2012. február 9. csütörtök

febr. 9
4:57
„Ha le nem szakad a lábam, végig menetelek Budapestig” (ATV)
Két település közötti menetelés alatt beszélt erről Nyakó István országgyűlési képviselő.
febr. 9
5:12
Mégis elismerték a bírók őszödi "kiruccanását" (Alternatív Energia)
Elismerte a Kúria sajtótitkársága, hogy a balatonőszödi kormányüdülőben vett részt vezetőképzésen Darák Péter főbíró, valamint a testület több vezetője. Közlésük szerint január 26. és 28. között a szervezeti hatékonyságot, valamint a személyi együttműködést fejlesztő intenzív vezetőképzésen vettek részt, melynek célja "a Kúriára háruló új feladatok, új munkamódszerek áttekintése volt."
febr. 9
5:14
Csőbe akarták húzni a menetelőket (Alternatív Energia)
Meg akarta alázni az egyszerű embereket Tállai András, de nem sikerült - mondta fojtott dühvel a hangjában tegnap Tóth Imre Miklós, munkanélküli olvasztár. Szerda este már Füzesabonyban próbált pihenni a csapat, amelyik hétfő reggel óta gyalogol munkáért, kenyérért, az út szélén hagyottakért. Az első két nap dudáltak nekik, biztatták őket a 3-as úton, kedden este azonban a belügyi államtitkár…
febr. 9
5:15
A f(AGY)halál ellen demonstráltak – Brüsszel is léphet? (ATV)
Vizsgálja az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvényt, tudta meg a Bruxinfo. A lap szerint a bizottság attól tart, hogy a törvény sérti a személyek szabad áramlásának európai elvét, illetve szembemehet a korai iskolaelhagyók arányának csökkentését célzó uniós célkitűzéssel is. A felsőoktatási törvény rendelkezései miatt szerdán tüntetést tartott a Hallgatói Önkormányzatok Országos…
febr. 9
5:16
Megint szégyenpadra kerül Magyarország Brüsszelben (Alternatív Energia)
Újra terítékre kerül Magyarország Brüsszelben. Az Európai Parlament szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó szakbizottsága - a liberális frakció kezdeményezésére - nyilvános meghallgatást tart ma a magyarországi helyzetről, az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről.
febr. 9
5:30
Göncz Árpádot köszöntik a születésnapján (Alternatív Energia)
Szerenáddal köszöntik kilencvenedik születésnapján, pénteken a budapesti Vérhalom téren Göncz Árpád volt köztársasági elnököt neves közéleti személyiségek.
febr. 9
5:32
Egyre több az influenzás beteg (Alternatív Energia)
A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.
febr. 9
5:34
Nem enyhül a zimankó (Alternatív Energia)
Hat megyében akár mínusz 20 fok alá is süllyedhet a hajnali hőmérséklet, akár csak a múlt éjjel Kaposváron, ahol mínusz 24,7 fokot mértek. Európában már több mint 400 áldozata van a kemény télnek, a magyar mentők egy nap alatt ötven kihűlt és fagyásgyanús sérültet vittek kórházba.
febr. 9
5:36
Újra szemben az uniós joggal? (Alternatív Energia)
A magyar diplomások "röghöz kötése" sértheti az Európai Unió előírásait, ezért az Európai Bizottság már vizsgálja a tavaly ősszel elfogadott felsőoktatási törvényt és az azt kiegészítő januári kormányrendeletet. Eközben nem csitul a felháborodás a felsőoktatási keretszámok körül, és bár meghosszabbították a jelentkezési határidőt, ez sem a pedagógus-szakszervezetet, sem a szülőket nem nyugtatta…
febr. 9
6:03
Bunyó a józsefvárosi szülészeten (Infostart)
Négy embert előállított a rendőrség szerdán egy fővárosi kórházból, mert ott összeverekedett két nagyobb társaság - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese
febr. 9
6:27
Zamecsnik: senki sem rabolta el Balla Györgyöt (ATV)
Az ügyvéd szerint ez csak kitaláció, Balla György az egyik barátjával volt a víkendházukban, másnap pedig ott volt a tisztújításon is.
febr. 9
6:39
Veszélyes szeméttelepeket semmisítenek meg Közép-Békésben (Infostart)
Régen bezárt szeméttelepek rekultivációjára nyert 1,38 milliárd forint uniós támogatást a Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás - közölte a társulás elnöke, Dankó Béla.
febr. 9
7:15
A kormány új ajánlatot tett az egészségügyieknek - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint konkrét összegű, a kért havi nettó 100 ezerhez képest néhány tízezer forintról szóló ajánlatot tett a szerdai bértárgyaláson az érdekvédőknek Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. Ám ezt sem kaphatja meg mindenki, első lépésben az alkalmazott orvosok részesülnének belőle. A rezidensek és a Magyar Orvosok Szövetsége a következő napokban döntenek arról, hogy ezt…
febr. 9
7:21
Sarkozy nem szeretné, ha Izrael támadna, Iránban fogy az élelmiszer (ATV)
A francia elnök megerősítette, hogy országa Izrael hű barátja, de óva intett attól, hogy a zsidó állam katonai csapást mérjen Iránra atomfegyverprogramja miatt. Egy harvardi professzor viszont azt állítja: éppen most van itt a támadás ideje. Közben Irán kezd kifogyni az élelmiszerből.
febr. 9
7:36
Jobbik-tábor: fiatal, férfi, pesszimista (Metropol)
Eddig félreismertük a Jobbik támogatóit, mutat rá egy nemzetközi kutatás magyar része. Nem veszte­sek és nem is munkanélküliek.
febr. 9
7:36
Királyszentistván tiltakozik a krematórium építése ellen (Alternatív Energia)
Királyszentistván tiltakozása ellenére épül a település közelében a krematórium, pedig az ügy a parlamentet is megjárta - mondta Kőszegi Ilona, a Veszprém megyei település független polgármestere az MTI megkeresésére.
febr. 9
7:39
Még a nyári szünet előtt új Btk. születhet (ATV)
Új büntetőeljárási kódexet bocsát társadalmi vitára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – és még a nyári szünet előtt új kódexet fogadhat el az országgyűlés. A gyorsabb, hatékonyabb igazságszolgáltatást, a sértettek és az elkövetők számára tisztább viszonyokat szeretne a kormány – mondta Répássy Róbert, a tárca igazságügyi államtitkára, aki szerint a tervezet még változhat – hiszen egy…
febr. 9
7:41
Közvetlen elnökválasztás lesz Csehországban (ATV)
A cseh parlament felsőháza is rábólintott a közvetlen államfőválasztás bevezetésére, így 2013-ban már a lakosság választhat elnököt. A választás kétfordulós lesz, jelöltet pedig 50 ezer támogató összegyűjtésével bárki állíthat.
febr. 9
7:43
Fizethet az állam? Titkos záradék Malév-ügyben (ATV)
Az államot komoly kötelezettség terheli az üzemeltető BA Zrt-vel szemben, ha a Malév leállásával kieső utasforgalom veszteséget okoz a reptérnek.
febr. 9
7:45
Amerika felgyorsítaná a tálibokkal folytatott „kényes” tárgyalásokat (ATV)
Az Egyesült Államok fel akarja gyorsítani a tálibokkal folytatott "kényes" tárgyalásokat, hogy a májusi NATO-csúcson már "komoly béketárgyalásokról" tudjon beszámolni - közölte szerdán névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a Reuters hírügynökség.
febr. 9
7:57
290 forint körül az euró árfolyama (ATV)
Megtorpant csütörtök reggelre a kedd óta tartó forinterősödés, előző napi nyereségét a görög hitel-megállapodás aláírásának elhalasztását követő negatív piaci reakciók hatására a forint kissé korrigálta.
febr. 9
7:59
Baján mínusz 26 fokra ébredtek (ATV)
Várhatóan nem dől meg sem az országos, sem a budapesti hidegrekord a napokban, bár az elmúlt éjszaka mínusz 26,1 Celsius-fokot mértek Baján, ez másfél fokkal volt melegebb, mint az ezen a napon mért eddig leghidegebb - mondta el Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa csütörtökön az MTI-nek.
febr. 9
8:01
Fabio Capello távozott (ATV)
Az olasz szakember eddig Anglia válogatottját irányította, John Terry állítólagos rasszista kijelentése kapcsán kipattant botrány miatt távozott azonnali hatállyal.
febr. 9
8:15
Hiba: Több tízezer autós bukhat a kötelezőn (ATV)
A kárnyilvántartóban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződők adatainak hibája miatt több tízezer autós kerülhet az aktuális bónusz fokozatából alap-fokozatba egy évre - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.
febr. 9
8:17
Nem akarnak krematóriumot (ATV)
Királyszentistván tiltakozása ellenére épül a település közelében a krematórium, pedig az ügy a parlamentet is megjárta - mondta Kőszegi Ilona, a Veszprém megyei település független polgármestere az MTI megkeresésére.
febr. 9
8:19
Neelie Kroes vs. Navracsics - Ismét magyar téma Brüsszelben (ATV)
Az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről tartanak nyilvános meghallgatást Brüsszelben az Európai Parlament liberális frakciójának kezdeményezésére csütörtökön. Az európai bizottság részéről felszólal Neelie Kroes uniós biztos, a magyar kormány nevében pedig Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Meghallgatják továbbá Társaság a Szabadságjogokért képviselőjét, valamint a…
febr. 9
8:30
Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban (Metropol)
Pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) mért csapást két rakétával egy házra Pakisztán északnyugati részében csütörtökön hajnal előtt. Három feltételezett milicista meghalt.
febr. 9
8:45
A kormány tárgyal a Budapest Airporttal az 1000 milliárdról (Infostart)
Ésszerű kompromisszumra törekszik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt., valamint annak tulajdonosai a vagyonkezelői szerződés ügyében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.
febr. 9
8:51
Hivatalos: ő lesz a tehetségkutató harmadik zsűrije (ATV)
Annyi már korábban kiszivárgott, hogy a Heti Hetes sztárja mellett Pokorny Liát és Hajós Andrást ültetik az ítészi székekbe.
febr. 9
9:06
Meghalt egy előzetesben lévő szegedi nő (Metropol)
Tizenkét nappal előzetes letartóztatásba helyezése után meghalt Szegeden a Dorozsmai úti börtönben Kovács Károlyné Búza Terézia. A nő több betegségben is szenvedett, rokonai szerint nem kapta meg megfelelő gyógyszereit a zárkában.
febr. 9
9:06
Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád - Mínusz húsz fok alatt (Alternatív Energia)
Várhatóan nem dől meg sem az országos, sem a budapesti hidegrekord a napokban, bár az elmúlt éjszaka mínusz 26,1 Celsius-fokot mértek Baján, ez másfél fokkal volt melegebb, mint az ezen a napon mért eddig leghidegebb - mondta el Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa csütörtökön az MTI-nek.
febr. 9
9:27
Lefújták a varsói Nemzeti Stadion nyitómeccsét (ATV)
A nyár végén esedékes, de az aréna éles tesztelésére mostanra áthelyezett Szuperkupa-mérkőzésen avatták volna fel a lengyel-ukrán labdarúgó Európa-bajnokság negyedik lengyel arénáját.
febr. 9
9:29
Amerikai drón végzett az al-Kaida pakisztáni vezetőjével (ATV)
Pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) mért csapást két rakétával egy házra Pakisztán északnyugati részében csütörtökön hajnal előtt, három feltételezett milicista meghalt - közölték a helyi hírszerzés tisztviselői. Életét vesztette Badar Manszúr, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet pakisztáni hadműveleti főnöke is a támadásban.
febr. 9
9:31
Bérkatasztrófa? Csak tízezres béremelést javasoltak az egészségügyben (ATV)
A szerdai bértárgyalásokon csak néhány tízezres béremelési javaslatot tett az egészségügyért felelős államtitkár a rezidensszövetségnek. Közben az új adószabályok miatt az ágazatban dolgozók nettó fizetése is csökken.
febr. 9
9:33
Több ezer adag étellel segít a Hírkereső.hu (ATV)
Az elmúlt egy napban 50 embert vittek kórházba a mentők itthon - kihűlés, és fagyás miatt. Egy nap alatt csaknem 2800 riasztásuk volt országszerte. A mínuszok elleni védekezésben eddig több mint 25 ezer ember vett részt. A következő pár napban biztosan marad a hideg idő, hétvégén pedig újabb havazás lesz.
febr. 9
9:42
Már öt településen veszélyes a levegő minősége (Alternatív Energia)
Országszerte tovább romlott a levegő minősége: csütörtökön már öt település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) a szálló por magas koncentrációja miatt. A fővárosban továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
febr. 9
9:45
8 ezer fővel leépíti bagdadi nagykövetségét Amerika (ATV)
Kevesebb mint két hónappal az amerikai csapatok Irakból történt kivonása után a washingtoni külügyminisztérium arra készül, hogy a felére csökkenti bagdadi nagykövetségének hatalmas apparátusát - jelentette szerdán a The New York Times.
febr. 9
9:57
Optimista, derűs kilátásokról beszélt Orbán Viktor Egerben (Infostart)
A miniszterelnök szerint a felpörgetett törvényhozási tempó hibákkal járt. Erről Orbán Viktor a kormánypártok egri kihelyezett frakcióülésén beszélt.
febr. 9
10:03
13 milliárdos vagyon: szülei ellen pereskedik a világhírű teniszező (ATV)
Arantxa Sánchez Vicario azzal vádolta meg szüleit, hogy kizsákmányolták és kiforgatták őt 45 millió eurós vagyonából.
febr. 9
10:15
TASZ: a drogpolitika szigorítása értelmetlen és káros (Infostart)
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet álláspontja szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a büntető törvénykönyv módosításáról szóló előterjesztése Európa legszigorúbb drogjogi és büntetőjogi szabályozását vezetné be - olvasható a szervezet csütörtöki közleményében.
febr. 9
10:18
Orbán elismerte: nem megy a munkahelyteremtés (Alternatív Energia)
"Az átalakítások veszteségének" nevezte Orbán Viktor a kormánypártok egri kihelyezett frakcióülésén, hogy nagyjából tizenöt százaléknyi választó elpártolt a Fidesztől az elmúlt másfél évben.
febr. 9
10:20
TASZ: Európa legszigorúbb drog- és büntetőjogi szabályozása jöhet (Alternatív Energia)
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet álláspontja szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a büntető törvénykönyv módosításáról szóló előterjesztése Európa legszigorúbb drogjogi és büntetőjogi szabályozását vezetné be - olvasható a szervezet csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
febr. 9
10:21
Eladósodás: a kormányok, a felügyelet, a hitelközvetítők és a lakosság is felelős (ATV)
A lakossági devizaeladósodás okainak feltárására létrehozott országgyűlési vizsgálóbizottság megállapította, hogy tudatosan irányították a devizahitelezés felé a bankok az ügyfeleket.
febr. 9
10:36
A hideg ellenére sem kaphatnak tüzelőt Gyöngyöspatán (Alternatív Energia)
Előre végiggondolt stratégia része lehet, hogy a gyöngyöspatai önkormányzat nem nyújt segítséget a rászorulóknak ahhoz, hogy a mínuszokban otthonaikat felfűthessék? Közben a hivatal udvarán nagy mennyiségben áll a közmunkások által kitermelt tüzelő, amiből a polgármester saját hivatala számára új kazán vásárlását és az épület két évi kifűtését tervezi.
febr. 9
10:54
Fidesz-frakcióülés - Nincs napirenden a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye (Alternatív Energia)
A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerda este az MTI megkeresésére határozottan cáfolta, hogy a kihelyezett frakcióülésen napirendre kerülne a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye.
febr. 9
11:09
Mit mondtak az elemzők az évértékelőről? (Infostart)
A hét kiemelkedő belpolitikai eseménye volt Orbán Viktor miniszterelnök keddi évértékelő beszéde a Millenárison. Összeállításunkból kiderül, hogy a politikai elemzők szerint Orbán Viktor országértékelő beszédében a középosztályhoz, illetve szavazótáborához szólt, a gazdasági elemzők szerint a miniszterelnök szavain érezhető volt a megegyezési szándék.
febr. 9
11:12
Brad Pitt fellélegezhet: nem fog rátörni a TEK (Alternatív Energia)
Nem állapítható meg büntetőjogi felelősség a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten forgatott filmhez Magyarországra szállított fegyverekkel kapcsolatban - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön az MTI-vel, ezért az NNI megszüntette az eljárást, és a fegyvereket átadják a tulajdonosnak.
febr. 9
11:30
MSZP: a kormány segítség helyett elvesz az álláskeresőktől (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a kormány elvesz az álláskeresők támogatásából ahelyett, hogy segítő kezet nyújtana a nehéz helyzetben lévő dolgozni akaróknak.
febr. 9
11:33
BM: Bizonyíték van rá, hogy Tállai András államtitkár józan volt (ATV)
A minisztérium cáfolja az éhségmenet tagjainak állítását, és helyreigazítást kér.
febr. 9
11:48
PSZ: az alaptörvénnyel is ellentétes a köznevelési törvény (Alternatív Energia)
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alkotmányjogi panasszal élt az Alkotmánybíróságnál, azt kérik, a testület állapítsa meg, hogy a köznevelési törvény ellentétes az alaptörvényben foglaltakkal, és semmisítse meg a jogszabályt.

Keresés