2012. február 19. vasárnap

febr. 19
4:54
Többeket megdöbbentett: az ájulás szélén állt a híresség (ATV)
"Négy gyermeket nevel, közben meg a New York-i divathétre készült".
febr. 19
6:06
Schirilla húsz percet úszott a Dunában (ATV)
A Tolna megyei Bikácson, a Dunában úszott szombaton – idén negyedszer – ifjabb Schirilla György, aki ezúttal húsz percet töltött a jéghideg vízben.
febr. 19
6:24
„Magyarország ordító hazugságok közt él” Hol tart ma a köztársaság? (ATV)
Az Orbán-kormány által meghirdetett nemzeti középosztály nem más, mint a szolgáló nemesek és az udvari beszállítók rendje, az ellenzéki oldalon nincs meg a hiteles összefogás, a kormány papagájkommandója pedig elhiteti az emberekkel hogy a kudarc is siker - többek között ezek a megállapítások hangzottak el a köztársaság állapotáról tartott konferencián, melyet a Bibó István Közéleti Társulat…
febr. 19
7:00
Nukleáris hidegháború alakulhat ki a Közel-Keleten (ATV)
Irán atomfegyverek előállítására törekszik, ami könnyen egy nukleáris hidegháborút „robbanthat ki” a Közel-Keleten. Erről beszélt William Hague brit külügyminiszter, aki azonban eltanácsolta Izraelt attól, hogy megtámadja az iráni atomlétesítményeket. Közben, az 1979-es iszlám forradalom óta másodszor, iráni hadihajók keltek át a Szuezi-csatornán.
febr. 19
7:36
Az európai fiskális paktumról és a dohánykereskedelem államosításáról is dönthet a Ház (Alternatív Energia)
Sűrű két nap vár a képviselőkre az Országgyűlés tavaszi ülésszakának második hetében: az Országgyűlés dönthet az európai fiskális paktumról, valamint az előző hétről elhalasztott, a dohány-kiskereskedelem állami felügyelet alá vételéről szóló kormánypárti javaslatról is. Ezt követően vita kezdődhet például a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről, a Malév-vizsgálóbizottság…
febr. 19
7:54
Öten sérültek meg egy balesetben Túrkevén (Alternatív Energia)
Öten sérültek meg abban a balesetben, amely vasárnap kora reggel történt Túrkevén - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.
febr. 19
8:30
Az emberek újra félnek - vörös por lepte el Kolontárt (ATV)
Az erős szél az ajkai timföldgyár területéről származó vörös porral lepte be Kolontárt, és a településhez tartozó Lőrintepusztát az elmúlt napokban. Bár már olvad, az utcákon sokáig piroslott a hó teteje a portól, az utak pedig balesetveszélyessé váltak. A helyiek szerint, amikor fúj a szél, mindig széthordja a vörös iszap porát. A kolontári önkormányzat már jelezte a problémát a zöldhatóságnak,…
febr. 19
8:48
Kegyelmet kaphatnak a "láncos" képviselők és államosíthatják a dohánykereskedelmet (ATV)
Sűrű két nap vár a képviselőkre az Országgyűlés tavaszi ülésszakának második hetében: az Országgyűlés dönthet az európai fiskális paktumról, valamint az előző hétről elhalasztott, a dohány-kiskereskedelem állami felügyelet alá vételéről szóló kormánypárti javaslatról is. Ezt követően vita kezdődhet például a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről, a Malév-vizsgálóbizottság…
febr. 19
8:50
Csecsenek csapdájába kerültek az orosz katonák: 17 halott (ATV)
Az orosz belügyi erők 17 katonája halt meg, 24 pedig megsebesült abban a műveletben, amely majdnem négy napig tartott az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld és Dagesztán határán - közölte szombaton a csecsen belügyminiszter.
febr. 19
9:06
Rasszista támadások érték a sztárfocistát (ATV)
Idegenben nyert mindkét manchesteri együttes a labdarúgó Európa-ligában. A 16 közé jutásért vívott párharcok odavágói nem csak a futballról szóltak.
febr. 19
9:42
Négy településen választanak ma polgármestert (Metropol)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszacsécsén és Géberjénben, a Somogy megyei Igalban, valamint a Veszprém megyei Kemenesszentpéteren.
febr. 19
9:42
Az USA győzködi Izraelt, hogy ne támadja meg Iránt (ATV)
Izrael önállóan fogja meghozni a döntést arról, légicsapást mér-e Iránra - közölte szombat este az izraeli hadsereg vezérkari főnöke. Közben Izraelbe érkezett az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, sajtóértesülések szerint azért, hogy megpróbálja meggyőzni az izraeli vezetést, hogy várjanak az Irán elleni katonai akcióval.
febr. 19
10:00
Újabb határsértőket szűrt ki a kamion röntgen Röszkén (Alternatív Energia)
Két bolgár kamionban összesen hét pakisztáni és afgán határsértőt találtak a vámosok szombaton, Röszkén - tájékoztatta a Nemzetei Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.
febr. 19
10:00
Kommunistákkal tárgyalt az MSZP (ATV)
Kifejezetten antifasiszta tömörülés kíván lenni, és a demokratikus jogokért küzd majd a BAKA, vagyis a Baloldali Kerekasztal a Változásért nevű fórum. A szervezet keretein belül egy asztalhoz ültek a szociáldemokraták, a kommunisták és a szocialisták – bár az igaz, hogy a tényleges együttműködésről még nem döntött az MSZP. Balogh András, az MSZP elnökhelyettese ugyanakkor azt mondta, hogy aki…
febr. 19
10:15
Keveset tudni az elektromos cigarettáról (Infostart)
A Magyarországon is egyre népszerűbb elektromos cigaretta feltehetőleg kevésbé káros a dohányzásnál, ám nem tudni, hogy mennyire ártalmas az egészségre - mondta az InfoRádió által felkeresett tüdőgyógyász.
febr. 19
10:36
Közel két tucat új bíborost avatott fel XVI. Benedek (ATV)
22 új bíborost avatott fel a római katolikus egyházfő a Vatikánban. XVI. Benedek hét éve tartó pápaságának negyedik konzisztóriumán 133 bíboros vett részt, köztük Erdő Péter. Mivel az új kardinálisok között sok az olasz, nagy az esély arra, hogy a következő pápa is olasz lesz.
febr. 19
10:54
"Nyögvenyelősen indult, de megy" Így teljesül a bérkompenzáció (ATV)
A magyarországi cégek többsége megértette, hogy érdemes teljesíteni az elvárt béremelést, az idei bérkompenzáció végrehajtásánál ugyanakkor a munkahelyek megtartását tekintik elsődleges szempontnak - derült ki cégek és szervezetek válaszaiból, amelyet az MTI azon kérdésére adtak, hogy miként alakulnak a bérek az idén.
febr. 19
10:56
Elhunyt Lengyel Pál, a Harlekin Bábszínház igazgatója (ATV)
Hosszan tartó, súlyos betegség következtében, életének 69. évében szombaton elhunyt Lengyel Pál, az egri Harlekin Bábszínház igazgatója, a Magyar Bábművészek Szövetségének elnöke, a Magyar Színházi Társaság elnökségi tagja - tudatta a Magyar Színházi Társaság vasárnap az MTI-vel.
febr. 19
11:09
A zsűri nagydíját nyerte el Fliegauf Bence Berlinben - a nap hírei (Infostart)
A zsűri nagydíját nyerte el Fliegauf Bence alkotása a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Az üzemanyagárak jövő heti emelkedésére számít a Portfolio.hu. Örök nyugalomra helyezték Csurka Istvánt a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A nap legfontosabb hírei február 18-án.
febr. 19
11:12
Ókori júdeai királyi kert titkait fedik fel a pollenmaradványok (ATV)
A kutatókat már régóta foglalkoztatják a Jeruzsálem és Betlehem között félúton lévő fennsík, Ramat Rahel (Ráhel magaslatának) titkai, ahol a bibliai Júdea korából ismert egyetlen királyi palota magasodott.
febr. 19
11:14
Egyre több magyar tölti nyaralását saját horvátországi ingatlanban (ATV)
Egyre több magyar tölti horvátországi nyaralását saját vagy rokonai, barátai tulajdonában lévő ingatlanban - derül ki a horvát statisztikai hivatal most publikált, 2011-es összesített adataiból.
febr. 19
11:16
Nincs edzőkérdés a veszprémi férfi kézilabdacsapatnál (ATV)
Az MKB Veszprém elnöksége szerint nincs edzőkérdés a férfi kézilabdacsapatnál.
febr. 19
11:18
Börtön várhat a gyerekét iskolába gyalogoltató anyára (ATV)
Az asszony büntetésből 7 kilométert gyalogoltatta volna 10 éves fiát az iskolába a zord télben.
febr. 19
11:27
Összeütközött két vonat Csornán (Infostart)
Többen könnyebben megsérültek, amikor tolatás közben összeütközött két vonat vasárnap délelőtt a csornai vasútállomáson - közölte Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 19
11:30
Több család lajtoskocsiról kapja a vizet Vináron (Alternatív Energia)
Elfagyott a vízvezeték, ezért lajtoskocsiról kapja a vizet több család a Veszprém megyei Vináron - tájékoztatta a polgármester vasárnap az MTI-t.
febr. 19
11:30
"Mérföldkő" Szaúdi kapcsolatokat épít az agrártárca (ATV)
A Szaúd-Arábiai Királyság mezőgazdasági minisztere a közeljövőben Magyarországra látogat - erről állapodott meg Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élemiszerbiztonságért felelős államtitkára a szaúdi mezőgazdasági miniszterrel folytatott rijádi tárgyalásán a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint.
febr. 19
11:32
Újabb vizsgálat: az Erzsébet-kártya sem tetszik Brüsszelnek (ATV)
A szolgáltatásnyújtás teljes szabadságának érvényesülését vizsgálja az Európai Bizottság az újonnan bevezetett magyar étkezési jeggyel, az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban.
febr. 19
11:48
Pálffy: meg kellene tudni, mi folyik itt (ATV)
A KDNP szerint a szocialista EP képviselők nem a magyar érdekeket képviselik. Pálffy István szerint a bírói nyugdíjazás kérdését az Unióban diszkriminációs és nem igazságügyi kérdésként kezelték.
febr. 19
12:06
Összeütközött két vonat Csornán (Metropol)
A 11 könnyű sérült közül nyolcat a helyszínen láttak el, hármat pedig megfigyelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak a mentők a csornai vasútállomáson vasárnap délelőtt történt baleset helyszínéről. A GYSEV szóvivője, Rázó László jelezte: egyelőre nem tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta azt a balesetet.
febr. 19
12:06
"Fűszag" után mentek a rendőrök (Alternatív Energia)
Egy 1391 tőből álló marihuána-ültetvényt találtak a rendőrök egy Soroksári úti gyártelepen - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap.
febr. 19
12:24
Ő volt Whitney legnagyobb ellensége (ATV)
„Én vagyok saját magam legnagyobb ellensége” – jelentette ki egy tíz évvel ezelőtt készült interjúban Whitney Houston, aki többször is őszintén beszélt saját démonjaival vívott harcáról, amelyben múlt héten tragikus körülmények között tette le a fegyvert. Minden idők legtöbbet díjazott popikonja 48 évesen a szórakoztatóipar olyan áldozatai közé iratkozott fel, mint Elvis Presley, Michael Jackson…
febr. 19
12:26
"Kétarcú az új büntető kódex tervezete" - mondja a büntetőjogász (ATV)
Tóth Mihály büntetőjogász szerint kétarcú az új büntető törvénykönyv (Btk.) tervezete, elavult szemléletű szigorítás, illetve az európai tendenciákhoz közelítő dekriminalizálás, alternatív szankciók egyszerre jellemzik; a szakember az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy összességében a jelenleg hatályos büntető kódex egytizede változik.
febr. 19
12:42
Pancserpuccs - Kik akarták Orbánt megbuktatni? (ATV)
Bár több fideszes országgyűlési képviselő azt állította lapunknak, hogy a puccs kifejezést nem használta Orbán Viktor a Fidesz egri frakcióülésén, de az általa vázolt, 8-10 „érdekes” esemény alapján egyértelműen arról beszélt, hogy december-január magasságában meg akarták őt buktatni. Kormányzati forrásaink szerint a folyamatokat félreértették a nyugati államok nagykövetségei is, ezért a…
febr. 19
12:44
Montinak még a szexipar sem tabu (ATV)
Megszünteti az olasz kormány a taxisok, fuvarozók, ügyvédek, közjegyzők, újságírók, gyógyszerészek, építészek, postások körében a protekcionizmust – írja a Hetek az olasz megszorításokról készített elemzésében. A The New York Times szerint az olasz Monti-kormány válságkezelését nemsokára a politikai közgazdaságtan esettanulmányaként fogják tanítani.
febr. 19
13:00
Kovács: azt kell megnézni, ki árt az országnak (ATV)
Képtelenségnek tartja a KDNP vádjait az MSZP. Kovács László az Egyenes Beszédben elmondta: a bírák azért dolgozhatnak csak 62 éves korukig, mert közülük nem lehet kiszűrni a kormánnyal szembenállókat.
febr. 19
13:02
Robbanások egy máramarosszigeti éjszakai szórakozóhelyen (ATV)
Feltehetően gázszivárgás okozta azt a két robbanást, amely - nem sokkal egymás után - vasárnap hajnalban, illetve reggel következett be az erdélyi Máramarossziget egyik éjszakai mulatóhelyén: az elsőben fiatal lányok szereztek súlyos sérüléseket, a második robbanásban a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók, és a gáz- és áramszolgáltató vállalat alkalmazottai sebesültek meg.
febr. 19
13:04
Reding: gyors lesz a válaszunk (ATV)
Gyors, jogi vizsgálatnak veti alá az Európai Bizottság a magyar kormánytól kapott válaszokat - nyilatkozta Viviane Reding, a bizottság alelnöke egy vasárnapi osztrák napilapnak.
febr. 19
13:18
Le Monde: a plágiumügy rontja Schmitt imázsát (ATV)
Christian Wulff német elnök lemondása kapcsán számolt be Schmitt Pál köztársasági elnök állítólagos plágiumügyéről a Le Monde című francia napilap hétvégi számában.
febr. 19
13:33
Mennyi a vitamin a tél végi gyümölcsökben? (Infostart)
Szakértők szerint a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma télen alacsonyabb, mint nyáron vagy ősszel, de így is hasznos a fogyasztásuk. Ami bizonyos: mindenképpen érdemes pótolni, akár mesterséges úton is a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.
febr. 19
13:36
Egy gyermek és egy férfi halt meg egy lakástűzben Komáromban (Alternatív Energia)
Lakástűzben halt meg két ember vasárnap Komáromban - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Az MTI névtelenséget kérő szemtanúktól úgy tudja, hogy egy férfi és másfél éves kisfia vesztette életét.
febr. 19
13:36
Egykori keletnémet polgárjogi harcost akarnak a németek államfőnek (ATV)
A németek többsége Joachim Gauck korábbi keletnémet polgárjogi harcost látná szívesen a Christian Wulff lemondásával megüresedett államfői poszton - derült ki felmérésekből.
febr. 19
13:54
Reding: Görögországnak ki kell érdemelnie a segítséget (ATV)
Bizakodásának adott hangot Viviane Reding egy vasárnapi lapinterjúban, hogy a pénzügyminiszterek elfogadják az újabb görög mentőcsomagot, de az EU feltételeket támaszt a hitelhez az uniós biztos szerint.
febr. 19
14:12
A telefonos és internetes forgalmak adataira vágyik a brit titkosszolgálat (ATV)
Minden egyes lakossági telefonhívás, szöveges üzenet, e-mail és felkeresett internetes honlap adatait tárolniuk kell a jövőben a brit szolgáltatóknak a kormány által tervezett terrorellenes szigorítási tervek alapján - írta a The Sunday Telegraph.
febr. 19
15:06
A DK Rogánt támadja, aki cáfol és perelhet (ATV)
Gyurcsány pártja szerint a belvárosi polgármester háza táján sincs minden rendben. Az önkormányzat közleményben reagált: beperlik az atlatszo.hu-t.
febr. 19
15:42
Marihuánaültetvény a Soroksári úton (Metropol)
A rendőrség bűnügyi bevetési osztályának munkatársai február 14-én este szolgálati autójukkal haladtak a IX. kerületi Soroksári úton, amikor gépkocsijukba "ismerős és jellegzetes szag" szivárgott be.
febr. 19
15:42
Egy kisfiú és az apja halt meg egy komáromi lakástűzben (ATV)
Lakástűzben halt meg két ember vasárnap Komáromban – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Az MTI névtelenséget kérő szemtanúktól úgy tudja, hogy egy férfi és másfél éves kisfia vesztette életét.
febr. 19
16:00
Akár mínusz két fok is lehet: időjárás-előrejelzés hétfő estig (ATV)
Éjszaka enyhe fagy, napközben olvadás várható, vegyes halmazállapotú csapadékkal.
febr. 19
16:18
Selmeczi: Emútnyócév! (Alternatív Energia)
Ha a szocialistákon múlt volna, akkor ma nemhogy 47 ezer forint nem lenne megélhetésre, de ennek tizede sem - így reagált a Fidesz szóvivője arra, hogy Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap közleményben szólította fel a miniszterelnököt: mondja meg, hogy meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem.
febr. 19
16:36
DK: Korrupciógyanús ügyek Rogán Antal körül (Alternatív Energia)
Miközben a Rogán-Tarlós fideszes belháború a csőd szélére juttatja Budapestet és a BKV-t, a buszok egyre gyakrabban állnak le, a metrószerelvények kigyulladnak, Rogán Antal háza táján sincs minden rendben - írja a Demokratikus Koalíció (DK) közleményében.
febr. 19
16:36
Az RMDSZ főtitkára bírálja a magyar kormány támogatáspolitikáját (ATV)
Bírálta a magyar kormány támogatáspolitikáját Kovács Péter, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség főtitkára, aki ennek kapcsán kijelentette, hogy az az erdélyi magyar civil szervezetek helyett az új erdélyi magyar párt finanszírozására irányul.

Keresés