2012. február 21. kedd

febr. 21
0:30
Ezüsttel a rák ellen? (HáziPatika)
Az internet hemzseg az olyan történetektől, amelyek arról szólnak, hogyan lehet ezüsttel gyógyítani a rákot.
febr. 21
0:34
Az utolsó vérig - milyen a változó kor? (HáziPatika)
Aki még nem élte át, azt hiheti, hogy egy nőnek nagy megkönnyebbülést hoz a változó kor, hiszen megszabadul a több évtizede havonta jelentkező "nehéz napoktól". Ez azonban nem ilyen egyszerű, és többnyire nem is következik be...
febr. 21
6:03
Az optimizmus a hosszú élet titka? (Infostart)
Nagyobb valószínűséggel lettek betegek vagy haltak meg három évtized távlatában azok, akik egészségi állapotukat eleve rossznak ítélték meg - számolt be svájci kutatók eredményéről a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
febr. 21
6:03
A nőket az uborka illata és látványa is felizgatja (Életforma)
Sokan nem hisznek az étkek szerelemserkentő hatásaiban, de kipróbálásukkal veszítünk valamit? Legrosszabb esetben egy fantasztikus élménnyel leszünk gazdagabbak. De mi van, ha mégis hatnak?!
febr. 21
8:21
A trombózis nem csak a láb vénáit veszélyezteti (WebBeteg)
A trombózis a test számos pontján felléphet, vannak kevésbé veszélyes és kifejezetten nagy kockázatot rejtő típusok. Dr. Király Viktória, a Trombózisközpont labororvosa, véralvadási specialista a véralvadás folyamatáról és az egyes típusokról beszélt.
febr. 21
8:27
Kérjen egy szebb mosolyt arcára fogorvosától! (Életforma)
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal. - ismerteti dr.…
febr. 21
11:09
A láthatatlan ágyéki izmok edzése! "A Második Szív" (Életforma)
Gondolták volna, hogy a rossz testtartás nemcsak a gerincnek árt, de olyan súlyos problémákért, betegségekért is felelős lehet a nők esetében, amelyek a medencében jelentkeznek, és rettentően ronthatják a hölgyek életminőségét, folyamatos fájdalmat okozhatnak, vagy akár komplikált, kockázatos műtétekhez vezethetnek?
febr. 21
12:24
Magyarok hozták össze a világ első erényöv-kiállítását (NLC)
A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum izgalmas és világhírű gyűjteménye Rómába utazik.
febr. 21
12:26
A nagy összecsapás: kávé vagy tea? (NLC)
Az egymilliárdos lakosságú Indiában átállhatnak a teázásról a kávéra. Vajon elisszák előlünk a betevő pörgetőitalunkat?
febr. 21
12:28
Bikiniben játszhatna a női vízilabda-válogatott (NLC)
A londoni olimpián a női bokszolók szabadon választhatnak, hogy szoknyában vagy rövidnadrágban lépnek a szorítóba. Vajon a szoknyás vívónőké, kosarasoké és bikinis vízilabdázóké a jövő? Magyar olimpiai és világbajnok sportolónőket kérdeztünk.
febr. 21
13:36
Hogyan diagnosztizálják az asztmát? (WebBeteg)
Roham esetén a diagnózis felállítása nem nehéz. Annyira jellegzetes a megnyúlt kilégzés, és a hörgők által kiadott sípoló, búgó hang, hogy ilyenkor már csak az asztma okát kell kideríteni. Általában nem ilyen egyszerű a kivizsgálás, mert a rohamokon kívül az asztmásoknak a légzésfunkciós értékei normálisak.
febr. 21
15:15
Az utolsó vérig - milyen a változókor? (HáziPatika)
Aki még nem élte át, azt hiheti, hogy egy nőnek nagy megkönnyebbülést hoz a változó kor, hiszen megszabadul a több évtizede havonta jelentkező "nehéz napoktól". Ez azonban nem ilyen egyszerű, és többnyire nem is következik be...
febr. 21
16:45
Debreceni orvosi siker: állami-, és magánforrásból (WebBeteg)
A Euromedic Diagnosztika felajánlása tette lehetővé az első debreceni intracraniális intervenciót.
febr. 21
17:27
Egyesül a Libri Csoport és PORT.hu (Életforma)
A PORT.hu és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. több éve tartó együttműködése újabb állomásához érkezett, mivel a Libri Csoport többségi tulajdont szerzett a PORT.hu-ban. A két cég eddig is gazdag portfóliót tudhatott magáénak a hazai, illetve a közép-kelet európai kulturális- és médiapiacon, a felek az egyesüléstől mindezek még hatékonyabb működését várják.
febr. 21
17:48
A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai (WebBeteg)
Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzése javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.
febr. 21
18:51
Petefészek ciszta: érdemes megműttetni? (WebBeteg)
Amennyiben nem okoz panaszt a ciszta, akkor is érdemes műtéti úton eltávolítani, hiszen növekedésével a petefészek szövetet roncsolja, így rontja a későbbi teherbeesés esélyét.
febr. 21
19:15
Az Idegenvezetői Világnapon ingyen csodálhatod Budapestet! (Életforma)
A minden év február utolsó vasárnapján tartott Idegenvezető Világnap immár 11 éves hagyománnyal rendelkezik Budapesten. Idén 9. alkalommal szervezi a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ill. idegenvezetői ezt a főváros turisztikai életében kiemelkedő eseményt, amelyen idegenvezetőink bemutatják fővárosunk nevezetességeit, közúton, vízen, kerékpáron, valamint sétákon és tematikus vezetéseken…
febr. 21
20:09
Hogyan fejlődött ki a moralitás? (Infostart)
A biológiai kutatások egyre inkább megváltoztatják azt a képet, amely szerint az ember eredendően versengő, agresszív és kegyetlen - közölte a főemlősök viselkedésének egyik vezető kutatója egy jelentős tudományos konferencián tartott előadásában.
febr. 21
21:57
Fizetős tv-csatorna indul kutyáknak (Infostart)
Kizárólag kutyák számára indított fizetős tévécsatornát egy kaliforniai cég.

Keresés