2012. február 27. hétfő

febr. 27
4:18
Kigyulladt egy családi ház Bercelen (ATV)
Kigyulladt egy családi ház vasárnap a Nógrád megyei Bercelen, egy sérültet kórházba szállítottak.
febr. 27
4:54
Házasságtörő a leendő német államfő kapcsolata? (ATV)
Élhet-e vadházasságban egy államfő, ráadásul úgy, hogy papíron felesége van? Erről vitázik egész Németország azok után, hogy a lemondásra kényszerült Christian Wulff elnök utódaként Joachim Gauck lesz a Bellevue-kastély új lakója.
febr. 27
5:09
Német nyomásra enged a Fidesz (Alternatív Energia)
Készek akár a szocialisták javaslatait is beemelni a jogszabályokba, mondta Lázár János, miután bejelentette: ötpárti tárgyalást kezdeményez a választási eljárási, illetve a pártfinanszírozási törvényjavaslatról a Fidesz. Az ellenzék kétkedő az üggyel kapcsolatban: az MSZP és az LMP politikusai is emlékeztettek, eddig egyetlen ellenzéki javaslatot sem vett figyelembe a kétharmad.
febr. 27
5:11
Tiltakozó akcióra készülnek a háziorvosok (Alternatív Energia)
Ezen a héten kiderül, milyen bérajánlattal áll elő Szócska Miklós az egészségügyi dolgozók számára.
febr. 27
5:13
Kikerült a karanténból az MSZP (Alternatív Energia)
Egyre többen érzik úgy, hogy a kormány becsapta őket, nő a Fideszt elutasító elégedetlenek száma - mondta az MSZP szombati választmányi ülése után Simon Gábor, a testület elnöke. Mesterházy Attila a hétvégén Békéscsabán vázolta a szocialisták Kelet-Magyarország programját, a pártelnök-frakcióvezető arról beszélt, hogy egyre rosszabb a hangulat az országban: februárban egymillió munkavállaló kapott…
febr. 27
5:27
Fizethet a magyar állam Hunvaldnak (Alternatív Energia)
Heteken belül kimondhatja a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság, jogtalanul tartották-e fogva több mint két évig Hunvald Györgyöt: ha ez megtörténik, az "elszámoltatást", illetve az ezért járó kártérítést a magyar államnak kell megfizetnie.
febr. 27
5:29
A sátán hadait idézte Wittner az emléknapon (Alternatív Energia)
"Most, amikor jött egy ember, egy kormányzat, amely szándéka szerint fel akarja emelni az országot, a sátáni had összezárt, és mivel ahhoz gyengék, hogy itthonról harcoljanak, vagy visszakaparintsák a hatalmat, segítségül hívják a Nyugatot, a globalizált pénzvilágot, amely el akar bennünket nyelni" - a többi között ezekkel a szavakkal "emlékezett" a kommunizmus áldozataira Wittner Mária. A Fidesz…
febr. 27
5:30
„A kormánypártokon belül néma kuss van Schmitt Pálról” (ATV)
Azt ma még legfeljebb Orbán Viktor tudja, hogy Schmitt Pál távozik-e az államfői székből és ha igen, mikor, mindenesetre a föltételezés nem teljesen légből kapott. Föl vannak-e készülve egy esetleges köztársaságielnök-választásra? Milyen stratégiáik vannak? Ezekről az ügyekről érdeklődtünk a kormány és a demokrata ellenzék politikusainál.
febr. 27
5:31
Ma ismét Istent játszhatnak a Házban a kormánypártok (Alternatív Energia)
Dönthet ma az Országgyűlés a decemberi utolsó ülésnapon elfogadott egyházügyi törvény módosításáról, amivel újabb 18 egyházat ismernek el az eredeti 14 mellett.
febr. 27
5:33
Hideg rázza Európát (Alternatív Energia)
Terjed az influenza Európában, ám a terjedés iránya továbbra sem rajzolódik ki egyértelműen. A hetedik héten 11 országból jelentették a vírust. Hazánkban két hete van járvány, több kórházban tilos a látogatás. A betegek nagyjából harmada 14 éven aluli gyermek.
febr. 27
5:35
Családi házak égtek ki (Alternatív Energia)
Két borzalmas lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén. A Hajdú-Bihar megyei Görbeházán tegnap egy anya és két gyermeke égett meg, amikor tegnap délelőtt kigyulladt a családi házuk - mindhármukat kórban ápolják. Szombaton Veszprém megyében egy sólyi házaspár sérült meg, amikor a házukban keletkezett tűzben négy gázpalack is felrobbant.
febr. 27
6:39
Rijádban tárgyalt Kövér László - a nap hírei (Infostart)
A magyarországi romák tömeges kivándorlásának kérdéséről tárgyalt Rijádban Kövér László, az Országgyűlés elnöke kanadai kollégájával. Borkai Zsolt marad a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Parlamenti vitát kezdeményez az MSZP a kedden nyilvánosságra került kormányzati megszorításokról.
febr. 27
7:15
Ismét Magyarországon a világ szeme (168 Óra Online)
A világ leglátogatottabb építészeti portálja, az ArchDaily Év Épülete versenyének döntőjébe jutott a Füleky Borászat bodrogkeresztúri épülete.
febr. 27
7:18
Afgán repülőtéren robbantottak a Korán-égetés miatt: 9 halott (ATV)
Nagy erejű robbanás történt egy afganisztáni repülőtér bejáratánál, a pokolgépes merényletben legalább kilenc ember halt meg.
febr. 27
7:33
Ennyivel drágulhat a baromfihús tavasszal - lapszemle (Infostart)
A Népszabadságnak a Baromfi Terméktanács elnöke, a Magyar Nemzetnek pedig a Nemzeti Üdülési Szolgálat vezetője nyilatkozott.
febr. 27
7:33
Polgármestert választottak Bakson (Alternatív Energia)
Polgármestert és képviselő-testületet választottak vasárnap a Csongrád megyei Bakson; a település vezetője a korábbi polgármester, Búza Zsolt (független) lett - tájékoztatta a település jegyzője vasárnap éjszaka az MTI-t.
febr. 27
7:35
Újabb vallási közösségeket ismerhet el a parlament (Infostart)
További vallási közösségeket ismerhet el az Országgyűlés a soron következő kétnapos ülésén. A parlament emellett hétfőn ismét nekivághat a Malév-bizottság felállításának, majd kedden értékelheti például a vörösiszap-katasztrófa felelősségét vizsgáló bizottság eredményeit is.
febr. 27
7:35
Bővülhet az államilag elismert egyházak száma (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés mai ülésén dönthet újabb vallási közösségek egyházként történő állami elismeréséről, amivel a korábbi tizennégyről harminckettőre bővülhet azok száma. A parlament emellett ismét nekivághat a Malév-bizottság felállításának, majd a korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitáját folytathatja.
febr. 27
7:36
Oscar-díj: aratott A némafilmes, díjazták Meryl Streepet és Jean Dujardint (ATV)
A némafilmesé lett a legjobb film, rendezés, a férfi főszereplő (Jean Dujardin) díja, Scorsese Hugója öt technikait kapott a 84. Oscar-gálán. Meryl Streep, A Vaslady címszereplője kapta a legjobb színésznő és Jean Dujardin, A némafilmes című alkotás francia sztárja nyerte el a legjobb színész díját a 84. Oscar-díjátadó gálán Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap este.
febr. 27
7:38
Szabálytalanság: Debrecennek félmilliárdot kell fizetnie az EU-nak (ATV)
Debrecennek 500 millió forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak, miután szabálytalanságot tártak fel egy szennyvízberuházás kivitelezésénél. Az utólagos vizsgálat szerint a csatornázási munkák egy része nem szerepelt az eredeti pályázatban, és a kérdéses területre közbeszerzési pályázatot sem írtak ki - számolt be a Népszabadság.
febr. 27
7:40
Jelentős drágulás várható a baromfipiacon (ATV)
A csirke- és pulykamellfilé kilója legalább 40-50 forinttal drágul, a combnál 20-30 forintos áremelkedés várható - közölte Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke a hétfői Népszabadságban.
febr. 27
7:42
Újabb egyházakról és a Malév-bizottságról dönthet a parlament (ATV)
Az Országgyűlés mai ülésén dönthet újabb vallási közösségek egyházként történő állami elismeréséről, amivel a korábbi tizennégyről harminckettőre bővülhet azok száma. A parlament emellett ismét nekivághat a Malév-bizottság felállításának, majd a korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitáját folytathatja.
febr. 27
7:44
Babos Tímea nyerte a monterreyi tenisztornát (ATV)
Babos Tímea óriási bravúrral megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztornát, miután - magyar idő szerint hétfőre virradóra - két játszmában győzött a román Alexandra Cadantu ellen.
febr. 27
7:46
A volt kormányfő nem tudta megdönteni az ausztrál miniszterelnököt (ATV)
Elsöprő győzelmet aratott hétfőn Julia Gillard ausztrál miniszterelnök elődjével és riválisával, Kevin Ruddal szemben a kormányzó munkáspárt vezetéséért folyó versenyben, s így megtarthatja a miniszterelnöki széket is.
febr. 27
7:48
Simor: végre a lényegről szólhat a vita (ATV)
Simor András, az MNB elnöke azt reméli, hogy végre a lényegről, a jegybanki függetlenségről kezdődhet meg a vita, miután a múlt pénteken bejelentette, egy forintért végzi a munkáját, és 2010 szeptemberéig visszamenőlegesen is jótékony célra fordítja a fizetését - áll origo.hu portálon vasárnap este közölt interjúban.
febr. 27
7:54
„Pusztító hatása lesz” A WikiLeaks közzéteszi a Stratfor ötmillió e-mailjét (ATV)
A Wikileaks kiszivárogtató portál közzéteszi a Stratfor amerikai biztonságpolitikai elemzőintézet elektronikus leveleit - több mint ötmillió küldeményt -, amelyeket számítógépes kalózok tulajdonítottak el.
febr. 27
8:12
MSZP: a főváros kilencszer annyi adót fizet, mint amennyit visszakap (ATV)
Az LMP szerint politikai akarat hiánya miatt nem akarják megmenteni a BKV-t. Jávor Benedek szerint még most sem lenne késő, ezért a párt egy átfogó megoldási javaslattal áll elő a szerdai közgyűlésen. A szocialisták szerint minden olyan javaslat támogatható lenne, amellyel nem sarcolják tovább a budapestieket.
febr. 27
8:14
Gyengült a forint: 292 az euró (ATV)
Gyengült a forint hétfőn délelőtt a főbb devizákkal szemben. Az eurót délelőtt 10 órakor 292,28 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben, a kora reggeli 290,48 forint és a péntek délután jegyzett 289,26 forint után.
febr. 27
8:27
Lázár: Próbáljuk jobb belátásra bírni az Európai Bizottságot (Infostart)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére tett európai bizottsági javaslat miatt; Lázár János erről hétfőn beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 27
8:27
Kormányablakok a restik helyén (Metropol)
A MÁV veheti meg a Resti Zrt. részvényeinek többségét. A tervek már hónapok óta készen vannak.
febr. 27
8:27
Kohéziós pénzek - Lázár János: ezt a csatát még nem zártuk le (Alternatív Energia)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére tett európai bizottsági javaslat miatt; Lázár János erről hétfőn beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 27
8:30
Merénylet készült Putyin ellen, de meghiúsították (ATV)
Vlagyimir Putyin volt a célpontja annak a merénylettervnek, amelyet az orosz és ukrán titkosszolgálatok hiúsítottak meg. Sajtóértesülések szerint Doku Umarov iszlamista vezető áll a merényletkísérlet mögött. Служба безопасности Украины сегодня официально подтвердила информацию о задержании террористов, готовивших покушение на премьер-министра России Владимира Путина.
febr. 27
8:32
Lázár: próbáljuk jobb belátásra bírni az Európai Bizottságot (ATV)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője nem tart szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást a magyar kohéziós pénzek folyósításának felfüggesztésére tett európai bizottsági javaslat miatt; Lázár János erről hétfőn beszélt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
febr. 27
8:45
Richter: uniós forgalomba hozatali engedélyt kapott az Esmya (Infostart)
A Richter Gedeon Nyrt. Esmya nevű készítménye forgalomba hozatali engedélyt kapott az Európai Bizottságtól a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek műtét előtti kezelésére - jelentette be a Richter hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 27
9:03
Sikkasztással vádolják a Nemzetvédelmi Egyetem kancellárját (Infostart)
Sikkasztással vádolja az ügyészség a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt kancellárját és öt társát.
febr. 27
9:06
Eredménytelenül zárult a G20-as csúcstalálkozó (ATV)
A 19 legfejlettebb és feltörekvő ország pénzügyminiszterei abban egyetértettek, hogy növelni kell az euróövezet stabilitását, de a konkrét lépésekről mindenki mást gondol.
febr. 27
9:08
Megsemmisítik Oszama bin Laden pakisztáni házát (ATV)
A pakisztáni hatóságok nagy erejű munkagépekkel kezdték lebontani azt az épületet, ahol a terrorvezért egy titkos amerikai kommandós akcióban megölték.
febr. 27
9:21
A fejlesztési minisztérium beismerte: hibáztak (168 Óra Online)
Tavaly július óta tizenkét megbízási szerződést kötött összesen tizenegy magánszeméllyel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – derül ki a minisztérium szerződéseiről múlt héten közzétett adatokból. A kormányportálon megjelent dokumentumból úgy tűnik, több esetben olyan tevékenységekre is megbízási szerződést kötöttek, amelyeket hagyományosan munkaviszonyban szoktak ellátni.
febr. 27
9:24
Újabb tüntetések Szíriában: Homszban már a mellékutcákat lövik (ATV)
A szíriai biztonsági erők lelőttek három fiatalt a vasárnap esti rendszerellenes tüntetéseken Damaszkusz egyik negyedében - közölték hétfőn ellenzéki aktivisták.
febr. 27
9:39
Halálra gázolt a vonat egy nőt Dunakeszi-alsónál (Alternatív Energia)
Halálra gázolt a vonat egy nőt, aki figyelmetlenül haladt át a síneken hétfőn a Dunakeszi-alsó vasútállomásnál - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
febr. 27
9:41
Ötmillió forintos nyomravezetői díj a kézigránátos robbantások ügyében (Alternatív Energia)
Ötmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Budapesten történt két kézigránátos robbantás ügyében az országos rendőrfőkapitány - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfőn a rendőrség honlapján.
febr. 27
9:42
Szavazás: nagyon rákapcsoltak a kormánypártiak (ATV)
Öt nappal ezelőtt indítottuk el legfrissebb szavazásunkat az atv.hu-n, melyben azt kérdezzük olvasóinktól, hogy véleményük szerint a kormányt, vagy Magyarországot bírálják Nyugatról?
febr. 27
9:44
Szeged-Partizan: a határon kapták el a verekedő szerb szurkolót (ATV)
A röszkei határátkelőhelyen állította elő a rendőrség azt a szerb drukkert, aki a vasárnapi A-HÍD Szeged Beton VE – Partizan Beograd meccs előtt bántalmazta az egyik szegedi vezérszurkolót – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
febr. 27
10:15
Az Európa Tanács aggasztónak találja a romák emberi jogi helyzetét (Infostart)
Egyetlen európai kormányzat sem tud felmutatni teljes sikert a romák emberi jogainak megvédése terén - hangsúlyozta hétfőn közzétett átfogó jelentésében Thomas Hammarberg, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.
febr. 27
10:15
Drágul a tömegközlekedés Nyíregyházán (Alternatív Energia)
Drágul a tömegközlekedés Nyíregyházán március elsejétől; átlagosan 4,2 százalékkal emelkednek az autóbusz-jegyárak, emellett 2,59 százalékos kilométer csökkenést eredményező járatritkításról is döntöttek - közölte Ignácz László a Szabolcs Volán Zrt. vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.
febr. 27
10:36
Jobbikos politikus, Gyöngyöspata, Magyar Gárda az európai jelentésben (ATV)
Egyetlen európai kormányzat sem tud felmutatni teljes sikert a romák emberi jogainak megvédése terén - hangsúlyozta hétfőn közzétett átfogó jelentésében Thomas Hammarberg, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.
febr. 27
10:51
Különleges közfoglalkoztatás (Metropol)
Nem utcát söpörnek, hanem kerámiatáblákat gyártanak, kosarat fonnak vagy utcabútorokat készítenek műanyag palackokból. A faluban forrasztanak majd napelemet, szerelnek áramtermelő biciklit, de lesz a településen mintakert és szociális mosoda is.
febr. 27
10:51
Razzia az iskolakerülő diákok kiszűrésére Nyíregyházán (Alternatív Energia)
Ifjúságvédelmi razziát tartott a rendőrség az érintett szervezetek bevonásával Nyíregyházán; a február 14. és 24. közötti ellenőrzési akció során több iskolakerülő diák ellen intézkedtek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
febr. 27
11:09
Az MSZP a magánnyugdíjpénztár-tagok és a rokkantak ügyében vár kormányzati fellépést (Alternatív Energia)
Az MSZP arra kéri a kormányt, hozzon jogszabályt az állami rendszerbe átkerülő magánnyugdíjpénztár-tagok nyugdíjszámításáról, továbbá függessze fel a megváltozott munkaképességűek egészségügyi felülvizsgálatát.
febr. 27
11:12
Döntött az EU: szigorítják a Szíriával szembeni szankciókat (ATV)
A Szíriával szembeni szankciós intézkedések megszigorításáról döntöttek hétfői ülésükön az EU-országok diplomáciai irányítói - közölték Brüsszelben.

Keresés