2012. február 23. csütörtök

febr. 23
6:03
Tünet nélkül honnan tudja az ember, hogy szívrohama van? (Infostart)
A nők, különösen a fiatalabbak, nagyobb valószínűséggel kerülnek szívroham miatt úgy kórházba, hogy nem jelentkeznek náluk a jellegzetesnek tartott kísérő tünetek, a mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, és esetükben nagyobb a halálozás kockázata a korosztályukba tartozó férfiakhoz képest - állapították meg amerikai kutatók.
febr. 23
6:06
Gerincbántalom: Hogyan gyógyítható? (WebBeteg)
Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog. A gerincbetegség népbetegség, és nem csak nálunk, hanem szerte a világon. Bár elcsépelt közhelyként hangzik a megállapítás, sok igazságtartalma van Varga Péter Pál szerint is, aki az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatójaként és gyakorló gerincsebészként naponta szembesül a mondás valóságával.
febr. 23
8:12
A fogamzásgátló módszerek működési rendszere (WebBeteg)
A különböző fogamzásgátló módszerek nem csak formájukban, kiszerelésükben, adagolási módjukban és árukban különböznek, hanem természetesen hatásmechanizmusukban is. Ezen működési rendszer megértéséhez számba kell venni a fogamzáshoz szükséges élettani tényezőket.
febr. 23
9:57
Látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekkórházban az influenza miatt (Infostart)
Látogatási tilalom lépett életbe csütörtökön a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban a vírusos fertőzésekkel kórházban kezelt gyermekek megnövekedett száma és a társfertőzések fokozott veszélye miatt.
febr. 23
11:21
Csökken a gyógyszertámogatás - Veszélyben a gyógyszerellátás? (WebBeteg)
A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) szerint a gyógyszertámogatások további csökkentésével a gyógyszertárak árrésbevételei is tovább csökkenhetnek, ez pedig akár a lakossági gyógyszerellátás súlyos zavarait is okozhatja.
febr. 23
12:03
Kormányzati vizsgálat Nagy-Britanniában szelektív abortuszok miatt (Infostart)
A magzatok neme alapján végeznek terhesség-megszakításokat több brit klinikán, jóllehet ezzel az indokkal Nagy-Britanniában tilos az abortusz - számolt be tényfeltáró riportban a The Daily Telegraph. Az ügyben a brit kormány azonnal vizsgálatot indított.
febr. 23
13:27
Fontos tudnivalók az influenzáról (WebBeteg)
Az influenzavírusok a légutakat betegítik meg, de az egész szervezet reagál a fertőzésre, ami különböző kísérő tünetekben nyilvánul meg.
febr. 23
15:57
Tovább nőtt a mobilinternet-előfizetők száma (Infostart)
Az idén januárban 2 millió 214 ezerre nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma, míg a teljes előfizetői számon belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfeleké az előző havi 1 millió 696 ezerről 1 millió 738 ezerre emelkedett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.
febr. 23
17:39
Táplálékainkkal szervezetünk egészségéért! - Itt a böjt ideje! (WebBeteg)
A farsangi habzsolós időszak vége után következik a böjti időszak. A hagyomány és a vallási szertartásrend szerint ennek 40 napig kellene tartania, de ilyen hosszú böjtre csak orvosi felügyelet, és kellő böjti gyakorlat mellett szabad vállalkoznunk. Azonban néhány napos odafigyelés is sokat jelenthet egészségünk, vitalitásunk szempontjából.(x)
febr. 23
19:45
A szép mosoly megfiatalít (WebBeteg)
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni.
febr. 23
19:51
Így befolyásolhatjuk a baba ízlését (Infostart)
Felismerik az újszülöttek azokat az aromákat, amelyeket magzati korukban még az anyai táplálék közvetítésével fedeztek fel a méhen belül - állapították meg francia kutatók.
febr. 23
20:09
Több sebész iszik, mint átlagember (Infostart)
Az amerikai sebészeknek mintegy 15 százaléka küzd veszélyes és visszatérő alkoholfogyasztási-, illetve függőségi problémákkal - állapította meg egy tanulmány, amely szerint ez az arány valamivel magasabb az általános népesség körében mérthez képest. Ilyen híresztelések Magyarországon is terjednek, ám lehetetlen a bizonyításuk.
febr. 23
20:48
A sugárkezelés mellékhatásairól I. rész (WebBeteg)
Sajnálatos módon a sugárkezelés során a sugárnyalábok által létrehozott direkt és közvetett sejtpusztító hatás a normál szöveteket is érinti, éppen ezért figyelmet kell fordítani a mellékhatások követésére, kezelésére, lehetőség szerint minimalizálására.
febr. 23
23:57
Mitől híznak az amerikai gyerekek? (WebBeteg)
Az amerikai tanintézetekből évek óta igyekeznek a sok cukrot, sót és zsiradékot tartalmazó üdítőitalokat és hamburgerféléket kitiltani, mert úgy vélték, hogy a mind több elhízott gyerek az iskolákban könnyen elérhető, egészségtelen tápanyagok miatt lesz dundi.

Keresés