2012. február 19. vasárnap

febr. 19
3:33
Saját őssejtekkel gyógyított szívroham (WebBeteg)
Szívroham által okozott szövetkárosodást tudtak gyógyítani a páciensek saját szívéből nyert őssejtekkel - idézte amerikai kutatók bejelentését a BBC hírportálja.
febr. 19
5:39
A csirke lehet a hordozója az E. colinak (WebBeteg)
A húgyúti fertőzések zömét a csirkékben lévő E. coli baktérium okozhatja, nem az érintett személy saját baktériumai - állapították meg kanadai kutatók.
febr. 19
9:03
Növeli a császármetszés a diabétesz kockázatát (Infostart)
A császármetszéssel született gyermekeknél kétszer nagyobb a diabétesz kialakulásának kockázata, mint a természetes úton világra jövő babáknál.
febr. 19
9:39
Miért boldogabbak a művészek? (Infostart)
Mindegy, hogy szobrász, festő vagy színész - a művészek lényegesen boldogabbak munkájukkal, mint a más hivatású emberek. Az eredményre a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) jutott egy reprezentatív felmérést követően.
febr. 19
11:57
Országonként különböző módon terjed az influenza Európában (WebBeteg)
Európa országaiban eltérő ütemben, de terjed az influenzavírus - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
febr. 19
16:33
Így lehet halálos kimenetelű az influenza (Infostart)
Tévhit, hogy a tüdőgyulladás ma már veszélytelen, antibiotikumokkal könnyedén gyógyítható betegség. Kevesen tudják, de valójában ez a betegség a 10. leggyakoribb halálok világszerte. Ráadásul most különösen érdemes vigyázni, mert tüdőgyulladás influenza szövődményeként is kialakulhat.
febr. 19
17:09
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 1, 12, 14, 15, 31, 35.
febr. 19
17:12
Gyerekkori bántalmazás - Milyen következményekkel járhat? (WebBeteg)
A gyerekkori bántalmazás következtében fontos agyi területek zsugorodhatnak - idézte amerikai kutatók megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
febr. 19
18:39
Stressz is okozhat cukorbetegséget? (Infostart)
A cukorbetegség szinte népbetegségnek számít, amelynek 2-es típusára számos életmódbeli tényező is hajlamosíthat - figyelmeztet a szakértő.
febr. 19
18:57
Virágzik a szerelem a munkahelyeken (Infostart)
Egy amerikai felmérés szerint a dolgozók közel negyven százaléka randevúzott már munkatárssal, sőt harminc százalékuk kollégájával kötött házasságot.
febr. 19
21:21
Így érdemes borítékot bontani (Infostart)
A postai borítékok felbontásának optimális módját tanulmányozgatták egy brit földhivatal dolgozói.

Keresés