2012. március 3. szombat

márc. 3
1:03
Házkutatás Christian Wulffnál (Metropol)
A hannoveri ügyészség nyomozói a Wulff-házaspárral egyetértésben, előre egyeztetett időpontban hajtották végre a házkutatást.
márc. 3
5:51
Komoly bajba került Marine Le Pen (Kripto Akadémia)
Folyamatosan csökken az esélye annak, hogy Marine Le Pen, a jobboldali radikális Nemzeti Front elnöke indulhat a elnökválasztáson. Bejelentette ugyanis, hogy még 48 polgármester támogató szavazata hiányzik.
márc. 3
5:53
Pusztulás fenyegeti Pompejit (Kripto Akadémia)
Drámai helyzet alakult ki Pompejinál. Az antik emlékek pusztulása megállíthatatlannak tűnik. Szinte naponta érkeznek hírek arról, hogy leomlott a templomok, illetve egykori császári lakások egy-egy darabja. Bár az Európai Unió anyagi hozzájárulást nyújt az épületek restaurálásához, a pénz aligha old meg minden gondot.
márc. 3
5:55
Megszűnhet a Costa Crociere (Kripto Akadémia)
A Costa Crociere olasz hajótársaság megszűnését jósolják olasz lapok, miután a közelmúltban két baleset is történt a flotta hajóin.
márc. 3
5:57
Homszban a Vörös Félhold (Kripto Akadémia)
Már a damaszkuszi tüntetőkra is lőnek Aszad katonái. Nagy Britannia és az Egyesült Államok után Franciaország is bezárja szíriai diplomáciai képviseletét. A Vörös Félhold munkatársai bejutottak Homszba, ahol szörnyű humanitárius helyzet alakult ki. A külföldi újságírókat kimenekítették.
márc. 3
6:09
Sarokkő marad az 5. cikkely (Kripto Akadémia)
Magyarország biztonságának sarokköve továbbra is az Észak-atlanti Szerződés 5. cikkelye a kollektív védelemről - szögezi le az új Nemzeti Biztonsági Stratégia, amelyet Sztáray Péter, a Külügyminisztérium politikai igazgatója mutatott be tegnap a Magyar Külügyi Intézetben.
márc. 3
6:11
Igen is meg nem is Szerbiának (Kripto Akadémia)
Több halasztás után, az európai uniós tagállamok állam- és kormányfői találkozója rábólintott arra, hogy Szerbia megkapja az EU-tagjelölt ország hivatalos státusát. A csatlakozási tárgyalásokat azonban nem kezdheti meg. Erre még várnia kell, ez lesz a csatlakozási folyamat következő lépcsője.
márc. 3
8:15
Házkutatást tartottak a volt államfőnél (Kripto Akadémia)
Házkutatást tartottak pénteken Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.
márc. 3
8:33
Kemény válasz Szájer Józsefnek (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság mint az európai uniós szerződések őre pártatlanul kezeli az EU valamennyi tagállamát - szögezte le Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekben is illetékes tagja Szájer József fideszes európai parlamenti (EP) képviselőnek pénteken írt válaszlevelében.
márc. 3
8:45
A briteknél is rekordot döntenek az üzemanyagárak (Infostart)
Rekordra emelkedtek a kiskereskedelmi üzemanyagárak Nagy-Britanniában a folyamatosan dráguló olaj hatására.
márc. 3
9:03
Peren kívül egyezett meg a BP a mexikói-öbölbeli károsultakkal (Infostart)
Peren kívüli megegyezésre jutott a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa károsultjainak egy részével a BP olajvállalat.
márc. 3
9:09
Megvédte Orbánt Szapáry György (Kripto Akadémia)
Olvasói levélben válaszolt a The Washington Postban a magyarországi médiaszabadsággal kapcsolatos vádakra Szapáry György washingtoni nagykövet; levele pénteken jelent meg a lap internetes változatában.
márc. 3
9:45
BP: 7,8 milliárd dollár a mexikói-öbölbeli károsultaknak (Metropol)
Peren kívüli megegyezésre jutott a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa károsultjainak egy részével a BP olajvállalat.
márc. 3
9:47
Ahmadinezsád vesztésre áll (Metropol)
A hivatalban lévő Mahmúd Ahmadinezsád elnökkel rivális konzervatív erők vezetnek a pénteken megtartott iráni parlamenti választásokon a részeredmények szerint.
márc. 3
10:03
Ahmadinezsád húga nem került be a parlamentbe (Metropol)
Nem került be az iráni törvényhozásba a hivatalban lévő államfő, Mahmúd Ahmadinezsád húga a pénteki parlamenti választáson - jelentette szombatra virradóra a Mehr iráni hírügynökség.
márc. 3
10:05
Újabb tornádók az Egyesült Államokban (Metropol)
Legkevesebb 28 halálos áldozatot követeltek azok a nagy erejű viharok és tornádók, amelyek pénteken söpörtek végig az Egyesült Államok középnyugati és déli részén; a hatóságok szerint a forgószelek több kisebb települést is a földdel tettek egyenlővé.
márc. 3
10:15
Házkutatást tartottak Christian Wulff volt német államfőnél (Infostart)
Házkutatást tartottak pénteken Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.
márc. 3
10:21
Összedőlt egy lelátó Stockholmban (Metropol)
Összedőlt egy ideiglenesen épített lelátó a stockholmi Globen Arena sportcsarnokban tartott koncerten, a helyi média híradásai szerint a balesetben húszan megsérültek, mind tizenévesek.
márc. 3
10:33
Tornádók söpörtek végig az Egyesült Államokon (Infostart)
Újabb tornádók söpörtek végig pénteken az Egyesült Államok középnyugati és déli részén; a hatóságok szerint a forgószelek legalább 22 ember életét oltották ki, és épületeket rongáltak meg.
márc. 3
11:33
Már tilos az orosz választók győzködése (Metropol)
Kampánycsend lépett életbe szombaton Oroszországban, ahol vasárnap hat évre választanak elnököt a szavazásra jogosultak A választási törvény szerint a kampánycsend beállta előtt elhelyezett plakátokat, propagandaanyagokat nem kell eltávolítani, ha azok legalább ötven méteres távolságban vannak a szavazóhelyiségektől. Néhány őrizetbe vétel a kampánycsend megsértése miatt.
márc. 3
11:51
Megkezdődött a bizonyítási eljárás (Metropol)
Bírósággá alakították át Grosseto toszkán város színházát a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia bizonyítási eljárására, melyre nyolcszázan akkreditáltatták magukat, közöttük a szerencsétlenség túlélői, a feleket képviselő nyolcvan ügyvéd és újságírók.
márc. 3
12:03
Óceánjáró balesete: "El kell ítélni a legénységet, mivel az utasok helyett magát mentette" (Infostart)
Bírósággá alakították át Grosseto toszkán város színházát a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia bizonyítási eljárására, melyre nyolcszázan akkreditáltatták magukat, közöttük a szerencsétlenség túlélői, a feleket képviselő nyolcvan ügyvéd és újságírók.
márc. 3
12:09
Szíria: nem engedik be a Vöröskeresztet (Metropol)
Szíriai aktivisták szerint a hadsereg szombaton ismét tüzérséggel lőtte Homsz városának egyes negyedeit, miközben továbbra is akadályozta, hogy a nemzetközi vöröskereszt helyszínen lévő konvoja az ostromlott körzet lakosságának segítségére siessen.
márc. 3
13:03
Hallgatnia kell Putyinnak (Kripto Akadémia)
Kampánycsend lépett életbe szombaton Oroszországban, ahol vasárnap hat évre választanak elnököt a szavazásra jogosultak.
márc. 3
13:33
Választások Iránban: nem Ahmadinezsád vezet (Infostart)
A hivatalban lévő Mahmúd Ahmadinezsád elnökkel rivális konzervatív erők vezetnek az iráni parlamenti választásokon Teheránban és több más vidéki városban a szombaton közzétett részeredmények szerint.
márc. 3
13:57
Veszett kutya harapott meg nyolc embert (Metropol)
Nyolc embert harapott meg néhány óra leforgása alatt egy veszett kutya csütörtökön Beregszászon, ahol a hatóságok óvintézkedéseket léptettek életbe.
márc. 3
18:27
Neonácik ellen tüntettek Németországban (Metropol)
Ezrek tüntettek szombaton a németországi Münsterben egy néhány száz fős neonáci felvonulás ellen, a rendőrség csak könnygáz bevetésével tudta biztosítani a szélsőjobboldaliak számára a gyülekezési jog gyakorlását.

Keresés