2012. február 29. szerda

febr. 29
6:09
Washington aggodalma (Kripto Akadémia)
Növelni akarja a Szíriára gyakorolt nemzetközi nyomást az ENSZ emberi jogi tanácsa, amely tegnap tanácskozott Genfben. A szervezet olyan listát kíván összeállítani, amelyeken feltüntetik a politikai élet, valamint a hadvezetés azon szereplőinek nevét, akik emberiség elleni bűntetteket követtek el. Közben az Egyesült Államok attól tart, hogy Damaszkusz tömegpusztító fegyvereket vet be a konfliktus…
febr. 29
6:11
Szerbia egy lépéssel közelebb az EU-hoz (Kripto Akadémia)
Uniós tagjelölti státust kapott Szerbia - jelentették be tegnap az EU-s külügyminiszterek brüsszeli tanácsülésének második napján, hosszú, több órás tárgyalásokat követően. A döntés azért született meg a vártnál jóval nehezebben, mert az uniós partnerek megdöbbenésére Románia szinte az utolsó pillanatban próbálta megakadályozni, hogy Belgrád egy lépéssel közelebb kerüljön az EU kapujához.
febr. 29
6:13
Két államban csaptak össze a republikánusok (Kripto Akadémia)
Két hét kihagyás után tegnap Arizona és Michigan államban tartottak előválasztást, mára derül ki a végeredmény. Még mindig négyen hadakoznak a republikánus elnökjelöltségért: Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó és Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor fej-fej mellett, Newt Gingrich volt házelnök és Ron Paul veterán texasi képviselő jócskán lemaradva.
febr. 29
6:15
Bezárták a tábort (Kripto Akadémia)
Rohamrendőrök számolták fel keddre virradóra az Occupy London mozgalom táborát a Szent Pál katedrális előtt. Az akció jórészt békésen zajlott, mintegy húsz tüntetőt letartóztattak. A székesegyház jóváhagyta a londoni City fellépését, s engedélyezte, hogy a rendőrök a templom lépcsőjéről is eltávolítsák a tiltakozókat.
febr. 29
6:21
A görög parlament újabb megszigorításokat szavazott meg (Infostart)
Újabb költségvetési szigorításokat szavazott meg kedd este a görög parlament, hogy Athén megkaphassa az újabb 130 milliárd eurós görög mentőcsomagot a Nemzetközi Valutaalaptól és az eurózóna országaitól.
febr. 29
6:39
Romney újabb győzelme (Infostart)
Mitt Romney biztosan megnyerte kedden az arizonai republikánus előválasztást, Michiganben pedig 40 százalékon áll a 36 százalékot szerzett Rick Santorummal szemben a leadott szavazatok 70 százalékának összesítése alapján.
febr. 29
7:33
Peking támogatja, hogy humanitárius segélyt szállítsanak Szíriába (Infostart)
Kína támogatja az arra irányuló nemzetközi erőfeszítéseket, hogy humanitárius segélyt szállítsanak Szíriába - közölte szerdán Jang Csie-cse (Yang Jiechi) kínai külügyminiszter.
febr. 29
7:57
Demokratikus disznóvágás - szavazás interneten a halálba küldendő sertésre (Kripto Akadémia)
Demokratikus disznóvágást vezetett be egy gazda Németországban biogazdaságában: a világhálón megismerhetők disznai, és szavazással döntheti el az emberiség, hogy melyik sertés a "legennivalóbb".
febr. 29
7:59
Japán és kínai hajók újabb kakaskodása a Kelet-kínai-tengeren (Kripto Akadémia)
Japán rendkívül sajnálatosnak nevezte és ismételten tiltakozott az ellen, hogy Kína felszólította: parti őrsége állítsa le a tengeri kutatást Kumejima szigete közelében - derül ki szerdai híradásokból.
febr. 29
8:15
A fukusimai törmelék hamarosan eléri Hawaiit (Metropol)
Csaknem ötezer kilométert megtéve átsodródott a Csendes-óceán felén a tavalyi fukusimai szökőárral tengerbe került hatalmas mennyiségű törmelék. Igazgatója szerint még mindig veszélyes az atomerőmű. Kétszer több cézium került a levegőbe, mint eredetileg gondolták.
febr. 29
8:15
Lövöldözés Ohióban - meghalt a harmadik áldozat (Kripto Akadémia)
Belehalt sérüléseibe kedden a harmadik is abból az öt diákból, akiket egy diáktársuk sebesített meg, amikor tüzet nyitott rájuk az ohiói Chardonban. A tettes, aki kedden megjelent a bíróság előtt, kijelentette, hogy vaktában tüzelt.
febr. 29
8:33
Peking támogatja, hogy humanitárius segélyt szállítsanak Szíriába (Kripto Akadémia)
Kína támogatja az arra irányuló nemzetközi erőfeszítéseket, hogy humanitárius segélyt szállítsanak Szíriába - közölte Jang Csie-cse (Yang Jiechi) kínai külügyminiszter az Arab Liga főtitkárával.
febr. 29
8:51
Több tucatnyian a felrobbant kínai vegyi üzem romjai alatt (Kripto Akadémia)
Tizenhatra emelkedett a kínai vegyi üzemben történt keddi robbanás halálos áldozatainak száma, s több tucatnyi munkást még keresnek a romok alatt - jelentette helyi forrásokra hivatkozva a Hszinhua hírügynökség szerdán.
febr. 29
9:27
EU: román vétó Szerbia ellen (Metropol)
Sűrű napja volt az Európai Uniónak tegnap: Szerbia tagjelölti státusáról tárgyaltak a külügyminiszterek, kiderült, hogy mégsem lesz pénteken euróövezeti csúcstalálkozó, és szigorította szankcióit Fehéroroszországgal szemben a szervezet. Közben a Standard & Poor’s tovább rontotta Görögország minősítését.
febr. 29
10:03
Mitt Romney két újabb győzelme (Metropol)
Mitt Romney Arizonában fölényesen, Michiganben pedig kemény küzdelemben győzött kedden a republikánusok előválasztásán, amelyen a párt szimpatizánsai arról szavaztak, hogy a novemberi elnökválasztáson ki legyen Barack Obama hivatalos kihívója.
febr. 29
10:51
Több mint 60 ezerrel csökkent tíz év alatt a magyarság lélekszáma Szlovákiában (Infostart)
Közel 62 ezerrel csökkent a magyarság lélekszáma Szlovákiában tíz év alatt - derült ki a 2011. májusi népszámlálás végleges adataiból, amelyeket szerdán ismertetett a szlovák statisztikai hivatal.
febr. 29
11:27
Sztrájkok lehetnek a londoni olimpia idején (Infostart)
Sztrájkokat helyezett kilátásba a nyári londoni olimpiai játékok idejére a legnagyobb brit szakszervezet vezetője a közalkalmazottakat sújtó kormányzati megszorító intézkedések miatt.
febr. 29
11:51
Egy ismert énekesnő lehet a jövendő kínai „first lady” (Metropol)
Amennyiben a kínai belpolitikai menetrend az előre érzékeltetett módon alakul és Hu Csin-tao (Hu Jintao) helyébe a következő pártkongresszuson valóban a jelenlegi második ember lép a hierarchia csúcsára, a következő kínai „first lady” egy hazájában általánosan ismert énekesnő lesz - jelentette Pekingből a párizsi Le Monde tudósítója.
febr. 29
12:03
Tunézia menedéket nyújtana a szír elnöknek (Infostart)
Tunézia a szíriai válság tárgyalásos úton történő rendezésének részeként kész menedéket nyújtani Bassár el-Aszad szíriai elnöknek - adta hírül szerdán a gulfnews.com hírportál.
febr. 29
12:09
Tunézia menedéket nyújtana Aszadnak (Metropol)
Tunézia a szíriai válság tárgyalásos úton történő rendezésének részeként kész menedéket nyújtani Bassár el-Aszad szíriai elnöknek - adta hírül szerdán a gulfnews.com hírportál.
febr. 29
13:03
Kártérítést kell fizetnie a Jat Airwaysnek, mert nemzetiségi alapon zaklatták egyik pilótáját (Kripto Akadémia)
A Jat Airways szerb nemzeti légitársaságot a bíróság 38 ezer eurónak megfelelő összeg megfizetésére kötelezte, mert alkalmazottai az egyik pilótájával szemben diszkriminatív módon viselkedtek, és folyamatosan zaklatták, kigúnyolták.
febr. 29
13:39
Késik a Costa Allegra kikötése (Metropol)
Az Indiai-óceánon meghibásodott olasz hajó, a Costa Allegra a szerda estére tervezett partot érés helyett csütörtök reggel érkezik a Seychelles-szigetekre - jelentette be a Costa Crociere genovai hajótársaság, melynek műszaki szakértői már a hajón vizsgálják a hétfőn keletkezett tűz okait.
febr. 29
13:57
Szlovákia: 62 ezerrel kevesebb magyar (Metropol)
Közel 62 ezerrel csökkent a magyarság lélekszáma Szlovákiában tíz év alatt - derült ki a 2011. májusi népszámlálás végleges adataiból, amelyeket szerdán ismertetett a szlovák statisztikai hivatal.
febr. 29
14:33
Több ezer megfigyelő az orosz választásokon (Metropol)
Körülbelül 600 nemzetközi megfigyelőt akkreditált az orosz központi választási bizottság a vasárnapi elnökválasztásra - közölte szerdán a testület titkára.
febr. 29
15:27
Csehország nem csatlakozik a fiskális unióhoz (Metropol)
Csehország egyelőre nem csatlakozik az új európai uniós fiskális szerződéshez - döntött szerdán a cseh kormány.
febr. 29
15:45
Offenzíva Homsz lázadó kerülete ellen (Metropol)
Offenzívát indított a szíriai hadsereg Homsz város lázadó negyede, Bába-Amr ellen 25 napi tüzérségi előkészítés után - közölték ellenzéki aktivisták és katonai források szerdán.
febr. 29
15:57
Megkapja tiszteletdíját a német államfő lemondása után (Infostart)
Az alig 20 hónapi hivatali idő után lemondott német államfő élete végéig tiszteletdíjat fog kapni - közölte szerdán a szövetségi elnöki hivatal, amely érdemben nem foglalkozott az ellátmány csökkentését követelő beadványokkal.
febr. 29
16:57
Megkapja tiszteletdíját a bukott német államfő (Metropol)
Az alig 20 hónapi hivatali idő után lemondott német államfő élete végéig tiszteletdíjat fog kapni - közölte szerdán a szövetségi elnöki hivatal, amely érdemben nem foglalkozott az ellátmány csökkentését követelő beadványokkal.
febr. 29
19:03
Lemondott a brit Murdoch-sajtóérdekeltség vezetője (Metropol)
Lemondott szerdán a globális Murdoch-sajtóbirodalom brit érdekeltségének vezetője, James Murdoch, akinek cége az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóetikai botrányába keveredett egy meggyilkolt kislány mobiltelefonjának lehallgatása miatt.
febr. 29
19:15
Öt áldozata van az amerikai viharnak (Infostart)
Az Egyesült Államokban eddig öt áldozata van a középnyugati országrészen átvonuló viharnak.
febr. 29
19:21
Vádalku kötött egy guantánamói fogoly (Metropol)
Bűnösnek vallotta magát szerdán vádalku keretében egy guantánamón őrzött férfi, amivel a kubai területen lévő amerikai támaszpont foglyainak perei elvben felgyorsulhatnak.
febr. 29
19:57
Diáktüntetések a spanyol megszorítások ellen (Metropol)
Több tízezer tanuló, tanár és diák vonult szerdán az utcára Spanyolországban, hogy tiltakozzon a tervezett megszorítások ellen.
febr. 29
20:15
Washington új Irán elleni szankciókon dolgozik (Metropol)
Az amerikai kormány "gyorsan halad" új Irán elleni szankciók kidolgozásával, s ezekkel azt szándékozik kikényszeríteni, hogy Teherán hagyjon fel katonai célú nukleáris programjával - jelentette ki szerdai képviselőházi meghallgatásán Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

Keresés