2012. február 18. szombat

febr. 18
0:15
Megállítható a HIV-vírusok szaporodása? (WebBeteg)
Saját genetikai anyaguk tönkretételével éheztetik ki a HIV-vírust egyes immunsejtek, így szerelve le annak fertőzési próbálkozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
febr. 18
3:24
Subclavian steal szindróma - Hogyan lehet megkülönböztetni a stroke-tól? (WebBeteg)
Az idegenül csengő, magyarra csak nehézkesen fordítható orvosi kifejezés egy olyan jelenséget takar, amikor is az arteria subclaviaként elnevezett, a mellkas fal, a kar, a nyaki régiók és közvetve az agy vérellátásáért felelős ér egy szakasza beszűkül vagy elzáródik, leggyakrabban érelmeszesedés következtében.
febr. 18
8:39
Hogyan védekezzünk a szuperbaktériumok ellen? (WebBeteg)
Korunk embere hajlamos azt gondolni, hogy legyőztük a káros baktériumokat az antibiotikumok sokaságával.
febr. 18
9:42
Zsírsejtekkel gyógyított infarktus (WebBeteg)
Kedvező hatású és jelentősen javítja a beteg szív állapotát a zsírszövetből kiszívott speciális sejtek beadása infarktusos beteg koszorúerébe - mutatták ki holland kutatók.
febr. 18
10:45
A fülzúgás okai és kezelése (WebBeteg)
A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy- vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha belülről szólna.
febr. 18
11:09
Bánkúton villanyfénynél is lehet síelni (Infostart)
Kiválóan előkészített pályák, 50-100 centiméter vastagságú hó várja a síelőket a Bükkben és a Zemplénben; Bánkúton szombat este már villanyfénynél is lehet síelni.
febr. 18
11:27
Újabb jégpályák zártak be a Balatonon (Infostart)
Az olvadás és az eső miatt be kellett zárni a siófoki és a balatonfüredi jégpályákat is. Fonyódon hétfőig nem tiltják meg a korcsolyázást - tájékoztatta Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról információkat közlő balatontipp.hu oldal szerkesztője szombaton az MTI-t.
febr. 18
12:51
A kisspeptin hormon (WebBeteg)
Az emberi pubertás kezdetét befolyásoló gént találtak török kutatók - adta hírül a HealthDay című ismeretterjesztő portál.
febr. 18
14:27
Tilos a Velencei-tó jegére menni! (Infostart)
A tavasziasra forduló időjárás miatt erőteljes olvadásnak indult a Velencei-tó jege, vizessé, balesetveszélyessé vált, tilos rámenni - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.
febr. 18
16:33
ÁNTSZ: országonként eltérő ütemben, de terjed a vírus Európában (Infostart)
Egyes országokban eltérő ütemben, de továbbra is növekszik az influenza terjedése Európában - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton a hivatalos Facebook-oldalán.
febr. 18
17:03
Probiotikumok a fertőzések megelőzésére (WebBeteg)
Gyermekek és felnőttek egészségének megőrzése végett, különböző fertőzések megelőzése céljából javasolják probiotikumok rendszeres szedését. Kínai szakorvosok súlyos agyi sérülések miatt ápolt betegek védelmére alkalmaztak ilyen szereket igen jó eredménnyel.
febr. 18
18:39
Tartós megoldás a fog pótlására: az implantáció (Infostart)
A fogimplantáció - vagyis a beültetés - a legtartósabb megoldást jelenti az elvesztett fogak pótlására. Azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének kivehető pótlást viselni, ám a meglévő fogaik már nem teszik lehetővé a rögzített hidak készítését.
febr. 18
19:51
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
febr. 18
19:53
Napóleoni konyak is kalapács alá kerül (Infostart)
Ötezer palackos konyakgyűjteményt árverez el egy holland férfi, az italok között akad egy üveggel a napóleoni időkből fennmaradt nedű is.

Keresés