2012. február 25. szombat

febr. 25
2:45
Meglepő kijelentés Vona Gábortól (Alternatív Energia)
A kommunizmus áldozata minden magyar ember - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, amikor felavatták az ellenzéki párt kommunizmus áldozataiért emelt emlékművet Budapesten a VIII. kerületben péntek este.
febr. 25
4:54
Kiderült, meglepetésember érkezhet az X-Faktor zsűrijébe (ATV)
A harmincéves énekesnő állítólag örömmel részt venne a tehetségkutató show-ban.
febr. 25
5:09
Kiüresítik az önkormányzatokat (Alternatív Energia)
Titkosított háttértanulmányok alapján, egyelőre nem tisztázott feladat- és hatáskörökkel, hatalmas zűrzavarban szerveződik a járási rendszer. Noha az új területi államigazgatási szisztéma a tervek szerint már jövő januárban működésbe lép, egyelőre még csak a befolyásos pozíciókért folyó Fidesz-KDNP-s belharcról hallani.
febr. 25
5:27
Jövő héten újra bíróság előtt a Klubrádió ügye (Alternatív Energia)
Ismét bíróságon tárgyalják a Klubrádió ügyét, ezúttal a 92,9 MHz-es frekvenciával kapcsolatos bizonyítási eljárást folytatják le kedden a Fővárosi Törvényszéken.
febr. 25
5:29
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön melyik politikust küldené a Való Világ vasárnapi döntőjébe?
febr. 25
5:31
Másfél év a felmentett Hunvaldnak (Alternatív Energia)
Felmentették a maffia-bűncselekmény és az ingatlanpanama vádja alól Hunvald György korábbi erzsébetvárosi polgármestert. A Fővárosi Törvényszék első fokon ugyanakkor más vádak miatt 1,5 év börtönre ítélte a volt MSZP-s politikust, aki fellebbezett és felmentésre számít, mert ártatlannak vallja magát. A már 31 hónapot előzetesben töltött Hunvald szabadon távozott, ám az ügy elsőrendű vádlottját,…
febr. 25
5:33
Fegyveres bankrablás Veszprémben, Újpesten (Alternatív Energia)
Kiraboltak egy bankot Veszprémben; a helyszínen egy lövés is eldördült, de senki sem sérült meg. Ajkán szintén fegyvernek látszó tárggyal követelt pénzt egy kispostán egy támadó, de ott meghiúsult a rablás. Egy újpesti bankot is kiraboltak tegnap, tíz napon belül másodszor.
febr. 25
6:24
„Képviselői mellékes” 2 000 000 000 forint pluszjövedelem évente? (ATV)
A képviselők több mint kétharmadának van rendszeres havi pluszjövedelme, derült ki a hvg összeállításából. Összesen majdnem kétmilliárd forintot keresnek évente. A leadott vagyonnyilatkozatok alapján valaki saját cégétől kap több tízmilliós osztalékot, és van, aki mellette még polgármesterként is dolgozik.
febr. 25
8:30
Milyen tavasz? Újabb hidegfront, zord idő érkezik (ATV)
Csaknem 15 fokkal volt melegebb pénteken az ország nyugati részén, mint keleten, és legalább ugyanennyivel múlta felül a hőmérséklet a tegnapi átlagokat. Az orvosok szerint a melegfrontra különösen a szív-és érrendszeri betegségben szenvedők érzékenyek, de fejfájás, fáradékonyság bárkinél jelentkezhet.
febr. 25
8:45
A deremsztő hideg után árvíz lesz? (Alternatív Energia)
A rendkívüli időjárási helyzetben helytálltak az együttműködő szervezetek - állapították meg a Fővárosi Védelmi Bizottság pénteki ülésén -, ahol arról is szó volt, hogy az előrejelzések alapján a tavaszi olvadások idején nem kell komolyabb árhullámra számítani a fővárosban.
febr. 25
8:48
Hatodszor BL-elődöntős a Győr női kézicsapata (ATV)
A Győri Audi ETO KC pénteken 29-24-re győzött a dán Midtjylland vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, ezzel két fordulóval a zárás előtt eldőlt, hogy bejut a legjobb négy közé, mivel legrosszabb esetben sem végezhet a második helynél hátrébb a csoportjában.
febr. 25
8:50
Amerikai képviselők: fontos az ellenzék bevonása a törvényalkotásba (ATV)
A hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó amerikai kongresszusi delegáció üdvözölte a magyar kormány kétharmados parlamenti felhatalmazását, ugyanakkor fontosnak nevezte az ellenzék bevonását a törvényalkotásba, amikor pénteken találkozott Martonyi János külügyminiszterrel.
febr. 25
8:52
Orosz segítséggel maradhat talpon Kirgizisztán (ATV)
Moszkva a jelenleginél stabilabb Közép-Ázsiát szeretne - hangzott el Dmitrij Medvegyev orosz és Almazbek Atambajev kirgiz államfő csütörtöki találkozóján.
febr. 25
8:54
A német alkotmánybíróság elzárta a PIN-kódokat és jelszavakat a hatóságok elől (ATV)
Németországban az alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek ítélte pénteken azt a jogszabályt, amely hozzáférést biztosít a nyomozóhatóságoknak az állampolgárok PIN-kódjaihoz és különböző jelszavaihoz.
febr. 25
9:03
Óriásberuházás Veszprémben (Alternatív Energia)
A veszprémi székhelyű Balluff Elektronika Kft. mintegy hétszázmillió forintos beruházással új érzékelőket fejleszt és megújítja a gyártástechnológiát, az ipari automatizálásban használatos szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint uniós támogatást kapott.
febr. 25
9:06
Kaszinót találtak a pincéjében - azonnal elvitték a rendőrök (ATV)
Egy 44 éves munkácsi férfi illegális játéktermet üzemeltetett házának pincéjében. Erről azonban tudomást szereztek a rendőrök és az esti órákban razziát tartottak.
febr. 25
9:08
Idén ezer milliárddal többet kell beszednie az adóhatóságnak (ATV)
Teljesítette a tavalyi 9.500 milliárd forintos bevételi tervet az adóhatóság; az idén 10.500 milliárd forintot kell beszednie, jelentős részét áfából, amelynek ellenőrzése az idén is kiemelt feladat - mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese az MTI-nek.
febr. 25
9:10
Egységfrontot sürget Obama a szír kormánnyal szemben (ATV)
Itt az ideje, hogy megállítsák a szíriai kormányt saját polgárai legyilkolásában - mondta Barack Obama pénteken. közben a segélymunkások megkezdték a sebesültek kimenekítését az ostromlott Homszból.
febr. 25
9:21
A kommunizmus áldozataira emlékeznek országszerte (Infostart)
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szombaton országszerte rendezvényeket, megemlékezéseket tartanak. A kormány képviselői mécsesgyújtással hajtanak fejet a baloldali diktatúra üldözöttjeinek emléke előtt a budapesti Terror Háza Múzeumnál.
febr. 25
9:24
Nézze meg: az utasok tolták a lerobbant trolit Budapesten (ATV)
Az utasok toltak meg egy lerobbant trolibuszt a főváros egyik forgalmas kereszteződésében. Még a villamosvezető is segített, akinek elállta az útját a 30 éves troli. Nem ritka, hogy ilyesmi történik Budapesten: több kereszteződésben ugyanis egy rövid szakaszon nincsen áram, így ott lendületből kellene áthajtaniuk a troliknak. Csakhogy van, amikor ezt nem tudják megtenni, mert sokszor hirtelen kell…
febr. 25
9:39
Zárolások a fővárosi költségvetésben (Infostart)
Sajtóértesülések szerint az idei költségvetési javaslatot 78 milliárd forintos hiánnyal terjesztik a Fővárosi Közgyűlés elé. Megszorításokra főként a BKV működtetésére szánt pénz miatt van szükség.
febr. 25
9:57
A magyarok az átlagosnál boldogabbak a párkapcsolatukban (Infostart)
A házasságban, párkapcsolatban élők 63 százaléka úgy érzi, hogy számára a társával lévő kapcsolata jelenti a legnagyobb boldogságot. Vannak azonban konfliktusos együttélések is, nagyjából egynegyednyien (27 százaléknyian) ugyanis kijelentették, hogy szívesebben választanának egy új partnert - derül ki az Ipsos felméréséből.
febr. 25
10:18
Budai: parlamenti bizottság vizsgálhatja a Volánbusz ingatlanügyeit (ATV)
Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte a Volánbusz ingatlanügyeivel kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos, miután befejeződött a cégnél a belső vizsgálat, amelynek során a 2005 és 2008 közötti ingatlanértékesítéseket és -bérléseket is áttekintették.
febr. 25
10:33
Vizsgálhatják a Volánbusz ingatlanügyeit (Metropol)
Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte a Volánbusz ingatlanügyeivel kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos, miután befejeződött a cégnél a belső vizsgálat, amelynek során a 2005 és 2008 közötti ingatlanértékesítéseket és -bérléseket is áttekintették.
febr. 25
10:33
Ülést tart ma az MSZP-választmány (Alternatív Energia)
Ülésezik ma a szocialista párt választmánya.
febr. 25
11:09
Orbán: jogellenes a támogatások befagyasztása (Metropol)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
11:12
A DK az együttműködésről győzködi az LMP-t: vita lehet belőle (ATV)
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének felhívását megismételve Molnár Csaba, a formáció alelnöke vitára híja Jávor Benedeket, az LMP frakcióvezetőjét.
febr. 25
11:27
Molnár Csaba vitára hívta Jávor Benedeket (Alternatív Energia)
Vitára hívta Jávor Benedeket, az LMP frakcióvezetőjét Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, jelezve: akár a 2010 előtti baloldali kormányok tevékenységéről, akár az esetleges ellenzéki együttműködésről kész beszélgetni.
febr. 25
11:30
Konrád: amit Orbán tesz, abba „csak belebukni lehet” (ATV)
Konrád György ugyanazt az „elképesztő átváltozóképességet” látja Orbán Viktornál, mint Horn Gyulánál anno. Szerinte a „pökhendi” kormányfő a maga méretére igyekszik alakítani az államot, ám ez olyan herkulesi vállalkozás, amibe „csak belebukni lehet”. Az íróval a HETEK készített interjút.
febr. 25
11:32
Orbán a FAZ-nak: jogellenes a kohéziós támogatások befagyasztása (ATV)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
11:48
EMNP küldöttgyűlés: Tőkés árulókról beszélt, Orbán videóban üzent (ATV)
Erdély-központú politizálásra biztatta az első országos küldöttgyűlését tartó Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) a párt védnöke, Tőkés László.
febr. 25
12:03
Az éhségmenet felidézésével kezdődött az MSZP-választmány ülése (Infostart)
A Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó menetre emlékeztek az MSZP választmányának szombati ülésen.
febr. 25
12:24
Járóka Lívia: az áldozatkövetés megoldás lenne a prostitúció és az emberkereskedelem ellen (ATV)
A romák az emberkereskedelemben és a prostitúcióban is a legveszélyeztetettebb társadalmi réteget alkotják - mondta Járóka Lívia európai parlamenti képviselő szombaton, a Közéleti Roma Nők Egyesületének szemináriumán. A politikus szerint a probléma felszámolása szempontjából fontos lenne, hogy az európai és a nemzeti jogokban egyaránt nagyobb hangsúlyt kapjon a sértettet támogató esetkövetés.
febr. 25
12:42
Éhségmenet és ellenzéki vagyonnyilatkozatok: megkezdődött az MSZP választmány ülése (ATV)
A Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó menetre emlékeztek az MSZP választmányának szombati ülésen.
febr. 25
12:44
A kommunizmus áldozataira emlékeznek a Terror Házánál (ATV)
A fővárosi Terror Háza Múzeumnál kezdődött a kommunizmus áldozatai emléknapjának országos rendezvénysorozata szombat reggel.
febr. 25
12:46
Hunvald: a gyanúsítást sem lehetett volna megtenni ellenem (ATV)
A hűtlen kezelés és hivatali visszaélés vádjában bűnösnek talált egykori szocialista polgármester az ATV Egyenes Beszédben elmondta: ha az ember egyszer megégeti magát valamivel, akkor többször nem akarja.
febr. 25
12:48
Több tucat gyerek kapott ólommérgezést Kínában (ATV)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
12:57
Tizenhárom teherkocsi kisiklott (Metropol)
Kisiklott tizenhárom teherkocsija egy Rácalmásra érkező szerelvénynek szombat délelőtt eddig tisztázatlan körülmények között, személyi sérülés nem történt - közölte a Mávinform.
febr. 25
12:57
Az éhségmenet felidézésével kezdődött az MSZP-választmány ülése (Alternatív Energia)
A Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó menetre emlékeztek az MSZP választmányának szombati ülésen.
febr. 25
12:59
Halálos gázolás miatt késnek a vonatok (Metropol)
Halálos gázolás miatt 15-20 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon - közölte a Mávinform.
febr. 25
13:00
Kórházba szállították a 93 éves Nelson Mandelát (ATV)
A 93 éves volt dél-afrikai elnök hasfájdalmak miatt került kórházba. Az egészségi állapota sokat romlott az elmúlt években.
febr. 25
13:02
Miért nem avatkoznak be Szíriában? (ATV)
Egyre emelkedik a szíriai konfliktus halálos áldozatainak a száma – ezzel pedig az elkeseredettség is. „Mire vár a világ” – kérdezik sokan Szíriában – „talán arra, hogy éhen haljunk, vagy a félelem vigyen el minket?” A CNN összefoglalója.
febr. 25
13:15
Felfüggesztenék a négyes metró építését? (Alternatív Energia)
A Jobbik szerint fel kell függeszteni a 4-es metró idei munkálatait, és az erre szánt 48 milliárd forintot a BKV finanszírozására kell fordítani.
febr. 25
13:54
Az LMP a tervezett megszorításokat bírálja (ATV)
Az LMP bírálja azokat a tervezett megszorításokat, amelyek a gyógyszerkasszát, a BKV-t és az egyéb költségvetési támogatásokat érintik.
febr. 25
14:09
Amerikai képviselők befektetőbarát környezetet kértek a kormánytól (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott budapesti látogatásán az amerikai törvényhozás külügyi bizottságának küldöttsége, amely tájékozódott az utóbbi másfél évben végrehajtott magyarországi reformokról és egyebek mellett azt kérte a magyar kormánytól, hogy a továbbiakban is biztosítsa a befektető- és üzletbarát gazdasági környezetet.
febr. 25
14:12
Az MSZP szerint az MSZP kormányváltó erő lesz 2014-ben (ATV)
Május elsejére készül el az MSZP választási programja, külön fejezet foglalkozik a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországgal – jelentette ki a párt elnöke szombaton Békéscsabán.
febr. 25
14:30
Lázas szavazásba kezdtek a leendő Chuck Norris híd javára (ATV)
Sosem látott voksolási láz indult el annak a Dévényújfaluban épülő kerékpárhídnak a jövendő nevéről, amellyel kapcsolatban a héten indított szavazást Pozsony megye. Az önkormányzat által a Facebookon meghirdetett szavazás eredményei szerint szombat délutánig csaknem hétezren szavaztak arra, hogy a leendő hidat Chuck Norrisról nevezzék el – tudta meg az MTI pozsonyi irodája szombaton.
febr. 25
14:45
Brutális baleset történt (Alternatív Energia)
Életét vesztette egy nő, amikor autójával villanyoszlopnak ütközött Dány és Isaszeg között - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese szombat délelőtt az MTI-vel.
febr. 25
14:48
Lövöldözés a belügyminisztériumban, két halott (ATV)
Két amerikai tanácsadót lelőttek a szigorúan őrzött kabuli belügyminisztériumban a Korán-égetések elleni afganisztáni tüntetések ötödik napján.
febr. 25
15:03
MSZP: egyre többen érzik úgy, hogy a kormány becsapta őket (Alternatív Energia)
Az MSZP választmányi elnöke szerint egyre többen érzik úgy, hogy a kormány becsapta őket, nő a Fideszt elutasító elégedetlenek száma.

Keresés