2012. február 21. kedd

febr. 21
6:03
Az optimizmus a hosszú élet titka? (Infostart)
Nagyobb valószínűséggel lettek betegek vagy haltak meg három évtized távlatában azok, akik egészségi állapotukat eleve rossznak ítélték meg - számolt be svájci kutatók eredményéről a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
febr. 21
8:21
A trombózis nem csak a láb vénáit veszélyezteti (WebBeteg)
A trombózis a test számos pontján felléphet, vannak kevésbé veszélyes és kifejezetten nagy kockázatot rejtő típusok. Dr. Király Viktória, a Trombózisközpont labororvosa, véralvadási specialista a véralvadás folyamatáról és az egyes típusokról beszélt.
febr. 21
13:36
Hogyan diagnosztizálják az asztmát? (WebBeteg)
Roham esetén a diagnózis felállítása nem nehéz. Annyira jellegzetes a megnyúlt kilégzés, és a hörgők által kiadott sípoló, búgó hang, hogy ilyenkor már csak az asztma okát kell kideríteni. Általában nem ilyen egyszerű a kivizsgálás, mert a rohamokon kívül az asztmásoknak a légzésfunkciós értékei normálisak.
febr. 21
16:45
Debreceni orvosi siker: állami-, és magánforrásból (WebBeteg)
A Euromedic Diagnosztika felajánlása tette lehetővé az első debreceni intracraniális intervenciót.
febr. 21
17:48
A gyomorrák tünetei és rizikófaktorai (WebBeteg)
Azokban a családokban, ahol előfordult már gyomorrák, a panaszok fokozott figyelése, rendszeres orvosi ellenőrzése javasolható, egyébként a megfelelő életmód segíthet megelőzni a betegség kialakulását. Tekintse meg, hogy milyen tünetekre érdemes odafigyelni, illetve melyek azok a rizikófaktorok, amik veszélyt jelenthetnek.
febr. 21
18:51
Petefészek ciszta: érdemes megműttetni? (WebBeteg)
Amennyiben nem okoz panaszt a ciszta, akkor is érdemes műtéti úton eltávolítani, hiszen növekedésével a petefészek szövetet roncsolja, így rontja a későbbi teherbeesés esélyét.
febr. 21
20:09
Hogyan fejlődött ki a moralitás? (Infostart)
A biológiai kutatások egyre inkább megváltoztatják azt a képet, amely szerint az ember eredendően versengő, agresszív és kegyetlen - közölte a főemlősök viselkedésének egyik vezető kutatója egy jelentős tudományos konferencián tartott előadásában.
febr. 21
21:57
Fizetős tv-csatorna indul kutyáknak (Infostart)
Kizárólag kutyák számára indított fizetős tévécsatornát egy kaliforniai cég.

Keresés