2012. március 11. vasárnap

márc. 11
8:33
Szlovák választás - Fölényesen nyert Fico pártja (Kripto Akadémia)
Elsöprő győzelmet aratott a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt a hét végi szlovákiai előrehozott parlamenti választásokon a szavazatok 94,84 százalékos összesítése alapján. A szlovákiai magyarok voksaiért versengő két párt közül csak az egyik, a Bugár Béla vezette Most-Híd tudta átlépni a törvényhozásba való bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. A Most-Híd 6,94…
márc. 11
8:45
Fico pártja fölényes győzelmet aratott, az MKP nem jutott be (Infostart)
Szlovákiában jelentős fölénnyel nyerte meg az előre hozott parlamenti választásokat a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia párt. A leadott voksok több mint 97,56 százalékának összesítése alapján a Berényi József vezette Magyar Koalíció Pártja 4,3 százalékos eredménnyel nem, Bugár Béla pártja, a Most-Híd viszont 6,94 százalékkal bejutott a törvényhozásba, és 13 mandátumot szerzett.
márc. 11
8:47
Kansasban Santorum nyert (Infostart)
Az Egyesült Államokban Rick Santorum nyerte meg a Republikánus Párt szombati, Kansas állambeli jelöltállító gyűléseit.
márc. 11
9:24
Robbantás egy pakisztáni temetésen (Metropol)
Legalább 13 ember meghalt és harminc megsebesült egy temetésen történt öngyilkos merényletben vasárnap reggel az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában - közölte a helyi rendőrség egyik illetékese.
márc. 11
9:57
Internetes sztár lett a háborús bűnös (Infostart)
Hétfőig nem sokan tudták, ki az a Joseph Kony, az internet azonban egy csapásra negatív hőst teremtett belőle. Azóta ugyanis, hogy feltöltötték a YouTube megosztóra az Úr Ellenállási Hadserege nevű gerillacsoportról szóló dokumentumfilmet, azt azóta majdnem 50 millióan nézték meg világszerte.
márc. 11
10:00
Santorum nyert Kansasban (Metropol)
Elsöprő fölénnyel nyerte meg Rick Santorum az amerikai Republikánus Párt szombati Kansas állambeli jelöltállító gyűléseit, ami lendületet adhat kampányának a déli szövetségi államokban a jövő héten tartandó újabb előválasztások előtt.
márc. 11
10:18
Elsöprő győzelmet aratott a Robert Fico (Metropol)
Elsöprő győzelmet aratott a Robert Fico vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt a hét végi szlovákiai előrehozott parlamenti választásokon a szavazatok 94,84 százalékos összesítése alapján.
márc. 11
10:20
Afgán civilekre lőtt egy amerikai katona (Metropol)
Őrizetbe vettek Afganisztánban vasárnap egy amerikai katonát, aki polgári lakosokra nyitott tüzet. A halottak és a sebesültek száma a tizenhatot is elérheti - közölték a helyi hatóságok.
márc. 11
10:22
Fukusima: egy mítosz szertefoszlott (Metropol)
Kereken egy évvel ezelőtt a Richter-skála szerinti 9-es, katasztrofális erejű földrengés törmelékké és hamuvá változtatta Japán keleti részeit.
márc. 11
10:39
A felgyújtott tarló miatt égett ki a krasznahorkai vár (Kripto Akadémia)
A felgyújtott tarló okozhatta a szombati tüzet a krasznahorkai várban - állítja Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter. A kiállított tárgyak a tűzben csak kis mértékben károsodtak.
márc. 11
11:09
A felgyújtott tarló miatt égett ki a krasznahorkai vár (Infostart)
A felgyújtott tarló okozhatta a szombati tüzet a krasznahorkai várban - állítja Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter. A kiállított tárgyak a tűzben csak kis mértékben károsodtak.
márc. 11
12:06
Fico szolidáris az Európai Unióval (Metropol)
Robert Fico, akinek pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) fölényesen nyerte a szombati szlovákiai előre hozott parlamenti választásokat, azonnal kinyilvánította szolidaritását az adósságválságtól sújtott Európával.
márc. 11
13:15
A földrengés és szökőár áldozataira emlékeztek Japánban (Infostart)
Néma tiszteletadással és fohászokkal emlékeztek Japánban vasárnap az egy évvel ezelőtti pusztító erejű földrengés és szökőár áldozataira, sok helyütt az atomipar ellen tüntettek, a szigetország miniszterelnöke pedig leszögezte, hogy az atomválság nem tekinthető lezártnak, amíg a fukusimai atomerőmű környékére nem költözik vissza mindenki, aki elmenekült onnan a nukleáris baleset miatt.
márc. 11
13:33
Elmarasztaló a Velencei Bizottság szakvéleménye a Der Spiegel szerint (Infostart)
Az Európa Tanács Velencei Bizottságának a magyar igazságszolgáltatási rendszer átalakításáról készített, egyelőre bizalmas jogi szakvéleményéről számolt be mai számában a német Der Spiegel.
márc. 11
14:27
Az IMF kevesebbet adna a görögöknek (Infostart)
A Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója arra fogja kérni az IMF igazgatóságát, hogy 28 milliárd euróval járuljon hozzá a második görög mentőcsomaghoz. A testület várhatóan március 15-én dönt az összegről.
márc. 11
15:06
Szíria: a hadsereg fokozza idlíbi offenzíváját (Metropol)
A szíriai hadsereg erősítette offenzíváját vasárnap az északnyugati Idlíb tartományban; előző nap országszerte legkevesebb 91 ember vesztette életét az erőszak következtében.
márc. 11
15:08
Kolostorban pihen a Wulff (Metropol)
Kolostorban keres nyugalmat az utóbbi hónapok megpróbáltatásai után Christian Wulff volt német államfő, és miközben a korrupció gyanúja miatt távozásra kényszerült politikus pihen, tovább folytatódik a vita a volt szövetségi elnökök juttatásai körül.
márc. 11
15:24
Újabb Aszad-Annan találkozó (Metropol)
Bassár el-Aszad szíriai államfő vasárnap ismét fogadta a Damaszkuszban tartózkodó Kofi Annan volt ENSZ-főtitkárt, az Arab Liga küldöttét, aki az erőszak leállítására próbálja rávenni a szíriai rezsimet.
márc. 11
15:57
Áprilisban választhatnak Görögországban (Infostart)
Görögországban közvetlenül az ortodox húsvét után, valószínűleg április 22-án tartják meg az előrehozott választásokat - közölte a nemzeti egységkormány egyik tagja.
márc. 11
16:00
Afgán civileket öltek meg külföldi katonák (Metropol)
Tizenöt afgán civilt öltek meg vasárnap hajnalban a dél-afganisztáni Kandahár tartományban az országban állomásozó külföldi erők katonái - közölte az afgán védelmi minisztérium. A Fehér Ház aggódik.
márc. 11
16:33
Sarkozy: Felül kell vizsgálni a schengeni egyezményt (Infostart)
A másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztás előtt a schengeni egyezmény felülvizsgálatát sürgette vasárnap Nicolas Sarkozy francia államfő a Párizs közeli Villepinte-ben tartott választási nagygyűlésén, jelezve, hogy amennyiben egy éven belül nem valósul meg egy "schengeni politikai kormányzat", Franciaország felfüggesztheti az övezetben való részvételét.
márc. 11
16:51
A tranzakciós adó bevezetését sürgeti kilenc tagország (Infostart)
A pénzügyi tranzakciókat terhelő különadó közösségi bevezetését sürgeti az Európai Unió kilenc tagállama.
márc. 11
16:54
A Smer fölényesen nyert (Metropol)
A szombati előre hozott szlovákiai választásokat elsöprő fölénnyel nyerte a Robert Fico vezette baloldali Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) - erősítette meg Nyilfa Péter, a Központi Választási Bizottság elnöke vasárnap az MTI pozsonyi irodájának a szavazatok százszázalékos összesítése után. Gasparovic a Smert bízza meg a kormányalakítással.
márc. 11
17:15
Szlovák választás - Fico pártja fölényesen nyert (Kripto Akadémia)
A szombati előre hozott szlovákiai választásokat elsöprő fölénnyel nyerte a Robert Fico vezette baloldali Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) - erősítette meg Nyilfa Péter, a Központi Választási Bizottság elnöke vasárnap az MTI pozsonyi irodájának a szavazatok százszázalékos összesítése után.
márc. 11
18:21
Gasparovic a Smert bízza meg a kormányalakítással (Infostart)
Ivan Gasparovic szlovák elnök vasárnap bejelentette, hogy a választáson a szavazatok 44,41 százalékát elnyert Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) pártot bízza meg a kormányalakítással.
márc. 11
18:42
Játékból rendőrre célzott Sarkozy egyik fia (Metropol)
Nicolas Sarkozy francia államfő legkisebb fia, a 15 éves Louis paradicsommal és papírgalacsinokkal, valamint egy játékpisztollyal célzott az Elysée-palotából az elnöki hivatal előtt posztoló egyik rendőrnőre - erősítették meg vasárnap az RTL francia kereskedelmi rádió értesülését rendőrségi források.
márc. 11
18:57
Kolostorba vonult a bukott államfő (Infostart)
Kolostorban keres nyugalmat az utóbbi hónapok megpróbáltatásai után Christian Wulff volt német államfő, és miközben a korrupció gyanúja miatt távozásra kényszerült politikus pihen, tovább folytatódik a vita a volt szövetségi elnökök juttatásai körül - írták a vasárnapi német lapok.
márc. 11
19:19
Sarkozy: felül kell vizsgálni Schengent (Metropol)
A másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztás előtt a schengeni egyezmény felülvizsgálatát sürgette vasárnap Nicolas Sarkozy francia államfő a Párizs közeli Villepinte-ben tartott választási nagygyűlésén, jelezve, hogy amennyiben egy éven belül nem valósul meg egy "schengeni politikai kormányzat", Franciaország felfüggesztheti az övezetben való részvételét.
márc. 11
20:12
Pokolgépes merénylet Nigériában (Metropol)
Tíz ember meghalt, közöttük hét hívő a közép-nigériai Josban vasárnap elkövetett öngyilkos merényletben - közölte a helyi kormány szóvivője.
márc. 11
22:03
A fukusimai atomkatasztrófára emlékeztek vasárnap Budapesten (Kripto Akadémia)
Az egy évvel ezelőtt Japánban történt fukusimai atomkatasztrófára, annak áldozataira emlékeztek vasárnap este Budapesten, a belvárosi Deák téren; a rendezvény felszólalói arra is felhívták a figyelmet, hogy nincs biztonságos atomenergia.

Keresés