2012. február 9. csütörtök

febr. 9
5:12
Vérfürdő Homszban (Kripto Akadémia)
Brutális akciót indított a lázadások fellegvára, Homsz ellen a szíriai kormányhadsereg. Beszámolók szerint a kormányerők nemcsak a fegyveres lázadókat lövik, hanem ártatlan, fegyvertelen családokat is. Ellenzéki források szerint a gyermekekre is tüzelnek.
febr. 9
5:45
Nehézfegyverekkel lövik a lakosságot Szíriában (Infostart)
Az Arab Liga újabb megfigyelő missziót akar küldeni Szíriába, de az ENSZ-szel közösen, nagyobb létszámban, jobb felszereléssel és más feltételekkel, mint ahogy az első, decemberi-januári küldöttség végezte a feladatát - közölte a pánarab szervezet főtitkára a világszervezet főtitkárával, Ban Ki Munnal.
febr. 9
5:48
Marine Le Pen hiányzó "keresztapái" (Kripto Akadémia)
Zavart keltett Franciaországban a vasárnapi bulvárlap, a Journal du Dimanche legutóbbi száma. Az április végén esedékes elnökválasztás első fordulójáról közölt közvélemény kutatást, de csak két névvel: Nicolas Sarkozy-ével és François Hollande-éval. A szélsőjobboldali Marine Le Pen kimaradt a becslésből.
febr. 9
5:50
Rosszul áll Tadicsék szénája választás előtt (Kripto Akadémia)
Egyre valószínűbb, hogy az ellenzék alakíthat majd kormányt a május elején megrendezendő szerbiai parlamenti választást követően.
febr. 9
5:52
Jó húzás lehet Ungureanu kinevezése (Kripto Akadémia)
Mihai Razvan Ungureanu román miniszterelnökjelölt tegnap bemutatta minisztereit, a még mindig Boc vezette kormánypárt, a PDL pedig jelezte: megvan az elfogadáshoz szükséges parlamenti többség.
febr. 9
6:03
Helsinkibe látogat a köztársasági elnök (Infostart)
Helsinkibe utazik Schmitt Pál köztársasági elnök, hogy másik nyolc európai államfő társaságában részt vegyen az Arraiolos-csoport ülésén.
febr. 9
7:36
15 napjuk van a görögöknek, hogy megspóroljanak 300 millió eurót (Metropol)
A görög kormánykoalíció pártvezetői a szerda éjszakába nyúló tanácskozásukon minden megszorító elemben megállapodtak, kivéve a nyugdíjkifizetésekét, amelynek 300 millió eurót kell kitennie.
febr. 9
7:36
Washington fel akarja gyorsítani a tárgyalásokat a tálibokkal (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok fel akarja gyorsítani a tálibokkal folytatott "kényes" tárgyalásokat, hogy a májusi NATO-csúcson már "komoly béketárgyalásokról" tudjon beszámolni - közölte szerdán névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a Reuters hírügynökség.
febr. 9
7:54
Gigantikus bálnacápát fogtak pakisztáni halászok (Kripto Akadémia)
Pakisztáni halászok kifogták életük halát: gigantikus méretű cetcápa akadt hálójukba.
febr. 9
8:09
Washington szövetségi államban is engedélyezik a melegházasságokat (Infostart)
Megkapta a végső törvényhozási jóváhagyást Washington szövetségi államban az azonos neműek házasságkötését engedélyező törvény, így ez az állam lehet a hetedik az Egyesült Államokban, amely megengedi a melegek frigyét.
febr. 9
8:11
Ismét Magyarország lesz a téma az Európai Parlamentben (Infostart)
Ismét a magyarországi helyzetről és az alkotmányról tart meghallgatást az Európai Parlament, igaz, most egy szakbizottságban leszünk téma.
febr. 9
10:15
Szlovákia: nyíltan roma- és magyarellenes a kampány (Infostart)
A szlovákiai választási kampányban a roma-kérdés is hangsúlyos szerepet kap. A Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt hirdetésein rasszista, nacionalista jellegű üzenetek jelentek meg, de nem hiányoznak a magyarellenes feliratok sem.
febr. 9
10:18
Meghalt az al-Kaida pakisztáni hadműveleti parancsnoka (Metropol)
Pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában meghalt Badar Manszúr, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet pakisztáni hadműveleti főnöke csütörtökön az ország északnyugati részén.
febr. 9
10:20
Európa legszigorúbb drogszabályozásától tart a TASZ (Metropol)
A jogvédő szervezet álláspontja szerint a kormány a szakmai szervezetek nélkül alkot új drogstratégiát és büntetőszabályokat.
febr. 9
11:30
Elítélték a gyergyóalfalvi alpolgármester gyilkosait (Metropol)
A Hargita Megyei Törvényszék első fokon 22 év börtönbüntetésre ítélte Csala Zsolt gyergyóalfalvi alpolgármester gyilkosát, bűntársa 16 évet kapott.
febr. 9
11:30
Elítélték a gyergyóalfalvi alpolgármester gyilkosait (Kripto Akadémia)
A Hargita Megyei Törvényszék első fokon 22 év börtönbüntetésre ítélte Csala Zsolt gyergyóalfalvi alpolgármester gyilkosát, bűntársa 16 évet kapott.
febr. 9
11:48
Közvetlenül választják az államfőt Csehországban (Metropol)
Két évtizedes társadalmi-politikai viták és négy konkrét sikertelen kísérlet után a cseh parlament a héten úgy döntött, hogy módosítja az ország alkotmányát, s ezentúl nem a parlament két háza, hanem közvetlenül a lakosság fogja megválasztani a köztársasági elnököt.
febr. 9
11:50
Emelkedtek a globális élelmiszerárak (Metropol)
A várt csökkenés helyett 2 százalékkal emelkedtek a globális élelmiszerárak januárban az előző hónaphoz képest az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének csütörtökön publikált adatai szerint.
febr. 9
12:06
Orosz hadgyakorlat ellen tiltakoznak a japánok (Metropol)
A japán légtér szélén hajtott végre repüléseket szerdán az orosz légierő öt gépe, köztük első ízben egy nagy hatósugarú rádiólokátorral felszerelt gép - közölte a japán védelmi tárca.
febr. 9
12:24
Turisztikai kínálattal ajánlják a cseh egészségügyi ellátást (Metropol)
Magas szintű egészségügyi szolgáltatások és vonzó idegenforgalmi látványosságok együttes kínálatával kívánja a jövőben Csehországba csábítani a turistákat a Czech Tourism állami ügynökség.
febr. 9
12:24
Megnyílnak a túlzsúfolt börtönök kapui (Kripto Akadémia)
Bizalmat szavazott az olasz parlament a válságos börtönhelyzet kezelését szolgáló törvénynek, amelynek értelmében a nem súlyos bűncselekményekért elítéltek a büntetésük utolsó másfél évét házi őrizetben tölthetik le.
febr. 9
13:36
Az EU Indián keresztül gyakorolna nyomást Iránra (Metropol)
Az Európai Unió arra fogja kérni Indiát, segítse meggyőzni Iránt nukleáris programjának feladásáról és a tárgyalóasztalhoz való visszatérésről - közölte egy csütörtökön közzétett lapinterjúban Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.
febr. 9
13:36
Külföldi sajtó - Az országértékelő beszédről, az egyházügyi törvényről, az uniós eljárásról (Kripto Akadémia)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap, valamint a Der Standard című osztrák napilap csütörtökön Orbán Viktor országértékelő beszédével összefüggésben közölt cikket, míg a londoni Financial Times az egyházügyi törvényről, a brüsszeli European Voice és a francia Les Échos pedig az EU kötelezettségszegési eljárásaival kapcsolatban jelentetett meg írást.
febr. 9
13:38
Nem sérültek rendőrök a kórházi verekedésben (Metropol)
Nem sérültek meg rendőrök vagy kórházi dolgozók a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján múlt éjszaka történt verekedés során. Ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte csütörtökön, cáfolva az ezzel ellentétes tartalmú sajtóhíreket. A verekedés egy tartozás miatt robbant ki két család között.
febr. 9
13:54
Megszavazta a román parlament az új kormányt (Kripto Akadémia)
Megszavazta csütörtökön a román parlament az új kormányt, amelyet Mihai Razvan Ungureanu volt hírszerzési főnök vezet.
febr. 9
14:12
Pert vesztettek a delfinek (Metropol)
Elutasította az amerikai San Diego bírósága állatvédőknek azt a keresetét, amelyben az emberekével azonos alkotmányos védelmet követeltek kardszárnyú delfinek számára.
febr. 9
14:48
Magyarországról szavaznak a jövő héten az EP-ben (Metropol)
A magyarországi jogalkotási folyamattal kapcsolatos állásfoglalásról való szavazás is szerepel az Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésének napirendjén - döntött csütörtökön az EP házbizottsága.
febr. 9
15:03
Megszavazta a román parlament az új kormányt (Infostart)
Megszavazta csütörtökön a román parlament az új kormányt, amelyet Mihai Razvan Ungureanu volt hírszerzési főnök vezet.
febr. 9
15:05
Magyarországról szavaznak a jövő héten az Európai Parlamentben (Infostart)
A magyarországi jogalkotási folyamattal kapcsolatos állásfoglalásról való szavazás is szerepel az Európai Parlament (EP) jövő heti strasbourgi plenáris ülésének napirendjén - döntött csütörtökön az EP házbizottsága.
febr. 9
15:24
Megszavazták az új román kormányt (Metropol)
Megszavazta csütörtökön a román parlament az új kormányt, amelyet Mihai Razvan Ungureanu volt hírszerzési főnök vezet.
febr. 9
15:24
Nem javult a kisebbségek helyzete Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Nem bővült a demokrácia, és nem javult a kisebbségek helyzete sem Szlovákiában a 2011-es év második felében - derül ki a Közéleti Kérdések Intézetének (IVO) csütörtökön nyilvánosságra hozott aktuális jelentéséből.
febr. 9
15:42
Gorbacsov szerint lejárt Putyin ideje (Metropol)
Orosz vezetőként összes erejét kimerítette már Vlagyimir Putyin, és az arra való képtelensége, hogy változtasson a Kreml politikai rendszerén, csak újabb kormányellenes tömegtüntetések kiváltó oka lesz - vélekedett csütörtökön Mihail Gorbacsov.
febr. 9
16:15
Megállapodtak a görög pártok az újabb megszorító csomag részleteiről (Infostart)
A görög pártoknak sikerült megállapodniuk az utolsó pillanatban az újabb megszorító csomag részleteiről, szabaddá téve ezzel az utat ahhoz, hogy az ország nemzetközi hitelezői elfogadhassák az újabb 130 milliárd eurós görög mentőcsomagot.
febr. 9
16:18
Óceánjáró - A túlélők több mint kétmillió dolláros kártérítést remélhetnek (Kripto Akadémia)
Fejenként több mint kétmillió dollár kártérítést kér a túlélők számára a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia utasait képviselő amerikai ügyvéd, aki csütörtökön Rómában tartott sajtótájékoztatót.
febr. 9
16:51
Emelné a nyugdíjkorhatárt az Európai Bizottság (Infostart)
Az Európai Bizottság célul tűzte ki az uniós tagállamokban érvényes nyugdíjkorhatárok további emelését - tudta meg a Bild című német bulvárlap.
febr. 9
18:21
Navracsics: Működik a fékek és ellensúlyok rendszere (Infostart)
Magyarországon demokrácia van , működik a fékek és ellensúlyok rendszere - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a magyarországi helyzetről és az új magyar alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényekről rendezett európai parlamenti közmeghallgatáson. A közigazgatási és igazságügyi miniszter az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó…
febr. 9
18:24
Harci helikoptereket vetettek be Homszban (Metropol)
A szíriai belső konfliktus kezdete óta csütörtökön először vetettek be harci helikoptereket a kormányerők Homsz városban az ellenzéki erők ellen - jelentette az al-Dzsazíra arab hírtelevízió.
febr. 9
18:26
Nyolc magyar sarkalatos törvényt vizsgálnak (Metropol)
A strasbourgi székhelyű Európa Tanács két jelentéstevője február 16-17-én tesz látogatást Magyarországon, az ET égisze alatt működő Velencei Bizottság pedig nyolc magyar sarkalatos törvényről készít jogi szakvéleményt az elkövetkező hónapokban - mondta Andrew Cutting, az ET brüsszeli EU-összekötő irodájának munkatársa az EP-ben a magyarországi helyzetről tartott közmeghallgatáson.
febr. 9
18:39
"Az európaiaknak át kell gondolniuk nyugdíjazási szokásaikat" (Infostart)
Az európaiaknak meg kell kérdőjelezniük szokásaikat, ha biztosítani akarják bőkezű nyugdíjrendszereik jövőjét - hangoztatta Fredrick Reinfeldt svéd miniszterelnök a skandináv és balti országok, továbbá Nagy-Britannia miniszterelnökeinek csütörtöki stockholmi tanácskozásán.
febr. 9
19:00
Harci helikoptereket vetettek be Szíriában (Metropol)
A szíriai belső konfliktus kezdete óta csütörtökön először vetettek be harci helikoptereket a kormányerők Homsz városban az ellenzéki erők ellen - jelentette az al-Dzsazíra arab hírtelevízió.
febr. 9
19:18
A Pentagonban is fogadják a kínai alelnököt (Metropol)
Az amerikai védelmi minisztériumot is felkeresi majd Hszi Csin-ping kínai alelnök, aki a jövő héten érkezik hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba - közölte csütörtökön a The Wall Street Journal.
febr. 9
19:36
Sarkozy jobboldali irányt vesz (Metropol)
Egy sor egyértelműen jobboldali kötelezettségvállalásra tett ígéretet Nicolas Sarkozy francia államfő egy lapinterjúban az alig három hónap múlva esedékes elnökválasztás előtt.
febr. 9
19:54
Mexikó: 15 tonna metamfetamin egy ranchon (Metropol)
A mexikói katonaság "történelmi fogást" csinált: 15 tonna tiszta metamfetamint foglalt le egy birtokon, Jalisco államban - jelentette be csütörtökön az illetékes, guadalajarai katonai körzet parancsnoka.
febr. 9
20:09
Történelmi fogás: 15 tonna metamfetamint találtak Mexikóban (Infostart)
A mexikói katonaság "történelmi fogást" csinált: 15 tonna tiszta metamfetamint foglalt le egy birtokon, Jalisco államban - jelentette be csütörtökön az illetékes, guadalajarai katonai körzet parancsnoka.
febr. 9
20:11
Gorbacsov: Az összes erejét kimerítette Putyin (Infostart)
Orosz vezetőként összes erejét kimerítette már Vlagyimir Putyin, és az arra való képtelensége, hogy változtasson a Kreml politikai rendszerén, csak újabb kormányellenes tömegtüntetések kiváltó oka lesz - vélekedett csütörtökön Mihail Gorbacsov.
febr. 9
20:30
Tengeralattjáró-balesetben meghalt három német turista (Metropol)
Megfulladt három német turista, miután tengeralattjárójuk csütörtökön elsüllyedt a népszerű vörös-tengeri üdülőhely, Hurghada partjai előtt.
febr. 9
20:45
Három német turista halt meg Hurghadánál (Infostart)
Megfulladt három német turista, miután tengeralattjárójuk csütörtökön elsüllyedt a népszerű vörös-tengeri üdülőhely, Hurghada partjai előtt.
febr. 9
21:03
Ismét megáll két napra az élet Görögországban (Infostart)
Általános sztrájkot hirdettek péntekre és szombatra a görög szakszervezetek, így tiltakozva az újabb megszorítások ellen, amelyeket a további milliárdos hitelcsomag fejében fogadott el a kormány.

Keresés