2012. február 26. vasárnap

febr. 26
8:09
Nagy erejű földrengés rázta meg Tajvan déli részét (Metropol)
A Richter-skála szerint 6,1-es erejű földrengés rázta meg Tajvant vasárnap, helyi idő szerint délelőtt - közölte a tajvani meteorológiai intézet.
febr. 26
9:21
Földrengés volt Szibériában (Metropol)
6,8-es erősségű földrengés volt a szibériai Tuva körzetben, Oroszországban közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra 17 perckor. Egyelőre sem esetleges anyagi, sem emberéletbeli kárról nem érkezett jelentés.
febr. 26
9:21
Orosz elnökválasztás: I. Péter cár elsöprő fölénnyel győzött az elnökválasztás próbáján (Kripto Akadémia)
I. Péter cár elsöprő fölénnyel győzött az orosz elnökválasztás szombati próbáján.
febr. 26
10:51
Nézze meg, mi a világ egyik legjobb állása! (Kripto Akadémia)
A világ egyik legédesebb munkáját végzi egy 53 éves brit nő: nemzetközi csokoládékóstoló.
febr. 26
11:09
Megműtötték Mandelát (Infostart)
Várhatóan hétfőn hagyhatja el a kórházat Nelson Mandela. Dél-Afrikai volt államfőjét szombaton hasi fájdalmak miatt műtötték meg, a BBC brit közszolgálati televízió úgy tudja, hogy a 93 éves politikus állapota továbbra is stabil.
febr. 26
12:03
Kevesebb olasz diák jár hittanra (Metropol)
Csökkent az olasz állami iskolákban a katolikus hittanórát hallgató tanulók száma, de arányuk még így is megközelíti a kilencven százalékot, derült ki az olasz püspöki kar felméréséből.
febr. 26
12:21
Itt a News of the World utódja (Metropol)
Megjelent vasárnap a telefonlehallgatási botrány miatt tavaly szinte egyik pillanatról a másikra felszámolt egykori legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World utódja, amely nem más, mint a The Sun újonnan elindított vasárnapi kiadása.
febr. 26
12:23
Egy afgán rendőrt gyanúsítanak a két amerikai lelövésével (Metropol)
Az afgán belügyminisztérium hírszerző szolgálatánál dolgozó egyik rendőr a fő gyanúsítottja két amerikai tanácsadó lelövésének a minisztérium kabuli épületében.
febr. 26
12:25
Német lap a "gonosz színpadáról" (Metropol)
Tarlós István nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmusnak vagy a szélsőségesség más formáinak biztosítson megjelenési lehetőséget, a budapesti főpolgármester ezt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német konzervatív lap riportjában jelentette ki.
febr. 26
12:39
Halottak és népszavazás Szíriában (Metropol)
Huszonkét ember, köztük tizenkét civil esett az erőszak áldozatául vasárnap Szíriában, miközben reggel megkezdődött a kormányzat által szervezett népszavazás az új alkotmányról.
febr. 26
13:51
Putyin-ellenes élőlánc Moszkva belvárosa körül (Metropol)
Tizenhat kilométeres élőláncot alkotott több ezer orosz ellenzéki vasárnap a Moszkva belvárosát körülvevő körúton "Ne hagyjuk Putyint bejutni a Kremlbe" jelszóval, egy héttel a március 4-i elnökválasztás előtt.
febr. 26
14:45
Putyint már az első fordulóban megválaszthatják (Infostart)
Orosz közvélemény-kutatók szerint Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz miniszterelnök valószínűleg már az első, március 4-i fordulóban megnyeri az elnökválasztást. Eközben több nagyvárosban is ezrek tüntettek a leendő elnök mellett, ellenzékiek viszont már most törvénytelennek tekinti a referendumot.
febr. 26
15:03
Megszólalt az olasz kapitánnyal hírbe hozott hölgy (Metropol)
Elismerte a múlt hónapban szerencsétlenül járt olasz óceánjáró kapitányával kibontakozó intim kapcsolatát az a fiatal moldovai tolmácsnő, akinek szerepét a több tucatnyi halálos áldozattal járó szerencsétlenség óta vitatja a világsajtó. Domnica Cemortan azonban a Mail on Sundaynek adott interjúban tagadta, hogy az általa kölcsönösnek mondott vonzalomnak köze lett volna a hajótöréshez.
febr. 26
15:21
Kiengedték a kórházból Nelson Mandelát (Metropol)
Vizsgálat után kiengedték a kórházból vasárnap Nelson Mandelát, Dél-Afrika korábbi elnökét, mivel semmi komoly problémát nem találtak az orvosok.
febr. 26
16:15
Konkrét eredmények nélkül zárult a pénzügyi csúcstalálkozó (Infostart)
Konkrét eredmények nélkül zárult a hétvégén Mexikóban tartott kétnapos G20-as csúcsértekezlet. A tanácskozás témája az euróövezeti adósságválság volt.
febr. 26
17:09
Élhet-e "vadházasságban" az államfő? (Metropol)
Vajon egy államfő élhet-e vadházasságban? Erről vitázik ma egész Németország azok után, hogy a lemondásra kényszerült Christian Wulff elnök utódaként Joachim Gauck lesz a Bellevue kastély új lakója.
febr. 26
18:57
A gazdák az élelmiszerárak emelkedésével riogatnak (Infostart)
Anglia és Wales nagy részén, a legfontosabb mezőgazdasági vidékeken, öt hónapja nem esett elegendő mennyiségű csapadék. Hó hullott, de hamar elolvadt, nem tudta pótolni a tározókból eltűnt vízmennyiséget. Ha így megy tovább, nyárra komoly vízhiány és aszály várható.
febr. 26
20:45
A Hamász második számú vezetője is elhagyta Szíriát (Metropol)
A Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet második számú vezetője megerősítette vasárnap, hogy ő és más vezető tagok is elhagyták Szíriát amiatt, hogy a damaszkuszi rezsim vérbe akarja fojtani a népfelkelést.
febr. 26
21:39
Lerombolták bin Laden utolsó lakhelyét (Metropol)
Helyi lakosok beszámolója szerint szombaton délután a biztonsági erők nagy létszámban vonultak ki a házhoz, s legalább öt darut hoztak magukkal. Az egész várost lezárták, senkit nem engedtek se be, se ki.

Keresés