák, akik már betöltötték az általános öregségi nyugdíjkorhatárt, mégis kérelmezik jogviszonyuk fenntartását - derült ki a kormányszóvivő szavaiból.
febr. 21
5:36
Egyelőre jótékony hó takarja be Kolontárt (Alternatív Energia)
Amíg a vörösiszaptározó nincs lezárva vagy lefedve, a szétszálló por bármikor újra gondot jelenthet - összegezte a kolontári helyzetet lapunknak Tili Károly. Miután a napokban az erős szél széthordta a tározó környékéről a vörösiszapport, a polgármester a Belügyminisztériumhoz fordult megoldási javaslatokért, amire reményei szerint hamarosan válaszolnak.
febr. 21
5:38
Martonyi repülőútja: szálltak rendelkezésre (Alternatív Energia)
A legtöbb országnak van különgépe - még a kicsi Szlovéniának is - ám a magyar kormányrepülő még a nyolcvanas évek végén "nyugalomba vonult", így a miniszterek, legalábbis elvben, bármilyen gépen utazhatnak - reagált Jeszenszky Géza volt külügyminiszter arra a hírre, hogy Martonyi János külügyminiszter egy, a Fidesz-közeli cégekhez sorolt Vegyépszer által felajánlott repülőn utazott Líbiába.
febr. 21
6:21
Hány új busz kellene a BKV-nak a normális működéshez? (Infostart)
Rövid időn belül le kellene cserélni a BKV több száz buszát - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Eközben az MSZP szerint a BKK-ra fordított milliárdokat a BKV-ra kellene költeni.
febr. 21
6:24
Újabb módosítás: így „ösztönöznének” 800 ezer magyart Orbánék (ATV)
A szocialista Nemény András szerint az egészséges, emberhez méltó élethez való jogot sérti a cukorbetegeket érintő rendeletmódosítás. Egy új miniszteri rendelet ugyanis egészségügyi értékekhez köti egyes készítmények ingyenességét. Az egészségügyi államtitkár szerint, ők csak ösztönözni szeretnék a hazai mintegy 800 ezer cukorbeteget, hogy tegyenek egészségükért illetve több pénz maradjon a…
febr. 21
6:42
Nyilvános a szégyenlista - nézze meg, kik vannak rajta (168 Óra Online)
Miskolc nyilvánosságra hozta, hogy ki mennyi helyi adóval tartozik az önkormányzatnak; a listát az önkormányzat a honlapján tette nyilvánossá - tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője hétfőn az MTI-t.
febr. 21
7:18
Megmentik Görögországot - cserébe "fájdalmas lépéseket" kell hoznia Athénnak (ATV)
Tizenkét órás tárgyalás után az euróövezeti országok pénzügyminiszterei megállapodtak a második görög mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós támogatási csomagot és az államadósság 121 százalékra történő leszorítását tartalmazza. Arra, hogy szükségessé válhat-e a görög támogatási modell alkalmazása más országok esetében is, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekkel foglalkozó…
febr. 21
7:33
Gyurcsány Ferenc is értékeli az évet (Infostart)
Ma tartja meg évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetője.
febr. 21
7:36
Amerikai elnökválasztás: Santorum népszerűsége megelőzte Romney-ét (ATV)
Nyolc százalékponttal maga mögé utasította Rick Santorum Mitt Romneyt az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok országos támogatottságában – derült ki a Gallup legfrissebb közvélemény-kutatásából.
febr. 21
7:38
Hiányszakmával rendelkező orvosok is százával vándorolnak külföldre (ATV)
Tavaly csaknem kétszáz olyan szakorvos kérte a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt, akinek a szakterülete Magyarországon már így is hiányszakmának számít - derül ki az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) által az MTI-nek küldött adatokból.
febr. 21
7:40
„Turul Airlines” Kacagtak a jobbikos ötletén (ATV)
Nyilvánvaló volt, hogy ha nem teszünk semmit, akkor 2010-ben a Malév leáll – mondta Oszkó Péter az MTV-ben, aki szerint a visszaállamosítás során "mindent kipréseltek" a tárgyalásokból. "Mindezekről egyeztettem a fideszes Varga Mihállyal, akivel nemcsak SMS-eket váltottunk, hanem nagyon sok megbeszélést folytattunk" - tette hozzá. A Malév helyzetével parlamenti vizsgálóbizottságban is…
febr. 21
7:42
Malév-bizottság, devizahitelek és közkegyelem a parlamentben (ATV)
Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának újabb rögzítéséről szóló kormányzati javaslatot, emellett terítékre kerül egy a Malév csődjével foglalkozó bizottság létrehozása, valamint a tavalyi LMP-s tüntetés folytán javasolt közkegyelmi indítvány is.
febr. 21
7:44
Kövér: nem időszerű Schmitt lemondásának kérdése (ATV)
A házelnök szerint meg kell várni SOTE által kiküldött szakértői bizottság jelentését Schmitt Pál doktori dolgozatáról, de bármi legyen az ügy kimenetele, az nem az államfőről szól, hanem a kormányzó erő lejáratására irányuló szándékról.
febr. 21
7:46
Prostitúció és szexpartik: őrizetbe vették Strauss-Kahnt (ATV)
Őrizetbe vette kedden Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészsége egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.
febr. 21
7:54
Orvoshiány: krízis közeleg (Metropol)
Egy friss orvosmigráció-kutatásból kiderült: havonta száz orvos távozik az országból, miközben egy év alatt sem kérik ennyien a honosításukat. Csak 2006 és 2010 között négyezerrel csökkent a hazai orvosok száma.
febr. 21
7:54
A devizahitelek törlesztő részleteinek újabb rögzítéséről kezd tárgyalni a Ház (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának újabb rögzítéséről szóló kormányzati javaslatot, emellett terítékre kerül egy a Malév csődjével foglalkozó bizottság létrehozása, valamint a tavalyi LMP-s tüntetés folytán javasolt közkegyelmi indítvány is.
febr. 21
7:54
Tovább erősödött a forint: már 286 az euró (ATV)
Tartotta erős pozícióját kedden délelőtt is a forint az előző napi jelentős erősödés után. Az eurót kedden délelőtt fél 11-kor 286,89 forinton jegyezték a hétfő délutáni 287,15 forint után.
febr. 21
8:09
Várnak a pénzre a szociális szolgáltatók - lapszemle (Infostart)
Semmilyen pályázati kifizetés nem indulhat el, mert hiányoznak a végrehajtási utasítások a múlt év végén elfogadott államháztartási törvényhez, ezért a szociális foglalkoztatott fogyatékos emberek és a támogató szolgálatoknál dolgozók sem kaptak fizetést - írja a Magyar Nemzet, idézve az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik országos Érdekvédelmi Szövetségének blogbejegyzését.
febr. 21
8:12
Gyurcsány szerint Orbán menni fog (ATV)
Kedd délután tartotta meg Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök évértékelő beszédét. Gyurcsány nyolcadszor tartott évértékelőt, harmadszor nem miniszterelnökként és először a Demokratikus Koalíció politikusaként.
febr. 21
8:27
"A közösségi élményt kellene visszaadni az embereknek" (Infostart)
A Petőfi Irodalmi Múzeumban az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány szervezésében beszélgetett egymással Fabiny Tamás evangélikus püspök és Vekerdy Tamás pszichológus az érzelmi biztonságról és a biztos háttérről.
febr. 21
8:30
Ez húzza ki a hiteleseket a csávából? (168 Óra Online)
A Magyar Bankszövetség reményei szerint 2013-tól teljesen megszűnik a bankadó Magyarországon. Várakozásaik szerint az új árfolyamgát nagyon népszerű lesz, a devizahiteleseknek akár 90 százaléka is élhet vele.
febr. 21
8:48
Szájer: Orbán nem Superman (ATV)
A magyar jogalkotásról, az alaptörvényről és annak nemzetközi visszhangjáról kérdezték újságírók a római magyar nagykövetség sajtóbeszélgetésén Szájer Józsefet, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét, aki a római John Cabot amerikai egyetemen is előadást tart ebben a témában.
febr. 21
8:50
Zoran Martic lett a Körmend új edzője (ATV)
A szlovén szakember korábban a Szolnokot is irányította, míg a szlovének 22 éven aluli válogatottjával Európa-bajnoki címet is nyert.
febr. 21
9:06
Nyolcadik évértékelőjét tartja Gyurcsány (Metropol)
Évértékelő beszédet tart ma Gyurcsány Ferenc volt kormányfő. Ez lesz a nyolcadik értékelése, de az első, amelyet nem az MSZP politikusaként, hanem a Demokratikus Koalíció elnökeként mond el.
febr. 21
9:06
23 padot rakott a szájára (ATV)
A kategóriában a korábbi Guinness-rekord 14 pad volt.
febr. 21
9:08
Veszélyes gyaloglás (Metropol)
Mindenki gyalogosnak születik címmel országos akció indul, amelytől a közlekedésbiztonság javulását várják. Részben az objektív felelősség hatására az elmúlt években jelentősen csökkent a közlekedési balesetek és a halálos gyalogosgázolások száma.
febr. 21
9:08
Felrobbant egy acélüzem: tíz halott (ATV)
Tízen meghaltak, amikor felrobbant egy acélöntvényeket gyártó üzem az északkelet-kínai Liaoning tartományban.
febr. 21
9:21
Varga: Az Európai Bizottság példát akar statuálni, ha felfüggeszti a támogatást (Infostart)
Ha az Európai Bizottság felfüggeszti a kohéziós alapokból való támogatást, azzal példát akar statuálni, jelezve, hogy azok az országok, amelyek nem szorítják le a hiányt 3 százalék alá, úgy járhatnak, mint Magyarország - mondta Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 21
9:24
Jamestown Alapítvány: Putyin rendszere bomlik, nem képes állni a versenyt (ATV)
Az újból elnöki címre pályázó Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök hatalmi rendszerének bomlása olyan mértékű, hogy nem képes állni a versenyt, még úgy sem, hogy kezében van az államapparátus, és ellenfelei emiatt súlyos hátrányt szenvednek – állítja az orosz elnökválasztás esélyeit latolgató elemzésében a washingtoni Jamestown Alapítvány.
febr. 21
9:26
KSH: 213100 forint volt tavaly a bruttó átlagkereset (ATV)
A bruttó átlagkeresetek 5,2, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 6,4 százalékkal haladták meg az előző évit 2011. január-decemberben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
febr. 21
9:28
Magyarországgal statuálna példát az EU (ATV)
Az államtitkár szerint, ha az Európai Bizottság felfüggeszti a kohéziós alapokból való támogatást, azzal azt üzeni, hogy azok az országok, amelyek nem szorítják le a hiányt 3 százalék alá, úgy járhatnak, mint Magyarország.
febr. 21
9:42
Fidesz-KDNP: zárt légtérben dohányozhassanak a vegy-, olaj- és gyógyszeripari dolgozók (Alternatív Energia)
Kiegészítené két kormánypárti képviselő a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyen dolgozókkal azok körét, akik számára a nemdohányzók védelméről szóló törvény engedélyezi zárt légterű dohányzóhely kijelölését.
febr. 21
10:00
Célkeresztben Magyarország: ez példátlanul súlyos büntetés (168 Óra Online)
A tervek szerint hamarosan foglalkozik az Európai Bizottság azzal a kérdéssel, hogy a túlzott deficit miatti eljárás keretében javasolja-e az európai uniós tagországoknak, hogy ideiglenesen és részlegesen függesszék fel a Magyarországnak járó kohéziós támogatásokat. Ez lenne az első eset, ha ilyen megfontolás miatt függesztenék fel az uniós kötelezettségvállalásokat egy tagország számára.
febr. 21
10:33
Kovács Levente: A jelzálogpiac így is jól működött (Infostart)
Nyitottabbá, konstruktívabbá vált a szektor és a kormányzat közötti együttműködés - mondta a Magyar Bankszövetség főtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Kovács Levente szerint az árfolyamrögzítéssel egyetlen ügyfél sem járhat rosszul. A főtitkár beszélt a végtörlesztésről, a jelzálog-hitelezés új rendszerének jegybanki tervezetéről, valamint az európai bankadóról is.
febr. 21
10:36
Egy torkolattűz árnyékait látta a magyar filmrendező (168 Óra Online)
Az Arany Medvét ugyan a Taviani fivérek Cesare deve morire (Caesarnak meg kell halnia) című munkája nyerte el, de "a kritikusok favoritja" Fliegauf Bence filmje volt a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a Die Welt című lap szerint, amely interjút közölt a zsűri nagydíjával kitüntetett Csak a szél című alkotás rendezőjével.
febr. 21
10:36
Kábítószer-terjesztőket fogtak el Miskolcon (Alternatív Energia)
Kábítószer-terjesztőket fogtak el Miskolcon, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.
febr. 21
10:36
A budapesti polgármesterek kerületenként alakítanának ki járásokat (ATV)
A lakossághoz közeli ügyintézés miatt javasolják a kerületenkénti járási körzetek kialakítását a budapesti polgármesterek - derül ki a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) elnökségének leveléből, amelyet a napokban juttattak el Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, közigazgatási miniszterhez.
febr. 21
10:54
Újabb szexbotrányba keveredett a volt IMF-vezér (Alternatív Energia)
Őrizetbe vették a volt IMF-vezért egy prostitúciós hálózattal kapcsolatos ügyben.
febr. 21
10:54
„Palesztin rakétaeső” Ismét bevonulhat Izrael Gázába? (ATV)
Benni Ganc az izraeli hadsereg főparancsnoka szerint „csak idő kérdése” és az izraeli hadsereg kénytelen lesz újra beavatkozni a Gázai-övezetben, hogy az Izrael ellen folytatott terrortevékenységet visszaszorítsák.
febr. 21
10:56
170 centis óriásbébi jött világra Budapesten (ATV)
Látogatók dönthetnek a kiszsiráf nevéről.
febr. 21
11:12
VEKE: reggel fizethetnének a nyugdíjasok (Metropol)
Ha külön mennének dolgozni a hivatalnokok, iskolába a diákok és piacra a nyugdíjasok, kevesebb busz is elég lenne, járatritkítások helyett még pénzt is spórolhatna a BKV, és a zsúfoltság is csökkenne.
febr. 21
11:12
Már több halottja is van a jemeni elnökválasztásoknak (ATV)
Szavazóhelyiséget gyújtottak fel a déli szakadárok Jemenben, az előrehozott elnökválasztások megkezdődése után. A választások miatti zavargásokban többen meghaltak.
febr. 21
11:30
Ötödével nőtt az online bűncselekmények száma (Metropol)
Magyarországon mintegy 900 ezer felnőtt esett áldozatul tavaly online bűncselekménynek, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a legnagyobb visszaélések bankkártyákkal történtek, a támadások összesen 21 milliárd forint veszteséget okoztak az áldozatoknak.
febr. 21
11:30
Szerdán kiderül, ki a Zalaegerszeg titkos megmentője (ATV)
A múlt héten sikerült támogatót találni a súlyos anyagi gondokkal küzdő egyesületnek, a befektetővel holnap írják alá a szerződést, jelentette be a ZTE FC tulajdonosa.

Keresés