2012. február 26. vasárnap

febr. 26
0:15
A kardiomozgás a gyerekeket is védi (WebBeteg)
Egyre riasztóbb méreteket ölt a gyerekek körében is terjedő mozgásszegénység és elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa a megfelelő életmódról és kardiomozgás jelentőségéről beszélt.
febr. 26
3:24
Inkontinencia és túlsúly (WebBeteg)
Az inkontinencia kialakulásban szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabéteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabétesz egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.
febr. 26
5:30
A baba ízlése már az anyaméhben alakul (WebBeteg)
Felismerik az újszülöttek azokat az aromákat, amelyeket magzati korukban még az anyai táplálék közvetítésével fedeztek fel a méhen belül - idézte francia kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
febr. 26
16:00
Petefészekrákra hajlamosít az endometriózis (WebBeteg)
Jelentősen magasabb a petefészekrák három típusa kialakulásának a kockázata azoknál a nőknél, akik endometriózisban szenvednek - állapították meg amerikai kutatók.
febr. 26
16:51
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 1, 3, 7, 13, 23, 42.
febr. 26
19:51
A szép mosoly megfiatalít (Infostart)
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal.
febr. 26
20:12
Fenyítés helyett több türelem és figyelem (WebBeteg)
Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált. Általában ezeket a megállapításokat teszik a nehezen kezelhető gyerekről, és azonnal kész a következtetés: hiperaktív.
febr. 26
20:27
Ilyen lesz a jövő autója (Infostart)
A jövő autója a helyére parkol, változtatja az alakját, és más autókkal konvojt is képez. A Mesterséges Intelligenciát Kutató Német Intézet kutatói intelligens elektromos autó fejlesztésén dolgoznak Brémában.
febr. 26
21:21
Ezért látjuk félelmetesnek a pókokat (Infostart)
Minél jobban fél valaki a póktól, annál nagyobbnak látja - állítják amerikai kutatók.
febr. 26
23:21
Megszünt a fertőzésveszély a Kútvölgyi Klinikán (WebBeteg)
A jövő héten már fogadhat betegeket a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Kútvölgyi Klinikai Tömbben található egyik részlege, amelybe korábban fertőzést hurcoltak be, és ezért fertőtlenítést rendeletek el - tájékoztatta Gál János klinikaigazgató csütörtökön az MTI-t.

Keresés